Пътешествия 2020

16-23.09.2020г. Пътят на Богомилите и Катарите. Южна Франция. Каркасон, Монсегьюр, Фоа и др. Съкровените места, замъци, сакрални места от епопеята за древните посветени. Цена 1680 лева.

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

Пътят на Богомилите и Катарите. Южна Франция. Замъци, съкровените и сакрални места от епопеята за древните посветени

16 – 23.09.2020г

Здравейте пътешественици !

ГОТОВ Е НОВИЯТ И ПОРЕДЕН ПЪТУВАЩ СЕМИНАР „ПО ПЪТЯ НА БОГОМИЛИТЕ – КАТАРИТЕ В ЮЖНА ФРАНЦИЯ“.

Отново ще посетим знаковите богомилски места и ще видим духовния блясък на богомилското учение,ще се  насладим  на великолепните гледки и приказната история на Франция.

 

ПРOГРАМА 

ДЕН 1-ви (16.09.2020г.)

Сборен пункт на аерогара София, Терминал 2 за полета до Марсилия в 10:45ч. Полетът е директен  и  в  12:10ч. ще кацнем на летището в Марсилия, от където ще наемем минибус за трансфера до център на нашите пътувания гр.Каракасон. Настаняване в хотела, кратка почивка за освежаване и след това предстои разглеждане на стария град, вечеря  в някое от типичните заведения, вечерна разходка, а вечерите в града са прелестни! Нощувка.

ДЕН 2-ри (17.09.2020г.)

След закуска в 08:30ч. се отправяме към първата ни спирка по маршрута Монсегюр (90 км.) Ще посетим крепостта Монсегюр, ще  медитираме, ще пеем, ще похапнем осветена храна. Очакват ни и други изненади. Това е мястото на последната, финална битка с кръстоносците от Албигойския кръстосен поход. Замъкът е построен по проект на българските богомили и слънчевата, сакрална геометрия. Ще покажем  знаците и свързващите елементи вътре в крепостта, където в определените зони на замъка е концентрирана специална космична енергия. Следва беседа за подвига и спасяването на Светия Граал. Отдаваме почит на паметника в името на последните изгорени Катари. Беседа.

Свободно време за обяд  и в 13:30ч. продължаваме към Фоа (32 км). Ще разгледаме катарската крепост в града и пещерите на катарите в околността. Връщане в Каркасон към 18:30ч. Свободно време за вечеря и нощувка.

ДЕН 3-ти (18.09.202г.)

След закуска, в 08:00ч. се отправяме към Мезаме, където ще посетим музея на катарите с видеопрожекция. Продължаваме към Алби (63 км.) Там ще посетим приличащата на военно укрепление готическа катедрала – място на яростна съпротива и битки с рицарите от албигойския кръстоносен поход, а след това седалище на Инквизицията при последвалите процеси. Катедралата е най-голямата постройка в света. Тук ще се постараем  да организираме среща- беседа с френския писател, богослов, философ, флагмана на богомилите и Катарите в Европа Мишел Муние.

11:30ч. – 13:30ч. Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на града. Продължаваме към гр.Тулуза, началото на демокрацията в Европа, където граф Раймонд VI – катар става причина за албигойския кръстоносен поход, давайки права на гражданите и занаятчиите. Следва Рен дьо ла Шато, място на създаване църквата на Мария Маг-дала и знанието за проходите между световете, замъка и изложбите. Връщане в Каркасон към 18:30ч. Свободно време за вечеря и разходка из града. Нощувка.

ДЕН 4-ти (19.09.2020г.)

След закуска се отправяме към Cан Феликс дьо Караман, приютил уникалния Богомилски събор през 1147 година и ще научим за чудото станало там. Беседа на място. Свободно време за обяд и разглеждане на града. В 16:00ч. продължаваме към селцето Минерва (50км) – древно селище оказало учудваща съпротива на кръстоносците. Беседа за избитите катари на това място. Няма да пропуснем и замъка Латур, на граф дьо Кабаре – катарският богомил, който взима специално, знаково решение в историята на катарите. Беседа на място. Пътят ни продължава през Рен Дьо ла Шато към Безие, дал началото на албигойския кръстоносен поход срещу Катарите. Беседа. Нощувка в Безие.

ДЕН 5-ти (20.09.2020г.)

Закуска и към 08:30ч. продължаваме нашето пътуване към Монпелие. Разглеждане на града, катедралата, беседи. От  Монпелие продължаваме към Авиньон. Беседа и свободно време за самостоятелна разходка из града и обяд. Към 15:30ч. ще отпътуваме за град Арл, където ще се настаним в хотела за следващата ни нощувка. Вечерна разходка из града и вечеря.

ДЕН 6-ти (21.09.2020г.)

След закуска ще разгледаме забележителностите на град Арл, живописно разположен на бреговете на река Рона. Ще видим Римския амфитеатър, ще минем през пложщада на Републиката. Няма да пропуснем и кафенето, където Ван Гог е отсядал всеки ден през 2-годишния си престой в града. Тук той създава много картини, между които „Нощното кафе“, ,,Арлезианката“, „Жълтата стая“. На последната картина, която Ван Гог рисува тук, е изобразена собственичката на това кафене – мадам  Жину и по- късно тази картина е продадена за внушителната сума от 40 мил. долара.

Продължаваме към последната спирка от нашия маршрут Марсилия. Настаняване в хотела. След кратко освежаване ще се разходим по малките улички на стария град и ще седнем за по чаша вино в някое бистро. Нощувка в Марсилия.

ДЕН 7-ми (22.09.2020г.)

Закуска и свободен ден в Марсилия. Можете да се разходите по двата най-популярни булеварда: „St. Ferreol”, който започва в близост до пристанището със своите бутици и магазинчета за ръчно изработени сувенири и традиционни за района занаяти или крайбрежния „Corniche President J.F. Kennedy” за любителите  на разходка сред по-малко хора. Булевардът се вие над скалистото крайбрежие на Средиземно море и дарява разхождащите се с морски бриз и гледка от едната страна и многобройни градини, вили, магазини и ресторанти от другата.

Също така можете да посетите:

Базиликата Нотр-Дам дьо ла Гард. Освен, че е красива като постройка, сградата впечатлява и с позлатената статуя на Богородица и Младенеца, която може да се види отдалече. Статуята е облицована с близо 30 000 златни пластини. Гледката от върха си заслужава – пред вас ще се разкрие цялото крайбрежие на юг, както и целия град на север и запад.

Замъкът Иф – разположен върху едноименния остров в залива, дълго време служил за защита на града, но в последствие е превърнат в затвор. Тази прекрасна крепост от 16-ти век е останала завинаги в историята като крепостта от романа на Александър Дюма „Граф Монте Кристо“. Островът, увековечен в романа „Граф Монте Кристо” е служил за отбрана на града, бил е дом на първия докаран в Европа носорог през 1515г., а след това е превърнат в известния от книгата затвор.

Абатството Св. Виктор – намира се на Place St-Victor. Това е най-старата църква в Марсилия, построена над укрепена базилика от 5 век.

Дворецът Лоншан (Palais Longchamp) – дворецът Лоншан се намира в едноименен парк. Тук са Музеят на изящните изкуства (Musee des Beaux-Arts) и Природонаучният музей.

ДЕН 8-ми (23.09.2020г.)

Ранен трансфер  до летището за обратния полет за София в 06:55ч. Пристигаме в София в 10:20ч.

Пакетна цена на човек в двойна/тройна стая  –  1680.00 лв

Доплащане за единична стая  – 480 лв. 

Пакетната цена  включва:

 • самолетен билет София – Марсилия – София  с директен полет
 • багаж до 10кг на борда и малка чанта
 • трансфери летище – хотел – летище
 • 7 нощувки/закуски, разпределени: 3 в Каркасон, 1 в Безие, 1 в Арл и 2 в Марсилия
 • Лектор по време на пътуването
 • Беседи за посещаваните обекти , свързани с темата на пътуването
 • наем на микробус по програмата
 • Застраховка ,,Помощ при пътуване – медицински разноски“

В цената не са включени:

 • общински такси, които се заплащат от участниците на място в самия хотел и са от порядъка на около 1,5 евро на ден
 • обяди и вечери, разходи от личен характер
 • входове на музеи и обекти за посещение, които са в рамките на около 110 – 120 евро за цялото пътуване

Условия за записване:

Може и да се запишете с аванс на вноски по 300 лева или 50% от сумата

до 30.08.2020г. е необходимо да се заплати остатъка до пълната сума.

За участие в този пътуващ семинар е необходима следната последователност :

 1. Позвънявате на тел. 0897-660-662, за да проверите за наличие на свободни места.
 2. Превеждате аванс 300 лв. или 700 лв. по сметка на ВИА ТЕРА ЕООД, удостоверение за туроператор и туристически агент РКК 01- 05987

Банкова сметка:  Райфайзен Банк

IBAN BG05RZBB91551005610137

Основание: БОГОМИЛИ, КАТАРИ 2020г.

 1. Пращате е-майли на: videlei2europa@abv.bg с основание Богомили, Катари 2020г.

       

В е-мейлите е нужно да има следната информация:

 • Трите имена по лична карта на латиница.
 • Телефон за връзка.

Забележка:

 • Запазваме си правото за промяна в програмата в случай, че авиокомпанията промени датите и разписанието на на полетите си, както и в цената 10-15% при евентуално покачване на цените на авиобилетите. Ако има промяна в датите на полета информацията за това ще е налична до края на юли 2020г. тук в този текст.
 • Срок за уведомяване за неосъществяване на пътуващия семинар – до 7 дни преди началната дата на отпътуване.
 • Заплатените суми от участниците 30 дни преди датата на заминаване не се възстановяват независимо от причината.
 • Възможни са малки промени в програмата и реда на изпълнение на посещаваните обекти.

Приятели, очаква ни нещо уникално!

Красиви гледки, специални беседи, великолепни места, сакрална атмосфера, загадъчни места на силата и много приятелски моменти.

 Заповядайте!

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА СЪБИТИЕ НА ВИДЕЛЕЙ:

 1. Това са първите, оригиналните и най – добре изградени пътуващи семинари – беседи „По пътя на Богомилите“
 2. Имаме възможност да слушаме проверена, истинска информация от ерудирани лектори, които проследяват и правят връзката между скритите факти и истинската история на България, както и тези места – точки на Силата, и древните учения.
 3. Получаваме знания и виждаме места, осветени по различен начин от събраните изследвания и предоставени ни конкретни информации.
 4. Може да участваме ( по желание ) в практична медитация за връзка между Българските лечебни зони, чрез земната кора и местните точки на Силата.
 5. Групата е до 16 човека.
 6. По – бързо става организацията, придвижването и получаваме повече време за посещение в музеи, крепости и др. обекти.
 7. Има повече време за въпроси и отговори

За въпроси:

тел.0897660662

 

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

 

Туристическото обслужване на програмата се извършва от туристическата агенция: ВИА ТЕРА ЕООД, удостоверение за туроператор и туристически агент РКК 01- 05987

Историко – информационната част се осъществява от представител на Виделей България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *