Абонирай се за съобщения
21-26.10.2017г. Малта, 25-29.10.Сицилия или заедно 21-29.10.2017г.Вижте 3-те уникални варианта! Сицилия, перлата на Италия и мистична Малта! Етна, рицари Хоспиталиери, Богомили, великолепие. величие, сакралност, дух и красота
21-26.10.2017г. Малта, 25-29.10.Сицилия или заедно 21-29.10.2017г.Вижте 3-те уникални варианта! Сицилия, перлата на Италия и мистична Малта! Етна, рицари Хоспиталиери, Богомили, великолепие. величие, сакралност, дух и красота

 За 4-ти път Виделей организира и провежда пътуващия семинар до Малта и Гозо!

Имайте смелостта и куража да следвате сърцето и интуицията си!

 Семинарът - пътешествие  е уникален както с нашите и местни лектори, така и с организация, невиждани от повечето хора -  специални знаци и места.

                    ОЧАКВАЙТЕ АРМЕНИЯ, ГРУЗИЯ, АЗЪРБЕЙДЖАН, КИЕВ, САМОТРАКИ, СИЦИЛИЯ, САРДИНИЯ, ПОМПЕЙ, РИМ, НЕАПОЛ И ДР. 
  

Приятели. Може да изберете един от следните 3 варианта:

1. Вариант. Малта и Гозо. 21-26.10.2017г. 5 нощувки и закуски, лектор, водач. Цена 299 евро до дата 29.08.2017. След това - 369 евро

 

2. Вариант. Само Сицилия. 25 - 29.10.2017 - 4 нощувки, лектор, водач. 290 евро до дата 29.08. След това - 390 евро

 

3. Вариант. Малта + Гозо + Сицилия. 21-30.10 - 9 нощувки ( едната в Рим ) с лектори, водач. Цена 499 евро до дата 29.08. След това - 590 евро

 

 

 

 

Какво посещаваме - мистерия, тайни, древна цивилизация, еднополови гиганти, тунели, кундалини пещерата на Св. Апостол Павел, където е покръствал, най - богатия храм на света - като човека и човешката душа - блестящ отвътре, скромен отвън, ритуални предмети на Великите Магистри на ордените, разходка с лодка, фериботи и още..Още..

Програма Малта

1. ден. 21.10.2017г.

14.00-15.15 ч.  Директен полет от  терминал 1 на летище София. Кацане и посрещане от нашите приятели, професионален екскурзовод и лектор, изследовател на малтийските загадки от 17г.

  1. 00ч. Съчетание на автобусна и прекрасна пешеходна програма  за докосване и първи впечатления на  мистичния остров. Ще посетим  трите града: L-Isla (Senglea), Bormla (Cospicua), Il-Birgu (Vittoriosa), затворени като фортификационно укрепление, строено още от рицарите на Св. Йоан, специалната сакрална геометрия ще ни бъде разкрита от нашия ерудиран водач.

Продължаваме със  старата столица Мдина, построена преди 3000 години от  финикийците. Посещение на катедралата “ Св. Павел”, PalazzoSantaSofia- най-старата сграда в Мдина, превърната днес в богата галерия, крепостните стени и невероятната гледка, която се разкрива пред нас. Свободно време за обяд и самостоятелна  разходка по  романтичните улички на ” града на тишината”.

Гр.Рабат-катакомбите и пещерата в която е проповядвал св. Павел, Криптата  на св. Агата и катакомбите. Свободно време.

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

Настаняване в хотел край брега,предразполагащ към релакс ,сутрешни практики,  медитации, посрещане на изгрева.

2.ден.22.10.2017г.

Столицата на Малта – Валета. Целодневно приключение и разходка по красотите на великолепната малтийска столица!

7.30-8.30-закуска

8.308.30-Валета е град , построен от Великия магистър на Йоанитския орден Жан Паризо дьо ла Валет през 1566г. В този аристократичен град , строен от “джентълмени за джентълмени” ще посетим Катедралата „St. John” с известната картина на Караваджо, Археологическия музей с неговата невероятна колекция, Двореца на хармонията, градините” Барака”, където всеки ден от 400 години точно в 12 часа се провежда демонстративен  гърмеж, фонтана на Тритоните, Базиликата на Мадоната от Кармел, Болницата  на хоспиталиерите… Двореца на Великия Магистър, Президентския дворец и градините, а при повече късмет може да  срещнем и самата президентка.

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

 

3 ден.23.10.2017г.

7.30-8.30 закуска

8.30 - Посещение  на мегалитните храмове “HagarQim”. Комплекса включва Археологически музей, HagarQim и MnajdraTemples.

13.00 - Посещение на още един мегалитен комплекс - Таршински храмове, където е намерена прочутата „Спяща жена”

15.00 – гр. Моста, посещаваме  църквата Rotunda of St.Marija Assunta  в Il-Mostа, чийто купол е четвърти по широчина в света. По време на Втората световна война църквата е улучена от три бомби. Две от тях се отразяват от стените без да избухнат, но третата минава през купола, пада на пода и също не избухва. Никой от 300 -те присъстващи на литургията не е наранен. За чудото и причините – на място беседа.

17.00 - За края на този вълнуващ  ден сме оставили романтичния  Marsaxlokk –традиционно  рибарско селище, уникално по рода си, да се насладим на прекрасния изглед, можем да хапнем вкусно приготвена риба, докато се любуваме на залеза и сините рибарски лодки, типични за Малта.

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

 

4.ден.24.10.2017г.

Целодневно приключение с беседи, разходки до остров Гозо

7.00-8.00ч. Закуска

8.30ч. -  Отпътуваме с ферибот за остров Гозо, наричан още  острова на Калипсо.

Посещаваме столицата Виктория, мегалитните  храмове Ggantija - едни от най-древните познати ни съоръжения в света. Легендата разказва, че Ggantija, е построен от жена-великан Сасуна, а островът е обитаван от гиганти. Беседи на място.

Разбира се,очакват ни и изненадите на Виделей - посещение на още едно  силно енергийно  и духовно място, обяд в прекрасен залив и … разбира се Лазурния прозорец - емблематичен за Малта, където ще покажем червените корали, уникални в света.

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

 

25.10.2017г. 5 ден

7.30-8.30 закуска

Една част от групата, пожелали продължението на мистериите на древните посветени,  отпътува за Сицилия, а за останалите предстои още ден в Малта за самостоятелни разходки, шопинг и програма по интереси, с вещото съдействие на местните ни водачи. Специална вечер в Малта в прекрасно заведение и невероятни гледки!

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

 

 

26.10.2017г. 6 ден.

7.30-8.30 закуска

12.00 - Освобождаване на стаите и трансфер до летището

15.40 -18.30 - Директен полет до София

 

 Сицилия -  5 дни, 4 нощувки

1.Ден

 25.10.2017г. Полет София - Катаня в14:00 - 14:50ч.

Трансфер до хотела. Настаняване, разглеждане на града.

2.ден.

26.10.2017г. Катания – Етна – Таормина – Катания

Отпътуване за Етна - най-високият активен вулкан в Европа. Изкачване с автобуса до станция „Сапиенца“ с възможност за разглеждане и разходка по страничните кратери Силвестри. По желание и при благоприятни метеорологични условия може да се стигне до централните кратери (3000 м надморска височина) с въжен лифт и джипове. Следобед посещение на Таормина - известен сицилиански курорт и очарователен малък град. Разходка в историческия център с възможност за посещение на Античния театър. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. По пътя обратно към Катания  ще се насладим на красивите гледки към Ривиерата на циклопите. Връщане в хотела. Вечерна разходка по желание. Нощувка.

3.ден

27.10.2017г. Катаня - Сиракуза 

07:00 - 08:00 Закуска

Семинарна програма, с беседи програма в Сиракуза - перлата на Сицилия. Посещение на Археологическия комплекс: най- големият древногръцки амфитеатър, Ухото на Дионисио, Пещерата на въжарите. Разглеждане на остров Ортиджа - сърцето на стария град- Храма на Аполон, Катедралата с вградените колони от храма на Атина, фонтана Аретуза. Свободно време в Сиракуза. Разхождаме се по търговската улица на Ортиджа, от пазара с традиционни местни продукти, домашното вино Нерод'Авола и пикантните сицилиански сирена.

Нощувка в / около Агридженто

 4.ден

28.10. 2017. Агридженто - Палермо

07:00 - 08:00 Закуска

08:30 Отпътуваме към Долината на храмовете край Агридженто - национален археологически паметник на Италия според егидата на ЮНЕСКО, включващ останките на седем древногръцки дорийски храма от 5 век пр.н.е. Разглеждане на храма Конкордия - най-добре запазения древногръцки храм в света, храмът на Зевс, Хераи Херкулес. Беседи. Отпътуване за Палермо. Перлата на Италия! Разглеждане на града И полет Палермо -  Рим в 20:15. Нощувка около Рим.

 5.ден

29.10.2017г. Полет. Рим - София в 08:00ч.

 

 

Възможни са промени в програмата. Всеки ден от програмата в Сицилия се осъществява с допълнително заплащане за автобус, шофьор и лектор.

Ще видим ли богомилски места - О... Да!

Ще е студено ли - О...Не! Дори става за плаж и море!

Над 20 -25 градуса ли ще са температурите - О... Да!

Ще имаме ли изненади - О, всичко е изненада  !

Ще посетим ли енергийни зони, пещери, древни артефакти... Ще медитираме ли на специално място или поне две - О... Да! Да!

Ще има ли време за ресторанти, шопинг, релакс и беседи... О, Да! ДА!

 

Защо да се доверим на Виделей?

- защото си на Пътя и следваш Любовта, Светлината, Задругата и Просветлението.

- защото преоткриваш себе си сред хора съмишленици, с духовни търсения, интелигетни, мислещи, знаещи и можещи.

- защото вярваш в доброто, човечността и добруването на България!

- защото се събираме по Дух и Мисия по местата на Великото Духовно Пробуждане!

- защото следваме Величието на Българите, посели по цяла Европа принципа за Свобода, Равенство и Братство чрез Любовта!

- защото се събираме усмиханти души и сътворяваме духовната история на България!

 СЪЕДИНЕНИЕТО В ЛЮБОВТА ДАВА СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ДУША!

 

Пътуващият семинар - доскосване до мистични места в Европа и специални енергийни зони е за хора вдъхновени от инициативите, мисията и дейността на Виделей за събуждане на живеца във всички Българи по Дух.. !

Ние запалихме искрата, а всички, които идват държат огъня на Българския Дух. Заповядайте !

 

Цените включват :

1. Двупосочен самолетен билет за всеки един от избраните варианти.

2. Нощувки за всеки един от избраните варианти

3. Закуски за всеки един от избраните варианти

4. Лектор и водач в Малта, лектор и водач в Гозо, лектор и водач в Сицилия

5. Беседи

6. Придвижване до ферибота с автобус в Малта за вариант 1.

7. Ферибиот Малта - Гозо. Цената на пътуването за вариант 1.

  

 Цената не включва : 

1. Разходи от личен характер ( включително входове за музеи и др. платени услуги, допълнителни пътувания , обеди и вечери).

2. Допълнителен багаж

3. Летищен трансфер - 20 евро на човек в двете посоки. Събират се на място в Малта от организаторите там.

4. Допълнителни пътувания за които ще се информират записаните и при желание може да се избира от няколко варианта. Всеки вариант е от около 22-25 евро и се осъществява със специално нает за целта автобус.  Максимум варианти по желание - 3 на брой за МАЛТА.  и 3 за Сицили. Маршрута е много специален, интересен и силно вдъхновяващ!

 

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

 

1- во. Да се обадите на тел. 0897-660-662 за да проверите за свободни места.

2- ро. Да преведете цялата сумата ЗА СЪОТВЕТНИЯ ВАРИАНТ ИЛИ 50% капаро ОТ ТОЗИ ВАРИАНТ, но равностойността и в лева по курса на деня - по..Сметка BG89STSA93000022355436 DSK banka.  Фондация Виделей. ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ ЗА СЪОТВЕТНИЯ ВАРИАНТ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта, ЕГН и ТЕЛЕФОН.

 на: europa.videlei@abv.bg

ОСНОВАНИЕ : тук е необходимо да посочите ЕДИН ОТ ВАРИАНТИТЕ,  който избирате. Всеки вариант се осъществявя с доп.пътувания. Ако сте само за Малта - " МАЛТА" . Ако избирате Малта и Сицилия -"МАЛТА и СИЦИЛИЯ. Ако избирате 3-тия - "СИЦИЛИЯ".

Възможни са промени в програмата, цената и условията н пътуващия семинар.

Допълнителният багаж се закупува от всеки участник индивидуално. Не се предлага опция за предварително закупуване от организаторите, ако не е било поискано това предварително в началото на записване - плащане за пътуващия семинар.  

Информация относно  допълнително заплащане на багаж :

Полет София –Малта –Софияе с Wizzair-пътниците имат право на малък кабинен  багаж с размер   42 x 32 x 25 см.

Цена на чекиран багаж София – Малта – София  до 23 кг.  91 евро 

Цена на голям салонен багаж София – Малта–София- 56 x 45 x 25 см  - 43 евро

Цена на голям салонен багаж София – Малта 21.10-  - 56 x 45 x 25 см - 22 евро

Полета София- Сицилия ( Катаня)  За групата от България  е  с Wizzair. Пътниците имат право на малък кабинен  багаж с размер   42 x 32 x 25 см.

Цена на голям салонен багаж София-Сицилия-25.10.2017г. е с размери  56 x 45 x 25 см  Цена - 22 евро

От дата 29.10 влизат в сила новите правила на Wizzair и полета Рим – София ще е с голям салонен багаж- 56 x 45 x 25 см , а не с малкия и то без до плащане за големия. Изравняват се с Райниер.

Срок за заявяване и заплащане на допълнителния багаж 13.10.2017г. По сметка BG89STSA93000022355436 DSK banka.  Фондация Виделей.

 

 

 

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"