МАЛТА 20 - 24 март 2018г. Или СИЦИЛИЯ 24 - 29. март 2018г. ИЛИ заедно и 2-ТА ВАРИАНТА В ТРЕТИ ОБЩ! Сицилия, перлата на Италия и мистична Малта! Етна, рицари Хоспиталиери, Богомили, великолепие. величие, сакралност, дух и красота
МАЛТА 20 - 24 март 2018г. Или СИЦИЛИЯ 24 - 29. март 2018г. ИЛИ заедно и 2-ТА ВАРИАНТА В ТРЕТИ ОБЩ! Сицилия, перлата на Италия и мистична Малта! Етна, рицари Хоспиталиери, Богомили, великолепие. величие, сакралност, дух и красота

 Този пътуващ семинар до о.Малта и о.Гозо се провежда за 5-ти път. Пътуването се осъществява освен с доказан местен гид, историк завършил университета в Малта - още и с интересни беседи - разговор провеждани от специален изследовател и изключително запознат с малтийската история и древното познание ерудиран лектор.

ЦЕНА 290/390 евро.

Разходите за входове за музеи и светилища са около 80 - 100евро общо.

Имайте смелостта и куража да следвате сърцето и интуицията си! 

Семинарът - пътешествие е уникален не само с местата си на посещение, но и с и артефактите скрити за групите туристи, с нечуваната за целта информация по места и енергийните зони на посещение. Добаваме и още: възможността за участие в международното слънчево събитие провеждано на острова.

Това не е  бикновено туристическо пътуване, но може да се каже, че е степен над това. Тук виждаме загадъчни моменти от Древното познание развито от Богомилите, а още преди това от лемурийската цивилизация и Атлантите. Ще посетим зоните на великаните,  храмовете на неизвестна цивилизация, ръката и катакомбите на Св. Павел , храма на рицарите хоспиталиери, както и тяхната официална действаща централа с мощи от Св. Йоан във вътрешния им храм и други бекрайно интересни неща!  Заповядайте! 

 

 

 

 

Какво посещаваме - мистерия, тайни, древна цивилизация, еднополови гиганти, тунели, кундалини пещерата на Св. Апостол Павел, където е покръствал, най - богатия храм на света - като човека и човешката душа - блестящ отвътре, скромен отвън, ритуални предмети на Великите Магистри на ордените, разходка с лодка, фериботи и още..Още..

1.ВАРИАНТ - САМО МАЛТА

Програма Малта - 6 дни, 5 нощувки:

1. Ден. 20.03.2018г.

Директен полет от  терминал 1 на летище София. Кацане и посрещане от нашите приятели, професионален екскурзовод и лектор, изследовател на малтийските загадки от 18г. ( Полета се уточнява ).

  1. Следобяд- съчетание на автобусна и прекрасна пешеходна програма  за докосване и първи впечатления на  мистичния остров. Ще посетим  трите града: L-Isla (Senglea), Bormla (Cospicua), Il-Birgu (Vittoriosa), затворени като фортификационно укрепление, строено още от рицарите на Св. Йоан, специалната сакрална геометрия ще ни бъде разкрита от нашия ерудиран водач.

Продължаваме със  старата столица Мдина, построена преди 3000 години от  финикийците. Посещение на катедралата “ Св. Павел”, PalazzoSantaSofia- най-старата сграда в Мдина, превърната днес в богата галерия, крепостните стени и невероятната гледка, която се разкрива пред нас. Свободно време за обяд и самостоятелна  разходка по  романтичните улички на ” града на тишината”.

Гр.Рабат-катакомбите и пещерата в която е проповядвал св. Павел, Криптата  на св. Агата и катакомбите. Свободно време.

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

Настаняване в хотел край брега,предразполагащ към релакс ,сутрешни практики,  медитации, посрещане на изгрева.

2.Ден.21.03.2018г.

Столицата на Малта – Валета. Целодневно приключение и разходка по красотите на великолепната малтийска столица!

7.30-8.30-закуска

8.308.30-Валета е град , построен от Великия магистър на Йоанитския орден Жан Паризо дьо ла Валет през 1566г. В този аристократичен град , строен от “джентълмени за джентълмени” ще посетим Катедралата „St. John” с известната картина на Караваджо, Археологическия музей с неговата невероятна колекция, Двореца на хармонията, градините” Барака”, където всеки ден от 400 години точно в 12 часа се провежда демонстративен  гърмеж, фонтана на Тритоните, Базиликата на Мадоната от Кармел, Болницата  на хоспиталиерите… Двореца на Великия Магистър, Президентския дворец и градините, а при повече късмет може да  срещнем и самата президентка.

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

 

3. Ден.22.03.2018г.

7.30-8.30 закуска

8.30 - Посещение  на мегалитните храмове “HagarQim”. Комплекса включва Археологически музей, HagarQim и MnajdraTemples.

13.00 - Посещение на още един мегалитен комплекс - Таршински храмове, където е намерена прочутата „Спяща жена”

15.00 – гр. Моста, посещаваме  църквата Rotunda of St.Marija Assunta  в Il-Mostа, чийто купол е четвърти по широчина в света. По време на Втората световна война църквата е улучена от три бомби. Две от тях се отразяват от стените без да избухнат, но третата минава през купола, пада на пода и също не избухва. Никой от 300 -те присъстващи на литургията не е наранен. За чудото и причините – на място беседа.

17.00 - За края на този вълнуващ  ден сме оставили романтичния  Marsaxlokk –традиционно  рибарско селище, уникално по рода си, да се насладим на прекрасния изглед, можем да хапнем вкусно приготвена риба, докато се любуваме на залеза и сините рибарски лодки, типични за Малта.

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

 

4.Ден.23.03.2018г.

Целодневно приключение с беседи, разходки до остров Гозо

7.00-8.00ч. Закуска

8.30ч. -  Отпътуваме с ферибот за остров Гозо, наричан още  острова на Калипсо.

Посещаваме столицата Виктория, мегалитните  храмове Ggantija - едни от най-древните познати ни съоръжения в света. Легендата разказва, че Ggantija, е построен от жена-великан Сасуна, а островът е обитаван от гиганти. Беседи на място.

Разбира се,очакват ни и изненадите на Виделей - посещение на още едно  силно енергийно  и духовно място, обяд в прекрасен залив и … разбира се мястото, където беше Лазурния прозорец - емблематичен за Малта, където ще покажем червените корали, уникални в света.

Нощувка в Малта, хотел 3* на брега на морето

 

5 ден. 24.03.2018г. 

06.30-8.30 закуска

Отпътуване за София или Катаня - според варианта, който сте избрали ( полета се уточнява).

Цена 290 евро. ОСНОВАНИЕ : " МАЛТА"

Всекиот посочените дни в програмата се осъществява със специално нает за целта автобус с доп. заплащане от 25 евро на ден ( само варианта за о.Гозо е 35 евро) и се заплаща на местните организатори на място. Може да не участвате във всички посочени варианти - дни в програмата и да изберете собствен маршрут, който да осъществявате сами. Тогава не се заплащат тези 25 евро, но нямате лектор, транспорт, организатор и водач.

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща:  

1- во. Да се обадите на тел. 0897-660-662 за да проверите за свободни места.

2- ро. Да преведете цялата сумата или 50% капаро, но равностойността в лева по курса на деня по сметка на: 

Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ  Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта, ЕГН и ТЕЛЕФОН.

 на: europa.videlei@abv.bg

ОСНОВАНИЕ :  МАЛТА март 2018г. 

2. ВАРИАНТ - САМО СИЦИЛИЯ

 

Non invidio a Dio il Paradiso perché sono ben soddisfatto di vivere in Sicilia - FEDERICO II

 

Не завиждам на Бог за Рая, защото съм блажен, че живея в Сицилия - ФРИДРИХ II

 

Посрещаме пролетното равноденствие на великолепно място, земя ,където ухае на бадемов цвят, на рози, загадки....Където легендите срещат слънцето...

 

ПРОГРАМА Сицилия -  6 дни, 5 нощувки

           цена 390 евро

1.Ден. 24.03.2018г.

Полет София - Катаня  или Малта - Катаня според избрания вариант в.........до 20.01. 2018г. ще сложим час и авиокомпания с която ще се лети

Трансфер до хотела. Настаняване, разглеждане на града.

 

2.Ден.25.03.2018г.

Катания – Етна – Таормина – Катания


Отпътуване за Етна - най-високият активен вулкан в Европа. Изкачване с автобуса до станция „Сапиенца“ с възможност за разглеждане и разходка по страничните кратери Силвестри. По желание и при благоприятни метеорологични условия може да се стигне до централните кратери (3000 м надморска височина) с въжен лифт и джипове. Следобед посещение на Таормина - известен сицилиански курорт и очарователен малък град. Разходка в историческия център с възможност за посещение на Античния театър. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. По пътя обратно към Катания  ще се насладим на красивите гледки към Ривиерата на циклопите. Връщане в хотела. Вечерна разходка по желание. Нощувка.

3.Ден.26.03.2018г.

Катаня - Сиракуза 

07:00 - 08:00 Закуска

Семинарна програма, с беседи програма в Сиракуза - перлата на Сицилия. Посещение на Археологическия комплекс: най- големият древногръцки амфитеатър, Ухото на Дионисио, Пещерата на въжарите. Разглеждане на остров Ортиджа - сърцето на стария град- Храма на Аполон, Катедралата с вградените колони от храма на Атина, фонтана Аретуза. Свободно време в Сиракуза. Разхождаме се по търговската улица на Ортиджа, от пазара с традиционни местни продукти, домашното вино Нерод'Авола и пикантните сицилиански сирена.

Нощувка в / около Агридженто

 4.Ден. 27.03. 2018.г.

Агридженто - Палермо

07:00 - 08:00 Закуска

08:30 Отпътуваме към Долината на храмовете край Агридженто - национален археологически паметник на Италия според егидата на ЮНЕСКО, включващ останките на седем древногръцки дорийски храма от 5 век пр.н.е. Разглеждане на храма Конкордия - най-добре запазения древногръцки храм в света, храмът на Зевс, Хераи Херкулес. Беседи. Отпътуване за Палермо. Перлата на Италия! Нощувка.

 5.Ден. 28.03.2018г. 

Разглеждане на перлата на Италия - Палермо . Това е столица на Сицилия, а също така един от най-богатите градове като история и бароково изкуство. Програмата ни включва -  историческия център на града - катедралата „Успение Богородично“ с уникална архитектура в арабо-нормански стил, площад „Претория“ - удивителния Фонтан на срама, забележителната и спиръща дъха църква „Санта Мария дел‘Амиральо“ , позната още и като „Ла Марторана“, виждаме още и театъра „Масимо“. Свободно време. Нощувка

 

6.Ден. 29.03.2018г. 

Полет Сицилия - България ( Скоро ще има овече инфо за обратния полет).

Всекиот посочените дни в програмата се осъществява със специално нает за целта автобус с доп. заплащане от 45 евро на ден. Може да не участвате във всички посочени варианти - дни в програмата и да изберете собствен маршрут, който да осъществявате сами. Тогава не се заплащат тези 45 евро, но нямате лектор, транспорт, организатор и водач.

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

 

1- во. Да се обадите на тел. 0897-660-662 за да проверите за свободни места.

2- ро. Да преведете цялата сумата или 50% капаро, но равностойността в лева по курса на деня по сметка на: 

Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ  Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта, ЕГН и ТЕЛЕФОН.

 на: europa.videlei@abv.bg

ОСНОВАНИЕ :  Сицилия1, 2018г.

 

 

3.ВАРИАНТ - МАЛТА + СИЦИЛИЯ

Цена 630 евро

Този вариант се осъществява за желаещите след Малта да продължат за Сицилия, като според цените на ферибота и/или самолета ще изберем най-добрия начин за придвижване от Малта до Сицилия, където продължаваме по горе описаната програма за Сицилия. Цената на пътуването между Малта и Сицилия се заплаща допълнително и е в рамките до 45 евро.

 

Възможни са промени в програмата. Всеки ден от програмата в Сицилия се осъществява с допълнително заплащане за автобус, шофьор и лектор. Два дни от програмата с автобус и водач е 46 евро на ден за човек и се заплаща на място на местните организатори. 

Ще видим ли богомилски места - О... Да!

Ще е студено ли - О...Не! Дори става за плаж и море!

Над 20 -25 градуса ли ще са температурите - О... Да!

Ще имаме ли изненади - О, всичко е изненада  !

Ще посетим ли енергийни зони, пещери, древни артефакти... Ще медитираме ли на специално място или поне две - О... Да! Да!

Ще има ли време за ресторанти, шопинг, релакс и беседи... О, Да! ДА!

 

Защо да се доверим на Виделей?

- защото си на Пътя и следваш Любовта, Светлината, Задругата и Просветлението.

- защото преоткриваш себе си сред хора съмишленици, с духовни търсения, интелигетни, мислещи, знаещи и можещи.

- защото вярваш в доброто, човечността и добруването на България!

- защото се събираме по Дух и Мисия по местата на Великото Духовно Пробуждане!

- защото следваме Величието на Българите, посели по цяла Европа принципа за Свобода, Равенство и Братство чрез Любовта!

- защото се събираме усмиханти души и сътворяваме духовната история на България!

 СЪЕДИНЕНИЕТО В ЛЮБОВТА ДАВА СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ДУША!

 

Пътуващият семинар - доскосване до мистични места в Европа и специални енергийни зони е за хора вдъхновени от инициативите, мисията и дейността на Виделей за събуждане на живеца във всички Българи по Дух.. !

Ние запалихме искрата, а всички, които идват държат огъня на Българския Дух. Заповядайте !

 

Цените включват :

1. Двупосочен самолетен билет за всеки един от избраните варианти: Малта - Гозо ( вариант 1) и варианта Сицилия ( вариант 2).

2. Нощувки за всеки един от избраните варианти

3. Закуски за всеки един от дните в  избраните варианти: Малта - Гозо и другия: Сицилия

4. Лектор и водач в Малта, лектор и водач в Гозо, лектор и водач в Сицилия

5. Беседи

6. Придвижване до ферибота Малта - Гозо и обратно с автобус за участниците в Малта.

7. Двупосочен билет за ферибиот Малта - Гозо. 

 

 Цената не включва : 

1. Разходи от личен характер, обеди и вечери

2. Допълнителен багаж

3. Летищен трансфер - 20 евро на човек в двете посоки. Събират се на място в Малта от организаторите там.

4. Пътуванията с автобус за които ще се информират записаните и при желание може да се избира от няколко варианта. Всеки вариант е 46 за Сицииля и 25 евро за Малта и се осъществява със специално наети за целта автобуси.  

Допълнителна информация.

- Максимум варианти, които участник може да избере са тези вараинти посочени като дни в програмата - 4 на брой за МАЛТА и 4 за Сицилия. Минимум варианти, които участник може да избере за да участва са 2 на брой за Малта и 2 за Сицилия. Вариантите са дадени по този начин, защото може участниците да изберат два или три варианта  от посочените в които да участва и 1 или 2 дни вкоито да изберете своя индивидуална програма, която да осъществява сам - свободен ден /дни за собствена разходка например).  Маршрутите са много специални, интересни и силно вдъхновяващи! Който не желае да ползва вариантите с автобус, което е сърцевината на пътешествието - може да се разхожда например в Катаня ( за варианта Сицилия и Валета - за варианта Малта).

 

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща:  

1- во. Да се обадите на тел. 0897-660-662 за да проверите за свободни места.

2- ро. Да преведете цялата сумата ЗА СЪОТВЕТНИЯ ВАРИАНТ ( Малта - 290 евро, Сицилия - 390 евро, Малта + Сицлия - 630 евро ) ИЛИ 50% капаро от избрания вариант, но равностойността в лева по курса на деня - по сметка на: 

Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

Моля, ако сте платили преди това капаро по друга сметка на Виделей Тур, то доплащането трябва да БЪДЕ ПО СЪЩАТА СМЕТКА НА ВИДЕЛЕЙ. Ако обаче плащата за първи път - било капаро или пълната сума, то молбата ни е да бъде само по горепосочената сметка на ТеДеВе. Благодарим! 

ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ. 

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта, ЕГН и ТЕЛЕФОН.

 на: europa.videlei@abv.bg

ОСНОВАНИЕ : тук е необходимо да посочите ЕДИН ОТ ВАРИАНТИТЕ,  който избирате. Всеки вариант се осъществява а допълнителни пътувания. Ако сте само за Малта - " МАЛТА" , ако избирате избирате 2-рия - "СИЦИЛИЯ1".  Ако избирате и двата - това е третия вариант то посочете: "МАЛТА и СИЦИЛИЯ". 

Възможни са промени в програмата, цената и условията н пътуващия семинар.

Допълнителният багаж се закупува от всеки участник индивидуално. Не се предлага опция за предварително закупуване от организаторите, ако не е било поискано това предварително в началото на записване - плащане за пътуващия семинар.  

Информация относно  допълнително заплащане на багаж :

Полет София –Малта –Софияе с Wizzair-Пътниците имат право на ръчен багаж с размери 55x40x23см. Тази чанта се включва в цената на билета. МАКС. 10 кг.

Цена на чекиран багаж София – Малта – София  до 23 кг.  91 евро 

Цена на голям салонен багаж София – Малта–София- 56 x 45 x 25 см  - 43 евро

Цена на голям салонен багаж София – Малта 21.10-  - 56 x 45 x 25 см - 22 евро

Полета София- Сицилия ( Катаня)  За групата от България  е с Wizzair. Пътниците имат право на ръчен багаж с размери 55x40x23см. Тази чанта се включва в цената на билета. МАКС. 10 кг.

Цена на голям салонен багаж София-Сицилия-20.01.2018г. е с размери  56 x 45 x 25 см  Цена - 24 евро

 

Ще видим ли богомилски места - О... Да!

Ще е студено ли - О...Не! Дори става за плаж и море!

Над 20 -25 градуса ли ще са температурите - О... Да!

Ще имаме ли изненади - О, всичко е изненада  !

Ще посетим ли енергийни зони, пещери, древни артефакти... Ще медитираме ли на специално място или поне две - О... Да! Да!

Ще има ли време за ресторанти, шопинг, релакс и беседи... О, Да! ДА!

 

Защо да се доверим на Виделей?

- защото си на Пътя и следваш Любовта, Светлината, Задругата и Просветлението.

- защото преоткриваш себе си сред хора съмишленици, с духовни търсения, интелигетни, мислещи, знаещи и можещи.

- защото вярваш в доброто, човечността и добруването на България!

- защото се събираме по Дух и Мисия по местата на Великото Духовно Пробуждане!

- защото следваме Величието на Българите, посели по цяла Европа принципа за Свобода, Равенство и Братство чрез Любовта!

- защото се събираме усмиханти души и сътворяваме духовната история на България!

 СЪЕДИНЕНИЕТО В ЛЮБОВТА ДАВА СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ДУША!

 

Пътуващият семинар - доскосване до мистични места в Европа и специални енергийни зони е за хора вдъхновени от инициативите, мисията и дейността на Виделей за събуждане на живеца във всички Българи по Дух.. !

Ние запалихме искрата, а всички, които идват държат огъня на Българския Дух. Заповядайте !

 Цена 330 евро до дата: 30.12.2017. След тази дата цена 390 евро.

Цените включват :

1. Двупосочен самолетен билет 

2. Нощувки

3. Закуски

4. Лектор и водач в Малта, лектор и водач в Гозо.

5. Беседи

6. Придвижване до ферибота с автобус в Малта.

7. Ферибота Малта - Гозо.

  

 Цената не включва : 

1. Разходи от личен характер, обеди и вечери

2. Допълнителен багаж

3. Летищен трансфер - 25 евро на човек в двете посоки. Зависи от броя на участниците в групата Събират се на място в Малта от организаторите там.

4. Пътуванията с автобус, Програмата посочена по - нагоре и за Малта и Гозо, и Сицилия се осъществява с допълнително наемане на автобус. Програмата е изписана по този начин, защото може да има желаещи да не я следват, а да изберат собствен маршрут - индивидуален.  Записаните участници може да изберат само един ден - един вариант от посочената програма и да зплатят за него, а за другите дни да си изготвят индивидуална програма. Но може и да следват нашата организация и всичките посочени варианти - това са дните в програмата и да заплатят на място за всеки един. Всеки вариант е  25 евро за Малта и 45 евро за Сицилия, и се осъществява със специално нает за целта автобус.  Максимум варианти по желание - 3 на брой за МАЛТА. Маршрута е много специален, интересен и силно вдъхновяващ!

 

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

 

1- во. Да се обадите на тел. 0897-660-662 за да проверите за свободни места.

2- ро. Да преведете цялата сумата или 50% капаро, но равностойността в лева по курса на деня по сметка на: 

Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ  Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта, ЕГН и ТЕЛЕФОН.

 на: europa.videlei@abv.bg

ОСНОВАНИЕ :  МАЛТА март 2018г.

Възможни са промени в програмата, цената и условията н пътуващия семинар.

Допълнителният багаж се закупува от всеки участник индивидуално. Не се предлага опция за предварително закупуване от организаторите, ако не е било поискано това предварително в началото на записване - плащане за пътуващия семинар.

Wizz Air: Пътниците имат право на ръчен багаж с размери 55x40x23см. Тази чанта се включва в цената на билета. МАКС. 10 кг.

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"