Абонирай се за съобщения
Силата на Еньовден е при майката, родното място. Вижте защо

Душата се облича в тяло, но първата среща на това тяло извън утробата на майката е енергийни отпечатък, записа на природната електромагнитна, магнетична картина върху кожата, върху аурата. Душата получава входен „паспорт” за този свят, в който е записано какво количество енергия тялото е приело в момента на раждане, кой от 4 - те елемента е бил в апогей – огъня, въздуха, водата или земята – хората казваме на това „зодии”, какво количество от тези елементи може да управлява новороденото тяло, кой е водещия елемент, каква е картинката на родното място. Тази картина се получава като сбор от много фактори, част от които са наличието на метали в региона – манган, желязо, мед, злато, сребро, и тн… Тези метали се намират в почвата, хълмовете, полята, дърветата, тревата, химичните съединения, солите и … БИЛКИТЕ! Всичко това трепти всеки ден и всяка нощ според силата на слънцето или луната. Всеки метал има кристална решетка, която различно вибрира според концентрацията му в дадено място в почва, хълмове, билки, дървета и всичко живо. Така се получава една електромагнитна – енергийна картина, която съдържа в себе си и енергията на звездите в момента, земната кундалини и други фактори.  Посрещането на детето извън утробата е запис на всичко това върху него и този енергиен отпечатък в определени дни на годината, включително Еньовден „презаписва” енергийния портрет на душата, ако тя се намира в точния момент на точното място – тя получава „ рестарт” на енергийното си състояние. Подновяване на „паспорта" и за този свят.

Това е мястото на предците, на корена с който душата се свързва с предишните души слезли преди нея да подготвят, да поставят основи на земния и път.

Жреците, древните посветени винаги честват Еньовден около родното си място, защото силата на билките, скалите, светилищата, реките, водата, цялата природа дава най много на душата в родния и край. Това е посрещането и обливане на енергия на плода влизайки в този свят.

За получаване на благодат на духовните и енергийни сили управляващи Земята, а също и на предците ни има подготовка на тялото и на душата.

Преди изгрева на Еньовден тялото е добре да няма храносмилателни процеси в себе си. Постенето 2,3 или само един ден е много добър вариант за това. Добре е да имаме в себе си поета чиста вода, да сме напили от чист извор около родното си място, да сме спокойни и да излъчваме хармонична вълна. Да пожелаем от сърце добрини на близки и желания за себе си, но в името на добруването на род, общество, ане чисто и лично само за собствена изгода. Тоест - да пожелаем блага за себе си, които да предоставим за ползване и от другите души. Да може да се ползват от хората около нас. Например развитие на таланти, умения, способности.

Преди заспиване и заминаване на душата тялото трябва да е подготвено за приемане на енергията преди изгрева, защото цялата Земя започва да „бучи”, да приема новата вълна на централното Слънце на ВСЕЛЕНАТА – АЛФИОЛА. Нашето слънце свети с отразена светлина на Централното слънце и всяка една живинка е под отчет и наблюдение от Създателите ни. 

Женския принцип по един начин приема енергията, мъжкия по друг. Важни са завъртанията по посока обратна на часовниковата стрелка преди изгрева точно 9 пъти с вдигнати ръце, а мъжете клякат и се изправят и тогава се завъртат. На изправянето вдигат ръце на горе и тогава се завъртат и клякат. След това може да берат билките на които говорят. Молят ги за съхранение на силата ми при откъсване и предоставянето и на живите същества. Обяснява се на билката, че това тяхно „берене” е с цел да послужат за лечение на същества, на хора и е нужно да пуснат силата си да достигне до нас. Добре е да сме боси и имаме връзка със земята и водата – стихията на раждане на живота на планетата да е във връзка с едни от входовете на енергийното тяло – през стъпалата. В миналото празника е честван с влизане голи във река или езеро, защото водата е от етерния свят, както казва Учителя Беинса Дуно и е течна светлина. Така тялото бива окъпано от енергиите на духовните и енергийни светове.

Земното ядро комуникира със слънцето, чрез електромагнитна и др. енергия през определени места. Някои са върхове на планини, други са светилища. Еньовден е деня в който се облива с енергия Земята от централното слънце на Вселената- Алфиола и тази енергия влиза в системата на живот на Земята, както през духовните врати, така и през енергийните – полюсите и зоните на комуникация – светилища, планински върхове, някои могили, пирамиди, обелиски. Пребиваването на такова място на човек е пряка среща с духовния импулс на ВСЕМИРНАТА БЯЛА ЛОЖА.

Всъщност Еньовден започва от лятното слънце стоене – 21-22.06 и апогея е на 24.06.

Всички други ритуали и практики може да намерите в мрежата.

Асен Асенов Хермес

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"