Абонирай се за съобщения
01-03.06.2018г.Съкровенна Тракия-1. Драма, Алистрати, пещера, Омая, Лещен, Ковачевица -тракийски светилища. Цена 129 лв.
01-03.06.2018г.Съкровенна Тракия-1. Драма, Алистрати, пещера, Омая, Лещен, Ковачевица -тракийски светилища. Цена 129 лв.

ПРОГРАМА „Съкровенна Тракия”-1.

България и Гърция. Специални места на траките, енергийни зони, лечебни води и пещери

Гърция – Драма, пещерата Алистрати, Огняново СПА релакс, възрожденските селища Ковачевица, Долен, Лещен, тракийското светилище Градище

 

01-03.06.2018Г.СЪКРОВЕННА ТРАКИЯ-1- ЛЕЩЕН, КОВАЧЕВИЦА, ДРАМА, АЛИСТРАТИ ПЕЩЕРА, ОМАЯ, ТРАКИЙСКИ СВЕТИЛИЩА, СПА РЕЛАКС  

ЦЕНА 129 ЛВ.

ПРОГРАМА 

1 Ден.

- 07:40 ч. Отпътуване от София за Ковачевица от автогара „Сердика“. Ковачевица, запазило автентичния си вид от 18-19 в. и е едно от най-известните и красиви български села. Къщите са почти изцяло изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Разходка в селото и свободно време за обяд. Разглеждане на село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки.Заради автентичния си облик, Ковачевица – „Българският Холивуд” и Лещен често се превръщат в декор на български филми, сред тях „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Днес редица личности от българския културен елит притежават къщи в региона и намират спокойствие там, където „времето е спряло”. Следва свободно време и отдаване на СПА отмора  и нощувка в Огняново.

 

2 ДЕН.

-07:00 – 08:00ч.Закуска.Отправяме се към изворите на река Ангитис и пещерата Ангитиса / входна такса групов билет 5 евро / и пещерата Алистрати, която е една от най-красивите в Европа потвърдено и  National Geographic / входна такса групов билет 5 евро /

Река Ангиста е оформила уникално с пейзажа и флората си дефиле, което местните наричат „Враус”. Бреговете по дефилето са твърди и каменисти. Дълбочината на дефилето достига до 80 - 150 м. Флората в долината включва: лаврово дърво, върба, чинар, елша, тополи, тамариск, а фауната е богата на диви животински видове: полска и скална яребица, диви гълъби, гургулица, кос; кълвачите се срещат по цялото протежение на долината, а в скалите по дефилето са свили гнезда хищници като соколи, ястреби и керкенези. Пещерата Алистрати е един от най-значимите природни паметници в Гърция. Твърди се, че е жреческо място, скрито от очите на”простосмъртните”. Намира се на 6 километра от едноименното градче, в местността „Петрото” Открита е случайно през 1959г. от местни жители, ловци на диви гълъби. Входното помещение на пещерата е една красива зала с височина осем метра. От тази зала започват няколко галерии с голяма височина достигаща до 30 м. Основните сектори на пещерата са изложени вдясно и вляво от входа и започват от едно голямо помещение, залата за посрещане, която има размери 60 м.широчина, 100 м. дължина и 20-30 м. височина. Пещерата е благоустроена и отворена за посещение през 1998г.

Отправяме се към древния Филипи и храмът на първата покръстена европейка, мистичния октагонен храм на Света Лидия. Следва кафе пауза и време за разглеждане на стария български град  Драма намиращ се на територията на днешна Гърция. Връщане в България и посещение на уникалното еко селище Омая след което отново се отдаваме на СПА удоволствия в Огняново.

 

 

 

3 ДЕН.

-07:00 – 08:00ч.Закуска.

Отпътуване и посещение на праисторическото тракийско светилище край село Долно Дряново разположено в местността Градище. Това е едно от най-древните мегалитни светилища на територията на Югоизточна Европа. Площта на скално-култовия комплекс е 500 декара и се състои предимно от скални масиви. В култовият комплекс има каменни глави и долмени. Каменните лица могат да бъдат забелязани само под определен ъгъл, като за учените няма съмнение, че мегалитните късове и валуни са допълнително обработвани от човешка ръка, каквато практика се среща в много от другите древни тракийски светилища като Белинташ, светилището край с. Дъждовница и др. Археолозите работили по обекта са се натъкнали на големи количества фрагментирана керамика, датирана основно от края на Желязната епоха и късната Античност. Спиране при руините на римския град Никополис ад Нестум – Паметник на културата с национално и международно значение, антично селище. Градът е основан е през 106 г. от император Траян в чест на победата му над даките, разцвет – II – VI в., разрушен в края на VI-VII в. от славяните, върху развалините – средновековно селище, съществувало през периода на X-XIV в.; градът е обитаван повече от 14 века, като най-интензивен живот е имало през късно античния епоха /IV-VI в./ Понастоящем проучената територия заема 13 х. площ.

-16:00ч.Тръгване за София.

 

Цена 129 лева

За записвания:

Молим за следната последователност от действия, която досега е показала добри резултати и улеснява всички:

1. Позвънявате на тел. 0889 22 05 27 или  0897-660-662, за да проверите за наличие на свободни места.

2. Превеждате сумата 129 лв. ( може капаро 90 лв. или цялата 129 лв.) на Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

 

ОСНОВАНИЕ " България-Гърция". Ако сте превели капаро, то е необходимо до 14 дни преди отпътуването да се преведе останалата част.

- капаро 90 лв.

3. Пращате е-майли на: bulgaria.videlei@abv.bg 

В е-мейла е нужно да има следната информация:

1. Трите имена по лична карта на LATINICA - НАПИСАНИ, А НЕ СКАНИРАНА ЛИЧНА КАРТА

2. Телефон за връзка

Възможни промени  в програмата и  маршрута.

В цената е включено:

- 2 нощувки

- 2 закуски

- лектори

- беседи

- пътуването с лицензиран туристически 3 звезди автобус, DVD/CD, чай, кафе

В цената не е включено:

- обеди и вечери

- разходи от личен характер

- единична стая. Доплащане за единична стая 60 лв. 

Възможни са леки промени по програмата и цената ( Зависи от хотела -СПА и др.), допълнителни обекти, като бонус, фото паузи, и / или разместване на реда на посещаваните обекти според трафик, задръствания и др. Снимките са илюстративни.

 

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"