Абонирай се за съобщения
СИЦИЛИЯ В 2 ВАРИАНТА: 30.03-04.04.2019..И...3003---06.04.2019, Ривиерата на циклопите, Катаня, Таормина, Сиракуза, Ачиреале, Ортиджа 799лева + 3 дни - Палермо, Агридженто, Нотто 1190 лева
СИЦИЛИЯ В 2 ВАРИАНТА: 30.03-04.04.2019..И...3003---06.04.2019, Ривиерата на циклопите, Катаня, Таормина, Сиракуза, Ачиреале, Ортиджа 799лева + 3 дни - Палермо, Агридженто,  Нотто 1190 лева

Магията на древните знания, красота на древния свят и перлата на легендите - Сицилия!

Това е специално разработена програма, със специален подход и информации и е повече от обиконовена екскурзия. 

Фондация “Виделей„ има удоволствието да ви покани на своето поредно пътуване до красивия и пълен с тайни остров на екскурзия и пътешествие с познание с лектор:

Доцент Веселина Вачкова: за повече информация относно най-четения български учен по сваляне на трудове от интернет натиснете тук: НАТИСНИ

Вариант 1 - Сицилия -  Ривиерата на циклопите, Катаня, Таормина, Сиракуза, Ачиреале, Ортиджа 5 дни, 4 нощувки.

Вариант 2 - Добавяме към вариант 1 - Агридженто, храмовете, Нотто, Скала Дей турки, Палермо 

Вижте надолу подробната програма

 

 

 

 

 

 

ВАРИАНТ 1 

Античност и съвремие.

„Без Сицилия Италия не би имала душа. Сицилия е ключът към всичко“. Гьоте 1787, а Фридрих  IIказва - „Не завиждам на Бог за Рая, защото съм блажен , че живея в Сицилия“

Фондация Виделей има удоволствието да ви покани на своето културно – духовно пътешествие до красивия и пълен с тайни остров.

 

ПРОГРАМА

1 ден. Полет София - Катания.

Към 03.03.2019г. ще сложим точния час. Трансфер до хотела и настаняване. По желание вечерна разходка в Катаня.

 

2 ден . Катаня – Сиркауза.

07:00ч. - 08:00ч. Закуска.

08:00ч. - Семинарна програма с беседи в Сиракуза - перлата на Сицилия. Посещение на Археологическия комплекс:  най- големият древногръцки амфитеатър, ухото на Дионисий, пещерата на въжарите.

Разглеждане на остров Ортиджа - сърцето на стария град- храма на Аполон, катедралата с вградените колони от храма на Атина, фонтана Аретуза. Свободно време в Сиракуза. Разхождаме се по търговската улица на Ортиджа, по пазара с традиционни местни продукти, домашното вино Нерод'Авола и пикантните сицилиански сирена

Отправяме се към Ното - бароковото чудо на Сицилия, включен в списъка на световното историческо наследство на Юнеско.. Разглеждане на главната улица “ВиториоЕмануеле“, внушителната Порта Реале, централния площад  „Пиаца  Манучипио“.

Връщане в хотела в Катания

 

3 ден. Катаня – Таормина – Ачиреале.

08:30ч. Закуска

09:00ч. Ачиреале - отправяме се по източното крайбрежие на Сицилия, където в долината под Етна ,разрастнал се около цели  седем потока от лава се намира прекрасният бароков град  Ачиреале.

Сърцето на града е „PiazzadelDuomo”,  където няколко монашески ордена - Капуцини, Кармелити и Доминиканци решават да създадат в Ачиреале нов урбанистичен център. До наши дни площада е съхранен в първоначалния си вид, в центъра на който е  впечатляващ неоготически катедрален храм, осветена в чест на Благовещението  на Пресвета Дева Мария. В десният трансепт на катедралата е разположена „Капелла ди Санта Венера”, която е и покровителка на Ачиреале. Тук се твърди, че всеки помолил се от сърце получава изобилие от любов в живота си изпратено от Венера..Богинята на Любовта.

Други значими градски забележителности са  базиликата “Св.Петър и Павел“  и църквата „Сан Себастиян”.

До наши дни има запазени и два великолепни дворци - Палацо Комунале и Палацо Мусмечи датиращи от 17 век.

Ачиреале е известен  спакурорт още от древни времена. Първите терми са построени още от древните гърци. Горещите, богати на сяра вулканични води привличат редица знаменити личности.

Следобед посещение на Таормина - известен сицилиански курорт и очарователен малък град. Разходка в историческия център с възможност за посещение на Античния театър. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. По пътя обратно към Катания ще се насладим на красивите гледки към Ривиерата на циклопите. Връщане в хотела. Вечерна разходка по желание. Нощувка.

 

4 ден.

08:30ч. Закуска.

Свободен ден или срещу допълнително заплащане от 86 лева на човек - екскурзия“ Барокова Сицилия" при минимум 14 участници - посещение на бароковите перли: Шикли, Модика и Рагуза. Заявява се  и се заплащат се преди отпътуването

Шикли е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Преди години е бил съставен предимно от изсечени в скалите жилища. Последните им обитатели ги напускат през 50-те години на миналия век. Централната улица „Франческо Мормина Пена“ се представя като най - красивата барокова улица в света. Изисканата атмосфера на града ни пренася 300-400 години назад. Най - значимият бароков образец на града е Палацо Беневентано. Глави на маври и човешки карикатури стоят редом с прекрасни ангели, цветя и пищна декорация. 

Продължаваме към Модика - друг град включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Градът на стълбите и шоколада - центъра на града е разположен амфитеатрално, всяка сграда е стъпила едва ли не на покрива на долната. Голям интерес представляват Катедралите “Сан Джорджо“ и  „Сан Пиетро“,  театър „Гарибалди“. Модика е известна още от Средновековието и с шоколада, произвеждан по рецепта донесена от испанските завоеватели. Видовете шоколад са най-различни: с люти чушки, с кактус, с канела, бадеми, морска сол…

Стигаме до Рагуза. Посещаваме старият град Рагуза Ибла - цьрквата Санта Мария деле Скале, улица Корсо Мацини, Пиаца дел Дуомо, Катедралата ”Сан Джорджо”- един от шедьоврите на барока, дело на Росарио Галярди.

Връщане в Катания, нощувка.

 

5 ден.

08:30ч. Закуска 

  • 09:00ч. Възможност за полудневна екскурзия до Етна срещу допълнително заплащане или до разглеждане на Катаня
  •             Късен полет Катания – София

 

ВАРИАНТ 2

5.ТИЯ ДЕН НА ВАРИАНТ 2 ПРОДЪЛЖАВА С ЪС СЛЕДНАТА ПРОГРАМА:

Катания - Пиаца Армерина - долината на храмовете – Агридженто.

07:30 - 8:30ч. Закуска

9:00ч. Отпътуване за PIAZZA ARMERINA, кьдето посещаваме вила „Империале дел Казале”. В нея са съхранени най - изящните римски мозайки в света - огромно по площ и почти непокътнато великолепие от цветове и вълнуващи сюжети. Това художествено чудо се намира в 50 стаи и е един от 5-те обекта в Сицилия, обявени от Юнеско за част от световното културно наследство.

След обяд се отправяме към Агридженто и прочутата “Долина на храмовете“- един от най-значимите археологически резервати на Сицилия, някога част от древния град Акрагас. “Най - прекрасният сред градовете на смъртните“ - както го описват древните автори. Навремето това е била най - богатата гръцка колония в Сицилия. Сред деветте храма са Храмовете на Юнона, Деметра, Херкулес, на Хармонията, на Зевс Олимпийски и най-добре запазеният - на Конкордия

Настаняване в хотел в района, нощувка. Възможност за организирано посещение и вечеря  в типичен сицилиански ресторант.

 

6 ден 

Агридженто - Палермо -  Монреале - Катания

7:30 - 8:30ч. Закуска

8:30ч. Отпътуване за Палермо. Разглеждаме перлата на Сицилия. Палермо е столица на Сицилия, но и един от най - богатите градове като история и бароково изкуство. Програмата ни включва: историческия център на града - катедралата „Успение Богородично“ с уникална архитектура в арабо - нормандски стил, площад Претория, удивителната „Капела Палатина“ с едни от най - красивите мозайки, фонтана на срама, площад Куатро Канти и др.

Отпътуване за Монреале. Посещение на катедралата, която е не само най - изящната норманска постройка в Европа и най - забележителен образец на синтез между арабски и европейски стилове, но и дом на най - големите по площ средновековни християнски мозайки в света. Още с влизането погледът на посетителите е привлечен от фигурата на Христос, изобразена на централната абсида. Църквата и нейните мозайки са най - великото ськровище на Сицилия.

Отпътуване за Катания, настаняване в хотел. Нощувка. 

7 ден 

Свободен ден или по желание посещение на вулкана Етна срещу допълнително заплащане в зависимост от броя желаещи според вариантите цените са 86 лева на човек за организрано пътуване до там. Завяват се и се заплащат предварително.

8 ДЕН

Закуска. Полет Катаня - София

цена на този вариант 1190 лева

Записването става освен с цялата сума наведнъж и  с 30 % капаро на дадената по-надолу сметка. Доплащане още 30% до дата 30.01.2019г и останалото плащане до пълната равностойност е необходимо да се заплати до 01.03.2019г.

  •       
  • Възможност за посещение на оперен спектакъл в театър "Масимо Белини" в Катаня срещу допълнително заплащане. Подробности по е-майла на записаните.
  •          

Възможни са промени в програмата. 

Ще видим ли богомилски места - О... Да!

Ще е студено ли - О...Не! 

Над 16-20 градуса ли ще са температурите - О... Да имаме ли изненади - О, всичко е изненада !

Ще посетим ли енергийни зони, пещери, древни артефакти... Ще медитираме ли на специално място или поне две - О... Да! Да!

Ще има ли време за ресторанти, шопинг, релакс и беседи... О, Да! ДА!

 

Защо да се доверим на Виделей?

- защото си на Пътя и следваш Любовта, Светлината, Задругата и Просветлението.

- защото преоткриваш себе си сред хора съмишленици, с духовни търсения, интелигетни, мислещи, знаещи и можещи.

- защото вярваш в доброто, човечността и добруването на България!

- защото се събираме по Дух и Мисия по местата на Великото Духовно Пробуждане!

- защото следваме Величието на Българите, посели по цяла Европа принципа за Свобода, Равенство и Братство чрез Любовта!

- защото се събираме усмиханти души и сътворяваме духовната история на България!

 СЪЕДИНЕНИЕТО В ЛЮБОВТА ДАВА СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ДУША!

Пътуващият семинар е докосване до мистични места в Европа, древната история, легендите за циклопите, Одисей, кентаврите и великаните, подземните градове и изненади, специални енергийни зони. Виждаме следите на богомилите и тук и разширяваме познанията си, участваме в мисията и дейността на Виделей за засилване знанието за духовната култура на Европа повлияна от богомилското учение. Заповядайте всички Българи по Дух.. !

Ние запалихме искрата, а всички, които идват държат огъня на Българския Дух. Заповядайте !

Цена 800 лева за вариант 1 до 12.02.2019.След това 930лева

Цена 1190 лева за вариант 2 до 12.02.2019. след това 1290 лева

 

 Цените включват :

1. Микробус за пъшествията
2. Командировки на шофьора
3. Двупосочен самолетен билет
4. Нощувки
5. Закуски
6. Лектор и водач
7. Беседи
8. Пътешествие до Таормина

9. Пътешествие до Сиракуза

10. Екскурзоводско обслужване

11. Пътни и магистрални такси

12. Паркинзи

 Цената не включва : 

1. Разходи от личен характер включително входове за музеи и др. платени услуги, обеди и вечери
2. Допълнителен багаж
3. Летищен трансфер - 20 евро на човек в двете посоки. Събират се на място.

4. Посоченото пътешествие до Модика, Рагуза и Шикли. то е с цена 11евро на човек и се осъществява при минимум 14 участника.

Приблизителна сума за музеите и входове около 55-70 евро.


Маршрута е много специален, интересен и силно вдъхновяващ!

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща: 

1- во. Да се обадите на тел. 0889 22 05 27 или 0897 660 662 Асен Асенов, за да проверите за свободни места., 

2- ро. Да преведете цялата сумата или 30 % капаро на дадената по-надолу сметка.  Доплащане още 30% до дата 30.01.2019г и останалото плащане до пълната равностойност е необходимо да се заплати до 01.03.2019г..Сметка:

Туристическа компания "ТеДеВе" ЕООД : 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank).   Удостоверение за ТО - PKK-01-06022,  изд. на 20.12.2007год.

основание: Сицилия - 1  или Сицилия 2

ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ ЗА СЪОТВЕТНИЯ ВАРИАНТ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта,  ТЕЛЕФОН.

на: europa.videlei@abv.bg

ОСНОВАНИЕ : "СИЦИЛИЯ2019

Възможни са промени в програмата, цената ( при рязко поскъпване на съствани елементи от нея, но не повече от 20% - до сега не се е случвало)  и условията на пътуващия семинар.

Допълнителният багаж се закупува от всеки участник индивидуално. Не се предлага опция за предварително закупуване от организаторите, ако не е било поискано това предварително в началото на записване - плащане за пътуващия семинар.  

Пътуването е с Wizz Air.

Пътниците имат право на ръчен багаж с размери 40x30x20см. Тази чанта се включва в цената на билета. МАКС. 10 кг.

ЧЕКИРАН БАГАЖ

149X119X171 СМ 

МАКС. 20 КГ ИЛИ 32 КГ

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"