Абонирай се за съобщения
23-25.08.2019г. Тайнствата на траките беси и мистичната красотата на Рила. Енергийна трансформация.беседи, лаг.огън, домашна храна и др. Цена 116лева
23-25.08.2019г. Тайнствата на траките беси и мистичната красотата на Рила. Енергийна трансформация.беседи, лаг.огън, домашна храна и др. Цена 116лева

ПО СЛЕДИТЕ НА БЕСИТЕ. КРАСОТАТА НА РИЛА ПЛАНИНА. ДРЕВНОТО ПОЗНАНИЕ НА ТРАКИТЕ, ХИЖА ТРЕЩЕНИК –

ПОХОДИ, БЕСЕДИ, ЕНЕРГИЙНА ТРАНСФОРМАЦИЯ

23 – 25.08.2019г. 

Бащата на историята Херодот който пише за тракийските племена, обичаите и светилищата им казва за една от големите тракийски общности следното: - Сатрите /придобили голяма популярност със техният вътрешен жречески кръг наричан беси /доколкото знам не са били подчинени никога и на никого и единствени от траките продължават да са и до сега свободни, живеят високо в планините, които са покрити с гори и сняг, и са отлични войни. Те държат прорицалището на Дионисий, то се намира на висок връх в планината. 

Домакин на поредния семинар, който ще запознае участниците с неразкритата, пазена в дълбока тайна, мистична част от живота на тракийските общности по нашите земи ще бъде хижа Трещеник.

Oчаква ни едно пътешествие из пътеките на Рила с тематичена насоченост, едно пътешествие хиляди година назад във времето и посещение на места, където всяка скала и камък е с богата история. Походи до различни сакрални и духовни места с невероятна енергетика. 

 

ПРОГРАМА

 

1 Ден

07:00 - Тръгване от София, автогара Сердика.

Ориентировъчен час на пристигане в хижа Трещеник - 10:30. Настаняване, свободно време за обяд.

12:30 – Отправяме се към първия тайнствен мегалит от нашата програма така нареченият Царски трон. Беседа на място. Разглеждане на други необикновени скални форми носещи силен енергиен заряд като мегалитните сърца и др.

17:30 – Беседа в семинарната зала на хижата.

18:30 – Свободно време за вечеря, разговори, музикално самодейни изяви край лагерния огън и др.

 

2 Ден

07:00 – 07:40 - Закуска. Отправяме се към предполагаемия храм на Дионис, седемте свещени символа. Посещаваме място където древните са имали също свои сакрални танци и практики. Беседа на място. Провеждане на Паневритмия от участниците, които желаят. Прибиране в хижата късно следобед.

Целият ден е отделен за опознаване тайнствата, духовните практики които са се провеждали от жреците на бесите, преходи до различни мегалити и опознаване красотата на Рила планина. За целта носим със себе си храна за обяд /може да се закупи сух пакет с храна от хижата/, припомняме, че се върви компактно без да се отделяме от групата.

 

3 Ден

07:00 – 08:00 - Закуска.

Отправяме се към Ра могила – пресечена пирамида, място за древни посвещения. В района на могилата е намерена керамика от древноста, мястото е обект на многократни иманярски набези. За една част от маршрута до могилата може да използваме и нашия транспорт. Обекта е близо до асфалтирания път. Беседа на място.

14:30 – Отправяме се към София.

 

Хижа Трещеник се намира сред красивите иглолитни гори на Рила. Заобиколена е от многобройни мистични мегалитни паметници свидетелстващи за интензивен духовен живот по тези земи от най – дълбока древност. Мястото е спокойно, въздуха прекрасен и ви кара само само за няколко минути да забравите градския шим и стрес и да се пренесете в един далеч по красив свят с аромат на вековни борови дървета, билки, треви и сладкогласните песни на птиците. Хижата е изходна база към южният портал на национален парк Рила. На два часа е от Якорудските езера, на три часа е от Сухото езеро, на три часа е от езерото Гранчар, на четири часа е от хижа Семково. Хижа Трещеник разполага със стаи с 2 и 3 легла със самостоятелен санитарен възел.

Напомняме на всички участници необходимостта от удобни обувки за преходи. Преходите не са екстремни и обектите, които посещаваме са достъпни за всеки в нормална физическа кондиция.

Възможни са промени в програмата.

Цена 116 лева

 

 1. В цената е включено:
 2. - транспорт с лицензиран автобус София – Трещеник - София;
 3. - 2 нощувки;
 4. - 2 закуски;
 5. - 1 вечеря с избор на вегетарианска и месна храна
 6. - лектори;
  - беседи;
 7. - планински водач;
 8. - застраховка;

 9. В цената не е включено:
  - обеди и вечери;
  - разходи от личен характер;
  - единична стая. Доплащане за единична стая 35 лв.;

 

За участниците желаещи да бъдат със собствен транспорт цена – 99лв. 


За записвания:

Молим за следната последователност от действия, която досега е показала добри резултати и улеснява всички:

1. Позвънявате на тел. 0889 22 05 27 или 0897-660-662, за да проверите за наличие на свободни места.

2. Превеждате сумата 116 лв. (може капаро 60 лв. или цялата 116 лв.) на туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД

 1. по сметка: 
  BG59FINV91501017100033 в лева.
 2. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

  ОСНОВАНИЕ: "Трещеник - семинар".

Ако сте превели капаро, то е необходимо до 14 дни преди отпътуването да се преведе останалата част.

3. Пращате е-майли на:

bulgaria.videlei@abv.bg 

 

В е-мейла е нужно да има следната информация:

1. Трите имена по лична карта 

2. Телефон за връзка с Вас.

Телефон за въпроси и уточнения  с Виделей - Борис Бедросов: 0888448882

Форма за записване
Име*
Презиме
Фамилия*
Email*
Телефон*
Град*
Допълнително описание

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"