Абонирай се за съобщения
12-19.03.2019г. ЕГИПЕТ. ЕКСКУРЗИЯ + ДУХОВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ С ПОЗНАНИЕ И ОЩЕ НЕЩО...ЦЕНА: 1070лв.
12-19.03.2019г. ЕГИПЕТ. ЕКСКУРЗИЯ + ДУХОВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ С ПОЗНАНИЕ И ОЩЕ НЕЩО...ЦЕНА: 1070лв.

 

ЕГИПЕТ

Духовно пътешествие с познание в страната на прочутите пирамиди, най-дългата в света река Нил, Хургада на брега на Червено море, Арабската пустиня с най-древните монастири - „Св.Преп.Антоний Велики” и „Св.Павел Тивейски”, Кайро, Гиза-Пирамидите и още....

 

 

 

ПРОГРАМА


Ден 1

 1. 15.00 часа среща на летище София Терминал 1.
 2. Излитане за Кайро с чартърен полет на АК "Bulgarian Air Charter". Кацане към 17.00 часа.
 3. Посрещане на летище Кайро и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.
 4. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 2

 1. Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Посещение на християнския квартал с Дома на Божието семейство. На това място Иисус Христос е живял 7 години след като цар Ирод издава заповедта за избиването на Младенците. Посещение н музея в Кайро. Посещение на Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд на круизен кораб по река Нил. Отпътуване за Хургада.
 2. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.


Ден 3

Закуска.

 1. Свободно време за здравословна терапия, чрез разходка, плаж. Насладете се на Червеноморската ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове риби, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби.Обяд.Свободно време за плаж.
 2. Вечеря. Нощувка

 

Ден 4

Закуска.

 1. Свободно време или допълнителна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Специална медитация със специални хармонизатори! Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант на брега на река Нил. Връщане в хотела.
 2. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 5

Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Възможност за посещение на Двореца 1001 нощи. Шоу - програма пресъздаваща историята и живота на Древен Египет. Нощувка.


Ден 6

 1. Закуска. Поради законодателството в Арабския свят посещенията за Луксор са с точно определени дни в седмицата и ние продължаваме нашата програмата от вторник – Луксор - има стотици обекти и храмове в този приказен град, древната столица на египетските фараони. Продължаваме с посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Музей на папируса. Специална медитация със специални хармонизатори! Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант на брега на река Нил. Връщане в хотела.
 2. Вечеря. Нощувка.

 

Ден 7

 1. Свободно време или пакетна закуска. Рано сутринта заминаване за най-древните пустинни манастири -„Св.Преп.Антоний Велики”, аскет и основател на монашеството в древния християнски свят-III век и манастира посветен на Св.Преп. Павел Тивейски - III век, в които са запазени гробовете и мощите на светците - основатели. Древни икони и най-голямата колекция на коптски стенописи, ръкописи от XII век. Обяд в рибен ресторант. Завръщане в хотела. Свободно време.
 2. Вечеря. Нощувка.


Ден 8,

Закуска в хотела.

 • Свободно време. Обяд. Освобождаване на стаите. Свободно време.
 • Трансфер до летището. Излитане 21:00 часа. Кацане в София 23:30 часа.
 • Край на програмата.
 • Важно: Програмата и изпълнението ѝ са примерни и е възможно да претърпят промяна.

 

ЦЕНА 1070 ЛВ.

 

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ: 
• самолетни билети София - Хургада и Кайро - София с чартърен полет на АК "Bulgarian Air Charter";
• 20 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 8 кг;
• пътнически и летищни такси ;
• 6 нощувки в хотел Royal LagoonsAqua Park Resort Hurgada 5* на база ALL INCLUSIVE в ХУРГАДА
• 1 нощувка в Кайро с включена закуска в хотел Pyramids Park Cairo Resort 5*;
• трансфери летище - хотел - летище;
• медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).


ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
• екскурзия до Луксор-Карнак,Долината на Фараоните/мъртвите/двореца на фараонката Хапшетсут,колосите на Мемнон,Музей на папирусите с включени входни такси и обяд: 80 $ за възрастен
• екскурзия до най-древните в света Манастирите Св. Антоний Велики и Св. Павел Тивейски с вкл. обяд: 65 $ 
обзорна екскурзия на Кайро с разглеждане Пирамидите и Сфинкса, Християнско Кайро с включен обяд - 60 евро.
• Ескурзия до древнитв манастири+обяд 65 $
• Двореца 1001 нощи-20 $


**Задължително се заплащат: евентуална горивна такса - съобщава се 30 дни преди полета.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Визи се издават при кацане на летището. Носете си международния паспорт.

Визи се издават на място при кацане. Носете си международния паспорт.

Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет!!

 

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1- во. Да се обадите на тел. 0897 660 662 Асен Асенов, 0889 22 05 27 ДИАНА КРЪСТЕВА, за да проверите за свободни места., 

2- ро. Да преведете цялата сумата ИЛИ 50% капаров лева  по Сметка:

 1. Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 
 2. BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).Удостоверение за ТО - PKK-01-06022, изд. на 20.12.2007год.
 3. ОСНОВАНИЕ: ЕГИПЕТ.

-доплащане до 30 дни преди датата на пътуване.

3-то. Да изпратите мейл с вашите ТРИ ИМЕНА ПО ПАСПОРТ НА: europa.videlei@abv.bg, с телефон за контакти.

Възможни са промени в условията и програмата.

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"