Абонирай се за съобщения
21-23.06.2019г Лятно слънцестоене.Скрибина, Крибул, Долно Дряново, Огняново, Долен, Лещен и др. + възможност за доп.програма за Еньовден. Cena 139 лв
21-23.06.2019г Лятно слънцестоене.Скрибина, Крибул, Долно Дряново, Огняново, Долен, Лещен и др. + възможност за доп.програма за Еньовден. Cena 139 лв

Програмата е със слънчеви практики, посещение на едиснствената слънчева книга, енергийни упражнения, дихателни практики, медитации и ритуално преминаване през няколко провиралки - силициеви енергийни съоръжения + лечебното светилище в с.Крибул - Скрибина - баба Юлия.

Включва:

1. Двама лектори ( уточняват се). 2. Известен ансамбъл от 4-6 жени - с акапелно пеене в носии ( вижте надолу в текста ). 3. Изпечен ритуално хляб на жив огън с тракийски ритуал ( вижте надолу в текста ). 4. Дневен концерт на светилището с част от ансамбъла от с. Драговищица в изпълнение на древни песни от тракийското културно богатство на България, печелили много награди в страната и чужбина. (  Вижте надолу ). 5. Вечерен концерт отново със същия ансамбъл. 6. Пирамида от мед – поставяне до светилището и влизане в нея. Специално направена по сакралната геометрия и съотношенията на Хеопсовата пирамида за максимален енергиен и здравословен ефект, засилващ се от светилището. ( Вижте надолу ).7. Медитации.8. Мантрично пеене. ПРЕДВИДЕНА Е ПРОГРАМА И БЕСЕДИ НЕЗАВИСИМООТ ВРЕМЕТО. ЩЕ ИМА И ДЖИПОВЕ ЗА ТЕЗИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО ИЗБИРАТ ДА СЕ РАЗХОДЯТ ДО СВЕТИЛИЩЕТО МОТОРИЗИРАНИ..:)). ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ИМА ПО Е-МЕЙЛИТЕ НА ЗАПИСАНИТЕ. 

 


 

 

 Още за едното светилище в Крибул:

1. https://delo.bg/history/na-svetilishteto-skribina-ima-lek-za-vsyaka-bolka/

2. http://www.standartnews.com/biznes-turizum/zmiysko_svetilishte_spasyava_ot_rak_i_magii-260752.html

3.https://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/08/16/kribul-tainstveniiat-kamyk-i-baba-iuliia-pytiat-kym-magicheskoto-izcelenie.350493

 

 ПРОГРАМА

21-23.06.2019г. Лятно слънцестоене. Три дни, 2 нощувки, двама лектори, цена 139 лв.

 

1 ден 21.06.2019

 Тръгване в 7:00 ч. от София, Централна гара. Пътува се в посока село Гърмен.

( Три дни преди отпътуването ще пратим майли и сложим вида на автобуса, цвят, тел. на шофьор, водач, както и до10 дни преди тръгване ще се знаят лекторите в пътуването).

 Пътуваме към Добърско и мястото на един от 3-те енергийни печата. Беседи на място. Твърди се, че „цариградската патриаршия“ е сложила ПЕТ ПЕЧАТА - с двуглавия орел, които гарантират особеното по сила, лечебно място, около църквата, където са поставени пeчатите! Твърди се от хора, които са ги виждали, че те са мраморни, кръгли и са поставени на пода.


Три от тях се знаят и до днес, къде са, но са някак „изгубени в превода“! За останалите два нищо не се знае, пък и липсва акцент върху идеята – ЗАЩО ИНСТИТУЦИЯТА /цариградска патриаршия/ нелицеприятна към нас, а и ние към нея... ЗАЩО тогава тя ще гарантира със своите печати, особеното по сила място, на българска земя!?
Показваме първият печат на Силата - „Проводника” към другите.


Първо – Как изглеждат тези печати? 

Нужно е да отидем до мястото, да ги открием вътре в църквите – обикновено построени на място на древни светилища и да направим молитва от сърце…Тази част от мистерията на трите печата е изяснена. Печатите са в трите църкви:
- Мелник – в цървата Св. Антоний Велики;
- Златолист – църквата позната повече, като „Преподобна Стойна“;
- Добърско – църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“;

Знаем, че всяка една църква е своеобразен храм за Духа на конкретен Светия, обиталище на Духа на Силата, свързан с конкретния Светия, а в този случай и трите църкви, са посветени на Светии с особена почит!?
Дори само това да е – че тези църкви са на светци, които нямат на друго място църква или манастир!? Единствени по рода си са! А „Свети Антоний“ има само на още едно място в цяла Европа, а за „Преподобна Стойна“ се досещаме, че няма аналог! Тази в Добърско също.Трите нямат алтернатива и по това, че имат специален мраморен печат! 

 Продължаваме към родопското село Долно Дряново. По пътя – беседи и запознаване с местата към които сме се насочили.

Посещение на праисторическото тракийско светилище разположено в местността „Градище”. Това е едно от най-древните мегалитни светилища на траките на територията на Югоизточна Европа. Площта на скално-култовия комплекс е огромна - 500 декара В култовият комплекс има каменни глави и долмени. Каменните лица могат да бъдат забелязани само под определен ъгъл, като за учените няма съмнение, че мегалитните късове и валуни са допълнително обработвани от човешка ръка, като изсичат в скалите различни кръгове, големи човешки стъпки, отвори и др. Местността е удивително красива, дълбоко прорязана от реката, която е създала дълбок каньон.

Такава форми се срещат и в другите древни тракийски светилища като Белинташ, светилището край с. Дъждовница и др. Археолозите работили по обекта са се натъкнали на големи количества фрагментирана керамика, датирана основно от края на Желязната епоха и късната Античност.

Очаква ни кратък леко стръмен преход 20 -30 мин.  до друго култово светилище, чието разположение е на изключително силно енергийно място на въздействие: „Правият камък”. Тук е най-голямата провиралка, където се случват чудеса - изчиства болежки, безпокойства и грижи.Концерт от древно песенно наследство на предците ни в изпълнение на местен фолклорен ансамбъл.Поради ограничения брой места за настаняване, но силно желание от наша страна да нощуваме точно в района на Светилището където ще имаме възможност да сме под въздействието на вибрациите на това свято място именно на 21 - ви срещу 22 -ри през цялото денонощие, групата ни се разделя на две като ще се нощува в комплекси от къщи за гости в непосредствена близост до Светилището. Вечеря, лично свободно време.

2. ден 22.06.2019

Посрещане на слънцето, сутрешни практики по желание

08:00 - 09:00ч. Закуска

Отпътуване за село Долен запазил автентичния си вид от 18-19 в., като едно от най-известните и красиви български села. Къщите са изцяло изградени от камък и дърво със смайваща архитектура на цялостния ансамбъл. Тук цари атмосфера на спокойствие, като че ли „времето е спряло”.Посещаваме църквата “Свети Никола” прочута със безбройните чудеса които са ставали с посетилите я вярващи и търсещи лек миряни.

Отпътуваме за село Крибул. Там на около 4 км. се намира Светилището на Черната змия.

За по бързо придвижване по неравния терен желателно е да се ползват джипове, които ще бъдат  осигурени от местни хора. Цената на превоза в двете посоки е 10 лв. на човек. Преходът е живописен, по черен път, пътеки, красиви поляни и гора. Уникален йонизиран, чист въздух.

Виждаме спиращи дъха величествени  панорами на фона на Пирин. Древното светилище е загадъчно място в гората, обвито от огромни скали в тайнствена сакрална архитектура -  мегалитна конструкция. Хиляди хора минават от там като ползват  лечебната му сила за здраве, защита благоденствие и подкрепа в начинанията им в живота. Всички в региона и посетителите разказват за чудотворни изцеления. 

Подхождаме до  свещеното място,беседа,  свободно време за медитация, обяд, съзерцание сред силната енергия на природата. Продължаваме с друг ритуал за здраве и благополучие.

Завръщане в хотела. Кратка почивка.

Отпътуване за Слънчевата книга - уникално единствено изображение на книга от скала с големи размери на територията на Европа. Светилището не е познато и е изклютелно силно. Беседи, Медитация.

Завръщане в хотела, лагерен огън. Вечерна медитация по желание. Музикална вечер.

23.06.2019г.

Посрещане на слънцето, сутрешни практики по желание

08:00 - 09:00ч. Закуска

Отпътуване и разглеждане на  уникално красивите етно села Лещен, Гърмен, Огняново. Обяд, възможност за потапяне в лековитите басейни с минерална вода.

Специални беседи за древните жреци и богомили за трите сакрални дни около Еньовден. Защо и как са ползвали посветените силата на елементите, вино, мляко, елей и вода, подготовка за посрещане на другия ден - Еньовден. Тук отваряме възможност за посрещане и бране на билки на самия Еньовден, който има възможност да се присъедини към малка група, която ще продължи към Кюстендил и на самия празник ще бъдем в гора от секвои и поляна с билки пред нея. За повече информация 0897660662.

 Цена:  139 лв.

Отпътуване към София. Пристигане към 17:00 - вечерта.  И записалите се за продължението - отпътуване за Кюстендил. Там имаме една нощувка, посрещане на Еньовден и др. Цена - само нощувката в хотел. Придвижване с лични автомобили. Тел. за информация 0897 660 662.

 

Възможни са промени в програмата.  МОЛЯ НОСЕТИ СИ СУХА ХРАНА ЗА СЪБОТНИЯ ДЕН. ТОПЛИ ДРЕХИ И УДОБНИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОД В ГОРА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ СЪС СЕБЕ СИ ДОБРОТО СИ НАСТРОЕНИЕ!

В цената е включено:

- Програмата по маршрута

- Транспорт с лицензиран туристически автобус

- Две нощувки със закуски

- Двама лектори

- Беседи

- Ансамбъл за народни и песни

- Ръчно правен, изпечен на огън в жарава  ритуален тракийски хляб, както и питка и баница

- Медитации с пирамида от медени търби по сакралната геометрия с пропорции на Хеопсовата пирамида

- Мантрично пеене със практик и лектор

- Водач на групата

- Застраховка

 

В цената не е включено:

- обеди и вечери. Разходи от личен характер

- Превоз с джип от село Крибул до Скрибина и обратно – 10 лв.

- Вход за ландшафно исторически комплекс Градище  – 2 лв.

 - на 24.06. Еньовден - допълнителната програма, която ще се осъществи специално за най-силният енергиен ден в годината в гора от секвои. На края на текста може да видите информация за това събитие, което е допълнение за хора със свободно време.

 

Записвания:

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1- во. Да се обадите на тел. 0897-660-662 Асен Асенов, за да проверите за свободни места., 

2- ро. Да преведете цялата сумата или 50 % капаро на дадената по-надолу сметка.  Доплащане  до дата 04.06.2019г

Сметка: Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).  Удостоверение за ТО - PKK-01-06022,  изд. на 20.12.2007год.

3-то. Да изпратите е-майл на: bulgaria.videlei@abv.bg 

Основание: Слънцестоене - Юни

Възможни са промени в програмата. Носете си бански. Не забравяйте сухата храна и доброто настроение.

Цената с програмата и присъствие на състава от баби за концерта е валидна при 45 пълноплащаши участника. 

 При неспазване на условията на записване се счита, че кандидат участника не е записан, дори да е изпратил каквато и да е сума.

7 дни преди отпътуване не се възстановяват никакви суми, при никакви условия.

 


Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"