Абонирай се за съобщения
Изкачване на Мусала. Удължаване на живота. Живи енергии 818 - 08+09+09=818=8+9=17=1+7=8
Изкачване на Мусала. Удължаване на живота. Живи енергии 818 - 08+09+09=818=8+9=17=1+7=8
Датата 8+1+8 (08 - 09.09. Септември). Мусала е най-високият връх не само на Балканите, но и между Алпите и Кавказ и изпълнен със силна електрична енергия, която регулира всичките процеси в организма и го възстановява. Ето какво казва човек от обкръжението на Учителя и самият Учител: "Като застанахме на снега под Окото, Учителя каза:
"Тук е Светилището на Рила. Връх Мусала е кубето на Рила. Све­тилището е триъгълник, образуван от езерото Окото, Ма­ри­чи­ните езера и връх Мусала. Светилището обхваща всичката тази мес­тност от езерото Окото до Маричините езера. Някога Мусала е бил много по-висок и там е имало една площ, ши­рока 400 метра. Първите култури на Мусала съществуват в биб­ли­­отеките на Невидимия свят. Връх Мусала никога не е потъвал под вода, докато България няколко пъти се е издигала и хлътвала. Сре­­диземно море е долина, която е потънала при релефни промени.Мусала е главата, Рупите са черният дроб, а Седемте рилски езе­ра съответстват на сърцето. Изкачването по високи планински върхове подразбира влизане в един висш свят. Следователно изкачването на върха Мусала не е ни­що друго, освен отиване при Бога, т. е. изкачване на някое духовно мяс­то. Човек може да намери красивото и великото в света само по високите места. В този смисъл човек всеки ден може да се из­­качва по високи върхове, да се освежава, да повдига мислите и чув­ствата си. Животът по високите върхове е живот на истинска му­зика и поезия. Само оттам човек може да възприеме нещо въз­ви­шено и велико. Гениалните музиканти са приемали музиката от ви­соките места и после я сваляли в низините, между хората. Колкото по-добри приематели били, толкова по-точно са я предавали. Човек мо­же физически да се движи в долината на живота, а умствено и ду­ховно – по височините. Някой пита защо сме дошли на Мусала. Който е дошъл на Му­сала, продължава му се живота с още една година. А една година кол­ко много струва. Вие все сте приели нещо тук, колкото и да са при­митивни вашите апарати.
Като дойдеш тук, цяла година ще обработваш впечатленията".
 
ПРОГРАМА
 
Два варианта - с лични автомобили и с микробус от София
 
1. ден, 08.09.2018, събота
 
- За хората с лични автомобили - среща в Боровец в 09:00ч. пред лифта за хижа Ястребец - лесно се намира.
- За хората с организиран транспорт от София - в 07:00ч. тръгване от автогара Сердика. Пристигане на лифта в 09:00ч.
 
09:00ч. - Закупуване на билети индивидуално за лифта Боровец - Ястребец (около 25 минути се пътува с лифта).
 
Има няколко маршрута за изкачване на връх Мусала, но ние избираме най-популярния – през хижа Мусала и заслона Леденото езеро. Този маршрут има 4 етапа
започвайки от курорта Боровец:
етап 1: изкачване с лифта от Боровец до хижа Ястребец;
етап 2: пешеходен преход от Ястребец до хижа Мусала;
етап 3: пешеходен преход от хижа Мусала до заслона Леденото езеро;
етап 4: изкачване от заслона Леденото езеро до върха.
 
Етап 2:
 
След лифта следва преход до хижа Мусала по широк и сравнително равен път - около 50 минути - един час от хижа Ястребец до хижа Мусала.
В този район са и ски-писти Маркуджиците и съоръженията покрай тях.
 
Етап 3 :
 
От хижа Мусала до заслона Леденото езеро около 1 час.
Пътеката минава покрай няколко езера, с уникални гледки...
Правим почивка на Леденото езеро и още малко остава до върха.
Този последен етап, се минава бавно с усмивка и пеене с почивки. Стръмен, но не колкото 7 - те езера.
 
Така целият преход от станцията на лифта при Ястребец до най-високия връх на Балканите е около 3 часа със почивките. Пътеките, по които се движихме са много добре маркирани.
 
Всъщност има зимен и летен маршрут, които вървят близо един до друг, на места се и пресичат. Зимният е по-труден за ходене през лятото, тъй като почти изцяло минава по камъните.
Отправяме се към хижа Мусала на връщане.
По този начин се спестява около четири часа и половина труден преход.
 
Нощувка (ако някои иска може да си замине).
 
2. ден, 09.09.2018, неделя
 
08:00ч.- 09:00ч. - Закуска.
- Специален маршрут - изненада за останалите и завръщане в София към 13-14:00ч.
 
Цена на пътуващия семинара няма, само дарение по сърце.
 
- За транспорт с микробус от София с включени командировки и хотел за шофьора: цена 29 лв. Тази цена е за транспорта + таксата за организиране на мероприятието. По - надолу в текста са дадени подробни указания.
 
Местата са ограничени!
 
За да участвате в този пътуващ семинар:
 
1. Моля, позвънете на 0897 660 662 за наличие на свободни места независимо дали е с личен автомобил или с организиран транспорт.
 
2. При потвърждение - може да извършите следното заплащане:
 
- за хората с личен транспорт - моля изпратете само 10 лв. за организация и ангажиране за провеждане на мероприятието на: Офис Еконт - Фердинандова, гр.Бургас - Диана Кръстева тел. 0889220527. С основание дарение - "Мусала". Моля - това е цена само за ангажиране и оформяне на документи, списъци и маршрут. Който желае на място може да даде за лектор.
 
- за хората с организиран транспорт от София - изпратете 29 лв. пак по същия начин: Офис Еконт - Фердинандова, гр.Бургас - Диана Кръстева тел. 0889220527. С основание "Мусала". Това е транспорт + командировки на шофьор + настаняване и храна + таксата за организиране.
 
3. Изпратете е-майл на: bulgaria.videlei@abv.bg, с двете имена и телефон и че сте заплатили съответната сума.
Само изпратилите майл ще получат точната програма и указания.
 
Може и само за един ден да присъствате - събота, но ако времето е лошо ние предвиждаме промяна в програмата и ще изкачим в неделя Мусала.
По руските сайтове за времето в Европа - прогнозата е слънчева за Мусала.
 
НОЩУВКИТЕ СА НА ДОБРИ ЦЕНИ В БОРОВЕЦ, КАТО ВСЕКИ САМ СИ Я ОРГАНИЗИРА. ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ - МОЛЯ КАЗВАЙТЕ, ЧЕ СТЕ ЗА СЪБИТИЕТО НА ВИДЕЛЕЙ И ИЗПРАТЕТЕ, МОЛЯ МЕЙЛ ДО НАС, ЗА ДА ЗНАЕМ КОЛКО МЕСТА ОСТАВАТ. БЛАГОДАРИМ.
ЕТО ТОВА Е ОСНОВНИЯ ХОТЕЛ: Апарт Хотел Флора Резидънс Дейзи: https://www.booking.com/hotel/bg/flora-residence.bg.html?aid=376395;label=fac419jc-hotel-bg-bg-floraNresidence-unspec-bg-com-L%3Abg-O%3AwindowsS7-B%3Achrome-N%3Ayes-S%3Abo-U%3Aao-H%3As;sid=130c3fe40ec9f7ea6ae5fc6b11f36898;dest_id=-832387;dest_type=city;dist=0;hapos=1;hpos=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srepoch=1535527702;srfid=febba77bd12669871a545ce904bf836ee4a3969fX1;srpvid=dc9f348b0fe0013e;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl
 
 
 
 
 
 
 
.
Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"