08 - 15.06.2018г. Всебългарски събор за рода Дуло, могилата на Кан Кубрат, Княгиня Олга, Мистичен Киев. Пътуващ семинар.
08 - 15.06.2018г. Всебългарски събор за рода Дуло, могилата на Кан Кубрат, Княгиня Олга, Мистичен Киев. Пътуващ семинар.

Скъпи приятели!

Заповядайте на поредния Всебългарския събор "Кубрат събира потомците си" в Украйна заедно с българските организации от Молдова, Румъния, Украйна, Татарстан, Чувашия и др.! Съчетаваме събирането с 5 дни посещения на красотите и величието на най-зелния град в Европа , уникалния, мистичен Киев, столицата на Украйна. Там са събрани древен дух на Велика България, красоти и стилна архитектура, енергийни места и загадките на рода Дуло и княгиня Олга! 

Виждаме свещените за всеки българин места на родовата ни памет! Усещаме величието на Кан Кубрат и Кан Аспарух, които са положили останките си там - в голямата България! Научаваме на място от местните ни водачи подвига за просветление на Киевска Рус.

За там заминава княгиня Олга - внучка на Борис и леля на Боян Мага. Двамата с Боян пускат лъчите на светлината, одухотворяват територията на Велика България и създават духовността на цяла Русия! Посещаваме специалния храм на княгиня Олга известен с магични и загадъчни орнаменти построени по правилата на сакралната геометрия! И още:  концерти, тържества, нови запознаства с българи от всички бивши съветски републики и изненади..!

Организатори на събора: 
Роден край": http://sbj-bg.eu/index.php?t=29347 и Всеукраинската Асамблея на българите в Украйна: http://www.celokupnabulgaria.eu/?p=5908 Главен редактор, а в Асамблеята Президент - Дора Костова. Със съдействието на редица организации и Асоциацията на българите по света : http://www.assobulg.com/
И други организации в България и чужбина.

 

Промоционалната цената е само 399 евро, но за първите 6 участника до дата: 30.11.2017г. Следващите 6 са на цена 430 евро, независимо дали попадат в посочената дата за промоция или след нея, а следващите 6 и повече ( до 20 участника )  са на цена 530 евро, независимо от датата на плащане. Цените са за по 6 човека. Такава е офертата и ни се съобразяваме с нея. Това е 4 - то пътуване. Проверено, изпитано и организирано максимално точно и подходящо.

Летим със самолет от София до Киев, разглеждаме забележителностите там, сакралните места, "Киево - печерска лавра" със 126 нетеленни светци! Пътуваме с кораб по величествения Днепър и със специално за нас автобус до Полтава, Краеведческия уникалне музей! И още - музея на българите в Мала Пересчепина, българското училище, концерти, посещаваме свещенната могила на Кан кубрат, пак концерти, обяд викторина, хора и др... Заповядайте заедно и обединение да творим история на Българския Дух!

 

ПРОГРАМА 

 

 1. ДЕН. 08.06.2018г София - Киев.

 

 - Излитане в .....часа  от летище София или Бургас терминал...... Кацане в Киев в......часа. Настаняване в хотел в Киев.

 - Обзорна панаромна обиколка на града

 - Посещение на едно от местата на просвещение на княгиня Олга към местното население. Беседи.

 - Вечерна разходка с наши приятели в Киев. Разкази за славата на Българския Дух, рода Дуло и свързаните с това места. Беседи.

 - Нощувка в Киев. 1-ва

 

2. Ден. 09.06.2018г.

 

- 07:30 - 08:30. Закуска.

- 08:30 - 12:00. Посещение на 1 вата част на киевско печерската Лавра! Уникален момент - там са нетленните останки на свръх посветените светци на Украйна с български корени! Мястото е със  силна енергетика и се наблюдават неизвестни на науката моменти и събития свъзани с необясними физически състояния на хора, получаване на послания, чудотворни изцеления и непознати явления.

 - 12:00 - 14:00 Обяд.

 - 14:00 - 17:00. Посещение на 2 - та част на киевско печерската Лавра, музеите и другите забележителности в комплекса

 - 17 : 00 . Свободно време.

 - Нощувка в Киев. ( 2-ра)

 

3. ДЕН. 10.06.2018г 

- 07:00 - 07:30. Закуска 

- 07:30 - 18:00. Посещение на Владимировски събор, Атанасовски събор, парка със специалните знаци, арката, храма на княгиня Олга - жрецеското място и др.

- 18:00. Свободно време

 

4. ДЕН. 11.06.2018г.

- 08:00 - 09:00. Закуска

- 09:00 - Отпътуване за Полтава

- 14:00 - Пристигане в Полтава. Настаняване в хотела. Обяд

- 16:00 - Панорамна обиколка на Полтава

- 18:00 - Пешеходна разходка в централна част, арката, хълма на Кан Кубрат, музея и др. Свободно време

 

5. ДЕН. 12.06.2018г 

- 07:00 - 08:00 закуска

- 08:30 - отпътуване за Мала Пересчепина. Включване в програмата на нашите домакини по организация на концертите и провеждането на събора: :кубрат събира Потомците си"

- 20:00 - Вечерно празнеснство с млади хора, песни, танци, концерт, викторини и др.

- Нощувка в Полтава

 

- 16:00 - свободно време. 

 

 

6. ДЕН. 13.06.2018г 

 

- 07:00 - 08:00 закуска

- 08:30 – Посещение на беседите и мероприятията от 2-рия ден на събора

16:00 - Отпътуване за Киев

21:00 - Настаняване в хотела в Киев. По желание вечерна разходка в центъра.

 

7. ДЕН. 14.06.2018г 

 

 

- 08:30. Начало на специален маршрут. Мистичен Киев. Детайли на място само за участниците. Това е една от изненадите на Виделей!

- 18:00. Разодка с кораб по река Днепър.

Свободно време, нощувка 

 

 

8. Ден. 15.06.2018

 - 07:00 Закуска, Трансфер до летището, полет Киев - София.

- Детайли за полетите ще се сложат тук към 09.04.2018г.

 

В цената за включени:

- двупосочен самолетен билет

- летищни такси

- багаж до 20кг

- 7 нощувки

- автобус за посещение на обекти в Киев

- автобус за посещение на обекти в Полтава

- автобус за посещение на обекти в Нови Санжар

- автобус за посещение на обекти по програма: "Мистичен Киев"

- екскурзоводско обслужване

- водач

- лектор

- пътни и магистрални такси

- паркинзи

- беседи

 

В цената не са включени :

- обеди, вечери и разходи от личен характер. Цената на храната е изключително ниска. Около 40 -70 евро. излиза хранта на човек В РЕСТОРАНТИ за целия период!

- трансфер от летището до хотела и обратно цена: 21-35 евро. Заплащат се на място в Киев. Зависи от броя на групата и вида на автобуса- микробуса. При окончателно оформяне на групата 5 дни преди полета се съобщава крайната цена.

- входове за обектите - общо около 15 - 20 евро.

- самосотоятелна стая. ( доплаща се за самостоятелна стая 147 евро).

 

ЗАПИСВАНИЯ :

При желание да се включите, се заплаща капаро от 50% или цялата сума В ЛЕВА ПО КУРСА НА ДЕНЯ СПРЯМО ЕВРОТО, по сметката на 

Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).

Моля, ако сте платили преди това капаро по друга сметка на Виделей Тур, то доплащането трябва да БЪДЕ ПО СЪЩАТА СМЕТКА НА ВИДЕЛЕЙ. Ако обаче плащата за първи път - било капаро или пълната сума, то молбата ни е да бъде само по горепосочената сметка на ТеДеВе. Благодарим!

Ако сте заплатили капаро до посечената по-нагоре дата и сте в първите 6 участника ( информираме за броя при ЗАПИТВАНЕТО ПО ТЕЛЕФОНА), то е необходимо до дата 10.05.2018г.  да се доплати цялата сума.

Срок за записване няма. Спираме записванията при запълване на предвидените места. При заплатено капаро се счита, че има записване и е нужно само да се спази срока за доплащане.

Ако заплатите капарото след посочените дати за промоции и се счита, че се записвате по съответната цена валидна към съответната дата.

ОСНОВАНИЕ : събор Украйна

Приятели, преди да платите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО позвънете на посочения телефон ( 0897 660 662 ), за да ви кажем дали има места.

Летим със самолет от София до Киев. Компанията не е ниско тарифна.

Молим за следната последователност от действия, която досега е показала добри резултати и улеснява всички:

1. Позвънявате на тел. 0897-660-662, за да проверите за наличие на свободни места.

2. Превеждате сумата ( капаро или цялата )

3. Пращате е-майл на:  ukraina.videlei@abv.bg 

 

В е - мейлa е нужно да има следната информация:

 

1. Трите имена по международен паспорт! Нужен е международен паспорт и данните по него - дата на издаване и дата на валидност.

2. ЕГН.

3. Ваш Телефон за връзка 

Tел. за връзка с организаторите - Виделей : 0897-660-662

 

Няма как посетителя на столицата на Украйна, Киев да не остане очарован, възхитен и в плен пред обаянието на такова място. Киев е съкровище за страната си, защото разполага с множество културни и исторически паметници, сгради, забележителности. Неговото разположение имат значение за всичките му привилегии, а наред с това той е в списъка на ЮНЕСКО, заради не една паметна постройка.

В бароков стил е създадена величествената църква Света София, позната и като Свети Андрей. На самия център се разполагат още два храма. В тях могат да се зърнат камбанарии, катакомби, музейни колекции. В Киев има общо 13 златни кубета, пет абсиди, пет кораба и две двуредни галерии. Всяка от тях е покрита от причудливи стенописи, наредени с вида на мозайки. Всички те датират от XI век.

Украинската столица се намира на река Десна и река Днепър. Населението на столицата достига 3 млн. души. Киев е главно пристанище на Украйна.

Сред изключителните места на града са храм Киев, който е реставриран през 2000 г. Около него има множество зелени площи, внушаваща камбанария и уникална постройка. Днес това място е емблематично за Киев и се отнася към списъка със Световно историческо наследство за ЮНЕСКО.

hram Kiev

Сред неповторимите забележителности на града е църквата Свети Володимир, съществуваща от XIX век. На не много разстояние се намира и Златната порта от 1037 г. Неповторима по същността си е и катедралата „Света София”, издигната в чест на княз Ярослав Мъдри, в знак на почести и признание към победата му над азиатското племе печенези.

zlatnata porta kiev

Печерската Лавра на Киев представлява статуята на Дева Мария. Тя съдържа 177 цвята, като само 21 са в синьо и с тях е изобразена дрехата й. Цялата религиозна картина е красиво изрисувана на златист фон. Уникалната икона е висока 6 метра и създава усещане за дълбочина в детайли.

Киевско-Печорската лавра е най-старата. Тя е смятана за духовна люлка на украинската култура. Някога е била най-високата сграда на Украйна.

Киевско-Печорската лавра

През XVII в. на това място е издигната и единствената по рода си църква „Света Троица”. Тя е единствена и датира от много по-рано, като и до днес пази множество чудни стенописи.

С посещение на Украйна, ние можемда опитаме традиционната кухня, към която се отнася украинския борш. Всеки един от специалитетите на Украйна се приготвя с голяма подготовка и винаги се ползват множество подправки, които придават уникален аромат на храната.

 

 

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"