Абонирай се за съобщения
27,28,29 май. Пътуващ семинар. Свещените места в Константинопол + Боян Мага и мястото на обучението му - МагнАурската школа.
27,28,29 май. Пътуващ семинар. Свещените места в Константинопол + Боян Мага и мястото на обучението му - МагнАурската школа.

Здравейте приятели! Отново предстои интересно и магнетично пътуване с водачи и изследователи по стъпките на древните посветени. Ще видим забележителни и специални места в Истанбул, малкоизвестни поради езотеричния им характер. Ще стъпим на на мястото кадето самия Боян Мага е черпел прониконовение и познание от маговете и учителите от древни времена. Ще сътворим новия духовен мост между силата на Магнаурската школа и подема на Новия Златен Век на България! С участието си в това духовно събитие пренасяме с намерение и съпричастие импулса от лоното - мястото на познание на създателя на Богомилското учение - Вениамин - Боян Мага към България. Пренасяме светлината на духовния импулс на Великите души към нашите жадни за познание и Божествена Любов души! Невидимия свят ще оцени този наш импулс за вдъховение следвеайки Пътя на Посветените, на Боян Мага - велик

ия aдепт на Светлината ! Да бъде! 

Ще видим и християнските светини : Животоприемния источник, Света Богородица, Света София, Синята Джамия и още няколлко малко познати сакрални места. Ще пътуваме с корабче и покажем още други източници на енергия разположени по брега на Босфора, които да дават на осъзнаните древния импулс на познание. Едно духовно приключение ни очаква! Заповядайте! Моля, 3 дни преди пътуването да се обадите (ПО ТЕЛЕФОН 0897660662) задължително за евентуални промени!

Пътуващия семинар е 3 дневен с две нощувки и закуски, с двама лектори + водачи на място + екскурзовод. Цена 175 лв.

Програма:

 

1 ден 27.05.2016г. Петък

 

07:00ч. Тръгване от Бургас, ул.” Булаир”, химическото чистене.

08:00ч. Пристигане на ГКП Малко Търново. По пътя в автобуса -  беседи

08:30ч. Отпътуване от ГКП Малко Търново към Истанбул

12:00ч. -12:30ч. Пристигане в Истанбул, хотел в кв. Лалели

12:30ч. – 13:00ч. Настаняване в хотела

13:30ч. Пътуване за „ Принцовите острови”. Разглеждаме старинни християнски сгради, резиденцията на Патриарха, старинни църкви с уникална енергия. Това е бонус за групата. Не  се заплаща пътуването с кораба до там.

18:00ч. Връщане в Истанбул.

 

18:00ч.-19:30ч. беседа в центъра. Хиподрума, Влизане в Синята джамия, Света София, Магна Аула ( Магнаурската школа ). Място на изучаване на тайните на мирозданието от Боян Мага! Специална БЕСЕДА!  И ритуал за духовния мост към древното знание!

Посещение и още на колоните – змийската обелиска, колоната на Св. Константин

19:30ч. Свободно време

 

2 ден 28.05.2016г. Събота

07:00ч - 08:00ч. Закуска

08:30ч - 09:30ч. Посещение на църквата  Света Богородица, влахерна. Беседа

09:30ч - 10:30ч. Посещение на църквата Свети  Георги Победоносец , това е Вселенската Патриаршия.Беседа.

10:30ч - 12:00ч. Посещение на църквата „Хора”, която е и музей. Такса за посещението око 25 лири ( 15 лв. )

12:00ч. - 13:30ч. Обяд

13:30ч. - 18 :00ч. Пътуване през Босфора в азиатската част и посещение на район „ Ерос”, Старият Ерусалим, според теорията на академик Фуменко и странното твърдение, че там е гроба на Исус!

18:00ч. - 19:30ч. Завръщане в кв. Лалели свободно време.

 

3 ден 29.05.2016г. Неделя

06:00ч - 06:30ч. Закуска

06:30ч - 09:00ч. Посещение на църквата „Света Богородица” – живото приемния източник. Рибния манастир-където Симеон е помазан за Василевс. Беседа.

09:30ч. Отпътуване за Лозенград. Беседа

12:00ч. Пристигане в Лозенград, разглеждане на забележителности, пазар.

13:00ч. Отпътуване за България

Пристигане в Бургас към 15:30ч.

 

Тръгването е от Бургас в 07:00 на 27 май от спирката на улица "Булаир", до хотел "Булаир", до самата гара.

 

За участвате приятели в този пътуащ семинар е необходимо да се направят следните неща :

 

1. Позвънявате на тел. 0897-660-662, за да проверите за наличие на свободни места.

2. Превеждате сумата 175лв.  ИЛИ КАПАРО 50 лв. по сметка на фондация " Виделей".
 номер на сметка :
 BG89STSA93000022355436  ДСК банка. Основание : Константинопол.

Ако заплатите само капаро то до дата 20.05.2016г. е необходимо да зпалатите останалата сума.

Срок за записване 20.05.2016г.

3. Пращате е-майли на:  videlei@abv.bgcontact@videlei.com - и на двата е-майла с основанието.

 

В е-мейлите е нужно да има следната информация:

1. Трите имена по МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ на латиница. ИЗИСКВА СЕ МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ, А НЕ ЛИЧНА КАРТА!

2. ЕГН.

3. Телефон за връзка

Необходимо е да си вземете турски лири.

 

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ 40 ПЪЛНОПЛАЩАЩИ ТУРИСТИ. ВКЛЮЧВА:

 - 2 нощувки, 2 закуски, в  3* или 4 * звезден хотел.

 - Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/

 - Водач, организатор

 - Лектори с езотерични и специфични познания за мистериите на Богомилите, енергийните зони, и др. мистични езотерични информации в  автобуса.

 - Oсигурен транспорт с кораб до принцовите острови

- Беседи

- Bезплатен чай, кафе в автобуса

 

Още информация

 

1. МНОГО ИНТЕРСНА И СЪС СНИМКИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЖИВОТОПРИЕМНИЯ ИЗТОЧНИК ТУК : http://patepis.com/?p=50890

2. За Света София : 

В 50-минутния документален филм, работата върху който е отнела почти десет години, екипът спелеолози и водолази слиза на дълбочина от 283 метра. Към него се присъединил и директорът на “Света София” доц. Халюк Дурсун. Екипът е заснел два подземни тунела, облицовани с камък. Смята се, че през 5-ти век през единия от тях е преминавал византийският император Теодосий Втори. Правил го когато искал да стигне без да се показва пред народа до Хиподрума, мястото, където някога са се организирали конни състезания и гладиаторски битки и затова някои го наричат “Истанбулския Колизеум”.

Точно под величествения купол на “Света София” (виртуална разходка в храма) се намира зазидан на пода капакът на главното водохранилище с дълбочина 12 метра. Интересни находки, открити от групата, са двете стаи с площ от по пет квадратни метра, където са били открити кости и парчета от делви. Предполага се, че костите са на детето Свети Антинегенос, единствения човек, погребван в “Света София” до 13 век, и на патриарх Атанасиус, който починал през 15 век и също бил погребан в храма. Вероятно двете стаи са гробовете на двамата.

“Света София” продължава да има много неразкрити тайни”, посочва на свой ред доцент Халюк Дурсун, директор на музея. Вероятно това наистина е така, още повече, че някои от тях не са скрити дълбоко под земята, а са невидими под пластове мазилка по стените на византийската църква.

В края на миналия месец беше съобщено, че при реставрация е било открито древно мозаично изображение на ангел върху купола на историческия храм в Истанбул. Мозайката с размери 1,5 на 1 метър изобразява ангел Серафим, който пази трона на Господ. Била е скрита под 6-7 пласта мазилка. Ангелът е с човешко лице и има шест крила. Предполага се, че мозайката е направена през 9 или 14 век.

Смята се, че на купола на “Света София” има още три ангелски изображения, които сега са покрити с мазилка. Ангелските образи били заличени от османците след превземането на Константинопол през 1453 година, когато църквата “Света София” била преустроена в джамия. Ислямската религия забранява всякакви изображения на божества или живи същества в религиозните храмове.

Въпреки че през 1934 година храмът “Света София” беше обявен за музей на Турция, християнските атрибути остават покрити. Последният, който видял оригиналните мозайки, е швейцарският архитект Гаспар Фосати, нает от султан Абдулмеджид преди 160 години, за да реконструира сградата. Твърди се, че по нареждане на султана мозайките били закрити така, че да не бъдат повредени.

Историческата стойност на мозаичното покритие на купола на “Света София”, построена през шести век след новата ера, се смята за равностойна на тази на архитектурата на храма. Площта, покрита с мозайка, е около хиляда квадратни метра.

Храмът “Света София” в съвременния си - вид без атрибутите на джамия - е построен от византийския император Юстиниан през 532-537 година. Църква на това място обаче е имало още по времето на император Константин Велики в началото на четвърти век. Над 900 години „Света София” е била главната църква на християнския свят и над четири века - най-голямата джамия на Турция.

И до днес храмът, който е включен в списъка с признати от ЮНЕСКО световни забележителности, привлича над 2 милиона туристи годишно от цял свят.

По БТА

 

 

 

 

 

Моля, задължително 3 дни преди датата на заминаване да се обадите на телефон 0897660662 за евентуални промени и осъществяване или анулиране на пътуващия семинар.

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"