Абонирай се за съобщения
ПЪТУВАЩ СЕМИНАР – ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ. От поредицата „По пътя на Богомилите” 02-09.11.2018г.Цена 1690 лева. Пътуващ семинар.
ПЪТУВАЩ СЕМИНАР – ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ. От поредицата „По пътя на Богомилите” 02-09.11.2018г.Цена 1690 лева. Пътуващ семинар.
Здравейте приятели и пътешествиници в духа на духовното просветление!
ГОТОВ Е НОВИЯ И ПОРЕДЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР ПО ПЪТЯ НА БОГОМИЛИТЕ - КАТАРИТЕ В БАРСЕЛОНА, МОНСЕРАТ - ИСПАНИЯ, АНДОРА И ЮЖНА ФРАНЦИЯ. Отново посещаваме специалните места, виждаме духовния блясък на богомилското учение, наслаждаме се на великолепните гледки и приказната история на Франция! Срещаме се с живи богомили, разглеждаме музеи и символи на Хермес Трисмегист. И още : богомилски център, музея на Салвадор Дали, замъци, музеи, пещери и концерт.  Пътуваме със самолет до очарователната Барселона, нощуваме там, посещаваме  специалния връх Монджук, от където е създанена Барселона. Посещаваме планината Монсерат, КЪДЕТО ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ ОТКРИТИТЕ  БОГОМИЛСКИ СИМВОЛИ! Тайно място на Катарите, където е и черната мадона, която според легенди и съвременни очевидци   изпълнява желания, лекува от неизлечими заболявания, събира души, оправя съдби. Черната Мадона - Девата е позната в цял свят. Може да и споделим наше  съкровено желание, което изказано от сърце се сбъдва според хилядите почитали. Монсерат е място на уникални преживявания! Води ни специален местен водач,  посветен в мистериите на проявление на силата!
Според редица изследователи планината е с мощна Кундалини, със светлинни отблясъци нощем,  Предстоят интересни разкази на самото място.
Продължаваме към Андора. Виждаме тайния център на Катарите и по желание може да направим медитация. Следват перлите на Франция. По традиция посещаваме знаковите богомилски места, където гр.Каркасон се явява център на нашите пътувания, вечерите в града са прелестни! Това е нашата база, къдео ще пренущуваме няколко дни. От там ни очакват следните места: гр.Мезаме и музея на Катарите, с видео прожекция, гр. Алби. Построената катедрала е най-голямата постройка в света,  МНОГО ВЕРОЯТНА СРЕЩА - БЕСЕДА с френския писател, богослов, философ, флагмана на богомилите и Катарите в Европа Мишел Муние ( в сайта : www.videlei.com има повече информация ). Продължаваме към гр.Тулуза, началото на демокрацията в Европа, където граф Раймонд VI – катар, става причина за албигойския кръстоносен поход, давайки права на гражданите и занаятчиите. Следва Рен дьо ла Шато. Място на създаване църквата на Мария Маг-дала и знанието за проходите между световете. Замъка и изложбите. И още: изкачваме за пореден път замъка Монсегюр, медитираме, пеем, хапваме осветена храна и ни очакват и др. изненади. Това е мястото на последната, финална битка с кръстоносците.  Замъка е построен по проект на българските богомили и слънчевата, сакрална геометрия. Показваме знаците и свързващите елементи вътре в крепостта, където е концентрираната в определените зони на замъка специална космична енергия. Следва беседа за подвига и спасяването на Светия Граал. Отдаваме почит на паметника в името на последните изгорени Катари. Беседа. Продължаваме нашето великолепно пътешествие – идва ред на гр.Безие дал началото на албигойския кръстоносен поход срещу Катарите. Беседа. Очаква ни селцето Минерва - древно селище оказало учудваща съпротива на кръстоносците. Виждаме уникалния паметник, който чертае специална следа по стената на църквата. Беседа за избитите катари в това място. Идва и замъка Латур, на граф дьо Кабаре - катарския богомил, който взима специално знаково решение в историята на катарите. Беседа на място. Отиваме и до "Сан Феликс дьо Караман" приютил уникалния Богомилски събор през 1147 година и научаваме за чудото станало там. Беседа на място. И още: очаква ни замъка Кверибус - гнездото на разпределение на последните действия на Катарите, преди да минат в пълна нелегалност. Следва: музея на Салвадор Дали, места на силата - знаците на Хермес Трисмегист - създателя на окултното знание и езотерика, и още приятни изненади!
 
Уникалното пътешествие е от дата 02.11 - 09.11.2018г. 8 дни, 7 нощувки 7 закуски, лектори, екскурзовод, местни водачи. 
 
Може всеки търсач на духовното знание или любител на пътешествията да заповяда. Няма ограничения. Пътуваме спокойно, наслаждаме се на всичко около нас и на компанията на интересни хора в групата. Без бързане, с баланс. Виждаме важните места в историята на България и Франция, и на катаро- богомилското деижение, замъците им, крепостите, музеите, пътеките и величието на шепота от миналото. Пътуването е без излишна помпозност и 2-ростепенни места. Без срещи и раздвояване вниманието на лекторите с други групи, организации или събирания.
 
 
ПЪТУВАЩ СЕМИНАР – ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ.
От поредицата „По пътя на Богомилите”.
Промоционална цена СЪС САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
 
 
Цена СЪС САМОЛЕТЕН БИЛЕТ: Цена: 830 евро на човек. Може и да се запишете с капаро 50%. Aко сте платили капаро, то до дата 01.10.2018г. е необходимо да се заплати остатъка до пълната сума.
Цена без самолетен билет ( за хора, които ще се включат на място в началото - гр,Барселона ) 510 евро. Моля за този вариант се обадете на тел: +359897660662
 
Приятели, дойде време да засилим истинското познание за Богомилите, със доказани сериозни изследователи, за духовния им подвиг - внасяне на културата и повдигане съзнанието в Европа. След полагане началото за възраждане спомена за Богомилите, чрез първото необременено от предразсъдъци и сухота телевизионно предаване през 2007г. с академик Христо Маджаров от Варна, продължихме и организирахме 1- вия събор за ренесанса и значението на Съвършените - Богомилите във Велики Преслав 11-13.04.2015г. И още: създадохме 1 - те пътуващи семинари до КАТАРЕ- старото име на Сараево - столицата на Босна и Херцеговина - единствената страна с официална религия преди години - Богомилството, където от 2011-2012г. и до ден днешен развиваме Богомилските пътеки. Добавяме 2014г. Тогава последвахме повика на ДУХА и създадохме богомило - катарски пътуващи семинари до Италия и Франция и каним всеки с възможност и събудена душа да поставяме духовните мостове между минало, настояще и бъдеще, и да извървим заедно "Пътят на Богомилите в Европа".
 
С този кратък анонс ви информираме за нашата мисия. Искренно желаем да получите на този пътуващ семинар едно великолепно, красиво, вдъхновено, ползотворно, духовно пътешествие, 
 
Повече информация за написаното и видео за част от местата на посещение, както и откритите от нас катарски центрове и енергийни зони в Монсерат, Андора, неизвестни на други организатори може да видите на сайта : www.videlei.com 
 
 ( Предишните пътешествия показаха, че срещата с българи по места и задаването на въпроси от тяхна страна отнема много време на групата, на лектора и забавя всички. Поради тази причина - пътуващия семинар е съобразен изцяло в полза на групата ни )
 
ПРOГРАМА:
 
Ден 1-ви
 
Излитане от аерогара София:.....Уточнява се
 
Пристигане в Барселона: ---------Уточнява се
 
 
Посрещане от местна тур. компания с автобус и настаняване в хотела.
Нощувка в/или около Барселона -1 ва.
 
Ден 2-ри
 
07:00ч. - 08:00ч - Закуска.
- Отпътуване и пристигане до специалното място за наблюдение на необясними за науката явления и изцеления, планината Монсерат. Там се намират виско енергийни места с доказана физична апаратура на силни лечебни полета, там е и черната Дева, която променя съдби и изпълнява желания - в манастира на планината. Огромния манастир и небесния камбанен звън огласяват всичко навред! Всеки може да почувства уникалната вибрация, да медитира, да посетим определени зони в местността. Възможност за участие в специално събитие на място ( информацията ще се предостави само на записалите се участници в деня на заминаване. Правим това поради копиране на маршрутите ни и опорочаване на духовния елемент в тях от имитаторите, плагиатстващи Виделей ). Супер програмата на място!
15:00-16:00 отпътуване за хотела. Разглеждане на Барселона - 1-во. Уточнения ще има на място.
Нощувка в/или около Барселона - 2 ра.
 
 
Ден 3-ти
 
 
07:00ч. - 08:00ч Закуска
 
08:30ч. - Отпътуване за Андора - 199 км.
 
11:30ч. - 14:30ч - Разглеждане тайния център на катарите. Обяд, разглеждане на Андора. Беседи на място. Медитация.
 
15:00 - 18:30 - Отпътуване за Каркасон 185 км. Пристигане, настаняванев хотела, свободно време .
 
Нощувка в/или около Каркасон - 3 та.
 
 
ДЕН 4 - ти
 
08:30ч - 10:00ч - Каркасон – Монсегюр (90 км.) – посещение на крепостта Монсегюр (мястото на последната решителна битка срещу кръстоносците от Албигойския кръстосен поход, в тази крепост се предполага, че е съхраняван Светия Граал, това е мястото на големия подвиг на богомилите).
 
13:30ч -15:00ч - Монсегюр - Фоа 32 км. Разглеждане катарската крепост в града.
 
15:00ч - 17:00ч - Раглеждане на пещерите на катарите в околността.
17:30ч -18:30 Фоа - Каркасон. Свободно време в Каркасон.
 
Нощувка в/или около Каркасон - 4-та. Същия хотел
 
 
ДЕН 5-ти
 
07:00ч - 08:00ч - Закуска.
 
08:00ч - 09:00ч - Каркасон - Мезаме – посещение на музея на катарите.
 
10:30ч - 11:30ч - Мезаме - Алби (63 км.). Посещение на приличащата на военно укрепление готическа катедрала - място на яростна съпротива и битки с рицарите от албигойския кръстоносен поход, а след това седалище на Инквизицията при последвалите процеси.
 
11:30 - 13:30 Обяд, разглеждане на града.
 
13:30ч - 16:30- Алби - Тулуза. Разглеждане на града.
 
17:00ч - 18:30ч -Тулуза- Каркасон.
 
Нощувка в/или около Каркасон - 5-та.Същия хотел
 
ДЕН 6 - ти.
 
08:00ч - 08:30ч - Закуска.
 
08:30ч - 13:30ч - Каркасон - Cан Феликс дьо Караман. Обяд, разглеждане, беседи
 
13:30ч - 15:30ч - Сан Фелик дьо Караман – Арагон.
 
15:30ч - 16:30ч - разглеждане на Арагонското кралство, беседи.
 
16:30ч - 17:00ч - Арагон – Минерва.50км.
 
17:00ч - 18:00ч - разглеждане на Минерва.
 
18:30ч - 19:30ч - Минерва - Безие - 50 км. Разглеждане на града.
 
Нощувка в/или около Безие - 6 - та.
 
 
Ден 7- ми
 
08:00ч - 08:30ч - Закуска.
 
08:30ч - 10:30ч - Безие - Авиньон - 165км.
 
10:30ч - 13:30ч - Разглеждане на града, катедралата, беседи.
 
13:30ч - 14:30ч - Обяд.
 
14:30ч - 15:00ч - Авиньон - Арл - 40 км.
 
15:00ч - 16:30ч - Разглеждане на града.
 
16:30ч -17:30ч. - Арл - Монпелие - 79 км.
 
17:30ч - 19:00 ч - Разглеждане на града.
19: 00ч - 20:00ч. - Монпелие - Безие - 86 км.
 
Нощувка в/или Арл 
 
Ден 8 - ми
 
08:00ч - 08:30ч - Закуска.
 
08:30ч. - 09:30ч. Арл - Марсилия. РАзглеждане на града.
11:00 Марсилия - Кан - Ница
 
Полет от Ница в 22;30
 
Възможни са промени по маршрута, в програмата и условията за записване, и участие в пътуващия семинар. 
 
Молбата ни е сумата да се заплаща по левовата равностойност на еврото, централен курс в деня на плащането.
 
Настаняване в двойна стая. Единична стая се доплаща + 240 евро.
 
 
ЗАПИСВАНИЯ :
 
За участие в този пътуващ семинар е необходима следната последователност :
 
1. Позвънявате на тел. 0889 22 05 27 или 0897-660-662, за да проверите за наличие на свободни места.
 
2. Превеждате КАПАРО 600 лв. по сметка на: Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

 

Основание: ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ 2018г.

 
ИЛИ ПРЕВЕЖДАТЕ ЦЯЛАТА СУМА съответно според посочените по-нагоре дати В ЛЕВА!
 
Цена СЪС САМОЛЕТЕН БИЛЕТ: Цена: 830 евро на човек. Може и да се запишете с капаро 50%. Aко сте платили капаро, то до дата 01.10.2018г. е необходимо да се заплати остатъка до пълната сума.
Цена без самолетен билет ( за хора, които ще се включат на място в началото - гр,Барселона ) 510 евро. Моля за този вариант се обадете на тел: +359897660662
 
След дата 10.10.2018г. Не се възстановяват изпратени суми - както капаро така и извършени доплащания, както и изпратени цели суми за участие в пътуващия семинар. При неосъществяване на семинара заплатените суми се възстановяват в рамиките на до 45 дни  от датата посочена за начало на пътуващия семинар.
 
3. Пращате е-майли на: europe.videlei@abv,bg  с основание ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ 2018г.
 
В е-мейлите е нужно да има следната информация:
 
1. Трите имена по лична карта на латиница.
 
2. Телефон за връзка
 
 
Приятели, очаква ни нещо уникално! Красиви гледки, специални беседи, великолепни места, сакрална атмосфера, загадъчни места на силата и много приятелски моменти...Заповядайте !
 
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА СЪБИТИЕ НА ВИДЕЛЕЙ:
 
1.Това са първите, оригиналните и най - добре изградени пътуващи семинари - беседи „По пътя на Богомилите – Катарите”, започнати от Виделей ( тогава все още група ) през 2011 - 2012г.
 
2. Гостите са реално най - добре запознатите, научно и езотерично подготвени историци и изследователи вижте кои са:
 
- Доц.доктор Веселина Вачкова: Един от най-запознатите учени, сериозни изследователи на Богомилството и катарите! Специализирала в Париж със огрома световна известност и научни трудове. Кратка автобиография: 11.04.1966, София,СУ, история, 1991,СУ, френски език (втора специалност), 1999,Хоноруван преподавател, катедра,Изкуствознание“, дисциплина обща история,Доктор НГДЕК, София
Монографии:
Сердика е моят Рим. Градският облик и ролята на Сердика (ср. III в. – ср. VI в.) Serdica is my Rome. The Urban Image and the Role of Serdica (mid-3rd – mid-6th c. AD), Sofia, 2012 (билингва)
– Белите полета в българската културна памет. София, Военно издателство, 2010
– Les images et les réalités des frontières en Europe médiévale (III–XI s.). Sofia, Gutenberg, 2006
– Симеон Велики – пътят към короната на Запада. София, Кама, 2005
– Традиции на свещената война в Ранна Византия. София, Гутенберг, 2004
Въображаеми и реални граници в Ранносредновековна Европа. София, УИ „Св. Кл. Охридски“, 2001
Съавтор в шест колективни монографии; редактор и издател на сборници от международни научни конференции и юбилейни сборници
Няколко следдокторски специализации, три от които с изследователска стипендия A. Mellon в Париж. и още Хр.Буковски - човека мост между езотериката и историята, историк, езотерик, писател с над 22 книги. Изследовател на траките, богомилите и свещенодействията им от 40г. д-р.Румен Стоилов, кардиолог, езотерик, йога, изследовател на енергиите в човека и връзката му със духовните светове,  Асен Асенов – създател на маршрутите „ Пътя на Богомилите” - начало 2011г, изследовател, практик, ТВ. водещ, ученик на Слънчевата школа, последовател на Беинса Дуно и др. Очакват ни още приятни изненади.
 
 - Човека мост между историята и езотериката, най - запознатия в България, в езотерично - исторически аспект, писател, лектор, изследовател, журналист, публицист, с над 40 г.     опит в тези среди Христо Буковски.
 
3. Имаме възможност да слушаме проверена, истинска информация от ерудирани лектори, които проследяват и правят връзката между скритите факти и истинската история на България, както и тези места - точки на Силата, и древните учения.
 
4. Получаваме знания и виждаме места, осветени по различен начин от събраните изследвания и предоставени ни конкретни информации.
 
5. Може да участваме ( по желание ) в практична медитация за връзка между Българските лечебни зони, чрез земната кора и местните точки на Силата.
 
6. Групата е малка - около 20-25 човека.
 
7. По - бързо става организацията, придвижването и получаваме повече време за посещение в музеи, крепости и др. обекти.
 
8. Има повече време за въпроси и отговори
 
 За въпроси:
тел.0897660662
 
Фондация Виделей
 
В цената не са включни:
 
- общински такси, които се заплащат от участниците на място в самия хотел и са от порядъка на около 1,5 евро на ден ( едно евро и половина на ден ).
- трансфер от летището до хотела и обратно в последния ден, които са в рамиките на 35-45 евро на човек. Сумата зависи от броя участници и големината на автобуса на испанската агенция.
- обяди и вечери, раходи от личен характер
- входове на музеи и обекти за посещение, които са в рамките на около 120 - 140 евро за цялото пътуване
 
В цената са включени:
 
- самолетен билет
- летищни такси
- багаж до 10кг.
- лектор
- беседи
- нощувки в хотелите
- закуски
- микробус - автобус за придвижване по обектите в програмата в Андора
- микробус - автобус за придвижване по обектите в програмата във Франция
 
 Запазваме си правото за промяна в датите на полети +/- 3 дни, както и в цената 10-15% при евентуално покачване на цените на авиобилетите.
 Ако има промяна в датите на полета информацията за това ще е налична до края на юни 2018г. тук в програмата. За евентуална промяна в цената, то крайната дата за това е 20.10.2018г.

Срок за уведомяване за неосъществяване на пътуващия семинар - до 7 дни преди началната дата на отпътуване. Заплатените суми от участниците 30 дни преди датата на заминаване не се възстановяват независимо от причината. Такива се възстановяват на 50% , ако са били поискани, чрез изпращане на е- майла посочен в информацията за записване до 45 дни преди датата на започване на пътуването.Възможни са малки промени в програмата и реда на изпълнение на посещаваните обекти.

  

 

  

 
 
 
 
 
Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"