Абонирай се за съобщения
06-08.09.2018г.Тайнствената планина и пирамидата Ратан, Сърбия. Водпадът Бигор, лазаревата пещера, красивия лазарев каньон и др.Три дни, две нощувки, водач, лектор, беседи - 253 лева със закуски и вечери
06-08.09.2018г.Тайнствената планина и пирамидата Ратан, Сърбия. Водпадът Бигор, лазаревата пещера, красивия лазарев каньон и др.Три дни, две нощувки, водач, лектор, беседи -  253 лева със закуски и вечери

 

Тайнствената планина и пирамидата Ратан, Сърбия. Водпадът Бигор, лазаревата пещера, красивия лазарев каньон и др.Три дни, две нощувки, водач, лектор, беседи -  253 лева със закуски и вечери до 30.07. След тази дата - ако има места и до запълване на предвидените само 20 места цената е 279 лева.

Уникалната мистична пирамида в Ртан е открита преди няколко години. Местните лечители зареждат вода и медитират на върха, а хора от десителетия виждат страннисветлини, мелодични звуци и стадата от животни като магнит се стичат към нея.

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

 

1 ден. Тръгване:

- 07:00ч. от София, автогара "Сердика", бившия "Трафик маркет". Това е малката автогара на заминаващите за чужбина автобуси, точно срещу Централна жп.гара

Преминаване през ГКПП Калотина. От там се насочваме към Птан. По пътя виждаме водопада Бигор на река Станянска. Изворът на Бигрен поток се намира на около триста метра нагоре по реката от варовиковите басейни и сред местните е известен като лудо врелo (лудият извор). В участъка е имало дванайсет воденици за мелене на жито.

Разглеждаме и църквата Света Богородица. Тя е построена през 14 век на левия повдигнат бряг на Търговишки Тимок от неизвестен покровител. Църквата е уникален шедьовър на средновековната архитектура. Нетипични за православното християнство са двете средновековни готически кули, които са и по-високи от купола. Всички вътрешни стени, дори и тези в кулите, са изписани.

 Продължаваме и разглеждаме лазаревия каньон от панорамни площадки и след това влизаме в много красивата пещера,която е  една от най-големите пещери в Сърбия.  Според местните лечители има връзка с големи подземия и пирамидата, която е на няколко километра. Пещерата е изградена от подземна река, която все още минава през нея. Общата дължина на Злотска пещера е (9818м.). Тя е обявена за природен паметник в геологичното наследство на Сърбия. Постоянната и температура е 8 градуса по Целзий.

Пренощуваме вечерта в етно комплекс с отлични възможности за отдих, релакс и спорт. Налични са: басейн, релакс зона, спортни площадки.

 

2 ден.

-07:00ч.- 08:00 закуска.

-08:00ч. отпътуване към върха на пирамидата с автобуса.

Пристигане в основата. Начало на пешеходен преход до първенеца на планината Ртан – връх Шиляк /1560м/ за около 3,5 часа. Обяд на върха.Необходима е собствена храна.

Беседи, медитация, визуализация. На върха с формата на пирамида почти винаги има облак, който в слънчеви дни прилича на ореол. Това е загадъчно място, което вълнува учени, метафизици, футуролози и обикновени хора. Който веднъж е стъпил на него и е усетил необикновеното му влияние, задължително размишлява какво е това място. Идеална геометрична форма на пирамида и озадачаващи пропорции на планината Ртан, няма как да бъде образувана по естествен път под влиянието на природни сили. През годините назад са правени различни изследвания, които категорично доказват, че планината излъчва електромагнитни вълни 28 kHz, нискочестотни звукови вълни и ултразвукови вълни. СЪЩИТЕ КАТО В БОСНЕСКАТА ПИРАМИДА НА СЛЪНЦЕТО! Специални хармонизатори активирани в боснеската пирамида ще се сравнят с полето на ртанската. Повече информация само на място за участниците.

Мястото си е спечелило световна слава заради способността на планината да издава звуци, наподобяващи човешко дишане, които излизат от нейните недра. Още по- загадъчно е как едно творение на природата може само да придобие формата на идеална пирамида. Мястото явно е привличало хората още от древността, тъй като преди стотици години около Ртан са построени девет манастира, от които три са оцелели и до днес. От върха се простира гледка дори до вливането на реките Сава и Дунав, Авала, Копаоник, Стара Планина, Видин с част от България. Ето защо хората казват, че с изкачването на Ртан ще се излезе на покрива на Сърбия.

Слизане по същия път за 2,5 часа. Нощувка отново в комлекса Балашевич.

 3 ден.

-07:00ч.- 08:00 закуска.

- 08:30ч. Отпътуване за София през Сокол баня. Разгледаждаме центъра, кратка почивка. зелената градина над река Моравица и турската баня - Амам в центъра на Сокобаня, която датира от ХV век. Тя е единствена оригинална баня, която е в експлоатация в региона. Построена е от турците върху основи на римски терми, както се вижда от старите основи и фрагменти от римски тухли, както и римска мозайка на басейна в банята на жените.

 Възможни са промени в програмата.

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1- во. Да се обадите на тел. 0897 660 662 Асен Асенов, 0889220527 ДИАНА КРЪСТЕВА, за да проверите за свободни места., 

2- ро. Да преведете цялата сумата ИЛИ 50% капаров лева  по Сметка:

Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ ЗА СЪОТВЕТНИЯ ВАРИАНТ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ. Ако сте заплатили капаро до датата на промоцията, то заплащането до крайната сума е напо-ниската цена. 

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта,  ТЕЛЕФОН.

на: europa.videlei@abv.bg    С ОСНОВАНИЕ: Сърбия

Възможни са промени в програмата, цената ( при рязко поскъпване на съствани елементи от нея, но не повече от 10% - до сега не се е случвало)  и условията на пътуващия семинар.

 

 

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"