Абонирай се за съобщения
23.04.2016г. Беседи в гр. Благоевград с вход свободен БЪЛГАРИТЕ - ДУХ И КУЛТУРА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ. Тема : Богомилството и културата на България и Европа.

Едно вдъхновяващо събитие под наслов " БЪЛГАРИТЕ - ДУХ И КУЛТУРА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ", с тема" Богомилството и културата на България и Европа" ще се случи на дата 23.04.2016г. в Благоевград. Културното събитие е със съдействието на Община Благоевград от 14.00 до 18.30ч. в Младежкия дом на града с вход свободен.

Това е продължение на темите  от  Международния събор състоял се в гр. Шумен и около гр. Велики Преслав на дати 8, 9, 10 април 2016г, където беше отпразнувана годишнината от създаването на Богомилското учение в България дало културата и ренесанса на Европа, Втория златен век на България, демокрацията, болниците, училищата за деца в света и много други. Идеята за съборите е на Асен Асенов и Марияна Лалова, които започват да  организират преди 3 години тези срещи и създават първите в историята на България чествания на празника, чрез фондация „Виделей”.

 Експерти по духовните науки и по древната история на българите и съседните страни изнесоха беседи за наследството на Богомилите и сега гостуват в Благоевград  със  задълбочени и аргументирани лекции, които всички жители и гости на града могат да посетят. Това са следните лектори - Христо Буковски - историк-писател с  над 21 книги, стотици публикации и статии за последните 30г, с няколко големи  книги, изследвания за богомилите излезли наскоро : „Страховитото прераждане на богомилите”, „Похитеното съкровище на богомилите”, „Кивотът на папа Никита”, „ Опасния архив на богомилите”, „Скритият поход на българските кръстоносци” и др.

Следващият  е Георги Мелихранов - психолог, педагог, лектор, изследовател на древното знание в България и света.

 Асен Асенов, журналист, водещ и  автор на тв. предавания, създател на „Пътя на Богомилите” – събиранията с беседи и пътуванията в България и Европа на тази тема.

Заповядайте. 

За въпроси : тел. 0897660662

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"