Абонирай се за съобщения
22-23.12.2018г. Зимно слънцестоене в светилището на Крибул, Черната змия, тракийски ритуал, ансъмбъл за древни песни, ръчен хляб, медна пирамида, медитации, мантрично пеене, Долно Дряново, Долен, Добърско - 5 -те печата на силата и тайния знак на Патриаршията.
22-23.12.2018г. Зимно слънцестоене в светилището на Крибул, Черната змия, тракийски ритуал, ансъмбъл за древни песни, ръчен хляб, медна пирамида, медитации, мантрично пеене,  Долно Дряново, Долен, Добърско - 5 -те печата на силата и тайния знак на Патриаршията.

 Програмата е с:

МЕСТАТА СВЪРШИХА ПРИЯТЕЛИ. БЛАГОДАРИМ! ВИЖТЕ НА БУТОНА 'ПРОГРАМА 2019" СЛЕДВАЩИ СЪБИТИЯ.

шофьор - Сашо Цанков тел,0877602246 автобус СВ0348НА, водачи: Асен Асенов 0897 660662 Борис Бедросов: 0888448882, Лектори Христо Буковски: 0896 80 9777

1. Двама лектори ( уточняват се). 2. Известен ансамбъл от 4-6 жени - баби с акапелно пеене в носии ( вижте надолу в текста ). 3. Изпечен ритуално хляб на жив огън с тракийски ритуал ( вижте надолу в текста ). 4. Дневен концерт на светилището с част от ансамбъла от с. Драговищица в изпълнение на древни песни от тракийското културно богатство на България, печелили много награди в страната и чужбина. (  Вижте надолу ). 5. Вечерен концерт отново със същия ансамбъл. 6. Пирамида от мед – поставяне до светилището и влизане в нея. Специално направена по сакралната геометрия и съотношенията на Хеопсовата пирамида за максимален енергиен и здравословен ефект, засилващ се от светилището. ( Вижте надолу ).7. Медитации.8. Мантрично пеене. ПРЕДВИДЕНА Е ПРОГРАМА И БЕСЕДИ НЕЗАВИСИМООТ ВРЕМЕТО. ЩЕ ИМА И ДЖИПОВЕ ЗА ТЕЗИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО ИЗБИРАТ ДА СЕ РАЗХОДЯТ ДО СВЕТИЛИЩЕТО МОТОРИЗИРАНИ..:)). ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ИМА ПО Е-МЕЙЛИТЕ НА ЗАПИСАНИТЕ. ТОВА Е ЮЖНА БЪЛГАРИЯ И НЯКОЛКО ГОДИНИ ПО ТОВА ВРЕМЕ НЯМА СНЯГ ТАМ.

 


 

 

 Още за едното светилище в Крибул:

1. https://delo.bg/history/na-svetilishteto-skribina-ima-lek-za-vsyaka-bolka/

2. http://www.standartnews.com/biznes-turizum/zmiysko_svetilishte_spasyava_ot_rak_i_magii-260752.html

3.https://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/08/16/kribul-tainstveniiat-kamyk-i-baba-iuliia-pytiat-kym-magicheskoto-izcelenie.350493

 

 

1 ден 22.12.2018

 Тръгване в 7:00 ч. от София, Централна гара. Пътува се в посока село Гърмен.

( Три дни преди отпътуването ще пратим майли и сложим вида на автобуса, цвят, тел. на шофьор, водач, както и до10 дни ще се знаят лекторите в пътуването).

 Пътуваме към Добърско и мястото на един от 3-те енергийни печата. Беседи на място. Твърди се, че „цариградската патриаршия“ е сложила ПЕТ ПЕЧАТА - с двуглавия орел, които гарантират особеното по сила, лечебно място, около църквата, където са поставени пeчатите! Твърди се от хора, които са ги виждали, че те са мраморни, кръгли и са поставени на пода.


Три от тях се знаят и до днес, къде са, но са някак „изгубени в превода“! За останалите два нищо не се знае, пък и липсва акцент върху идеята – ЗАЩО ИНСТИТУЦИЯТА /цариградска патриаршия/ нелицеприятна към нас, а и ние към нея... ЗАЩО тогава тя ще гарантира със своите печати, особеното по сила място, на българска земя!?


Показваме първият печат на Силата - „Проводника” към другите.


Първо – КАК изглеждат тези печати? 

Нужно е да отидем до мястото, да ги открием вътре в църквите – обикновено построени на място на древни светилища и да направим молитва от сърце…Тази част от мистерията на трите печата е изяснена. Печатите са в трите църкви:
- Мелник – в цървата Св. Антоний Велики;
- Златолист – църквата позната повече, като „Преподобна Стойна“;
- Добърско – църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“;

Знаем, че всяка една църква е своеобразен храм за Духа на конкретен Светия, обиталище на Духа на Силата, свързан с конкретния Светия, а в този случай и трите църкви, са посветени на Светии с особена почит!?
Дори само това да е – че тези църкви са на светци, които нямат на друго място църква или манастир!? Единствени по рода си са! А „Свети Антоний“ има само на още едно място в цяла Европа, а за „Преподобна Стойна“ се досещаме, че няма аналог! Тази в Добърско също.Трите нямат алтернатива и по това, че имат специален мраморен печат! 

  Продължаваме към   родопското село Долно Дряново.По пътя – беседи и запознаване с местата към които сме се насочили.

Посещение на праисторическото тракийско светилище разположено в местността „Градище”. Това е едно от най-древните мегалитни светилища на траките на територията на Югоизточна Европа. Площта на скално-култовия комплекс е огромна -  500 декара В култовият комплекс има каменни глави и долмени. Каменните лица могат да бъдат забелязани само под определен ъгъл, като за учените няма съмнение, че мегалитните късове и валуни са допълнително обработвани от човешка ръка, като изсичат в скалите различни кръгове, големи човешки стъпки, отвори и др. Местността е удивително красива, дълбоко прорязана от реката, която е създала дълбок каньон.

Такава форми се срещат и в другите древни тракийски светилища като Белинташ, светилището край с. Дъждовница и др. Археолозите работили по обекта са се натъкнали на големи количества фрагментирана керамика, датирана основно от края на Желязната епоха и късната Античност.

Очаква ни кратък леко стръмен преход 20 -30 мин.  до друго култово светилище, чието разположение е на изключително силно енергийно място на въздействие: „Правият камък”. Тук е най-голямата провиралка, където се случват чудеса - изчиства болежки, безпокойства и грижи.Концерт от древно песенно наследство на предците ни в изпълнение на местен фолклорен ансамбъл.Поради ограничения брой места за настаняване, но силно желание от наша страна да нощуваме точно в района на Светилището където ще имаме възможност да сме под въздействието на вибрациите на това свято място именно на 22ри срещу 23ти през цялото денонощие, групата ни се разделя на две като ще се нощува в комплекси от къщи за гости в непосредствена близост до Светилището. Вечеря, лично свободно време.

 

2. ден 23.12.2018

08:00 - 09:00ч. Закуска

Отпътуване за село Долен запазил автентичния си вид от 18-19 в., като едно от най-известните и красиви български села. Къщите са изцяло изградени от камък и дърво със смайваща архитектура на цялостния ансамбъл. Тук цари атмосфера на спокойствие, като че ли „времето е спряло”.Посещаваме църквата “Свети Никола” прочута със безбройните чудеса които са ставали с посетилите я вярващи и търсещи лек миряни.

Отпътуваме за село Крибул. Там на около 4 км. се намира Светилището на Черната змия.

За по бързо придвижване по неравния терен желателно е да се ползват джипове, които ще бъдат  осигурени от местни хора. Цената на превоза в двете посоки е 10 лв. на човек. Преходът е живописен, по черен път, пътеки, красиви поляни и гора. Уникален йонизиран, чист въздух.

Виждаме спиращи дъха величествени  панорами на фона на Пирин. Древното светилище е загадъчно място в гората, обвито от огромни скали в тайнствена сакрална архитектура -  мегалитна конструкция. Хиляди хора минават от там като ползват  лечебната му сила за здраве, защита благоденствие и подкрепа в начинанията им в живота. Всички в региона и посетителите разказват за чудотворни изцеления. 

Подхождаме до  свещеното място,беседа,  свободно време за медитация, обяд, съзерцание сред силната енергия на природата. Продължаваме с друг ритуал за здраве и благополучие.

Отпътуване към София. Пристигане към 18:00 - 19:00ч вечерта.

 

Цена:  109 лв.

Възможни са промени в програмата.  МОЛЯ НОСЕТИ СИ СУХА ХРАНА ЗА СЪБОТНИЯ ДЕН. ТОПЛИ ДРЕХИ И УДОБНИ ОБУВКИ ЗА ПРЕХОД В ГОРА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ СЪС СЕБЕ СИ ДОБРОТО СИ НАСТРОЕНИЕ!

В цената е включено:

- Програмата по маршрута

- Транспорт с лицензиран туристически автобус

- Една нощувка със закуска

- Двама лектори

- Беседи

- Ансамбъл за народни и песни

- Ръчно правен, изпечен на огън в жарава  ритуален тракийски хляб, както и питка и баница

- Медитации с пирамида от медени търби по сакралната геометрия с пропорции на Хеопсовата пирамида

- Мантрично пеене със практик и лектор

- Водач на групата

- Застраховка

 

В цената не е включено:

- обеди и вечери.Разходи от личен характер

- Превоз с джип от село Крибул до Скрибина и обратно – 10 лв.

- Вход за Ландшафно Исторически Комплекс Градище  – 2 лв.

 

Записвания:

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1- во. Да се обадите на тел. 0897-660-662 Асен Асенов, за да проверите за свободни места., 

2- ро. Да преведете цялата сумата или 50 % капаро на дадената по-надолу сметка.  Доплащане  до дата 18.12.2018г

Сметка: Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).   Удостоверение за ТО - PKK-01-06022,  изд. на 20.12.2007год.

3-то. Да изпратите е-майл на: bulgaria.videlei@abv.bg 

Основание: Слънцестоене

Цената е валидна при 45 плащащи участника.

Отпътуване към София. Пристигане към 18:00 - 19:00ч вечерта.

Цена:  109 лв.

Възможни са промени в програмата. Носете си бански. Не забравяйте сухата храна и доброто настроение.

В цената е включено:

- Програмата по маршрута

- Транспорт с лицензиран туристически автобус

- Една нощувка със закуска

- Двама лектори

- Беседи

- Ансамбъл за народни и песни и танци от с.Драговищица

- Ръчно правен, изпечен на огън в жарава  ритуален тракийски хляб, както и питка и баница

- Медитации с пирамида от медени търби по сакралната геометрия с пропорции на Хеопсовата пирамида

- Мантрично пеене със практик и лектор

- Водач на групата

- Застраховка

 

В цената не е включено:

- обеди и вечери.Разходи от личен характер

 

Записвания:

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1- во. Да се обадите на тел. 0897-660-662 Асен Асенов, за да проверите за свободни места., 

2- ро. Да преведете цялата сумата или 50 % капаро на дадената по-надолу сметка.  Доплащане  до дата 18.12.2018г

Сметка: Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).   Удостоверение за ТО - PKK-01-06022,  изд. на 20.12.2007год.

3-то. Да изпратите е-майл на: bulgaria.videlei@abv.bg 

Основание: Слънцестоене

Цената е валидна при 45 плащащи участника. 

Програмата със присъствие на състава от баби за концерта е валидна при 43 пълноплащаши участника. 

 

При неспазване на условията на записване се счита, че кандидат участника нее записан,дори да е изпратил каквато и да е сума.
7 дни преди отпътуване не се възстановяват никакви суми, при никакви условия.

 


Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"