Абонирай се за съобщения
24-26.08.2018г.Тайнствата на траките беси и мистичната красотата на Рила. Енергийна трансформация.Цена 97 лева
24-26.08.2018г.Тайнствата на траките беси и мистичната красотата на Рила. Енергийна трансформация.Цена 97 лева

ПО СЛЕДИТЕ НА БЕСИТЕ. КРАСОТАТА НА РИЛА ПЛАНИНА. ДРЕВНОТО ПОЗНАНИЕ НА ТРАКИТЕ, ХИЖА ТРЕЩЕНИК – ПОХОДИ, БЕСЕДИ, ЕНЕРГИЙНА ТРАНСФОРМАЦИЯ

24 – 26/ 08/ 2018 

Бащата на историята Херодот който пише за тракийските племена, обичаите и светилищата им казва за една от големите тракийски общности следното: - Сатрите /придобили голяма популярност със техният вътрешен жречески кръг наричан беси / доколкото знам не са били подчинени никога и на никого и единствени от траките продължават да са и до сега свободни, живеят високо в планините които са покрити с гори и сняг, и са отлични войни. Те държат прорицалището на Дионисий, то се намира на висок връх в планината. 

Домакин на поредния семинар който ще запознае участниците с неразкритата, пазена в дълбока тайна, мистична част от живота на тракийските общности по нашите земи ще бъде хижа Трещеник 

Oчаква ни едно пътешествие из пътеките на Рила с тематичена насоченост, едно пътешествие хиляди година назад във времето и посещение на места където всяка скала и камък е с богата история. Походи до различни сакрални и духовни места с невероятна енергетика. 

 

 ПРОГРАМА

 1 Ден

07:00 Тръгване от София автогара Сердика.

Ориентировъчен час на пристигане в хижа Трещеник 10:30. Настаняване, свободно време за обяд.

12:30 – Отправяме се към първия тайнствен мегалит от нашата програма така нареченият Царски трон. Беседа на място. Разглеждане на други необикновени скални форми носещи силен енергиен заряд като мегалитните сърца и др.

17:30 – Беседа в семинарната зала на хижата.

18:30 – Свободно време за вечеря, разговори, музикално самодейни изяви край лагерния огън и др.

 

2 Ден

07:00 – 07:40 Закуска. Отправяме се към предполагаемия храм на Дионис, седемте свещени символа. Посещаваме място където древните са имали също свои сакрални танци и практики. Беседа на място. Провеждане на Паневритмия от участниците които желаят. Прибиране в хижата късно следобед.

Целият ден е отделен за опознаване тайнствата, духовните практики които са се провеждали от жреците на бесите, преходи до различни мегалити и опознаване красотата на Рила планина. За целта носим със себе си храна за обяд / може да се закупи сух пакет с храна от хижата /, припомняме, че се върви компактно без да се отделяме от групата.

 

3 Ден

07:00 – 08:00 Закуска.

Отправяме се към Ра могила – пресечена пирамида, място за древни посвещения. В района на могилата е намерена керамика от древноста, мястото е обект на многократни иманярски набези. За една част от маршрута до могилата може да използваме и нашия транспорт. Обекта е близо до асфалтирания път. Беседа на място.

14:30 – Отправяме се към София

 

Хижа Трещеник се намира сред красивите иглолитни гори на Рила. Заобиколена е от многобройни мистични мегалитни паметници свидетелстващи за интензивен духовен живот по тези земи от най – дълбока древност. Мястото е спокойно, въздуха прекрасен и ви кара само само за няколко минути да забравите градския шим и стрес и да се пренесете в един далеч по красив свят с аромат на вековни борови дървета, билки, треви и сладкогласните песни на птиците. Хижата е изходна база към южният портал на национален парк Рила. На два часа е от Якорудските езера, на три часа е от Сухото езеро, на три часа е от езерото Гранчар, на четири часа е от хижа Семково. Хижа Трещеник разполага със стаи с 2 и 3 легла със самостоятелен санитарен възел.

Напомняме на всички участници необходимостта от удобни обувки за преходи. Преходите не са екстремни и обектите които посещаваме са достъпни за всеки в нормална физическа кондиция.

Възможни са промени в програмата.

Цена 97 лева

В цената е включено:

-  транспорт с лицензиран автобус София – Трещеник - София    

- 2 нощувки 

- 2 закуски

- лектори

- беседи

- планински водач 

- застраховка


В цената не е включено:

- обеди и вечери

- разходи от личен характер

- единична стая. Доплащане за единична стая 35 лв.

 

За участниците желаещи да бъдат със собствен транспорт цена – 79 лв. 


За записвания:

Молим за следната последователност от действия, която досега е показала добри резултати и улеснява всички:

1. Позвънявате на тел. 0889 22 05 27 или 0897-660-662, за да проверите за наличие на свободни места.

2. Превеждате сумата 97 лв. ( може капаро 45 лв. или цялата 97 лв.) на туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД сметка  : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

ОСНОВАНИЕ "Трещеник - семинар". Ако сте превели капаро, то е необходимо до 14 дни преди отпътуването да се преведе останалата част.


3. Пращате е-майли на:

bulgaria.videlei@abv.bg 

 

В е-мейла е нужно да има следната информация:

1. Трите имена по лична карта

2. Телефон за връзка с Вас.

Телефон за въпроси и уточнения  с Виделей - Борис Бедросов: 0888448882

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"