Абонирай се за съобщения
02-10.09.2017г. Земята на катарите. От поредицата „По пътя на Богомилите” Цена 790/830 евро. Пътуващ семинар. ( ОЧАКВАЙТЕ АРМЕНИЯ, ГРУЗИЯ, АЗЪРБЕЙДЖАН, КИЕВ, САМОТРАКИ, МАЛТА, СИЦИЛИЯ, САРДИНИЯ, ПОМПЕЙ, РИМ, НЕАПОЛ И ДР. )
02-10.09.2017г. Земята на катарите. От поредицата „По пътя на Богомилите” Цена 790/830 евро. Пътуващ семинар. ( ОЧАКВАЙТЕ АРМЕНИЯ, ГРУЗИЯ, АЗЪРБЕЙДЖАН, КИЕВ, САМОТРАКИ, МАЛТА, СИЦИЛИЯ, САРДИНИЯ, ПОМПЕЙ, РИМ, НЕАПОЛ И ДР.  )
Здравейте приятели и пътуващи в духа на духовното просветление! ГОТОВ Е НОВИЯ ПЪТУВАЩ СЕМИНАР ПО ПЪТЯ НА БОГОМИЛИТЕ - КАТАРИТЕ В БАРСЕЛОНА, МОНСЕРАТ - ИСПАНИЯ, АНДОРА И ЮЖНА ФРАНЦИЯ. ( ОЧАКВАЙТЕ АРМЕНИЯ, ГРУЗИЯ, АЗЪРБЕЙДЖАН, КИЕВ, САМОТРАКИ, МАЛТА, СИЦИЛИЯ, САРДИНИЯ, ПОМПЕЙ, РИМ, НЕАПОЛ И ДР. )
  
 
Отново посещаваме чудесните места в тези земи, виждаме духовния блясък на богомилското учение, срещаме се с живи богомили, разглеждаме езотерични места и символи на Хермес Тримегист! И още : богомилски център, музея на Салвадор Дали, крепости, замъци, музеи, духовни - сакрални места, пещери и концерти. Уникално преживяване! Пътуваме със самолет до очарователната Барселона, нощувки, посещение на специалния връх Монджук, енергията на върха е благодатна, медитация, други забележителности в Барселона, Отиваме ОТНОВО до планината Монсерат, КЪДЕТО ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ ОТКРИТИТЕ ОТ НАС МИНАЛАТА ГОДИНА БОГОМИЛСКИ СИМВОЛИ! Тайно място на Катарите, където е и черната мадона! Девата изпълнява желания, лекува от неизлечими заболявания, събира души, оправя съдби. Известна е в цял свят. Ще се докоснем до нея с нашето съкровено желание. Монсерат е място на уникални преживявания! Води ни специален местен водач, посветен на точните дни на проявление на силата!
 
Планината е с мощна Кундалини, виждат се светлини нощем,някой хора осъществяват различни контакти. На място разказваме повече. Продължаваме към Андора. Виждаме тайния център на Катарите правим медитация. Следват перлите на Франция. Както и миналата година правим гр.Каркасон център на нашите пътувания, вечерите в града са прелестни! Пътуваме от гр.Каркасон до следните места и виждаме : гр.Мезаме и музея на Катарите, с видео прожекция, гр. Алби. Построената катедрала е най-голямата постройка в света, беседа за възникването и, както и за албигойците. МНОГО ВЕРОЯТНА СРЕЩА - БЕСЕДА с френския писател, богослов, философ, флагмана на богомилите и Катарите в Европа Мишел Муние ( в сайта : www.videlei.com има повече информация ). Продължаваме към гр.Тулуза, началото на демокрацията в Европа, където граф Раймонд VI – катар, става причина за албигойския кръстоносен поход, защото дава права на гражданите и занаятчиите. Следва Рен дьо ла Шато. Място на създаване църквата на Мария Маг-дала и знанието за проходите между световете. Замъка и изложбите. И още изкачваме за пореден път замъка Монсегюр, медитираме, пеем, хапваме осветена храна и др. изненади. Това е мястото на последната, финална битка с кръстоносците на папата. Замъка е построен по проект на българските богомили и слънчевата, сакрална геометрия. Показваме знаците и свързващите елементи вътре, където заставайки всеки може да получи специалната енергия на деня и концентрирана в определените зони на замъка. Следва беседа за подвига и спасяването на Светия Граал. Отдаваме почит на паметника в името на последните изгорени Катари. Беседа. Продължаваме нашето великолепно пътешествие – идва ред на гр.Безие дал началото на албигойския кръстоносен поход срещу Катарите. Беседа. Очаква ни селцето Минерва - древно селище оказало учудваща съпротива на кръстоносците. Виждаме уникалния паметник, който чертае специална следа по стената на църквата. Беседа за избитите катари в това място. Идва и замъка Латур, на граф дьо Кабаре - катарския богомил, който взима специално решение. Беседа на място. Отиваме и до "Сан Феликс дьо Караман" приютил уникалния Богомилски събор през 1147 година и чудото станало там. Беседа на място. И още: очаква ни замъка Кверибус - гнездото на разпределение на последните действия на Катарите, преди да минат в пълна нелегалност. И още: Музея на Салвадор Дали, места на силата - знаците на Хермес Трисмегист - създателя на окултното знание и езотерика, и още приятни изненади!
 
Уникалното пътешествие е от дата 02.09 - 10.09.2017г. 9 дни, 8 нощувки 8 закуски, двама лектори, екскурзовод, местни водачи. 
 
Пътуващия семинар е за всеки човек, няма ограничения дали членува няккъде или не, каква религия изповядва и каква националност припознава. Пътуването е без препускане по места, без бързане, балансирано, важните места на катарите, енергийните зони, замъци, без излишна помпозност и 2-степенни места. Без срещи и раздвояване вниманието на лекторите с други групи, организации или събирания.
 
 
ПЪТУВАЩ СЕМИНАР – ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ.
От поредицата „По пътя на Богомилите”.
Промоционална цена СЪС САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
Лектора се уточнява. 
 
Цена СЪС САМОЛЕТЕН БИЛЕТ: 790 евро до 10.08.2017г / 830 евро на човек от 10.08 до 20.08.2017г. 
Цена без самолетен билет ( за хора, които ще се включат на място в началото - гр,Барселона ) 590 евро. Моля за този вариант се обадете на тел: +359897/660/662
 
 
 
Приятели, дойде време да засилим истинското познание за Богомилите, със доказани сериозни изследователи, за духовния им подвиг - внасяне на културата и повдигане съзнанието в Европа. След полагане началото за възраждане спомена за Богомилите, чрез първото необременено от предразсъдъци и сухота телевизионно предаване през 2007г. с академик Христо Маджаров от Варна, продължихме и организирахме 1- вия събор за ренесанса и значението на Съвършените - Богомилите във Велики Преслав 11-13.04.2015г. И още: създадохме 1 - те пътуващи семинари до КАТАРЕ- старото име на Сараево - столицата на Босна и Херцеговина - единствената страна с официална религия преди години - Богомилството, където от 2011-2012г. и до ден днешен развиваме Богомилските пътеки. Добавяме 2014г.Тогава последвахме повика на ДУХА и създадохме Богомилските, Катарски пътуващи семинари до Италия и Франция и каним всеки с възможност и събудена душа да поставяме духовните мостове между минало, настояще и бъдеще, както и между нациите ни да извървим заедно "Пътят на Богомилите в Европа".
 
Виделей, съпътстван от Духа създаде този новобогомилски, културен и духовен импулс и вече 12г. се стараем с предаванията си в ТВ. "Канал 0", Бургас, Варна, София, Сандански, Пловдив и др. градове ( вече над 2900 излъчвания ), чрез семинарите си, беседи с просветени изследователи, писатели, езотерици, благотворителни кампании, походи и излети по светилища в Странджа планина, цяла България и Европа да помагаме на всички търсещи своя път и духовно развитие.
 
 
С този кратък анонс ви информираме за нашата мисия. Искренно желаем да получите на този пътуващ семинар едно великолепно, красиво, вдъхновено, ползотворно, духовно пътешествие, 
  
Заповядайте заедно да следваме импулса, просветлението, да поставяме културните и духовните мостове между нациите, миналото, настоящето и бъдещето!
 
Повече информация за написаното и видео за част от местата на посещение, както и откритите от нас катарски центрове и енергийни зони в Монсерат, Андора, неизвестни на други организатори може да видите на сайта : www.videlei.com.
 
( Предишните пътешествия показаха, че срещата с българи по места и задаването на въпроси от тяхна страна отнема много време на групата, на лектора и забавя всички. Поради тази причина пътуващия семинар е съобразен изцяло в полза на групата ни )
 
ПРOГРАМА:
 
Ден 1-ви, 02.09.2017г.
 
Излитане от аерогара София:.....Уточнява се
 
Пристигане в Барселона: ---------Уточнява се
 
 
Посрещане от местна тур. компания с автобус и настаняване в хотела.
Нощувка в/или около Барселона -1 ва.
 
Ден 2-ри, 03.09.2017г
 
07:00ч. - 08:00ч - Закуска.
- Отпътуване и пристигане до специалното място за наблюдение на необясними за науката явления и изцеления, планината Монсерат. Там се намират виско енергийни места с доказана физична апаратура на силни лечебни полета, там е и черната Дева, която променя съдби и изпълнява желания - в манастира на планината. Огромния манастир и небесния камбанен звън огласяват всичко навред! Всеки може да почувства уникалната вибрация, да медитира, да посетим определени зони в местността. Възможност за участие в специално събитие на място ( информацията ще се предостави само на записалите се участници в деня на заминаване. Правим това поради копиране на маршрутите ни и опорочаване на духовния елемент в тях от имитаторите, плагиатстващи Виделей ). Супер програмата на място!
15:00-16:00 отпътуване за хотела. Разглеждане на Барселона - 1-во. Уточнения ще има на място.
Нощувка в/или около Барселона - 2 ра.
 
 
Ден 3-ти, 04.09, 2017г
 
 
07:00ч. - 08:00ч Закуска
 
08:30ч. - Отпътуване за Андора - 199 км.
 
11:30ч. - 14:30ч - Разглеждане тайния център на катарите. Обяд, разглеждане на Андора. Беседи на място. Медитация.
 
15:00 - 18:30 - Отпътуване за Каркасон 185 км. Пристигане, настаняванев хотела, свободно време .
 
Нощувка в/или около Каркасон - 3 та.
 
 
ДЕН 4 - ти, 05.09.2017г.
 
08:30ч - 10:00ч - Каркасон – Монсегюр (90 км.) – посещение на крепостта Монсегюр (мястото на последната решителна битка срещу кръстоносците от Албигойския кръстосен поход, в тази крепост се предполага, че е съхраняван Светия Граал, това е мястото на големия подвиг на богомилите).
 
13:30ч -15:00ч - Монсегюр - Фоа 32 км. Разглеждане катарската крепост в града.
 
15:00ч - 17:00ч - Раглеждане на пещерите на катарите в околността.
17:30ч -18:30 Фоа - Каркасон. Свободно време в Каркасон.
 
Нощувка в/или около Каркасон - 4-та. Същия хотел
 
 
ДЕН 5-ти, 06.09.2017г.
 
07:00ч - 08:00ч - Закуска.
 
08:00ч - 09:00ч - Каркасон - Мезаме – посещение на музея на катарите.
 
10:30ч - 11:30ч - Мезаме - Алби (63 км.). Посещение на приличащата на военно укрепление готическа катедрала - място на яростна съпротива и битки с рицарите от албигойския кръстоносен поход, а след това седалище на Инквизицията при последвалите процеси.
 
11:30 - 13:30 Обяд, разглеждане на града.
 
13:30ч - 16:30- Алби - Тулуза. Разглеждане на града.
 
17:00ч - 18:30ч -Тулуза- Каркасон.
 
Нощувка в/или около Каркасон - 5-та.Същия хотел
 
ДЕН 6 - ти, 07.09.2017г.
 
08:00ч - 08:30ч - Закуска.
 
08:30ч - 13:30ч - Каркасон - Cан Феликс дьо Караман. Обяд, разглеждане, беседи
 
13:30ч - 15:30ч - Сан Фелик дьо Караман – Арагон.
 
15:30ч - 16:30ч - разглеждане на Арагонското кралство, беседи.
 
16:30ч - 17:00ч - Арагон – Минерва.50км.
 
17:00ч - 18:00ч - разглеждане на Минерва.
 
18:30ч - 19:30ч - Минерва - Безие - 50 км. Разглеждане на града.
 
Нощувка в/или около Безие - 6 - та.
 
 
Ден 7- ми, 05.09.2017
 
08:00ч - 08:30ч - Закуска.
 
08:30ч - 10:30ч - Безие - Авиньон - 165км.
 
10:30ч - 13:30ч - Разглеждане на града, катедралата, беседи.
 
13:30ч - 14:30ч - Обяд.
 
14:30ч - 15:00ч - Авиньон - Арл - 40 км.
 
15:00ч - 16:30ч - Разглеждане на града.
 
16:30ч -17:30ч. - Арл - Монпелие - 79 км.
 
17:30ч - 19:00 ч - Разглеждане на града.
19: 00ч - 20:00ч. - Монпелие - Безие - 86 км.
 
Нощувка в/или около Безие - 7ма.
 
Ден 8 - ми, 09.09.2017г.
 
07:00ч - 07:30ч - Закуска.
 
07:30ч. - 10:00ч. Безие - figeras - разглеждане на музея на Салвадор Дали
12 :00 - Фигерас -Барселона. Разглеждане на Града.( 2-ро )
 
Нощувка в/около Барселона
 
Ден 9 ти, 10.09. 2017г.
 
04:00ч - Закуска сух пакет и отпътуване за летището с полет за България през Цюрих - Швейцария.
 - Полет Барселона - Цюрих 06:25 - 08:10
 - Полет Цюрих - София 12:00 - 15:05
 
 
Възможни са промени по маршрута, в програмата и условията за записване, и участие в пътуващия семинар.
 
 
 
Молбата ни е сумата да се заплаща по левовата равностойност на еврото, централен курс.
 
Настаняване в двойна стая. Единична стая се доплаща + 240 евро.
 
 
ЗАПИСВАНИЯ :
 
За участие в този пътуващ семинар е необходима следната последователност :
 
1. Позвънявате на тел. 0897-660-662, за да проверите за наличие на свободни места.
 
2. Превеждате КАПАРО 800 лв. а не евро, по сметка на фондация " Виделей"
 
Номер на сметка : BG89STSA93000022355436 ДСК банка. Основание : ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ 2017г.
ИЛИ ПРЕВЕЖДАТЕ ЦЯЛАТА СУМА съответно според посочените по-нагоре дати В ЛЕВА!
 
Ако заплатите само капаро или друга част от посочените суми, то до дата 10.04.2016г. е необходимо да заплатите останалата сума. Ако не се случи това на посочената дата то доплащането вече е към по-високата цена - 790 евро до 10.06.2016г., а ако и до тази дата не се направи доплащането се минава на следващата тарифа 830 евро. Ако и до съответната дата 19.08.2016г. не се доплати то доплащането вече е към сума 890 евро. Тоест разликата от капарото до крайната сума зависи от датата в която е указано да се доплати. Такива са условията на тур. компанията и ние ги спазваме съотвено спрямо това.
Капаро не се възстановява. След дата 10.07.2017г. Не се възстановяват изпратени суми - както капаро така и доплащания, и изпратени цели суми за участие в пътуващия семинар. При неосъществяване на семинара заплатените суми се възстановяват в рамиките на 1-3 месеца от датата посочена за начало на пътуващия семинар.
 
3. Пращате е-майли на: europe.videlei@abv,bg  с основание ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ 2017г.
 
В е-мейлите е нужно да има следната информация:
 
1. Трите имена по лична карта на латиница.
 
2. ЕГН.
 
3. Телефон за връзка
 
Ако сте заплатили капаро до датата на промоция - ползвате намалението.
 
Приятели, очаква ни нещо уникално! Красиви гледки, специални беседи, великолепни места, сакрална атмосфера, загадъчни места на силата и много приятелски моменти...Заповядайте !
 
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА СЪБИТИЕ НА ВИДЕЛЕЙ:
 
1.Това са първите, оригиналните и най - добре изградени пътуващи семинари - беседи „ По пътя на Богомилите – Катарите”, започнати от Виделей ( тогава все още група ) през 2011 - 2012г.
 
2. Гостите са реално единствените най - добре запознати, научно и езотерично подготвени историци и изследователи вижте кои са:
 
- Доц.доктор Веселина Вачкова: Един от най-запознатите учени, сериозни изследователи на Богомилството и катарите! Специализирала в Париж със огрома световна известност и научни трудове. Кратка автобиография: 11.04.1966, София,СУ, история, 1991,СУ, френски език (втора специалност), 1999,Хоноруван преподавател, катедра,Изкуствознание“, дисциплина обща история,Доктор НГДЕК, София
Монографии:
Сердика е моят Рим. Градският облик и ролята на Сердика (ср. III в. – ср. VI в.) Serdica is my Rome. The Urban Image and the Role of Serdica (mid-3rd – mid-6th c. AD), Sofia, 2012 (билингва)
– Белите полета в българската културна памет. София, Военно издателство, 2010
– Les images et les réalités des frontières en Europe médiévale (III–XI s.). Sofia, Gutenberg, 2006
– Симеон Велики – пътят към короната на Запада. София, Кама, 2005
– Традиции на свещената война в Ранна Византия. София, Гутенберг, 2004
Въображаеми и реални граници в Ранносредновековна Европа. София, УИ „Св. Кл. Охридски“, 2001
Съавтор в шест колективни монографии; редактор и издател на сборници от международни научни конференции и юбилейни сборници
Няколко следдокторски специализации, три от които с изследователска стипендия A. Mellon в Париж. и още Хр.Буковски - човека мост между езотериката и историята, историк, езотерик, писател с над 22 книги. Изследовател на траките, богомилите и свещенодействията им от 40г. д-р.Румен Стоилов, кардиолог, езотерик, йога, изследовател на енергиите в човека и връзката му със духовните светове,  Асен Асенов – създател на маршрутите „ Пътя на Богомилите” - начало 2011г, изследовател, практик, ТВ. водещ, ученик на Слънчевата школа, последовател на Беинса Дуно и др. Очакват ни още приятни изненади.
 
 - Човека мост между историята и езотериката, най - запознатия в България, в езотерично - исторически аспект, писател, лектор, изследовател, журналист, публицист, с над 40 г.     опит в тези среди Христо Буковски.
 - Д-р.Румен Стоилов - кардиолог, езотерик, йога, изследовател на енергиите в човека и връзката му със духовните светове.
 
3. Имаме възможност да слушаме проверена, истинска информация от ерудирани лектори, които проследяват и правят връзката между скритите факти и истинската история на България, както и тези места - точки на Силата, и древните учения.
 
4. Получаваме знания и виждаме места, осветени по различен начин от събраните изследвания и предоставени ни конкретни информации.
 
5. Може да участваме ( по желание ) в практична медитация за връзка между Българските лечебни зони, чрез земната кора и местните точки на Силата.
 
6. Групата е малка - около 20-25 човека.
 
7. По - бързо става организацията, придвижването и получаваме повече време за посещение в музеи, крепости и др. обекти.
 
8. Има повече време за въпроси и отговори
 
За връзка и повече информация:
 
www.videlei.com
 
те.0897660662
 
Фондация Виделей
 
В цената не са включни:
 
- общински такси, които се заплащат от участниците на място в самия хотел и са от порядъка на около 1,5 евро на ден ( едно евро и половина на ден ).
- трансфер от летището до хотела и обратно в последния ден, които са в рамиките на 35-45 евро на човек. Сумата зависи от броя участници и големината на автобуса на испанската агенция.
- обяди и вечери, раходи от личен характер
- входове на музеи и обекти за посещение, които са в рамките на около 100- 120 евро за цялото пътуване
 
В цената са включени:
 
- самолетен билет
- летищни такси
- багаж до 20кг.
- лектор
- беседи
- нощувки в хотелите
- закуски
- микробус - автобус за придвижване по обектите в програмата в Барселона
- микробус - автобус за придвижване по обектите в програмата в Андора
- микробус - автобус за придвижване по обектите в програмата във Франция
 
 Запазваме си правото за промяна в датите на полети +/- 3 дни, както и в цената 10-15% при евентуално покачване на цените на авиобилетите.
 Ако има промяна в датите на полета информацията за това ще е налична до края на март 2017г. тук в програмата. За евентуална промяна в цената крайната дата за това е 10.06.2017г.

Срок за уведомяване за неосъществяване на пътуващия семинар - до 3 дни преди началната дата на отпътуване. Заплатените суми от участниците 30 дни преди датата на заминаване не се възстановяват независимо от причината.Такива се възстановяват на 50% , ако са били поискани,  чрез изпращане на е- майла посочен в информацията за записване

  

 

  

 
 
 
 
 
Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"