Абонирай се за съобщения
17 - 30.11.2018. Очарованието и загадките на Виетнам, Камбоджа, Банкок и ДОХА-КАТАР!. Тайните на загубения град Анкгор Движещите се статуи на Буда и десетки други чудеса.14 дни МЕСТАТА СВЪРШИХА.ОЧАКВАЙТЕ НОВА ДАТА.
17 - 30.11.2018. Очарованието и загадките на Виетнам, Камбоджа, Банкок и ДОХА-КАТАР!. Тайните на загубения град Анкгор Движещите се статуи на Буда и десетки други чудеса.14 дни МЕСТАТА СВЪРШИХА.ОЧАКВАЙТЕ НОВА ДАТА.

Виетнам, Камбоджа и Банкок МЕСТАТА СВЪРШИХА.ОЧАКВАЙТЕ НОВА ДАТА.

17 - 30 ноември 2018г.

Цена 4990 лева ( ДО 08.05.2018) СЪС САМОЛЕТЕН БИЛЕТ. ЦЕНА СЛЕД  ТАЗИ ДАТА - 5360 ЛВ. СЪС САМОЛЕТЕН БИЛЕТ.

 

С включени самолетни билети София-Ханой и Банкок-София, както и вътрешни полети Ханой – Хой Ан,  Хюе – Сайгон и Сием Рийп /Камбоджа/ - Банкок /Тайланд/;  трансфери; хотели;  круизи; закуски; входни такси; екскурзоводско обслужване; два обяда и две вечери; бутилирана вода по 1 литър на ден; скоростна лодка от виетнамското пристанище Чао Док до камбоджанската столица Пном Пен; вечерна шоу програма на традиционни кхмерски танци….

 

 

Ден 1 , 17 ноември – излитане от летище София на обед с Катарските Авиолинии.

 

Ден 2, 18 ноември - Ханой – Пристигане в 07:35 часа /местно време/ на международното летище на Ханой. Получаване на виза при пристигане на летището. Посрещане на летището и трансфер до хотела.  Следнастаняване и освежаване, ще имаме полудневен тур из столицата на Виетнам, от която интересна е предимно старата част.  На първо място естевено е прословутия Храм на Литеротурата, къдеот се е помещавал и първия университет на Виетнам. Сега той е посветен на Конфуцианството /Някога северната част на Виетнам е била владение на Китай/.  По-късно ще имате удоволствието да се насладите на тъй наречения етнологичен музей. Той е разположен западно от сити центъра на града. Този музей предлага декори, илюстриращи бита на всички 54 етнически групи , включително сложни и колоритни костюми от планинските райони, плетива, музикални инструменти, риболовни принадлежности, работни инструменти и други функционални предмети. Експозицията продължава в градините с очарователни примери за малцинствени жилища от царските до тези на етническите групи в централните планини. След това може да се впуснем едночасова колоездачна обиколка през оживения стар квартал, където може да се видят търговци, продаващи стоки, сякаш са направили това от векове!

Вечерта по желание може да се присъства на куклено шоу на вода /това се решава на място, входът е 5 долара/ . Нощувка в хотел в Ханой.

 

Ден 3, 19 ноември - Ханой - залива Халонг /круиз/
Разположен в Голф Тонкин, Halong Bay е едно от най-невероятните природни чудеса на света - залив с повече от 3000 острова, които времето, вятърът и вълните са изваяли във фантастични форми. Най-добрият начин да изследваме това магическо пространство е чрез круиз на борда на кораб, който ще ни поведе измежду тези карстови скали, които са като приказни замъци, пълни със скалисти кули и скрити пещери.
Заливът е осеян с малки острови, девствени пясъчни плажове край тюркоазената вода, които са отличен фон за плуване или просто да се любуваме на гледките…

 

Програма за круиза

7:45 ч.  - След закуска, нашият гид  ще ни посрещне в хотела. Тръгваме към Халонг с частен микробус.
По пътя ще се насладим на спокойна природа, докато пътуваме през селските райони, земеделските земи и делтата на Червената река.  /Казаха да си приготвим фотоапаратите за фантастичните гледки J. / Ще спрем за почивка по пътя на живописно място. Времето от Ханой до залива Халонг е приблизително 3 ½ часа.
12:00 - 12:30 ч. /приблизително/ - Пристигане на Туан Чау Марина. Посрещане на борда на круизния кораб. Напитка за добре дошли, запознаване с капитана на нашето плаване и екипажа, който ще се грижи за приятния ни престой. След краткия брифинг, по време на който ще научим мноог неща за заливя, следва настаняване в кабините и кратък отдих, докато се сервира обедът.
Корабът вече е вдигнал платна, а ние ще се наслаждаваме на обяд с типична местна храна /морски дарове/ на откритата тераса-трапезария.

Следобед

- Пристигаме в Изненадваща пещера  (Surprising Cave). Когато се впуснем да я изследваме, ще разберем защо и как пещерата е кръстена „Изненадваща” J.
- Стигаме до бреговете на остров Титоп. Пускаме котва в спокойните води, заобиколени от красиви островчета. Ще посетим остров Титоп, който е подходящ за плуване, гмуркане с шнорхел или кратка разходка до върха на острова, откъдето се откриват шеметни гледки към залива Халонг.
- Връщане в каютите за кратко освежаване и след това в ранната вечер имаме свободно време за наслада на терасата на кораба, където можем да се полюбуваме на залеза, да завържем нови приятелства, да се отпуснем в шезлонга и да си починем преди вечеря.
- За вечеря отново ще бъде сервирано оригинално виетнамско меню.
- След вечеря можем да се възползваме от коктейлния бар на борда, ако все още имаме сила за други забавления.

 

Ден 4, 20 ноември - Halong Bay - Ханой - Danang - Hoian / вътрешен полет

06:30 ч. - За ранобудните ще има сесия на тай чий на палубата на кораба. Ще концентрираме ума, ще заредим тялото с енергия за деня, ще посрещнем изгрева…
07:00 - 08:00 ч. - Традиционна местна закуска.  
08:00 ч. - продължаваме със зашеметяващите гледки на залива и неговите живописни варовикови острови, докато плаваме през спокойните смарагдови води към Пещерата Луон (Hang Luon) - Вземаме бамбукова лодка, управлявана от местни жители, за да проникнем с нея в пещерата и да видим нейната уникална красота отвътре.
10:00 ч. - докато нашият круиз ни води през други красиви акценти в залива на борда на кораба може да се присъединим към кратък курс по демонстрация на готвене, как да направим пролетни ролца преди ранния обяд.
12:00 ч. – Нашето пътуване в залива приключва и се насочваме към пристанището, където ще ни чака нашия ван за трасфер до летището и полет до Данаг. Пристигаме в Данаг, откъдето с гид и микробус се отправяме към хотела в Hoian. Настаняване,  свободно време и нощувка в Хой Ан.

 

Ден 5, 21 ноември - Hoian – Нашата пешеходна обиколка из този приказен пристанищен град ще започне около 9 часа сутринта след закуска.  
Никъде чарът и историята на Виетнам не са устояли по-дълго, отколкото в древния пристанищен град Хой Ан, който векове наред е бил главен център за японските, португалските, холандските, арабските, китайските и френските търговци и моряци. Ще откриете много старинни домове, храмове, минерални бани, пагоди, мостове и магазини в различна степен на съхраненост, даващи възможност на посетителите за бавна и спокойна разходка из вековете. Една от ярките архитектурни забележителности е 400-годишния японски покрит мост, асамблеята Phuc Kien, местният пазар на риба ... Навсякъде в града се виждат редица художествени галерии и шивашки магазини. Нашите виетнамски организатори, казват, че който иска, има възможност да си избере плат и дреха да му бъде ушита на място, която до края на деня ще е готова.
Следобед поемаме на двучасово пътуване с лодка по река Thu Bon River - поетичната река,  която оформя зелената природа и преминава през богатата културна среда на древното наследство на Хой Ан. Трансфер и нощувка в хотела в Хой Ан.

 

Ден 6, 22 ноември -  Hoian - Hue
След закуска се отправяме на 3-часово пътуване към Хюе.  Самото пътуване до там минава през доста живописни ландшафти.  Спиране за фотосесии в подножието на мраморната планина, морските заливи и планински извивки. Ще посетим Царската императорско крепост, която е проектирана да бъде копие на Забранения град на китайските императори в Пекин. След Ngo Mon Gate, ще изследваме Purple Forbidden City /Пурпурния забранен град/.  
Забраненият град е построен още от времето на кралската династия  Нгуен от 18 век до средата на 19-ти век.  След това посещаваме очарователната Дамска Пагода (Thien Mu),  разположена на възвишение, обградено с реки, откъдето се открива чудесен изглед към Парфюмената река и околността. Оттук ще продължим към гробницата на Мин Манг. Нощувка в хотела.

 

Ден 7, 23 ноември – Хюе – Хо Ши Мин /Сайгон/

След закуска в хотела, нашият бус ще ни отведе до честното летище за полет към старата столица /Сайгон/ - Както и Ханой, това днес е един голям индустриален град, чиито забележителности не биха впечатлили кой знае колко съвременния европейски турист, но там има нещо уникално, което си струва непременно да бъде посетено. И това са тунелите Ку Чи - невероятна подземна мрежа дълга около 200 км, построена от виетнамските бойци по време на дългата борба за независимост. Това е един истински подземен град с впечатляващи мащаби. В тунелите има болници, подслони и училища и са използвани като военна база по време на виетнамската война.  Разбира се ние няма да пропътуваме всичките 200 километра, но това място лъха на история и местен героизъм и има обособена част за посетители.     
Късно следобед свободно време за опознаване на оживената търговско част на града, която се намира в близост до хотела. Нощувка в хотела в Хо Ши Мин сити. 

 

 1. Ден 8, 24 ноември - Хо Ши Мин - Кай Бе - Вин Лонг - Чау Док 
 2. След закуска с нашия гид заминаваме за делтата на Меконг, оставяйки шума и суетата на града, за да пътуваме през живописната провинция на Виетнам с оризовите масиви и старинни селца.  След пристигането си в Cai Be, ще поемем на круиз с шампан (местен речен транспорт) през плаващите пазари на Меконг, за да посетим производители на оризови сладкиши, работилница за оризова хартия и домашна сладкарница за производство на царевични/кокосови бонбони. Там ще можем да се насладим на типичен местен обяд във виетнамски дом. След обяд отново се качваме на лодка,  за да посетим островите Ан Бин (Vinh Long). Островът ще ни предостави дегустация на невиждани местни тропически плодове, докато слушаме звука на "южната виетнамска народна музика", изпълняван от островитяните.  Можем  да изследваме този вечнозелен остров с колоездачна обиколка по малките пътеки  през селото.

В късния следобед се отправяме към пристанищния град Чау Док, където ще нощуваме, тъй като на следващия ден предстои ново водно приключение, но този път преминаващо през две държави – от Виетнам към Камбоджа.  

 

 1. Ден 9, 25 ноември - Chau Doc - Пном Пен – Сием Рийп /Скоростна лодка и луксозен обществен автобус/
 2. Закуска в хотела. Рано сутринта напускаме хотела и се качваме на скоростна лодка, с която за около 5 часа и половина изминаваме разстоянието от Chau Doc до Пном Пен.  Гледките по пътя са невероятни. Има тоалетна и вода на борда. По пътя има и една спирка за кафе и кратко освежаване, където може и да се обменят пари в камбоджанска валута. Съветвам ви да не сменяте по повече от 10 долара, защото курсът е неизгоден, а и защото в Камбоджа ще разберете, че почти не ви трябва местна валута, тъй като навсякъде може да се разплащате в долари – те са официално платежно средство наравно с местната валута.
  Пристигане в Пном Пен около обед. Посрещане и приветствия от нашия местен гид. След кратък обяд и освежаване, се качваме на луксозен автобус и се отправяме към заветния и мистериозен Сием Реап – старата столица на Комбоджа, където са намират едни от най-уникалните древни храмове.  
 3. Нощувка в Сием Рийп.

 

 1. Ден 10, 26 ноември -  Сием Рийп - Ангкор Ват - Ангкор Том
 2. Закуска в хотела. Това е много специален и наситен с действия и впечатления ден, през който ще разгледаме някои от най-красивите храмове на Ангкор. Посещаваме античната столица на Ангкор Том (12 век): южната порта с огромните си статуи, изобразяващи издигането на океана с мляко; храма Байон, уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица на Авовукитесвара;  Фименакас; Кралското ограждение, терасата на слоновете и терасата на прокажения крал. Посещение на най-известния от всички храмове на равнината на Ангкор: Ангкор Ват.

Храмовият комплекс обхваща 81 хектара и е сравним по размер с императорския дворец в Пекин. Нейните отличителни пет кули са украсени с камбоджанското знаме. Шедьовърът от 12-ти век се смята от изкуствоведите за най-добрия пример за класическо кхмерско изкуство и архитектура

Този наситен с впечатления ден ще завърши с вечеря и кхмерски танци.  За пътешественици, които жадуват за културни забележителности на Камбоджа, посещението в Камбоджа не е пълно, без да присъстват на поне едно традиционно танцово представление, наричано "Apsara Dance". Традиционният кхмерски танц е по-добре описан като "танцова драма", тъй като танците не са само танц, а имат за цел да предадат житейска история или мъдро послание. Нощувка в Сием Рийп.

 

Ден 11, 27 ноември – Сием Рийп - Banteay Srei - Banteay Samre - Kbal  Spean  - Банкок

 

Закуска в хотела. Нашето приключение по стъпките на Индиана Джоунс продължава. Днес пътуваме до Kbal Spean, на 50 километра североизточно от Сием Реап или на 18 километра от BanteaySrei. Оригиналното наименование на комплекса  "река на хиляди лингами", Kbal Spean е сложно издълбано речно корито, дълбоко в подножието на камбоджанската джунгла. Пригответе се за незабравимо предизвикателство – трек между скали и лиани и дива тропическа растителност до достигане на водопад, богато декориран с останки от храмови комплекси. Посещение в храма Banteay Srei (10-ти век),  считан за бижу в короната на класическото кхмерско изкуство. След това продължаваме посещението си в Banteay Samre, построена през третата четвърт на 12-и век. Тя се състои от централен храм с четири крила, предхождан от зала и допълнен от две библиотеки. Храмът  е забележително добре запазен.   

Късно следобед нашия шофьор и екскурзовода ще ни изпратят до летището на Сием Рийп, където ще вземем полет за Банкок. На летището в столицата на Тайланд ще ни чака нашия гид и частен бус, който ще ни отведе към хотела. Нощувка в Банкок. 

 

 1. Ден 12, 28 ноември – Банкок – Аютая - разглеждане на забележителности, нощувка в Банкок 
 2. След закуска ще посетим двореца Bang Pa in. Първоначално дворецът е бил речен остров, крал Прасат Тонг (1630-1655 г.) е построил дворец на езеро в средата на острова, за да служи като кралско убежище. Това място е било използвано от всеки владетел на Аютая. Когато обаче столицата е преместена в Банкок, дворецът остава неизползван около 80 години. Крал Рама IV (1851-1868) възстановява мястото, като построява къща там. Неговият син Рама V (1868-1910) дълбоко обичал това място, пребивавайки там всяка година. Там той построил прекрасния ансамбъл, който може да бъде посетен днес.
 3. После се отправяме на обиколка с Тук Тук рикши, която ще ни преведе през великолепните руини на древни храмове в историческия парк: Уотхра Са Санфет, един от най-сниманите храмове в Аютая, а след това и Ват-Фра Махахат, Уот Монгхон Бофит и Ват Ратбърбана всички са красиви. Тогава ще спрем в Уат Яй Чайонгхол, един от най-големите изображения на Буда, както и руините на бившия Велик кралски дворец и храмове.
 4. Нощувка в Банкок 

 

 1. Ден 13, 29 ноември – Полудневен тур из Банкок и вечерта излитане за София ПРЕЗ ДОХА.
 2. Днес ни предстои „черешката на тортата” в Банкок. Никой турист не си тръгва от Банкок без да е видял неговите символи като Кралския дворец и Храма на изумрудения Буда; Златният Буда в медитираща поза, изваян от масивно злато с обща тежест 5 тона и заради уникалността си записан в книгата на рекордите „Гинес”; Храма на зората; реката Чао Прая;  някой от плаващите пазари; Храма на полегналия Буда … Времето преди полета ни ще бъде наситено с всички тези красоти…

 

 1. Ден 14, 30 ноември - Закуска в хотела в Доха, разглеждане на града и полет за София в 16:05.ч.
 2. Полетът ни към дома е в 19.30 часа с Катарските Авиолинии. Приключението обаче не свършва тук. Към 23 часа вечерта местно време пристигаме в столицата на Катар – Доха. От миналата година българските граждани, както и всички други граждани на ЕС, имат право на безвизов престой в Катар. Тъй като полетът за София е на другия ден в 16:05 часа, имаме достатъчно време за нощувка в хотел и за разходка на следващия ден из Доха. /Цената на нощувката и трансфера до него не е включена в цената, но се заявява предварително - около - 60 долара освен ако някой не иска сам да организира престоя си в Доха. Общата продължтелност на престоя е 17 часа, но е добре да бъдем на летището около 14:30 часа./ Пристигането  е в София е в 20:25 часа вечерта.

 

В цената е включено: 

1. Два обяда

2. Две вечери

3, Всички закуски

4. Транспорт навсякъде по всички точки на дестинацията - лодки, мини бусове, кораб, нощувка на кораба - круиз, всички трансфери

5. Всички вътрешни полети - общо три - Ханой - Данаг, Хюе - Хоши мин ( сайгон ) , Сием Рийп - Банког, полетите София - Ханой и Банког - София през Доха

 

В цената не са включени: 

Виза за Виетнам /25 долара за еднократно влизане /заплаща се и се издава на място;  

Виза за Камбоджа /25 долара/, също се заплаща на място.  

Виза за Тайланд можем да използваме транзитна виза /48 часа/, тя обаче се издава от посолството в България и цената също е 25 долара.  

Трансфер от летището в Доха до хотела и обратно, както и нощувка в Доха с обща цена около 64 долара.

Разходи от личен характер

 Допълнителна информация: 

- няма задължителни ваксинации

За записаните ще има специална допълнителна информация за всичко, което е необходимо да си носят.

При записване е необходимо да се заплати капаро в размер на 1800 лева по сметка на тур. компания:

Tуристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

 -2-РО ДОПЛАЩАНЕ СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ИЗВЪРШИ ДО КРАЯ НА МАЙ МЕСЕЦ 2018Г В РАЗМЕР НА 1100 ЛВ.

-ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 45 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ!

- ОЩЕ ПРИ ПЪРВОТО КАПАРО Е НЕОБХОДИМО ДА ИЗПРАТИТЕ Е-МАЙЛ С ВАШИТЕ ДАННИ без ЕГН на europa.videlei@abv.bg 

- НЕОБХОДИМО Е ПАСПОРТА ДА Е ВАЛИДЕН МИМИНУМ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО - 30.11.2018г.

Моля предвидете и пари за бакшиши за шофьорите и гидовете. Опитът ми ( на водача на групата ) показа, че поне около 40 долара на човек трябва се предвидят. Те ще се събират на място и ще стоят в човек от групата, за да се дават на гидове, носачи и шофьори по преценка на групата.

 

Възможни са леки промени в програмата, но посочените държави и градове, места на посещения остават.

За въпроси: 0889 22 05 27 или 0897660662. 

 

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"