Абонирай се за съобщения
Конференция - беседи с вход свободен в гр.Пловдив. Богомили-Катари-Бяло Братство 29.11.2015г от 10:30ч. ДОМ НА КУЛТУРАТА „БОРИС ХРИСТОВ“ ГР. ПЛОВДИВ ул.

Конференция - беседи с вход свободен в гр.Пловдив. Богомили-Катари-Бяло Братство - древните знания. 29.11.2015г от 10:30ч. ДОМ НА КУЛТУРАТА  „БОРИС ХРИСТОВ“  ГР. ПЛОВДИВ ул. "Гладстон" 15. Голяма конферетна зала.

Приятели, моля споделяйте - настъпи времето за открити беседи, срещи, конференции на тези теми и връзката между тях в историята на България. След години изследвания, проучвания и експедиции по свещените места на древното знание в България и Европа, и след консултации с най-запознатите просветени на тази тема историци, изследователи, езотерици и писатели, решихме да ви информираме за нещата, които сме открили. Да споделим знаия, емоция, впечатления и проучвания на тези велики вдъхновяващи теми, които карат всяко пробудено сърце да затупти по-силно само при спомеването на думите "Богомили"... "Катари"... За това създаваме за всички вас възможност за участие и въпроси към перфектните лектори и вдъхновени изследователи. ВХОД СВОБОДЕН.
Лектори: Христо Буковски, Христо и Галя Маджарови, Константин Златев, Тодор Ялъмов, д-р. Румен Стоилов. Ще покажем много сакрални и магични моменти от пътшествията ни по следите на Богомилите в Европа.
Следете сайта : www.videlei.com редовно за да сте максимално информирани относно събитието. Благодарим

Кратка информация за лекторите:

Христо Буковски Христо Буковски е роден през 1947г. Той е дипломант на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Повечето му публикации в централния печат са по теми от българската история, християнския духовен живот на българите и обредността в мистичната народна практика. Неговото изследване върху живота, духовната подготовка и въвеждането в мъченичество на плеядата български светци от края на ХVІІІ и началото на ХІХ в., което академичното издателство „Проф. Марин Дринов“ публикува под заглавието „Мистичните полети от страха до любовта“, получи през 2000 г. наградата на Съюза на българските писатели, а за подвига на св. Онуфрий Габровски разказва в романа си „Храначът на магаретата“.

Автор е и на романите „Буенец за братовчеди“, „Да пукне вещерът, горкият“, „Чия игра играхте, Оббов“, „Версия кивот“, „Обсебени“. Други негови книги са „Поздравете оцелелите“, „Уверените“, „Обстоятелства по успеха (журналистически нероман)“, „Шеметът да гълташ жаби (Магичното поле за човешка власт между Бога и Сатаната в проходжийската теория на нашия народ)“, „Избраницата на Константин Велики“, а богато илюстрираните му исторически очерци „България“ и „София“ са издадени в луксозни томове на английски, немски, френски, испански, италиански и руски език. 

С последните си две книги - "Опасният архив на богомилите" и "Похитеното съкровище на богомилите" - Христо Буковски представя една цялостна концепция за възникването на Богомилското учение и неговото място в духовната култура на България.

Христо Маджаров
 


Инж.Христо Маджаров е роден и завършил висше техническо образование във Варна, където и работи дълги години като учител. От ранна възраст има духовни опитности и интерес към езотеричните науки, заради което е преследван от комунистическите власти.
В младостта му Съдбата го отвежда в Школата на Беинса Дуно на “Изгрева” в София. Там се запознава с ученици на Учителя, което определя по-нататъшната му житейска траектория. През 1980 г. е в Париж, където предава за печат поредната версия на съвместния му с д-р М. Константинов труд „Новата Култура в Епохата на Водолей”.
На път за България пребивава известно време в “Гьотеанум” – Дорнах (Швейцария) – в антропософската школа на д-р Рудолф Щайнер. Върнал се в България, в обстановка на жестоки преследвания заради духовните си убеждения, участва активно в създаването на възможните тогава легални дружества с езотерично съдържание: Йога, Научна фантастика, Радиестезия, Психотроника, Есперанто и др. Редактор е на списание „Радиестезия”, забранено през 1986г.
През 1991г. заминава за САЩ, Калифорния и участва в духовни курсове в различни езотерични центрове. Съучредител е на Uniwersity of Life (Училище на Живота) във Феникс, Аризона и на Uniwersity of Future United Life (Училище на Бъдещия Единен Живот) в Лос Анжелис.
Прекарва една година в уединение и медитация в калифорнийската пустиня и основава Esoteric Centre „ALFYOLA” в Сан Бернардино, близо до Лос Анжелис. 
Дава интервюта в американската преса и води ежеседмични лекции за духовнокултурния живот на съвременния свят, за идването на Новата Култура и за Учението на Беинса Дуно, който я предизвестява и подготвя индивидите, обществата и народите за нея. Като представител на Бялото Братство във Варна, организира безплатни курсове за изучаване на основите на Богомилското движение и Учението на Беинса Дуно, а също и Паневритмии на различни места, някои от които се излъчват по американската телевизия. Участва с доклади на годишните срещи на окултни общества в Санта Круз (на брега на Тихи Океан, до Сан Франциско), Лос Анжелис, Сакраменто и др. Получава посвещения в планините на Маунт Шаста и Сан Бернардино, в Joshua Тгее (в калифорнийската пустиня) и др. Праща Послания и Призвания за обединение на различни духовни центрове в Америка и Европа. Почетен гост е на Международния Център на Розенкройцерите в Оушънсайд, където подписва договор за издаване на тяхната литература в България. Пише до Императора на Древния Мистичен Орден на Розата и Кръста с вестта, че съществуват и други живи клонове на Бялото Братство освен оглавяваната от него световна организация.
Участва задочно в конгреси по психотроника – в Чикаго, Илинойс и София. През същото време издава в България брошурите „Космичен План от преди 5500 г.” (1993), „Nеw Аgе”, „Български Мистерии” и „Новата Култура през Епохата на Водолей”.
През 1994 г. се завръща в България, където провежда няколко големи цикъла лекции: „Световни Мистерии ” – в съучредения (1990 г.) от него клуб „Езотера”: „Принципи за трансформация” – в Центъра за алтернативна култура „Арета” (съучредител 1995 г.) и др.
Част от тези лекции се съдържат в книгата „Мелхиседек – Пътят на Вярата” и в поредица брошури под рубрика „Световни Мистерии”, “Освобождение чрез Космично съзнание”, “Любов и еволюция”, “Български мистерии”, “Завръщането на богомилите”… В последния труд се разкрива и космологията и гносеологията в Учението на Беинса Дуно. Издадена е също трета част на „Новата култура… “
От 1999 г. е председател на Историческото дружество “Българска орда” – Варна.
В 2000 г. посещава наследниците на Волжка България в Чувашия.
Бестселърите “Големият Заговор срещу българите” и “Златна България” се разпространяват в цял свят и събуждат българския дух.
Христо Маджаров дава интервюта по радиото, телевизията и масмедиите. Участва в конференции по психотроника, радиестезия и др. Държи лекции в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Димитровград, Хасково, Бургас, Мадара, Русе, Ямбол, Свиленград, Айтос, Шумен, Сливен… Главна тема е духовният ген на българите – патриарси на човечеството и семе на Нови Култури.
В момента пише върху Учението на Беинса Дуно и езотеризма на 20 век в световен план.

Галя Маджарова
 


Инж. Галя Колева Маджарова е родена и учи във Варна. Висшето си образование завършва в гр. Русе, където живее до 1997 г.
Промените я принуждават да изостави работата си на електроинженер и да се занимава с болката на хората (разказала е за този житейски момент в броевете на списанието си „Еликсир на Живота”, Алфиола 2000).
След 1990 г. една след друга следват съдбовни срещи в живота й:
– с инж. Никола Хлебаров (създателя на билковите тинктури „Еликсир,
– с д-р Чаушев – Лечителя и Светеца от св. Влас, който й дава ключ на духовното лечение,
– с езотерика инж. Христо Маджаров, с когото слива житейския си път.

Срещата с Христо Маджаров е повратен момент в живота й, в който натрупаните до тогава интелект, интелигентност, широка обща култура и непреодолим интерес към окултното се подрежда и структурира в нейното съзнание като солидна база за това, за което я подготвя Съдбата – да изяви в книги натрупаната мъдрост. 
В нейното списание „Еликсир на Живота”
 
 
д-р Константин Златев
 
 

Един от най-интересни и предани последователи и изследователи на Учителят Петър Дънов. Той е роден на 11 май 1958 г. в София. През 1983 г. завършва Висшия Икономически институт, специалност "Международни икономически отношения", а през 1993 г. завършва с отличен успех Богословския факултет към СУ "Климент Охридски". От 2009 г. е доктор на богословските науки. От дълги години изследва словото и делото на Учителя. Има издадени 12 книги и стотици публикации с християнско-просветителски, богословски, публицистичен и научнопопулярен характер. На 7 юни той изнесе в Кърджали лекция на тема "Делото на Учителя Петър Дънов".

 
 
 

 Тодор Ялъмов

 

Роден на 20 август 1944 г. в Москва. Завършва СУ, Кл. Охридски“ специалност химия – производствен профил и дипломна работа по квантова химия през 1972 г. Работи по специалността в различни лаборатории и Институти до 1991 г.

Участва с разработки на повечето НФ конференции и конове, дългогодишен фотограф на клуба с богат фото и слайд архив (1970-2002 г.) и видеоархив (2002 – 2007 г.) от дейността на фен движението в България. До 1990 г. е лектор в Дружество за разпространение на знания „Георги Кирков” (с теми „Извънземни цивилизации”, „Самоизграждане на творческата личност” и др. инициирани от дискусии в Клуба), а след 1996 г. обикаля страната с НФ изложби, с картини на Николай Рьорих и цикъл лекции „Жива Етика”, научни и езотерични открития, „Български и руски космисти” и др.

Увлича се от фотография, участва в редица изследователски експедиции в планината Алтай, по Индия, Ю. Корея, Русия (основно района на Волжка България) и др., организирани от Клуб „Приятели на Рьорих“ и Института за древни цивилизации.

През 1995 – 1999 г. е председател на Българско сдружение „Рьорих“, а от 1999 г. до сега на Националния Клуб „Приятели на Рьорих“.

От 2005 г. е зам-председател на Националния граждански инициативен комитет „Петър Димков” и активно участва в празненствата по случай 120-та годишнина на П. Димков.

От 2000 г. се включва в работата на Института за древни цивилизации, където участва в повечето семинари, проекти и програми, има публикации за културата на древните българи, за приноса на сем. Рьорих в изучаване на старата българска история и др. От 2007 г. е технически редактор на научното списание на Института за древни цивилизации „Авангарни изследвания на древните българи”  

 

д-р Румен Стоилов 

 

 

д-р Румен Стоилов Роден в Пловдив. Дипломиран лекар с над 30 г стаж, включително работа извън граница - 12 г., специализация в Брюксел по спешна медицина, специалист по вътрешни болести, кардиология, нефрология и образна диагностика. Над 15 г съчетава класическата медицина европейски тип с холистични практики и интегративна медицина. Работи в областа на компютърната диагностика, психотерапията, мануални практики и енергийна медицина. 5 г специализация по медицинска генетика. Занимава се и работи с планетата Земя като живо същество и местата на силата в България и по света. Посетил Пекин, Непал, Тибет, Перу, Япония, Босненските пирамиди, Кавказ, Храма на съдбата в Румъния, Румънския свинкс, Коня и Кападокия. Участвува в международни и български семинари по езотерика, като лектор и преводач на чуждестранните лектори. Владее френски, английски, руски, италиански и говорим арабски. Основна тема за проучванията му е Мисията на България и българите в световната история и ролята на Балканите като трети световен енергиен център след Тибет - Планината Кайлас и Перу - езерото Титиката

 

ПРОГРАМА :

10:30 -11:00 Откриване

11:00 - 12:00 - д-р. Румен Стоилов : Мисията на Българите, Богу-милство и учението на богомилите.

12:00 - 12:30 Почивка

12:30 - 13:30 -  Христо Буковски :  Богомилската енергия в земите на катарите

13:30- 14:30  - Христо Маджаров : Богомилската драма в пет действия

14:30 - 14:50 почивка

14:50 -15:30 - Галя Маджарова : Богомилски посвещения

15:30 - 16:10 - Константин Златев : Богомилството в светлината на учението на Дънов (Богомилската вълна)

16:10 - 16:30 почивка

16:30 - 17:15 - Тодор Ялъмов : Движението на Рьорих за единение, мир и жива етика и светлината на богомилството

17:30 - закриване на Конференцията. 

  

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"