Абонирай се за съобщения
04-07.05.2019г. Скопие, Охрид, каньона Матка. Билянините извори, Битоля и др. Екскурзия + пътешествие с познание. Степен над обикновена екскурзия.198 лв.
04-07.05.2019г. Скопие, Охрид, каньона Матка. Билянините извори, Битоля и др. Екскурзия + пътешествие с познание. Степен над обикновена екскурзия.198 лв.

 

 ПРОГРАМА

 

 

 

 

Дати и цена


04 - 07  май 2019 г. - Цена от 126 лв. с лектор + водач

Цената включва:

- Транспорт с комфортен туристически автобус; 

- Посещение на каньона Матка известен като Света гора с десетки пещери, манастири, цървки исихастки обители и богомилски места.

- Лектор от Виделей

- Водач от Виделей

- Беседи

- 3 нощувки със закуски в хотел **/*** 

- Туристическа  и виделейска програма в Скопие + 

- Туристическа  и виделейска програма в Охрид

- Екскурзоводско обслужване

- Мед. застраховка с асистанс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

- Разходи от личен характер; 
- Приблизителни входни такси за посещаваните обекти: 
- Църквата Св. Спас - 2 евро; 
- Входна такса за манастира "Св. Андрей" в каньона на езерото Матка - 1 евро; 
- Вечеря в традиционен македонски ресторант ( по желание)  – 35 лв; 

ДАТИ: 

04 - 07.05.2019 г. 
4 дни / 3 нощувки

( програмата сеуточнява, допълване на богомилски манастир и още светини )


ЦЕНА на човек: 198 лв. с лектор, водач и екскурзовод


ПРОГРАМА


1 Ден 

София - ГКПП - Крива Паланка - Скопие 
Отпътуване за Република Македония в 7:00 ч по маршрут: София - ГКПП - Крива Паланка - Скопие. Пристигане около обяд. Обиколка на столицата Скопие и разглеждане на забележителностите на града: църквата “Св. Климент Охридски”, (Беседа за Богомилите, за богомила Светомир Македонец  - пряк ученик на Боян Мага на място),крепостта „Калето”, църквата “Св. Спас”, в чийто двор се намира гроба на Гоце Делчев, старата Скопска чаршия, хамама на Даут Паша, каменния мост над река Вардар, площад Македония, Триумфалната арка, къщата-музей на Майка Тереза и др.

Обядваме и се придвижваме се към една от най-красивите части на Балканите - каньона Матка - известен и с името Света гора заради големият брой средновековни църкви и манастири – „Св. Андрей“, „Св. Богородица“, „Св. Никола Шишевски“, има останки от „Св. Неделя“ и новопостроените „Св. Йоан Златоуст“, „Св. Петка“, „Св. Троица“, „Св. Спас“.В миналото за защита на църквите и манастирите в пролома е изградена крепостта Марков град.  Намира се на р.Треска. Пролома е с дължина 18 км и е най- старото езеро в  Македония
Едно уникално вълшебно място - шедьовър на природата, заобиколено от стръмни варовикови скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири. Един от тях е манастирът "Св. Андрей" – запазените фрески над западния вход на църквата разказват, че е построена през 1389 г. от Андрей, брата на Крали Марко. Красивите скали са чудесен обект за алпинизъм. Това е най-известния алпийски център в Македония. Районът е любимо място и на рибарите. 

Прилича на хибрид между Триградското Ждрело и Панчарево. Правим много приятна разходка от паркинга до каньона и след около 10 минути стигаме до лодките, които за около 7 лв. на човек ни развеждат по каньона. Има два ресторанта, където може да се насладим на гледка и вкусна храна.

Настаняване в хотел. Нощувка.

 

2 Ден 

Закуска 07:00 - 08:00. Богомила, Велес, Охрид. 

Отпътуваме за емблематичното селище Богомила. Специално място, интересна беседа и разкриваме тайни около това недвусмислено място за културата и духовното наследство на Богомилите в нашата съседка. По пътя разглеждане на Велес. Кратка почивка в града.

Пристигане вечерта в Охрид. настаняване. по желание вечерна обиколка на града облят от отразените светлина охридското езеро.

Нощувка. 2-ра

 

3 Ден

Закуска.

Охрид.

Охрид е град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония.

Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил. Специална беседа за последния ни цар- богомил - Самуил! Продължаваме:античният театър и градската чаршия.

Свободно време в Охрид, или допълнителни екскурзии по желание:

1) разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час) с прекрасна панорама към града.

2) автобусно пътешествие до Струга: кратка разходка покрай река Черни Дрим до градската чаршия и родната къща на братя Миладинови.

3) автобусно пътешествиедо манастира "Свети Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум. Свободно време в парка на Охридските извори.

Настаняване. Вечеря. 

Нощувка. 3 - та.

 

4 Ден

Закуска.
Посещение на Билянините извори. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър". Свободно време в Битоля, посещение на античния град "Хераклея Линкестис",  Пристигане в София вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".
 
Доплащане за единична стая - 70 лв.
Отстъпка за дете до 11,99 години с двама възрастни - 10 лв.
Отстъпка за ученици и студенти - 5 лв.

   

За да участвате в това пътешествие е необходимо:
 
1 - да се обадите на тел. 0889 22 05 27 или 0897 660 662 за наличие на свободни места.
2 - да се капарира сума в размер на 360 лева или да се плати цялата цена според по-нагоре описаните условия в текста по сметка на
Тур. Агенция ТЕДЕВЕ ЕООД: Удостоверение за ТО - PKK-01-06022, изд. на 20.12.2007год.
Сметка:
BG59FINV91501017100033 в лева.
Първа инвестиционна банка. ( Fibank).  Основание Скопие.Удостоверение за ТО - PKK-01-06022, изд. на 20.12.2007год.
3 - да се изпрати майл с имената и телефон на: europa.videlei@abv.bg 
с трите имена на латиница, тел.номер
 
 

 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ 

 Отстъпки: 
 - Дете до 10 г., настанени в стая с двама възрастни – 2 лв. 

 Доплащане: 
 - Настаняване в единична стая - плюс 20 лв. 
 Забележки: 
 - Минимален брой участници 40 
 - Необходим депозит при резервация: 50% от цената, а именно 100 лв.
 - Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка
 - Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители
 - Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 5 дни преди началото на пътешествието 
 - Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
 - Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси. 

Полезна информация: 


Необходими документи: 


- Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след дата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България
- За Република Македония няма визови, санитарни и медицински изисквания. 

Възможни са промени в програмата. 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"