Абонирай се за съобщения
03 - 10.06.2019г. Израел, Петра - Йордания.Загадките на Божественото провидение и красотата на древния свят.
03 - 10.06.2019г. Израел, Петра - Йордания.Загадките на Божественото провидение и красотата на древния свят.

 

Програмата на екскурзията включва:

 

Ден 1: Полет до Израел  

Пътуваме с водач + Лектор от Виделей.  Екскурзовод ще ни посрещне на летището. Трансфер до хотела. Нощувка в Тиберия. 

Ден 2: Планината на проповедта – Капернаум – Табха  

Закуска. Разходка по бреговете на Галилейското езеро ще посетим  планината, на която Иисус е произнесъл своята известна проповед, след като е приел кръщението от Йоан Кръстител. Специални беседи от лектора на Виделей, освен екскурзовода. Ще разгледаме и село Капернаум с неговата древна синагога и дома на Иисус, където той е живял и поучавал, след като напуснал Назарет. Продължаваме към Табха, където Иисус направил чудото с петте хляба и двете риби. БЕСЕДИ от ВИДЕЛЕЙ. Ще имаме  възможност за разходка с лодка в езерото (пакет "Допълнителни екскурзии"). Нощувка в Тиберия. 

Ден 3: Хайфа – Назарет – Аман 

Закуска. Пътуваме  до Хайфа. Ще се насладим на прекрасната гледка от върха на планина Кармел и Бахайския храм-градина. Продължаваме към Мухрака с разглеждане на манастира на кармелитите. След това  отпътуваме към Назарет. Посешаваме  Базиликата на Благовещението и дърводелската работилница на Йосиф. БЕСЕДА - ВИДЕЛЕЙ.

ПродължаваМЕ към град Бейт Шеан и преминаваМЕ през крайречния граничен пункт "Шейх Хюсеин“ към Йордания. Предстои  разходка в красивия град Аман. беседа. Нощувка в Аман. 

Ден 4: Аман (свободен ден или допълнителна екскурзия до Петра )

Закуска. Отпътуваме към розовочервения град Петра – едно от седемте чудеса на света. Петра е направен изцяло от пясъчник и е основан от набатеите. Той е бил тяхна религиозна и политическа столица и спирка на керваните по Пътя на благовонията, познат още като Пътя на тамяна. Ще преминем през прохода Сик, докато пред нас постепенно се разкрива известната Хазне – съкровищницата на фараона. От нея ще продължим към централната долина на Забравения град и ще посетим още от древните му забележителности като: главната улица с колонадите, двореца на фараонската дъщеря, театъра и други. Сепциални беседи от ВИДЕЛЕЙ . Нощувка в Аман. 

Ден 5: Мадаба – планина Нево – Мъртво море – Витлеем   

Закуска. В Мадаба ще посеттим гръцката православна църква, където ще разгледаме известната подова мозайка от VI в., на която са изобразени Светите земи такива, каквито са били преди 15 столетия. Ще продължим към планината Нево, откъдето Мойсей е видял за първи път Обетованата земя. Планината е известна и със своите цветни мозайки, датиращи от времето на Византия. Ще се върнем  обратно в Израел по моста "Алленби“. Ще имаме възможност да поплуваме в Мъртво море и да обядваме на брега му в Йордания или в Израел (резервацията се прави на място). Нощувка във Витлеем. 

Ден 6: Витлеем (свободен ден или допълнителна екскурзия до Стария град на Йерусалим)  

Закуска. Ще се качим на Елеонския хълм с прекраснен изглед към Стария град на Йерусалим и Юдейската пустиня. Ще видим  ц. "Свето Възнесение Господне", ще спрем  и в ц. "Доминус Флевит“ (Плач Божи). Ще посетим и Гетсиманската градина, за да разгледаме Църквата на всички нации. В Стария град ще влезем през Мароканската порта и ще продължим към Стената на плача – едно от свещените места на юдаизма. Ще посетим района около Храмовия хълм, където ще видим златните и сребърните куполни джамии. След това ще разгледаме  манастира "Света Анна“, къпалнята Витезда, Via Dolorosa (Пътя на болката, по който е минал Христос с разпятието на гръб), ц. "Възкресение Христово“, колоритния арабски пазар. Ще продължим към хълма Цион, мястото на Тайната вечеря, гробницата на цар Давид, манастира "Успение на пресвета Богородица“ и ц. "Свети Петър в Галиканту“. Нощувка във Витлеем.  

Ден 7: Витлеем (свободен ден или допълнителна екскурзия до Новия град на Йерусалим)  

Закуска. За този ден е предвидено посещение на Израелския национален музей с Храма на книгата, в който се съхраняват древните свитъци от Мъртво море (на 2000 години). Ще разгледаме и прозорците на Шагал в медицинския център "Хадаса“, мемориала на Холокоста"Яд ва-Шем“ и други архитектурни съкровища като Кнесета, Върховния съд, дори една вятърна мелница. Следобед се връщаме обратно във Витлеем, за да посетите базиликата "Рождество Христово“ и пещерата, където мястото на раждането на Иисус е отбелязано със сребърна звезда. Нощувка във Витлеем. 

Ден 8: Полет до България 

Закуска. Трансфер към летището. Полет обратно към София. 

 ПАКЕТ - ЛЕКТОР - 119 ЛВ. ТОВА ПРЕВРЪЩА ОБИКНОВЕНАТА ЕКСКУРЗИЯ В ПЪТЕШЕСТВИЕ С ПОЗНАНИЕ И НАДГРАЖДА ПЪТУВАНЕТО С БЕСЕДИ, ЕНЕРГИЙНИ ПРАКТИКИ НА СПЕЦИАЛНИ ЗОНИ, МЕДИТАЦИИ И ОБОГАТЯВА С ГОЛЯМО ПОЗНАНИЕ УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОГРАМАТА.

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1- во. Да се обадите на тел. 0897 660 662 Асен Асенов, за да проверите за свободни места И ЗА ДРУГИ ВЪПРОСИ.

2- ро. Да преведете цялата сумата ИЛИ 350лв.капаро в лева по Сметка:

  1. Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 
  2. BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).Удостоверение за ТО - PKK-01-06022, изд. на 20.12.2007год.
  3. ОСНОВАНИЕ: ИЗРАЕЛ-Петра

-доплащане до 40 дни преди датата на пътуване.

3-то. Да изпратите мейл с вашите ТРИ ИМЕНА ПО ПАСПОРТ НА: europa.videlei@abv.bg с телефон за контакти.

Възможни са промени в условията и програмата.

 

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"