Абонирай се за съобщения
11-14.10.2018г. Великолепието на Ломбардия, Езерата Комо и Маджоре, духовните тайни на Милано и България, Пенчо Славейков. Българските духовни следи.
11-14.10.2018г. Великолепието на Ломбардия, Езерата Комо и Маджоре, духовните тайни на Милано и България, Пенчо Славейков. Българските духовни следи.

 

Красотата е един от инструментите на Бог! И ето местата, където Небесата се усмихват на Земята...

Докосваме се до великолепието на Ломбардия, възпявано многократно в произведенията на различни творци през вековете – величието на Алпите, очарованието на зашеметяващите островчета и градчетата по бреговете им. Разкриваме част от духовните тайни, които крие Милано и връзката с България скрита край бреговете на езерото Комо, виждаме специалните места на големия ни поет Пенчо Славейков и....Изненади...

Пътуваме в малка група. Заминаваме през октомври.

Цената на пътешествието до 24.08 е 360 евро, след тази дата 410 евро.

 

 

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН, 11.10.2018г.

11:15ч. - отпътуване от летище София за Милано с директен полет на „Ryanair“.

12:25ч. - пристигане на летището в Милано. Трансфер до хотела. Настаняване

  • 15:00ч. - Пешеходна обиколка на Милано - Катедралата, галерията Виктор Емануил II, паметника на Леонардо да Винчи, Ла Скала (отвън), замъка Сфорца (отвън), квартала Navigli, който със своите канали напомня на Венеция. За придвижване до центъра на Милано се налага ползване на метро.
  • Завръщане в хотела с метро. Нощувка.

 

ВТОРИ ДЕН, 12.10.2018г.

07:30ч. - 09:00ч. Закуска. Свободен ден или възможност за целодневна екскурзия до омайното и красиво езеро Лаго ди Комо.

09:00ч. - отпътуване за Комо сутринта (60 км). Разглеждане на Комо„Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му.

Разходка с корабче  до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Беладжо е едно от най – романтичните и красиви италиански градчета.

Разходка из тесните калдъръмени улички и разкошни вили на знатни особи. Посещение на градините на Вила Мелци. Връщане в хотела. Нощувка. 

Екскурзията се доплаща допълнително - 100 евро при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място.

Цената включва - транспорт с автобус, екскурзовод на български/руски език, входни такси, фуникуляр до Брунате, пътуване с ферибот.

 

ТРЕТИ ДЕН, 13.10.2018г. 

07:30ч. - 09:00ч. Закуска.

09:00ч. Свободен ден или възможност за целодневна екскурзия до езерото Маджоре по маршрут: Милано – езерото Маджоре – Боромеови острови.

Отпътуване за езерото Маджоре сутринта. Лаго Маджоре е най-дългото от италианските езера. Боромеовият залив се намира между Стреза и Вербания, благословен с пет острова. Пътуване с ферибот до три от тях от Боромеовия архипелаг.

Пътуването започва от Стреза, чиято туристическа слава се дължи на разказите на пътешественици и писатели като Стендал, Чарлз Дикенс, Лорд Байрон, както и на Хемингуей. Първа спирка за разглеждане на Изола Белла, най-популярният от островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини като амфитеатър. Следваща спирка на Изола Пескатори – островът на рибарите. Последна спирка за разходка из Изола Мадре - известна със ренесансовата си вила и ботаническа градина. Връщане в хотела. Нощувка. 

Екскурзията се доплаща допълнително - 120 евро при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място.

Цената включва - транспорт с автобус, екскурзовод на български език/руски език, входни такси, пътуване с ферибот.

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН, 14.10.2018г. 

Милано – София 

Закуска. Излитане в 11:55ч. с полет на RYAN AIR от летище Малпенса за София. Кацане на аерогара София в 15:00ч.

Възможни са промени в програмата.

Настаняване. При настаняването се доплаща градска такса от 3 или 4 евро нa ден, която не е включена в цената.

 

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1-во. Да се обадите на тел. 0897 660 662 Асен Асенов, 0889220527 ДИАНА КРЪСТЕВА, за да проверите за свободни места. 

2-ро. Да преведете цялата сумата ИЛИ 50% капаро, но равностойността  в лева по курса на деня -

  • по Сметка:
  • Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 
  • BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ ЗА СЪОТВЕТНИЯ ВАРИАНТ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта,  ТЕЛЕФОН.

на: europa.videlei@abv.bg   

С ОСНОВАНИЕ: ЛОМБАРДИЯ

Възможни са промени в програмата, цената (при рязко поскъпване на съствани елементи от нея, но не повече от 10% - до сега не се е случвало) и условията на пътуващия семинар.

ДОПЪЛНИТЕЛНИЯТ БАГАЖ се закупува от всеки участник ИНДИВИДУАЛНО.

Не се предлага опция за предварително закупуване от организаторите, ако не е било поискано това предварително в началото на записване - плащане за пътуващия семинар.  

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"