Абонирай се за съобщения

РАВНОСМЕТКА ЗА КУЛТУРНО - ДУХОВНИТЕ ДЕЙНОСТИТЕ НА  ВИДЕЛЕЙ ПРЕЗ  2016 г.

 

Като създатели на новобогомилския импулс в България от 2004г. (това е началото - НАТИСНИ , а ето и още десетки видеа: НАТИСНИ ) и част от духовния подем на родината ни, се чувстваме отговорни да Ви информираме за изпълнение на мисията ни при въздигането на духовната култура в прекрасната ни татковина.

През изминалата година наред с десетките ни инициативи създадохме и нови, полезни събития. Разширихме дейностите си, за да може повече от Вас да се докоснат до изворите на просветление, на ядрото лектори, с които в радост създаваме събитията за България.

Признаваме, че беше напрегнато времето за Виделей през 2016 г., но и много ползотворно. Благодарение на подкрепата, която ни оказвате, се осъществиха прекрасни инициативи. Това е основният ни импулс, чрез който създаваме и творим за Вас Приятели!

Благодарим Ви, че Ви има и че сме заедно по едно и също време на Земята и си подаваме ръка в тези времена! Поклон на душите, избрали пътя на за въздигане духовната култура на България!

Наред с десетките описани дейности, в текста обръщаме внимание на три основни, великолепни събития, които се случиха!

- За 3-та поредна година път осъществихме симпозиума - събор за богомилския Дух и Култура, който създадохме през 2014 г. Събитието бе проведено на дати 10-12 април и наред с всички инициативи, и концерт беше посетено от над 1300 човека в гр. Шумен и около гр. Велики Преслав в местността „ Омуртагов Мост”. Отзвукът бе толкова силен, че само няколко дни по-късно по покана на Община Благоевград частично бе проведено и в този край на красивата ни България!

- Като създатели на „Пътят на Богомилите” през 2011-201 2 г. и продължили маршрутите във Франция, Италия, Испания, Андора, през тази година създадохме и новото продължение на богомилските следи в Украйна.

- Като основоположник на въздигането на новобогомилския Дух и Култура в България и света, дейността на „Виделей“ бе призната и отразена за 2-ра година в научните и интелектуални среди. Всички университетски центрове и диаспори, във всички страни, където се изучава български език, бяха информирани за успешните дейности на „Виделей”. Това се случва отново, както и през 2015 г., чрез университетското издание: „ ЗА БУКВИТЕ” - КИРИЛО МЕТОДИЕВСКИ ВЕСТНИК, чиито издания са и на хартия във всички световни библиотеки. Ето вестника : https://zabukvite.org/, където на страница 14 е информацията:https://zabukvite.org/newspapers/47-May-2016.pdf

В текста надолу ви предоставяме информация в кратък, а след това и в разширен вариант на мисията ни, която с увереност и благодарение на вас считаме, че изпълняваме с успех:

През месец януари, при поредното ни пътешествие открихме следите на богомилите в Барселона и планината Монсерат. Потвърди се версията, че български племена са били разпределени още от времето на Атила по целия свят.

 

 

Не спряхме до тук, а мисията ни продължи към Андора, която страна преди стотици години е била под управлението посветената богомилка Есклармонда дьо Фоа и където намират тайно убежище специална част от катарите преди кладите на Монсегюр. Отново на „Виделей“ ни се показаха знаците. 

 

 

 Осъществихме 3-ия пореден симпозиум – събор на богомилския дух и култура с лектори от няколко страни в Европа, Иран и Турция и специалното участие на „живи богомили”, както се наричат самите те – гостите ни от Русия и Хърватия. Това е общество, живеещо по законите на вярата, надеждата, свободата, равенството и братството в Любовта. Съборът с всичките му активности: изложби, дърворезба, картини, беседи, концерт, замесване на Жив Хляб и др. бе посетен от над 1300 човека само за 3 дни, което е един голям успех за нас като създатели на това въздигане на новобогомилската етика и знания в България и по света!

  

 

 

Щастливи сме, че отново създадохме благодарение на вашата подкрепа нещо уникално и ново в историята ни, а именно: Пътят на Богомилите в Украйна, мистичен Киев, където древните ни владетели преди Аспарух са добивали умения и получавали просветление и където княгиня Олга с племенника си Боян Мага поставят началото на просветление на сегашна Русия и Украйна стотици години по-късно. 

 

  

Отново на „Виделей“ се откриха и следите на древните ни посветени, както в Барселона (упомената в катарските източници като място за отпътуване към Африка и Индия ), така и в Андора. Малката планинска държава е била част от именията, заедно със замъка Монсегюр, на графиня дьо Фоа – посветената богомилка от Окситания. Знаците продължиха и на 16 октомври, когато богомило-катарският подвиг получи признание от Франция и южната ѝ част отново възвърна името си Окситания, то на същата дата в Странджа планина се откри новоремонтирания с помощта на Виделей параклис на богомилите, заръчан от Ванга до с. „Бяла Вода”! Уникално „ съвпадение” или знаци на Духа? Всеки сам може да си отговори.

 

 

 Продължаваме традицията от минали години да осъществяваме беседи, срещи с единствения в Европа французин, учен изследовател, преподавател, историк, който смело и открито заявява, че българите сме в основата на европейската цивилизация и допринесли за демокрацията и културата на Франция – МишелМуние!

 

Двете пътувания през 2016 г. на „Виделей“ в пределите на Велика България, една част от която е днешна Украйна, бяха ознаменувани с честване и поднасяне на венци на гроба на Кан Кубрат, срещи, доклади и телевизионни предавания с бесарабски българи от Татарстан, Украйна, Чувашия, Казахстан и др. Бе изготвен филм и излъчен в телевизия „Канал 0”, гр. Бургас, където за 2016 г. заснехме и показахме 24 предавания на тема българския дух и култура. Обшият брой на излъчените до момента предавания на общество „Виделей“, достигнаха 2960 от 2004 г. насам! А гледанията в youtubeнадминаха 2 150 000 ( два милиона и петстотин хиляди ). Ето информацията:

https://www.youtube.com/user/kapelano/featured

 

 

Общият брой пътуващи семинари с начало 2011-2012 г. досега в Босна и Херцеговина – „Пътят на Богомилите” надмина 34 пътувания! Оказа се, че „Виделей“ е направил повече, отколкото самите правителства и който и да е друг за въздигане спомена за древната ни история и култура в Босна и Херцеговина и за Богомилите! Като признание за това получихме личната аудиенция и изпращане на групи от посланика на Босна и Херцеговина в България:

 

Организирахме среща и телевизионно предаване с един от феномените на Русия д-р Александър Литвин – международно известен прогностик, писател, учен, който също изследва и пише за богомилите. С него направихме съвместно посещение (както от 12 г. насам прави „Виделей“ като общество) на Паневритмията на Рила.

 

Подкрепихме издателя на специална духовна литература и разпространихме по време на празника на Рила като подарък следната книжка:

 

Продължихме с подкрепата и съвместно със съставителя издадохме и разпространяваме единствената по рода си така пълно събрала и обобщила от 3900 беседи на Учителя всичко записано за Българите и България

 

И още десетки инициативи:

 

 

ОСЪЩЕСТВЕНИ ДЕЙНОСТИ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И КУЛТУРА В ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ:

1.            15-22.01.2016. V.I.P VIDELEI - VERY INSPIRED PERSONS - МНОГО ВДЪХНОВЕНИ ЛИЧНОСТИ. УНИКАЛНИЯТ, МИСТЕРИОЗЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР НА „ВИДЕЛЕЙ“. ЗАГАДЪЧЕН МАРШРУТ, СПЕЦИАЛНИ МЕСТА, ДОКОСВАНЕ ДО ТАЙНИТЕ НА ПРЕДЦИТЕ НИ, СЛЕДИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И КУЛТУРА В ИСПАНИЯ, БАРСЕЛОНА, ПАЛАМА ДЕ МАЙОРКА И ЗНАЦИТЕ НА БОГОМИЛИТЕ.

2.            06.02.2016. СТАРА ЗАГОРА - КОНФЕРЕНЦИЯ, БЕСЕДИ. ВХОД СВОБОДЕН. БОГОМИЛИ, КАТАРИ, БЯЛО БРАТСТВО. СТОТИЦИ УЧАСТНИЦИ СЕ НАСЛАДИХА НА ЕРУДИРАНИТЕ ЛЕКТОРИ ХРИСТО И ГАЛЯ МАДЖАРОВИ, СПАС МАВРОВ, ХРИСТО БУКОВСКИ, ГЕОРГИ МЕЛИХРАНОВ.

3.            03-06.03.2016. ДРЕВНИТЕ ЗАГАДКИ, ЧУДЕСА В БОСНА. 4 ДНИ. БЕСЕДИ, ЛЕКИ ПОХОДИ И ДР. ПЪТУВАЩ СЕМИНАР ЗА СЪВМЕСТИНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ И БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – 3 МАРТ. ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА ДВУСТРАННИТЕ ДУХОВНИ КОНТАКТИ С ПРОБУДЕНИ ХОРА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ. ПО ТРАДИЦИЯ ВСЯКА ГОДИНА ГО ОСЪЩЕСТВЯВАМЕ.

4.            08-10.04.2016. МЕЖДУНАРОДЕН КУЛТУРНО-ДУХОВЕН СЪБОР ЗА ДУХА И КУЛТУРАТА НА БОГОМИЛИТЕ. ГР.ШУМЕН, ГР.ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ. КАТО СЪЗДАТЕЛИ НА СЪБОРА ОСЪЩЕСТВИХМЕ ПЪРВОТО МУ МЕЖДУНАРОДНО ИЗДАНИЕ С ЛЕКТОРИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИ И ИЗВЪНВРОПЕЙСКИ СТРАНИ – ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ, ЖУРНАЛИСТИ, ПИСАТЕЛИ, ЕЗОТЕРИЦИ… ОГРОМНИЯТ УСПЕХ НА СЪБИТИЕТО НИ МОТИВИРА ДА ГО ОРГАНИЗИРАМЕ ВСЯКА ГОДИНА.

5.            23.04.2016. БЕСЕДИ В ГР. БЛАГОЕВГРАД С ВХОД СВОБОДЕН. БЪЛГАРИТЕ - ДУХ И КУЛТУРА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ. ТЕМА: БОГОМИЛСТВОТО И КУЛТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА. ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ОТМИНАЛИЯ СЪБОР ЗА БОГОМИЛИТЕ В ГР. ШУМЕН И ОКОЛО ГР. ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ.

6.            06-08.05.2016. ДРЕВНИТЕ ЗАГАДКИ, ЧУДЕСА В БОСНА. 3 ДНИ. БЕСЕДИ, ЛЕК ПОХОД, ЛЕКТОРИ. ОТНОВО ПОСЕЩЕНИЕ НА МЕСТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И КУЛТУРА, БОГОМИЛСКОТО ЗНАНИЕ И РАЗЦВЕТ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА.

7.            07-08.05.2016. ДВУДНЕВЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР - МИСТИЧНА СТРАНДЖА. СВЕТИЛИЩА: ИНДИПАСХА, МИШКОВА НИВА, БАСТЕТ, БРЪШЛЯН И ИЗНЕНАДИ. ТОЧНО НА 5-ИЯ ДЕН СЛЕД ВЕЛИКДЕН СТАВАТ ЧУДЕСА НА ИНДИПАСХА. КАТО ОСНОВОПОЛОЖНИЦИ НА ТЕЗИ СЕМИНАРИ В СТРАНДЖА СЛЕДВАМЕ ТРАДИЦИИТЕ СИ И ЕНЕРГИЙНИЯ МОМЕНТ НА РАЗДВИЖВАНЕ НА СПЕЦИАЛНАТА ЛЕЧЕБНА ЕНЕРГИЯ НА СВЕТИЛИЩАТА В СТРАНДЖА.

8.            12.05.2016. БУРГАС. СРЕЩА, ПРЕДСТАВЯНЕ НА „АЛХИМИЯТА КАТО НАУКА“ – НОВАТА КНИГА НА ПИСАТЕЛЯ ТАНГРИСТ, КОЛОБЪР СПАС МАВРОВ.

9.            21-22.05. 2016. ОТНОВО МИСТИЧНА СТРАНДЖА.СВЕТИЛИЩА: ИНДИПАСХА, МИШКОВА НИВА, БАСТЕТ, БРЪШЛЯН И ИЗНЕНАДИ. ПЪТУВАЩ СЕМИНАР. ТОЧНО НА 5-ИЯ ДЕН СЛЕД ВЕЛИКДЕН (ПО СТАР СТИЛ ) СТАВАТ ЧУДЕСА НА ИНДИПАСХА.

10.          21-24.05. 2016. ДРЕВНИТЕ ЗАГАДКИ, ЧУДЕСА В БОСНА. 4 ДНИ, 3 НОЩУВКИ, 3 ЗАКУСКИ, 2 ВЕЧЕРИ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ, БЕСЕДИ, ЛЕКИ ПОХОДИ И ДР. ПЪТУВАЩ СЕМИНАР. ЦЕЛТА Е УСВОЯВАНЕ НА ЗНАНИЯ ЗА ДРЕВНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ НА ПЛАНЕТАТА НИ – ПИРАМИДИТЕ И ВРЪЗКАТА ИМ С БОГОМИЛИТЕ.

11.          03-05.06.2016Г. НЕСТИНАРИ, ПАРАКЛИС ЗА БОГОМИЛИТЕ В С. БЯЛА ВОДА, ЛАГЕРУВАНЕ НА ПАЛАТКИ И/ИЛИ ХОТЕЛ, ВЕЧЕРЕН ОГЪН, БЕСЕДИ, РЕМОНТ НА ПАРАКЛИСА НА БОГОМИЛИТЕ, КОЙТО Е ЗАРЪЧАН ОТ ВАНГА И ПОЧИСТВАНЕ НА МЕСТОНСТТА. КАТО ОСНОВОПОЛОЖНИЦИ НА НОВОБОГОМИЛСКИЯ ИМПУЛС В БЪЛГАРИЯ, СЕ ГРИЖИМ ЗА ЕДИНСТВЕНИЯ ПОСТРОЕН В ТЯХНА ЧЕСТ ПАРАКЛИС И КАТО ЗАСЛУЖЕНО ДОВЕРИЕ ОТ СТОПАНИТЕ МУ  – РАЗПОЛАГАМЕ С КЛЮЧОВЕТЕ ЗА ВЛИЗАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ПАРАКЛИСА. ОСЪЩЕСТВИХМЕ БЕСЕДИ И ПОХАПНАХМЕ ПО ТРАДИЦИЯ В ПАМЕТ НА ПРОБУДЕНИТЕ ДУШИ, ДАЛИ ЖИВОТА СИ НА ТОВА МЯСТО.

12.          27-30.06.2016. БОГОМИЛИ И РЕНЕСАНС. ФЛОРЕНЕЦИЯ, ПИЗА. 4 ДНИ. ПЪТУВАЩ СЕМИНАР НА „ВИДЕЛЕЙ“. СЕМИРА ЗАПОЗНА УЧАСТНИЦИТЕ С ВРЪЗКАТА НА ДРЕВНИТЕ ПРЕДЦИ БОГОМИЛИТЕ С ДУХОВНИЯ И КУЛТУРЕН ИМПУЛС, КОЙТО ДАВАТ НА ИТАЛИЯ И ПО-СПЕЦИАЛНО В СЪРЦЕТО НА ТАЗИ СТРАНА. УНИКАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ И ПОСЕЩЕНИЯ, БЕСЕДИ И СЪБИТИЯ НА ТОЗИ СЕМИНАР НАМЕРИХА ШИРОК ОТЗВУК В БЪЛГАРСКАТА ДУХОВНА ДИАСПОРА ПО СВЕТА. ПРЕДСТОИ ОТНОВО ПРЕЗ 2017 Г.

13.          17-19.06.2016Г. РУМЪНИЯ. ТРАДИЦИОННО  ВСЯКА ГОДИНА ОСЪЩЕСТВЯВАМЕ ТОВА СЪБИТИЕ: „ПОЖЕЛАЙ СИ НЕЩО В ХРАМА НА СЪДБАТА. БЕСЕДИ, МЕДИТАЦИИ, СФИНКСА, ПЕЩЕРИ И ДР. ПЪТУВАЩИЯТ СЕМИНАР Е ПО ЕНЕРГИЙНИТЕ ЗОНИ НА ДРЕВНИТЕ ДАКИ – ТРАКИ, КОИТО ИМАТ СЕРИОЗНА ВРЪЗКА С РОДИНАТА НИ.

14.          05-10.07.2016. БЛЯСЪКЪТ НА БОГОМИЛСКАТА ЗЕМЯ! СУПЕР БОСНА, ХЕРЦЕГОВИНА, ХЪРВАТСКА! ВОДОПАДИ, ИЗВЪНЗЕМНИ СФЕРИ В ГОРИТЕ, ПИРАМИДИ, БОГОМИЛСКИ СТЕЧКИ, ПЛИТВИЧКИТЕ ЕЗЕРА, ЖИВИ БОГОМИЛИ, ПРИРОДНИ РЕЗЕРВАТИ. ПЪТУВАЩИЯТ СЕМИНАР ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ПРОСЛЕДИ ДВИЖЕНИЕТО ПО ЕНЕРГИЙНИТЕ ЗОНИ НА БОГОМИЛСКИТЕ СТАРЕЙШИНИ – ПОСВЕТЕНИТЕ ОТ НАЙ-ВИСША СТЕПЕН.

15.          30-31.07.2016. ДВУДНЕВЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР – МИСТИЧНА СТРАНДЖА. СВЕТИЛИЩА: ИНДИПАСХА, МИШКОВА НИВА, БАСТЕТ, БРЪШЛЯН И ИЗНЕНАДИ. В СТРАНДЖА ПО СВЕТИЛИЩА СТАВАТ ЧУДЕСА. ОСОБЕННО НА ИНДИПАСХА.

16.          29-31.07.2016. НОВ ПЪТУВАЩ СЕМИНАР ДО ЗАГАДКИТЕ НА ПИРАМИДИТЕ И БОГОМИЛИТЕ В БОСНА. 3 ДНИ. ОГРОМНИЯТ ИНТЕРЕС НИ ПРАВИ ГОРДИ, ЧЕ УСПЯВАМЕ ДА ЗАДОВОЛИМ ДУХОВНИЯ ИНТЕРЕС НА СЪБУДЕНИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО ПРИПОЗНАВАТ ИМЕННО „ВИДЕЛЕЙ“ КАТО СЪЗДАТЕЛИ НА ТЕЗИ ПЪТУВАНИЯ, ПОВЕРЕНИ ОТ ДУХА ЗА СЪБУЖДАНЕ ЗНАНИЕТО ЗА ВЕЛИЧИЕТО НА ДРЕВНАТА НИ КУЛТУРА.

17.          17-23.08.2016. МИСИЯ БЪЛГАРИЯ ОТНОВО: ПОСЕЩЕНИЕ НА РИЛА ПЛАНИНА, СЕДЕМТЕ ЕЗЕРА И ПРАЗНИКА НА БЯЛОТО БРАТСТВО. ДАРЕНИЕ НА СТОЦИ КНИЖКИ НА УЧАСТНИЦИТЕ В ПАНЕВРИТМИЯТА И НА ГОСТИТЕ НА ПРАЗНИКА ОТ ЦЯЛ СВЯТ НА КНИГАТА „УЧИТЕЛЯ ЗА БОГОМИЛИТЕ”. ЕДИН ПРОЕКТ НА „ВИДЕЛЕЙ”, ОСЪЩЕСТВЕН С ПОМОЩТА НА ПРИЯТЕЛИ НА КАУЗАТА ЗА ВЪЗДИГАНЕ.

18.          ОТНОВО:  27-28.08.2016. ДВУДНЕВЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР – МИСТИЧНА СТРАНДЖА. СВЕТИЛИЩА: ИНДИПАСХА, МИШКОВА НИВА, БАСТЕТ, БРЪШЛЯН И ИЗНЕНАДИ. В СТРАНДЖА ПО СВЕТИЛИЩА СТАВАТ ЧУДЕСА. ОСОБЕННО НА ИНДИПАСХА. ПОРЕДНИТЕ УСПЕШНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ СЕМИНАРИ НА „ВИДЕЛЕЙ“.

19.          03-06.09.2016Г. ПРОДЪЛЖИХМЕ РАБОТАТА ПО ДУХОВНИЯ ПЪТ, ПОСТАВЕН ОТ НАС ПРЕЗ 20011-2012 Г. ОТНОВО ЗАГАДКИ, ЧУДЕСА, БОГОМИЛИ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - 4 ДНИ, МЕДИТАЦИИ, ПОХОД, ЖИВА МУЗИКА И БЕСЕДИ.

20.          10.09.2016. ОТНОВО РАДОСТ ОЗАРИ СЪРЦАТА НИ. УСПЕШНО ОСЪЩЕСТВИХМЕ ПОРЕДНИЯ ПЪТУВАЩ СЕМИНАР – ЗЕМЯТА НА КАТАРИТЕ, ОТ ПОРЕДИЦАТА „ПО ПЪТЯ НА БОГОМИЛИТЕ”! КАТО СЪЗДАТЕЛИ НА ВЪЗДИГАНЕТО НА НОВОБОГОМИЛСКИЯ ИМПУЛС В БЪЛАГАРИЯ СМЕ БЛАГОДАРНИ НА ВСИЧКИ ВАС, КОИТО СЛЕДВАТЕ ОРИГИНАЛНИТЕ ТВОРЦИ НА ДУХОВНАТА ИСТОРИЯ В СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ – „ВИДЕЛЕЙ“. БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!

21.          21-25.09.2016. ЕТО И НОВИЯТ ПЪТ НА БОГОМИЛИТЕ, КОЙТО СЪЗДАДОХМЕ ЗА ВАС, ПРИЯТЕЛИ! КАТО ПИОНЕРИ  ПОКАЗВАМЕ ПЪТЯ НА БОГОМИЛИТЕ В УКРАЙНА – КНЯГИНЯ ОЛГА И БОЯН МАГА, МОГИЛАТА НА КАН КУБРАТ, КИЕВСКО-ПЕЧОРСКАТА ЛАВРА! КИЕВ, ПОЛТАВА, СВЕЩЕНАТА РЕКА ДНЕПЪР, САКРАЛНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ МЕСТА НА КАН АСПАРУХ И КАН КУБРАТ И МИСТИЧЕН КИЕВ! БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ЗА ДОВЕРИЕТО!

22.          22-24.09.2016. ПЪТУВАЩ СЕМИНАР: ПЪТЯТ НА СВЕТЦИТЕ. МИСТИЧНИТЕ МЕСТА НА СИЛАТА. 3 ДНИ. ПРЕПОДОБНА СТОЙНА, СВ. ЙОАН РИЛСКИ – МАЛКО ИЗВЕСТНАТА МУ 1-ВА ПЕЩЕРА, ТАМПЛИЕРСКИЯТ МАНАСТИР И ДР. ПОКАЗАХМЕ НА ДЕСЕТКИТЕ УЧАСТНИЦИ ОТНОВО ОТ 2010 Г. НАСАМ СПЕЦИАЛНИТЕ МЕСТА НА СИЛАТА И СВЕТИЛИЩА, ЧУДОДЕЙНИ СЛУЧКИ. ОТНОВО КАТО СЪЗДАТЕЛИ НА ТОЗИ  МАРШРУТ ПРЕЗ 2010 Г. ПОКАЗАХМЕ НА БЪЛГАРИЯ И СВЕТА СПЕЦИАЛНИТЕ ДУХОВНИ СЪКРОВИЩА НА РОДИНАТА НИ.

23.          22-25.09.2016. СУПЕР СТРАНДЖА! ИСИХАСТИТЕ И ТЕХНИЯТ ХРАМ И ОЩЕ: ХРАМОВЕТЕ КАБИЛЕ, МИШКОВА НИВА, БАСТЕТ, СВЕТИЛИЩА ИНДИПАСХА И ДР. 4 ДНИ. ПЪТУВАЩИЯТ СЕМИНАР НА „ВИДЕЛЕЙ“ ОСВЕТЛЯВА ДРЕВНОТО ПОЗНАНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ВРЪЗКАТА НА ИСИХАСТИ И БОГОМИЛИ В СТРАНДЖА ПЛАНИНА. ВЕЧЕ СТОТИЦИ УЧАСТНИЦИ МИНАЛИ ПО ТОЗИ ПЪТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА „ВИДЕЛЕЙ“ ОТ 2007 Г. СПОДЕЛЯТ ЗА НЕВЕРОЯТНИТЕ ПРЕЖИВЯВАНИЯ И УСЕЩАНИЯ. ЗАПОВЯДАЙТЕ ОТНОВО С НАС И ПРЕЗ 2017 Г.

24.          15.10.2016Г. БЕСЕДИ В СОФИЯ. TЕМАТА: НОВИ ОТКРИТИЯ ЗА БОГОМИЛИТЕ. ЛЕКТОРИ: ДОЦ. Д-Р  ВЕСЕЛИНА ВАЧКОВА, ПИСАТЕЛЯТ ХРИСТО БУКОВСКИ.

25.          22-23.10. МАКЕДОНИЯ И БОГОМИЛИТЕ, ТАЙНИТЕ НА ЗОГРАФИТЕ ПРИ ИЗПИСВАНЕ НА БОГОМИЛСКИТЕ ПОЗНАНИЯ В ЦЪРКВИТЕ И МАНАСТИРИТЕ. МИСТЕРИИТЕ НА ГАВРАИЛ ЛЕСНОВСКИ  – УЧЕНИК НА БОЯН МАГА. ДВУДНЕВЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР С ДОЦ. ВЕСЕЛИНА ВАЧКОВА И ХРИСТО БУКОВСКИ ПО БОГОМИЛСКИ СВЕТИНИ. БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ.

26.          27-30.10.2016. ЗАГАДКИ, ЧУДЕСА, БОГОМИЛИТЕ В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА - 4 ДНИ. ПОРЕДНИЯТ ПЪТУВАЩ СЕМИНАР НА „ВИДЕЛЕЙ“ ПОКАЗВА НА НОВИТЕ УЧАСТНИЦИ МИСИЯТА НИ И ЗНАНИЕТО ЗА БОГОМИЛИТЕ, КОЕТО РАЗПРОСТРЯНАВАМЕ.

27.          24-29.11. 2016. СУПЕР БАРСЕЛОНА! ЧЕРНАТА ДЕВА В МОНСЕРАТ, САЛВАДОР ДАЛИ, ТАЙНИТЕ НА КАТАРИТЕ И ДР. 5 ДНИ. СПЕЦИАЛНИЯТ  ПЪТУВАЩ СЕМИНАР НА „ВИДЕЛЕЙ“ ПОКАЗА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ БАРСУЛА-ТАРИХ (ТАКА Е НАЗОВАН ПРЕСЛАВ В ДРЕВНИТЕ ХРОНИКИ НА БЪЛГАРИТЕ). БАРСУЛИТЕ, АТИЛА И ЗАСЕЛВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЛЕМЕНА В ЕВРОПА ДО БАРСЕЛОНА!

28.          04.12.2016. СОФИЯ. БЕСЕДИ: БОГОМИЛИ. РОЗЕТКАТА ОТ ПЛИСКА. АКТИВАТОРИ НА БЪЛГАРСКИТЕ СИЛИ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЛЕКТОРИ: ДОЦ. ВЕСЕЛИНА ВАЧКОВА, ХРИСТО БУКОВСКИ, ЕЛИЦА ДИМОВА.

29.          09 -11.12 2016. ОТНОВО ПОСЛЕДНО ЗА 2016. ЧУДЕСАТА В БОСНА. ПИРАМИДИТЕ И БОГОМИЛИТЕ, САРАЕВО – 3-ДНЕВЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР С ДЕСЕТКИ УЧАСТНИЦИ ПОЛУЧИЛИ ЗНАНИЯТА НА „ВИДЕЛЕЙ“ И ЛЕКТОРИТЕ, КОИТО НИ ПРИДРУЖАВАТ. ЛЕКТОР:  АЛЕКСАНДЪР СТОЙЧЕВ.

Тук може да видите нашите експерти, лектори с които разпространяваме българския дух и култура - Натисни : ЕКСПЕРТИ

БЛАГОДАРИМ, ЧЕ ЗАЕДНО СЪТВОРЯВАМЕ КУЛТУРНО - ДУХОВНАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ!

ОЧАКВАЙТЕ РАВНОСМЕТКА НА ОБЩЕСТВО ВИДЕЛЙ ОТ 2015г. до 2004г.

 

 

Направи дарение
Абонирай се за съобщения
Мисъл на деня
♥ " Всяка добра мисъл, която излиза от ва­шия мозък и се проектира в пространство­то, върви нагоре и надолу, като тези тече­ния в растенията, и търси съответстващ жив магнетизъм или електричество, които служат за нейното оформяне или развитие. Следователно добрите мисли на онзи, кой­то по-често ги изпраща, не се отдалечават, а остават тясно свързани с него." "Учителя"