Пътешествия 2020

06-09.08.2020г. Загадъчна Босна и Херцеговина – обогатен маршрут! Тръгване от София, Бургас, Варна, Ст.Загора, Сливен, Ямбол, Пловдив

66207553 10213973883400831 1461641962841964544 n 818x400 mc

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ   

Загадки, чудеса, Богомили в Босна и Херцеговина – 4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, беседи, леки походи, лектори, медитации.

Цена от 299 лв.

ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, БУРГАС (+ 70 лв.), СТ.ЗАГОРА, СЛИВЕН, ЯМБОЛ, ПЛОВДИВ (+ 45 лв.)

Това е специално пътешествие с познание, не просто обикновена екскурзия. Вижте в текста надолу защо
 
66207553 10213973883400831 1461641962841964544 n 818x400 mc
 
Eто и видео за един от прекрасните ни обекти: https://www.youtube.com/watch?v=TreVNxJH4sI  
Всяко пътуване се придружава с водач – лектор и още един лектор. Програмата е специално направена която дава в повече от описанието и носи в себе си потенциала, опита и познанието от над 980 ТВ предавания за 16г. с десетки лектори, писатели, историци, изследователи и др. Може да видите част от ТВ. предаванията и други материали тук: https://www.youtube.com/user/kapelano 
 

{gallery}bosna-d2019{/gallery}

ПОКАНИХМЕ И ПОДДЪРЖАМЕ ТЕСНИ ВРЪЗКИ ЛИЧНО С ОТКРИВАТЕЛЯ НА ПИРАМИДИТЕ, КОЙТО С ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ МОЖЕ ДА ВИДИМ В БОСНА – ПРОФЕСОР ОСМАНАГИЧ. ВИДЕО В БЪЛГАРИЯ С ПРОФЕСОРА ТУК:  https://www.youtube.com/watch?v=waMcae2oylo

Като създатели на тези маршрути (през 2011г.) – екскурзии + пътешествия с познание + лектор в групата на практика се оказахме с най-голям опит и посещения и Ви предоставяме най – богатат и пълноценна информация от изследванията и установените факти около загадъчната парадигма – богомили – дервиши – пирамиди – рода Дуло и скритата послание на българите. Това се осъществява и с нашите лектори – или известен писател, историк, учен, преподавател или всичкото това + музикант, певец, културолог.

МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ И С 50% КАПАРО.

Пътуването е с лицензирана тур. агенция, а семинара с фондация.

Екскурзията – семинар е 4 дни, 3 нощувки, 3 много изобилни закуски на шведска маса с богат избор на вегетариански и местни продукти (стават и за обяд), без ограничение на вегетарианска или местна храна, без нощен преход от София, хотели 3 звезди, лектори в автобуса, лектори на място в пирамидите, в тунелите, при изкачването им, чай, кафе в автобуса и приятни изненади.

Видео за един от прекрасните ни обекти: https://www.youtube.com/watch?v=TreVNxJH4sI

(Това не са просто обикновени екскурзии с екскурзовод, а степен над обикновена екскурзия, с добре подбрани пътешествия с познание, с ерудирани лектории. Това е специално направена програма, която е в повече от това, което описваме – като бонус за пътуващите и носи в себе си потенциала, опита и познанието от над 980 ТВ предавания за 16г. с десетки лектори, писатели, историци, изследователи и др. Може да видите част от ТВ предаванията и други материали тук: https://www.youtube.com/user/kapelano )

17-20.04.2020г. И от Варна, Шумен, Бургас ( +70 лв.), Ямбол, Сливен, Ст.Загора, Пловдив ( + 45 лв.). Цена на семинара 289 лв. от София при 40 пълноплащащи пътуващи, до 20 дни преди датата на започване. След този срок цената е 319 лв. до запълване на броя участници. При по – малко от 40 пълноплащащи пътуващи цената се коригира до 15 лв. максимум доплащане. Уведомяване  своевременно до 10 дни преди отпътуване.

Защо да изберем тези екскурзии + пътешествия с познание?

– На практика това е степени над обикновена екскурзия, защото освен забележителностите при обикновено пътешествие, тук пред нас се разкрива великолепието на древната история, подвизите на съвършените ни български водачи, общото минало и на народите ни и загадките в епосите за мистичните връзки между хората на познанието…Разбира се всичко това се разказва специално за нас от ерудирани, интелигентни одухотворени лектори, писатели, изследователи, хора на духа и културата в България, на които може да задаваш въпроси, пиеш кафе и вечеряте заедно…Една очарователна, магична обстановка се създава по местата на Силата с автори изследвали загадките в историята…Получаваме интересна информация за древното познание и богомилския дух, култура, артефакти и малко известни факти, които са пряко свързани с България от където започва одухотворяването на цяла Европа. Научаваме за лечебните зони и енергийни места по маршрута и възможност как да се ползваме от тях, както и от силата на стихиите в природата – водата, скалата, въздуха, кристалите в тунелите и медитативните практики (по желание разбира се).

– Това са оригиналните посещения до пирамидите и богомилите в Босна и Херцеговина, започнали 2011-2012 г. и към 17.06.2018г. са 47. 

– Като създатели от 2011 г. на тези пътешествия Виделей се ползва с най-голямото внимание от водачите, по-дълго време за беседите в тунелите на пирамидата на Слънцето и повече време за престой в тунелите, където е концентрацията на лечебни анийони.

– Пътувате със създателите един голям импулс в България (Босна е била години наред българска) и  може да  видите част от тази парадигма натискайки ТУК: НАТИСНИ

– Организиран е много добре в специалните места без наплив от туристи.

– Доверие ни оказават много известни, интелигентни личности, които приемат поканите да са наши гости и лектори в тези пътуващи семинари през годините – писатели, лечители, изследователи, хора на познанието – Георги Изворски, Христо и Галя Маджарови, доц. Веселина Вачкова, Спас Мавров, Георги Мелихранов, Христо Буковски, д-р Румен Стоилов, проф. ДФН Георги Василев (катедра „Богомили” във Франция от УНИБИТ). Астролога и физик, последовател на Учителя Филип Филипов и др.

– Провеждани са също така със специалното участие на Сал Ракели, духовен учител, лечител, ясновидец и мистик с повече от 35 г. опит в областта на човешкия потенциал, който посочи два специални енергийни източника на пирамидата, които разкриваме на участниците на място.

По-надолу ще откриете още доводи.

Откриха се нови тунели в едната от пирамидите, които не са били затваряни – запушвани от друга цивилизация и на места все още има вода. Това е допълнително потвърждение на хипотезата ни, че водата е акумулатор на вибрациите и трептенията и ги усилва или намаля в зависимост от количеството и в тунелите. Пример: поставяме в намотка от кабели върху цилиндър сърцевина от желязо вътре в него и/или го изтегляме – засилва се и намаля магнитното поле. Повече за връзката с магнитното поле и лечебната Кундалини в беседите на място. Тук може да видите друга енергия: https://www.youtube.com/watch?v=7OGmwUgaLE8

Гост лектор (уточняват се до 5 дни преди пътуването). Вижте част от нашите лектори: http://videlei.com/experts 

Номер на автобус ще сложи 3 дни преди отпътуването тук, в сайта, срещу датата на съответния пътуващ семинар.

Тел. за информация: 0897 660 662 

Необходимо е да си вземете освен евро и около 30-40 Босненски марки. Това е валутата в Босна. Те се изписват „КМ“, Което означава конвертируема марка. Поръчайте ги на което и да е чейнч бюро 5-6 дни преди отпътуване. Ето как изглеждат 10 от тях на книжна банкнота, но ако нямате възможност се ползват евра почти навсякъде.

За тръгване от други места от страната е възможна организация при минимум от 10 човека. 

Гост лекторите се уточняват и информация за тях ще се слага около месец предварително тук, на това място в сайта.


ПРОГРАМА:

1-ви ден

Маршрута ни е София – Белград – Биелина ( 530 км.) Почти целия път е равен 

Тръгване от София 06:00ч. СРЕЩУ ЦЕНТРАЛНА ГАРА – НА 20 МЕТРАСРЕЩУ КРАЯ НА СГРАДАТА НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА В ПОСОКА ИЗТОК – МАЛКА АВТОГАРА СЕРДИКА-БИВШ ТРАФИК МАРКЕТ, А НЕ ГОЛЯМАТА АВТОГАРА ПО – НАТАТЪК.

– пътуваме по магистралата за Загреб и навлизаме в Босна и Херцеговина след Белград – Кузмин. От там до Биелина са 43 км. прав път с няколко леки завоя.

Почивки по пътя по желание, обяд.

Разглеждане на крепостта в Белград и богомилските стечки.

Нощувка в Биелина  Дневен преход с със няколко спирания за почивка.

 

2-ри ден 

07:30ч. – 08:30ч. Закуска.

Отпътуване към Олово и Сараево и по пътя посещение на богомилския обелиск, единствената в света богомилска „антена“.  Хората от околностите споделят за необясними сияния вечер, прелитиния на светлини и мълчаливи хора с дълбоки очи, които „случайно“ се срещат по горските пътеки. Може би не всичко е легенда, а мълвата за разрешване на трудни житейски ситуации след докосване на обелиска не е просто мит.

посещаваме до Обелиска първата богомилска църва на Балканите извън България и полето със стечки около нея.

Подробности и беседа за това мощното енергийно съоръжение, оказало се единствено в света ще чуем на място. Предстои ни медитация до обелиска и докосване до спиралите му за кодиране, излъчване и засилване на молитви, намерения, желания. Информацията е от физици, електроинжинери и изследователи от международния екип на проф. Османагич. 

Към 13:00ч отпътуваме за селището „Високо“, долината на Босненски пирамиди /на Слънцето, Луната и Земята/. Според веремето на придвижване – изкачване на върха на пирамидата (носете си фенерчета, равни обувки. терена е около 10-15 минути стръмен до достигане на крепостта на върха). Беседа. Медитация на върха на мястото на енергийни лъч. (по желание). Оказва се, че по всички физически и астрономически показатели пирамидата на Слънцето е най-голямата открита досега пирамида, с най-перфектна ориентация към посоките на света. Заедно с останалите две пирамиди оформят правилен равностранен триъгълник. Изследванията на учени от Русия, Япония, Германия и др.. показват силно енергийно поле, излъчване с благотворен ефект върху човека. 

След изкачването – дори по тъмно посещение на Тунелите (за тунелите няма значение ) започващи около пирамидата и навлизане навътре до определена дълбочина. (Входа е около 10 евро). Беседи, медитация на енергийните зони вътре,  разходка в рамките на около 1 час и половина ТОВА Е СПЕЦИАЛНО ВРЕМЕ – без наплив от други групи и може да го удължим водачи-лектори. Възможност за взимане на кристали, некодирана, „жива“ вода от откритите подземни езера. Медитация на място, медитация около посочения от САЛ РАКЕЛИ интензивен енергиен излъчвател в тунелите за пречистване на енергийните тела и др. Кратка почивка. Нощувка в Сараево.

 

3-ти ден

07:30ч. – 08:30ч. Закуска

08:30ч. – Отпътуване (по желание и срещу допълнително заплащане от 27 европри минимум 25 желаещи) за живописния и уникален Мостар, включен през 2005 г. в списъка на ЮНЕСКО. Разходка в Старият град прочут със своите автентични турски къщи, пъстроцветните пазари с традиционни занаятчийски изделия и със стария мост над река Неретва – символ на мира и съжителството на различни културни и религиозни общности. В Мостар може да видим традиционна старинна турска къща, Католическата църква Дева Мария и часовниковата кула. Отпътуване за Меджугорие. Мястото на появата на Дева Мария. Твърди се че сред 35-те милиона посетители от 1981г. досега, хиляди са получили отговори на трудни въпроси или неразрешими житейски  ситуации, изкачвайки се на хълма, където се появява Дева Мария. Беседа. Медитация. Отпътуване за Благай, свещената обител на Суфите и Дервиши. Едно от най-мистичните в Босна. В Благай дервишите построяват своя манастир от 16 век, разположен в скалите над извора на река Буна. Буна е една от най-мощните подземни карстови реки, извиращи от 200-250 метра дълбочина с дебит около 30-45 кубични метра на секунда. Това всъщност е най-голямото „Врело“ в Европа – място на докосване на мощта на Водата с Въздуха и Земята-под формата на Огромна скала. Според езотериката тези три стихии + Огъня управляват света. На място специална Беседа. Обяд. Завръщане в Сараево вечерта. Бонус-посещение от ансамбъл-енергийни стечки-кодирани знаци на Богомилите! Свободно време и възможност за самостоятелно разглеждане на града отново. 

Завръщане в Сараево късния след обяд – вечерта, пешеходна разходка-обиколка на Сараево с беседа, старото му име е КАТЕРА – наименование останало от Богомилите. Ще се насладим на атмосферата създадена от пешеходната разходка, сред улички и площади, стари квартали и автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши и традиционна босненска кухня, кафенета. Често е наричан „Балканският Йерусалим” заради космополитния си дух и мирното съжителство на католици, православни, мюсюлмани и евреи. Посещение на специален музей с ковани предмети, на семейство – ковачи със занаят от 300 години..!Възможност за отстъпки при закупуване на сувенири. Посещаваме: Историческият музей, Джамия Али Паша, Евангелистката църква,Националният театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Императорската джамия, Латинския мост, където е убит Франц Фердинанд; Морича хан – единственият съхранен хан от времето на Османците, днес превърнат в магазин за килими и традиционен ресторант. Къщата-музей на Богомилското семейство запазили до днес умението за направа на уникални предмети от кована мед, сребро и др.. Безплатно разглеждане. Вечерен тур-посещение на различен тип заведения по желание..:)

 

4-ти ден

Закуска.

Посещение в Сараево на уникалните, единствени в света кодирани каменни монументи – стечки, с посланията на Богомилите. Беседа. Отпътуване за България и по пътя: посещаваме още и забележителния, нов „Камен Град“ на Емир Кустурица. Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен – Града на Андрич. Отворени за посетители са главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино. Свободно време. Продължаваме за България.

– БОНУС – ПРЕМИНАВАНЕ И ФОТО ПАУЗА ПО СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИЯ КАМЕНЕН МОСТ НАД РЕКА ДРИНА ОТ ЕДНОИМЕННИЯ РОМАН НА ИВО АНДРИЧ “ МОСТА НАД ДРИНА“.

– БОНУС – ПОСЕЩЕНИЕ НА 2-РИ АНСАБЪЛ ОТ БОГОМИЛСКИ ПАМЕТНИЦИ НА КУЛТУРАТА (ако остане време при придвижването по маршрута).

Пристигане в София късния следобед или вечерта.

Записванията са до запълване на местата. Няма срок, но най – късното записване при наличие на свободни места е 5 дни преди датата на отпътуване. ЗА ВСЯКА ДАТА МОЖЕ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ И С ПРЕВОД НА 50% КАПАРО. ОСТАНАЛАТА СУМА Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ПРЕВЕДЕ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ

 

ЗАПИСВАНИЯ: 

Приятели, преди да платите, моля ЗАДЪЛЖИТЕЛНО позвънете на посочения телефон 0889 22 0527 или 0897 660 662, за да ви кажем дали има места. Благодарим.

При преведено капаро НАЙ – КЪСНО ДО 20 дни преди датата на започване на пътуващия семинар за всяка от посочените дати е необходимо да заплатите останалата сума. 

ЗАПИСВАНЕ:           

ТОВА Е СПЕЦИАЛНО ИЗГОТВЕН, С НОВИ МЕСТА И АРТЕФАКТИ – ОБОГАТЕН МАРШРУТ

ЦЕНА 299 лв.

ПРИ МИНИМУМ 38 ЗАПИСАНИ И ПЛАЩАШИ УЧАСТНИЦИ. ПРИ ПО-МАЛЪК БРОЙ Е НУЖНО ДОПЛАШАНЕ В РАМКИТЕ НА 10-17 евро.

Молим за следната последователност от действия, която досега е показала добри резултати и улеснява всички:

1. Позвънявате на тел. 0897- 660-662, за да проверите за наличие на свободни места.

2. Превеждате сумата (капаро или цялата) на Туристическа компания „ТеДеВе“ ЕООД : BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank). Удостоверение за ТО – PKK-01-06022, изд. на 20.12.2007г.

3. Да изпратите и-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по лична карта и актуален телефон за връзка на: europavidelei@abv.bg

ОСНОВАНИЕ: Босна Август

ДОПЛАЩАНЕТО СЛЕД ПРЕВЕДЕНО КАПАРО ДО ПЪЛНАТА РАВНОСТОЙНОСТ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ НАПРАВИ ДО 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ. 

3. ПОПЪЛВАТЕ ФОРМАТА НА ЗАПИСВАНЕ, КОЯТО Е В КРАЯ НА ТЕКСТА – НАЙ-ДОЛУ, А В САМОТО НАЧАЛО НА ТЕКСТА ИМА БУТОН “ ЗАПИСВАНЕ“, КОЙТО ВОДИ КЪМ ФОРМАТА СЪЩО

Може да се пътува само с лична карта. Не е необходим международен паспорт.

 

Забележка:

Понякога се забавят отговорите на майлите. Моля, ако до 10 дни след датата на плащане не получите отговор на майла си, проверете „спам“ фолдъра си. Ако и там няма отговор позвънете на 0897660662 в нормално работно време. Благодарим  

ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ 40 ПЪЛНОПЛАЩАЩИ участници. При по – малък брой от 30 до 40 се доплаща 29 лв. Уведомяваме своевременно.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

1. 3 нощувки 

2. 3 закуски

3. Транспорт с лицензиран туристически автобус 3* или 4* /минибар, климатик, DVD/

4. Водач, организатор

5. Лекторс езотерични и специфични познания за мистериите на Богомилите, енергийните зони, и др. 

6. Лектори вътре в тунелите на пирамидата и беседи там.

7. Медитация на енергийните места и зони в тунелите – по желание

8. Медитация на лечебната зона при изкачване по склона голямата пирамида

9. Медитация на върха на пирамидата на слънцето – голямата, където с физически уреди е измерен, наблюдаван и доказан енергийния лъч от недрата на пирамидата във висините

10. Свободни дискусии с лекторите по темите

11. Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро

12. Автобусна обиколка на град Сараево

13. Пешеходна обиколка на Сараево и беседа от местен лектор – екскурзовод и изследовател

14. Посещение на най-голямата в света СТЕЧКА-ЕНЕРГИЕН ЗНАК НА БОГОМИЛИТЕ!

15. Посещение на ансамбъл от стечки в Близост до мястото на последния богомил..! ( Ако остане време при придвижването по маршрута)

16. Пътни и магистрални такси

17. Паркинзи по маршрутка

18 Винетна такса за гр.Меджугорие за автобус ( мястото на появяване ежемесечно на Дева Мария)

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: разходи от личен характер, дарение за лектора в автобуса- колкото желаете, входни такси и билети за градовете, различните забележителности и др. 10-12 евро е входа в тунелите към пирамидата, 5 евро е входа за изкачването към откритата повърхност на пирамидата – бетона, 2,5 евро е входа за дервишкия манастир в Благай. Купуват се лично от хората, желаещи да посетят местата. Пътуването до Мостар, Меджугорие и Благай. За да се осъществи това е нужна група от минимум 25 човека и доплащане ПРЕДИ ЗАМИНАВАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ НА 27 евро на човек.

Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. При форсмажорни или евентуални ремонтни, други обстоятелства си запазваме правото за промени по придвижването по пътищата и магистралите. Ако се наложи удължаване на маршрута поради такава причина или фосмажор, може да се наложи доплащане в рамките на 10-15 евро.

Tел. За информация тел. 0897 660 662 Асен Асенов Хермес, създателя на тези маршрути.

www.videlei.com

Моля, задължително се обадете 3 дни преди тръгване ЗА ЕВЕНТУАЛНИ ПРОМЕНИ!

Запазваме си правото за евентуални промени по маршрута и програмата.

Платените суми 14 дни преди заминаване не се възстановяват при отказване на участника поради каквито и да е причини.

Капаро не се възстановява при отказване на участника.

При неосъществяване на пътуването по причини на организатора се възстановяват заплатените суми от участниците в пълния им размер.

 

ХУБАВО Е ДА ИМАТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ВЗЕТИ ЕВРА. Те вървят навсякъде, МОЖЕ да си вземете и в ресторантите вечер, но е добре да се осведомите за курса на обмяна. Трудно се приемат американски долари и британски лири. Намират се и апарати за обмяна на валута 24 часа в денонощието. Рядко има улични чейндж бюра. Най-добре е да използвате банки. 

От пирамидата – на място може да си вземе кристали, хилядолетна не кодирана и древна вода, която може да наречем и запазим като енергийна субстанция. Реално няма друг такъв обект в света с наличие на такова излъчване, с такива артефакти и с такава вода! 

Ето защо може да изберем това пътешествие:

1. На практика ние създадохме този маршрут и въздигнахме знанието за древното духовно наследство между България и Босна и Херцеговина оплодило духовно цяла Европа. И това го осъществяваме чрез лекторите, писателите, семинарите в България по различните градове, чрез пътуващите семинари – ( като този) , чрез телевизионните ни предавания вече 15г. в различни медии, чрез срещите, събеседванията с подбрани, и стойностни изследователи. ПОВЕЧЕ информация за това може да видите натискайки ТУК: НАТИСНИ

2. Реално не съществува друга организация или тур.агенция, която да може да предложи такова преживяване – познавателно, историко – географски – езотерично с така подбрана информация.

Ние сме откривателите, с най-дългогодишните контакти, изследвания, проучвания, опитности, знания за местата, скритата и явна история, енергийните състояния, лечебните зони и др. и няма как някой друг да поднесе такова емоционално преживяване в пълнота на участниците, да обогати така това уникално пътешествие.

3. Това са оригиналните посещения до пирамидите и богомилите в Босна и Херцеговина, започнали 2011-2012 г. и към 10/10.2019г са 48. 

5. НАСТАНЯВАНЕТО Е САМО В 3* ИЛИ 4* ЗВЕЗДНИ ХОТЕЛИ ! НЯМА ОБЩЕЖИТИЯ ОТ ТИПА 2 *. 

6. Това са най – редовните ПЪТУВАНИЯ и с най – голямо внимание от страна на домакините ни в Босна, ВИСОКО, МОСТАР и Сараево. Лекторите, които ни посрещат в тунелите, беседите там са от специално обучени за това представители на фондацията на проф.Османагич и коментират специални информации само при групите на ВИДЕЛЕЙ.

7. Посещаваме местността със специалните стечки – енергийни излъчватели около мястото на последния Богомил! Специален ритуал по желание на място (по – надолу има детайли с повече информация ).

8. Само с така подбрания маршрут, с нас може видите Богомилските места и храмове в градовете над Сараево.

9. Приятна изненада е информацията за ползване на лечебните енергии там, както и посещения на неизвестни места за другите компании, организации. 

10. С личното участие на Асен Асенов – Хермес – с  над 40 посещения до тези места, с 25г. изследвания в езотеричните науки, с 16г. телевизионни ежеседмични предавания  на такава тематика… Осветлил и показал пътя за мистериите на Богомилите, Босна, пирамидите и откривателя им – Професор Османагич на България. Организатора с най-много бройни контакти с професора, екипа му и други интересни хора там, с интерес от страна на медии в България – Тв-7, Нова телевизия, БТВ. Вестници, списания, радио-предавания. Създател на един от най-посещавания езотеричен  профил в Youtube с над 4  милиона и 400 000 хиляди гледания ( към дата 17.09.2019г), от България, българи в чужбина и др.

Подпомагате благотворителните инициативи – срещи, беседи с лектори, писатели и изследователи в цялата ни страна! Образоване на младото поколение за истинските ценности в България, за духовната същност на народа ни и Великата му история и Велика мисия…. БЛАГОДАРИМ!

Необработени и ненагласени спонтанни отзиви точно от тeзи екскурзии ето тук :

1. https://www.youtube.com/watch?v=GHp5A4gI6S8

2. http://www.youtube.com/watch?v=btNxNsqD13Y

Приятели, стъпвали сте на материал направен от неизвестна цивилизация на 34 000г. доказано от научни лаборатории..? Влизали сте в тунели под пирамида също на 34 000г., където ще може да пипнете и видите с ръка керамични съоръжения с вибрация и научно доказано излъчване на определени здравословни  ( !! ) полета..? Държали ли сте в ръка и имате ли във вас кристали с доказано лечебно излъчване на древна цивилизация…? Ами ако отговора е „не”, а желаете да имате всичко това, както и много други прекрасни емоции, преживявания, приятелства, компания на хора с едино-мислие за добруване и взаимопомощ… Посещение на уникални мистични места свързани с пътеките на Богомилите, да се докоснете на живо с техните творения – обелиски и стъпките на мистичните им пътеки– заповядайте..!

ОТНОВО ДОМАКИН ЩЕ НИ БЪДЕ 

Dr. Sam Semir Osmanagich Ph.D. и / или неговия екип

(Но ще посетим и мястото където се явява от 1981г. до момента Пресветата Дева Мария на тогава деца, а сега зрели хора и все още живи – повече надолу в статията)

Foreign Member of the Russian Academy of Natural Sciences

Principal Investigator of the Bosnian Pyramid Project

Anthropology Professor at the American University in Bosnia-Herzegovina

Едно от най-силните и загадъчни места в света и Европа:

Босненските пирамиди, хиляди години по-стари от най-старите открити досега. Твърди се, че това е най-древния градеж в света – 7000 години по-стар от Египетските пирамиди.

Съвсем близо до нас се извисява планината – пирамида в Босна и Херцеговина, стоейки със своята мистична сила и предизвиква целия научен свят, криейки тайните си от непосветените…

Ще разгледаме уникалните и живописни места по маршрута – САРАЕВО- Мостар и др..!!!

Ще имаме възможност да усетим присъствието на древните Атланти, които вероятно са довършили и скрили това космическо – неземно съоръжение, да усетим полъха на най -древните следи на величествените СЪЗДАТЕЛИ, да бъдем в компанията на откривателя на част от тайните на Древните и да го попитаме за всичко, което ни интересува. Очакваме ли нещо… И какво..?

Предстои пренаписване на световната история, а ние имаме шанса да се докоснем до все ощемалко познатите, величествени пирамиди – структури:

 

ВИДЕО ЕТО ТУК:

http://www.youtube.com/watch?v=ut02WuGIcnA

(за Босна почва около 24-та минута)

http://tv7.bg/vinagi-v-nedelia/VideoDetails%26id=9570972

Visit this page on YouTube. Youtube video „0XJDFRwsqmE“.

(Това видео е с мое участие в ТВ-7)

http://www.youtube.com/watch?v=_qZFoT4eN1c

Visit this page on YouTube. Youtube video „_qZFoT4eN1c“.

(Това e видео с още една дамa от експедицията-екскурзия)

 

ЗА ПОЯВЯВАНЕТО НА ДЕВА МАРИЯ: 

http://videlei.com/info/?e=156

Още:

http://vbox7.com/play:fdfdf6bb&al=2&vid=9027993

Още инфо :

http://neonula.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html

 

http://www.youtube.com/watch?v=hhv077zqWsk&feature=relmfu&noredirect=1

Visit this page on YouTube. Youtube video „hhv077zqWsk“.

Още инфо: http://relax.rozali.com/po-sveta/p10343.html ,

http://novini.zahotelite.com/3240

С уникални хора, уникален маршрут, уникални преживявания и истински приятелски моменти,светлина, усмивки и радост в сърцата, и душите от общуването, споделянето на прекрасните мигове… ! Заповядайте !

А СЕГА – УНИКАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕСТАТА КЪДЕТО ОТИВАМЕ:

Алекс Путни, Гост на Waking Times Археологически и географски проучвания на величествени пирамиди по цялото земно кълбо ни разкриват значителен обрат  в нашето колективно разбиране за това, че човешката цивилизация съществува от дълбока древност на земята. Сред многото скорошни открития на пирамиди покрити със земя и растителност в различни региони на света и в няколко гъсто населени Европейски държави, се разкриха доста вълнуващи изненади. Цял комплекс от древни постройки от каменната ера беше открит и разпознат по своята прецизна геометрична форма. Три пирамиди построени със синтетични заоблени пясъчни камъни бяха открити в Монтевекия, Италия в подножието на Алпите.В същото време по-голям комплекс от 6 величествени каменни структури със свързващи ги тунели беше открит в Босненската  долина “Високо”  от Д-р С. Османаджич през 2005г. Международното признание получено от многото археологически и геофизически изследвания проведени в Босненската долина на пирамидите вдъхнови стотици хиляди посетители да разгледат мястото, което от тогава се превърна в най-големият взаимен проект на археологически разкопки в света. Въпреки първоначалната забрана от различни археологически органи в правителствени и Египтоложки кръгове, Д-р Османаджич много убедително разкри и представи удивителен комплекс от изкуствено създадени археологически структури. Най-забележителната геометрична фигура в свещената долина Високо може ясно да бъде различена ако се погледне от въздуха над древният комплекс, съставен от резониращи каменни структури, всяка една с оформена външна форма на тераси, по перфектен дизайнерски план пригоден към природният пейзаж на местността. Хълмът, който преди се наричаше Високица сега е известен, като най-голямата пирамида в света, висока 220 м. под ъгъл 45°. Мястото бе разпознато веднага от Османаджич по своята точна ориентация на трите планеграфични страни ориентирани прецизно по посоките на света. Нейният дизайн е същият, като Пирамидата на Слънцето. Последващите търсения доведоха до откритието на голям комплекс структури, сред които Лунната Пирамида, Земният Храм, Пирамидата на Любовта, Драконовата Пирамида и Могилата Вратница. Тези масивни, древни каменни структури функционират взаимно свързано по между си и заедно с всички други значителни постройки от големи камъни по света прецизно позиционирани и подредени по точно определена схема определена от автора по същото време, когато е открит комплекса Долината Високо. Санскритската мандала представлява глобален резониращ модел, по който са устроени всички сакрални места, определени от предишни изследвания с квадратната функция [ zn+1 = zn2 ] , което е равно на сферична проекция  от постоянни ултразвукови вълни предавани от пиезоелектрическите камъни на Великата Пирамида в Гиза, Египет. Босненската Пирамида на Слънцето (43.977°N 18.176°E) е на 1,199 мили от Великата Пирамида, което е 4.82% или приблизително 1/21 от общата обиколка на земята 24,892 мили. Тази сакрална дистанция също отговаря на  1/4 от  19.1% на Фибоначи, разстоянието от Великата Пирамида до храмовете на Ангкор Ват (19.1 / 4 = 4.775). Тази геопространствена връзка активира  акустичен резонанс между тези гигантски съоръжения, проектирани така, че да  предават планетарен ултразвук от 33 отделни честоти доста под  доловимият спектър от човешкото ухо. Записи на ултразвукът бяха направени от Професор П.Дебертолис (>10 Hz лимит), показващи висока интензивност в ултра-ниските честоти. Тези неуловими честоти имат леко променлив характер с хармонични интервали между  5.6 Hz и 7.83 Hz. Специалният честотен праг от 7.8 Hz отговаря на модела на алфа вълните на мозъка измервани чрез ЕЕГ и свързвани със състояние на спокойствие, лекуване, ясна визуализация и при преход към състояние на сън. Основният ултразвуков резонанс на световната мрежа от пирамиди в момента е стабилизиран на 1.45 Hz, в рамките на ритъмът на човешкото сърцебиене при  233m дължина на вълната към която и базовата дължина на Великата Пирамида е калибрирана. Водна, вътрешно канална, помпена система, (сега не функционираща), някога е карала пирамидата да вибрира с 1.45 Hz. Запалени от ултразвук огньове по земята, възбуди любопитството в Италианското градче Песчини, на полуостровът Гаргано през юли, 2007 (в  кръг над земята), те са били спонтанно запалени от постоянни вълни насочени от Великата Пирамида: “Онова, което го учуди, беше фактът, че… по всичко личеше,че пламъците бликаха от самата земя. Ако минеш от там може да видиш димът и веднага под него пламъците надигащи се от земята. Ей така от нищото. Успяха да се справят със ситуацията, като с часове тичаха напред-назад с кофи с вода в ръцете за да изгасят мистериозният огън, който изглеждаше, като да блика от под земята”. Песчини, Италия (41.95°N 16.01°E) е на  1,182 мили от Великата Пирамида, което е  4.74% от общата обиколка на земята. Лесно може да се направят измервания на ултра-ниски честоти, с което да се докаже това твърдение, и още научните организации натоварени с разследването на тези пиезо-електрически огньове не успяха да открият причината изобщо, и не предполагаха за спотайващите се опасности, заплашващи много общности   по подобен начин в Италия, и специално в Сицилия, и стотици други места по света.  Друга точност при подредбата на много от мегалитните структури в Босненската Долина на Пирамидите също потвърждава фактът, че са калибрирани за ефективна акустична енергия, която е в ултра-ниските честоти на сърцебиенето. 440 метровата дължина на базата на Пирамидата на слънцето и нейните 220м височина и дава възможността да резонира на не-случайната честота от 1.5 Hz, която е точно честотата на сърцебиенето в състояние на почивка, когато се активира “три-таламуса”(tri-thalamic) и колективното телепатично съзнание. Разстоянието между местата избрани за стоеж на тези психо-акустични съоръжения се подчинява на интежер умножен по тази критична дължина на вълната на сърцебиенето  от 220м. Например, Могилата Вратница е  3,960м точно на североизток от Пирамидата на Слънцето (на снимката), дистанция, която е точно 18 пъти височината на Слънчевата Пирамида (220 x 18 = 3,960). и обратно, апексът на Пирамидата на Слънцето е 2,200м  от апексът на Драконовата Пирамида (на снимката долу), или  10 пъти повече от избраната дължина на вълната на резонанс (220 x 10 = 2,200). И още продължаваме с тази очевидна връска с дължината на вълната на сърцебиенето. Апексът на Пирамидата на Любовта е построен на 440м от апексът на Пирамидата на Слънцето, или 2 пъти избраната вече дължина от 220м. Апексът на Пирамидата на Любовта е 1,320м от апексът на Храмът на Земята, дистанция, включваща 6 пъти вече споменатата дължина на вълната (220 x 6 = 1,320). И още, централната линия на тези три структури, именувани на Слънцето, Любовта и Земята, са идеално подравнени по права линия. Това ясно може да се види на геометричният план на комплекса.  Апексът на Драконовата Пирамида е разположен точно на 2,200м от апексът на Лунната Пирамида. Построен точно по това подравняване е и Храмът на Земята на разстояние от 880м от драконовата Пирамида (220 x 4 = 880)  и 1,320м от лунната Пирамида (220 x 6 = 1,320). Тези подредби и повтарящи се пропорционални връзки са откриват при всички главни структури в долината. Две ниско-ъгълни могили, наскоро открити до селището Джинже оформят югоизточната част на комплекса. Разстоянието от Драконовата Пирамида до първата могила в Джинжи е 1,760м, или 8 пъти избраната вече дължина (220 x 8 = 1760). Ако продължим по същата права, втората могила в Джинжи е  на 440м от първата, и 2,200м от Драконовата Пирамида (горе).  Тези забележителни закономерности според, които са разположени Босненските Пирамиди не са направени само за да има математическа симетрия, а са имали доста по практически цели, като например съсредоточаване на Ултра-Ниско Честотни вълни за синхронизация на човешкото съзнание. На върха на Босненската Пирамида на Слънцето, фокусираното енергийно поле е измервано от различни изследователски екипи, като 4.5м. широк енергиен лъч излъчващ силен 28 kHz сигнал от апексът. Предаването на инфразвук усилва йонизацията вътре в пирамидите, създавайки био-електрически условия  за клетъчно възстановяване. Геополимерни експерти определиха блоковете на Босненските пирамиди, като впечатляващ вид древен бетон (долу), подобен на Римският цимент и синтетичните варовични камъни на Великата Пирамида в Гиза.  Големият брой на различно оформените покриващи камъни и многопластовите  изкуствени циментови плочи много приличат на природно оформеният вулканичен комплекс в Бречия и са направени от земният материал под Долината на Пирамидите. Километричните, кръгли, речни камъни и глинени слоеве, които очертават долината са били изкопани от сложна система от тунели под пирамидите, които най-вероятно свързват петте  приличащи на планини пирамиди една с друга, както е при много други такива комплекси.  При построяването на много от величествените храмове, хиляди тонове  от заоблени речни камъни са били нужни за да се направят тунелите и са били изнесени на повърхността за де се използуват, като материал за пиезо-електрически филтър в стотиците хиляди тонове от висококачествени циментови плочи “Бречия”, които облицоват планинските структури. Пиезоелектрическите кварцови кристали, които се намират в почвата в долината са били смесени с различни реагиращи вещества и излети, като ситни синтетични пясъчници, които формират обширни многопластови тераси. Няколко дълги, покрити с цимент платформи са били разкопани при четирите пирамиди а също и при конусовидната направена от глина пирамидална структура  наречена Могилата Вратница (долу). Анализи направени на тези камъни през 2009г. от Университета Зеница в Босна и Херцеговина, определиха, че масивните камъни са синтетични по начало, съставени от баластра, леко изпечена глина и доломит/калцит карбонат, което е размесено с вода за да сформира активният химически компонент варов хидрат.  Свръх твърдостта на този висококачествен цимент е измерен между 100-140 Мегапаскала, превъзхождайки приблизително 2 пъти твърдостта на индустриалните циментови смеси днес. Тези открития съответстват с направеното изследване  на Д-р Дж. Давидович относно изкуствените камъни  геополимери на Великата Пирамида в Гиза която е поляризирана магнетично  Север-Юг при построяването и.   Когато циментовата смес е била напълно смесена се получава химическа реакция между негасената вар и водата, при което се получава отделяне на топлина, помагащо за изсъхването и бързото офомяне. След изливането му в плътен, влажен смолист шаблон на желаната форма и оставен да изсъхне до втвърдяване, се наблюдава една промяна в цвета в следствие от абсорбацията на вода и желязо. По протежение на циментовите блокове се забелязва една равна ивица в оранжево-кафяв цвят дошъл от желязото, което се е намирало в течната смес, и който е бил абсорбиран от богатите на желязо смули използувани за запечатване на повърхността от вътре на подсилените форми (горе). Обширните разкопки и фотографски снимки на изкуствено създадените бетонни плочи от всякакви размери, от няколко килограма до няколко тона, дадоха проби от органичен материал, който може да бъде лесно датиран чрез стандартният тест на измерване радиовъглеродно датиране (RC-14). Приблизителната възраст на Пирамидата на Слънцето е установена чрез радиовъглероден тест на органичен материал попаднал в бетона по време на неговото поставяне от древните Атлантически строители. Дълбоко при разкопките на изкоп 4A на Пирамидата на Слънцето, в долната страна на голям каменен блок е било запазено частично вкаменело листо, което отчете  възраст приблизително 24,800г. (±200 г.). Чудният и почти нереален резултат, че датират от  каменната ера (неолит), се припокрива със заключението на Д-р Османаджич, което се базира на доста дебелият слой земя, която се е натрупала върху тези структури през хилядолетията, откакто  грижата за тях е спряла. Работници от колективните разкопки са махнали малка част от циментовите платформи за да разберат древната техника на строеж. Между всеки слой от цимент има тънък слой глина дебел до 3мм. (горе).  Начинът на редуване на слоевете от циментови плочи и глина формира сложен материал, който наподобява структурата на костите, които са подсилени от твърди пластове от костният минерал хидрокциапатит в гъвкава колагенова матрица. И освен, че са гъвкави и плътно прилепнали поради слоевете глина, тяхната способност да абсорбират и задържат вода повишава пиезоелектрическите свойства на масивните съоръжения. Такъв ясен и точен резултат от изследването на цимента при Босненските пирамиди и това, че резултатът съвпада с анализи правени при други пирамиди и каменни структури по цял свят показва, че всички  големи цивилизации от миналото са имали много напреднали познания по геополимерна химия за да оптимизират пиезоелекрическата  индукция на планетният резонанс. В същото време бяха разкрити множество гигантски каменни свери, които се намират в реките и горите в околността заобикаляща Долината на Пирамидите в Босна и този факт много наподобява разкритията в околностите, където има пирамиди на полуостров Юкатан в Гватемала. Това предполага директна технологична връзка между пирамидалните структури и каменните сфери. Освен това, гореспоменатите геополимерни тестове предстои да бъдат направени за да се изясни произходът на каменните сфери, които са били най-вероятно  отлети в кръгли форми от тези същите древни Атлантически геополимерни експерти.  Друга прилика между Босненската Долина на Пирамидите и комплексът от пирамиди в Мезоамерика е наличието на система от подземни тунели под структурите. Всички добре разкопани места в света, където има пирамиди има и подземни пасажи, които са част от камерите построени с лечебна цел вътре в пирамидите. Използувани са за съвсем друго нещо освен, че позволяват достъпа до определени части от пирамидите, тези тунели за известни с техните лечебни влияния свързани с биоелектрификация на човешкото тяло и пречистване на свещените подземни източници на вода. Разкопки, които се правят в момента под Долината на Пирамидите в Босна, разкриха сложна мрежа от тунели дълги десетки километри, които изглежда са били построени като лабиринт. Сега известен като Равне, входът на тунелът е разположен точно на 2 километра от Пирамидата на Слънцето, и се разгръща извивайки се объркващо, като води в посока на пирамидата(горе). Няколко години разкопки и чистене на ронливи каменни парчета изпълващи лабиринта Равне, разкриха доста изненади, включително наличието на чиста  питейна вода, появата на плазмени кълба на снимките след направените фотографии, това кога и защо системата от тунели е била изцяло запълнена от последващите заселници там. Древният произход на предмети заровени в тунелите по време на запълването им е бил определен от част от напоено с вода парче дърво намерено в една от стените на тунела. Анализи направени от професор Ана Паздур в радиовъглеродната лаборатория в Гливице, отчете възрастта на дървените фрагменти, която е  около  34,800 години (±1500). Последващо изследване на тези материали бе направено от А.Лаулер в Лайпцигската лаборатория за радиометрично определяне на възрастта и лабораторията за изследване на стабилни изотопи в университета Кристиян-Албрехт в Кейл, Германия и показателите от там  отчитат възраст 30,600г. (+540/-510). Имайки в предвид, че прецизността на тези радиовъглеродни тестове е ограничена от голямата старинност на дървените парчета от Равне, резултатите получени от 2 независими лаборатории се припокриват, отчитайки приблизителната дата на построяването на тунелите.  Изследваните парчета бяха снимани преди да бъдат отделени от плътният слой запълващ материал, който беше взет от едно място намиращо се на 10м от един от няколко големи, заоблени блокове намиращи се на пода на това, което едно време е било вход. Тези озадачаващи предмети, първоначално смятани за природни глинени камъни, бяха по-късно идентифицирани, като мегакерамични плочи изваяни от древните строители на лабиринта Равне (горе). Оформени, като гигантски вълнообразни възглавници, техните гладки форми показват една подреденост в съгласие с практическата функция на  пиезоелектрически полупроводникови платформи за биоелектрически лечебни действия.  Анализи на проби от гладките керамични платформи  направени в Института по Атомна Физика Руджер Бошкович в Загреб, Хърватия, отчетоха, че фината керамична смес е направена от хора. Същото химично вещество, което помага за втвърдяването след топлинна обработка на геополимерните цименти, най-вероятно е използувано и тук за втвърдяването на мегакерамичните платформи, някои от които тежат по 8 тона, и също така не се откриват никакви следи в оцветяването, което е типично при процес на втвърдяване чрез изпичане в пещ. Масивните платформи продължително резонират с честота между 28-33 kHz, предавйки негативни йонни концентрации измерени  на различни места в тунелите в Равне от Д-р Османаджич и  Б. Брик използувайки конвенционални въздушни йонни измерватели:  На входа на тунела в Равне, концентрацията е измерена 400 негативни йони на кубичен сантиметър въздух. На 40 метра по навътре, концентрацията е вече 3,000 негативни йони на кубичен сантиметър въздух. На 220м. По навътре в тунела, измерванията показват концентрация от 18,000 негативни йони на кубичен сантиметър въздух. Много от мегакерамичните форми имат издълбани надписи на Пелео-Санскритски, които са претърпели повреди и са нечетливи, но няколко ключови пасага текст могат съвсем ясно да се разчетат чрез дешифровката на Шилдман. Тези няколко разчитащи се секции от скрипта маркиран на мегакерамиците, много силно доказва тяхната сложна биоелектрическа функция в тунелите и камерите в пирамидите.  Едно от парчетата на, които се е запазил издълбан текст върху мегакерамиката е било фотографирано когато е било разкопано изпод слоевете пясъчна почва, и така доказва забележителната автентичност на древната находка. Както и при много други такива текстове върху камъни, надписът описва функцията на самият обект върху който стои, в този случай четейки: adhi kara kar-as raua-as kar-as –”Действайки за да работи, за гръмки действия”(горе). Тази фраза директно идентифицира мега керамиките, като концентратори на негативни йони, които дори и в наши дни още могат да се измерят, като високо ефективни пиезоелектрически трансформатори на инфразвук в обширната система от тунели. Като добавка към високо съдържащите кварц търди, речни камъни, които съставляват  конгломерата от основната земна маса в долинната, мега керамичните трансформатори,значително допринасят за забележителният акустичен резонанс на системата в Равне,която е била изследвана по отношение на човешкият гласов резонанс от изследователи през 2012г. Висококачествени записи на древни песни изпълнени от Денис Мириям Канас доказват ясно необикновените акустични условия, които ни показват първоначалната причина за създаването на целият величествен комплекс на това резониращо място, където слоеве от кристални камъни формират плътна основна земна маса. Всички материали използувани от тези древни строители от Атлантическата култура са били избрани от природата или са били внимателно произведени с цел да имат резониращи характеристики за да помагат на човешкото тяло, и наистина всеки инструмент и всяка изработка  са били конструирани, като резониращи безжични електро лечебни устройства, които може да са имали и други второстепенни функции, според видът им.  По време на оране на плодородните площи в околностите на Босненската Пирамида на Слънцето са били открити синтетични пясъчни артефакти,  които повтарят същите загадъчни фрази и пиктограми върху Палео-Санскритски предмети от архива на пещерата в Илинойс и колекцията от Кария, Италия. Един правоъгълен варовиков блок има повтарящи се в колона издълбани надписи, на които пише: kar-as kar-as kar-as kar-as kar-as upama –което значи “Работа, работа… от най-висшето” (на обратно). Специфичният геометричен модел от линии леко вдълбани върху този синтетичен пясъчен блок, се срещат също така и при една Атлантическа варовикова статуя от Кария Италия, статуя на жена държаща растение, отъждествявайки благоприятното влияние на планетарният инфразвуков резонанс фокусиран върху тези специфични места от Великата Пирамида.  Макет на пирамида от кал също беше открит през 2008г. От студенти в Университета Кристиян-Албрехтс в Кеил, Германия копаейки на Дондже Мостре в Долината на Пирамидите. Малко поочукан надписаният фрагмент с форма на четиристранна пирамида, беше определен, чрез радио-въглероден тест на възраст от каменната ера около 6,500г. Всяко от лицата на пирамидата представлява повтарящи се глифи на ясно написан Палео-Санскрит, които не бяха разпознати от археолозите и епиграфите. Повтарящите се надписи описват намаляващата интензивност на планетарният инфразвук трансформиран от глобалната мрежа от пирамиди,  четейки: ris kar ris kar ris kar ris kar – означаващо “намаляване на работата, намаляване на работата, намаляване на работата…” (горе). Тази повтаряща се фраза изразява чувства на разкаяние от многото култури произхождащи от Атлантическата, които са запазили знанията за функционирането на мрежата от пирамиди и още са се изразявали чрез пасажи на Палео-Санскрит. Това  писание  за намаляващата функция на пирамидите предполага ,че тези жители на каменната ера населяващи долината по това време, са били отговорни за частичното запълване на тунелите в Равне, като са подготвили съоръженията за използуване отново.  Геометричен амулет нарисуван с фигури на Палео-Санскритски беше също намерен скоро в полето около Пирамидата на Слънцето във Високо. Направен от керамично -циментна смес, малкият амулет показва 3 глифа, които се четат:: nau ya-as upama * –”Звездни кораби стремящи се към най-високият” (на обратно). Подобен по размери на амулетите носени на врата , които са открити на няколко други места с население използуващо Палео-Санскрит, този сакрален символ би бил по скоро носен на ръката, в джоба или в торбичка и най вероятно е използуван като печат за да отпечатва текста от  глифи на неизсъхналата глина (за да бъдат четени в последствие от дясно на ляво). Ергономичният замисъл на скулптурната форма при мега керамичните платформи също се наблюдава и при дизайна на малки персонални амулети направени от Атлантическите култури по целият свят. Предмети, които се държат в ръка или се стъпва върху тях са били винаги правени така че да галят човешките форми, и да препредават мощният инфразвуков резонанс, който някога е бил фокусиран към Пирамидата на Слънцето от системата с три честоти на пирамидите в Гиза, когато са работели пълноценно. Повечето от широките циментови тераси в Босненският комплекс на пирамидите и пешеходни пътеки не са равни, ами са били индивидуално излети с леко накъдрени повърхности съобразени с контурите на стъпалата за да имат по-добър контакт повърхността на пода за по-добра електрификация.  Пиезоелектрическа скулптура направена за държане в ръка подсилва ефекта на полето около човешкото тяло, въздействайки в допълнение към лечебният процес идващ от камъните на пирамидата. Малък артефакт направен от  пясъчник във Високо с повърхност на ивици, които много удобно съвпадат със захвата на ръката и има 3 паралелни извивки приличащи много на Палео-Снаскритският глиф, които означава “гръмко”: raua(по-горе). Художественият дизайн при Атлантическата култура често включва вграждане на лигатури от глифи, които описват функцията и значението на предмета.  Глифът “raua” се проявява по-изкусно при простият дизайн на една скулптура от пясъчник на човешко стъпало, открито на дълбочина 1 метър на Могилата Вратница (горе). Линии очертаващи петте пръста на стъпалото продължават по цялата дължина на оранжевият камък, като три от тях са ясно изразени и стоят заедно, като най вероятно изобразяват глифът “гръмко”. Тази интерпретация отразява връзката и контакта между босият крак и камъните на пирамидата за биоелектрическа индукция чрез гръмкият планетарен инфразвуков резонанс. Обяснението на значението на такава фина художественост е винаги отворено за интерпретации, И още тези повтарящи се културни черти изразени в изборът на резониращи пиезоелектрически материали и близостта им с методите на лечение на древните Веди, и установеният “свещен”начин на живот, който се е спазвал стриктно от местното население в много части на света. Природната мъдрост в живота на древните озвучава дълбоките аспекти на човешкото съзнание, като наново се проявява в днешното обединение на разнообразните сфери на научни изследвания. Мощното кръгообразно съзнание на нашите Палео-Санскритски предшественици е силно обосновано от тяхното ясно разбиране на циклите на реинкарнацията, която обуславя човешката духовна миграция във времето, съобразена с ритъмът на космоса. Нашият нарастващ интерес и разбиране на много напредналата технология на тези гигантски пирамиди, които са си лежали скрито точно под нашите носове с хиляди години без да възраждат споменът за Атлантите и катастрофалните събития довели някога великата цивилизация до тотална забрава. Сложната календарна система на Атлантите е била внимателно подържана от старейшините на Маите в региона на Юкатан, предназначена да следва цикличните взаимодействия на  планетите и тяхното влияние върху човешкото съзнание за разбиране на природното биоелектрическо лечение.  Нашата интуитивна наслада от електромагнитните полета на водопади, планински върхове и пещери е тясно свързано с нашето очарование и наслада  от електромагнитната среда на величествените пирамиди. Продължаващите експериментални изследвания на ползотворният ефект от директният физически контакт с платформите в лабиринта Равне и с Босненските пирамиди, ще вдъхнови експерименти с Ки-лечение и по бъдещи изследвания на пиезоелектрическият потенциал на човешкото тяло, което е в основата на главната Кундалини функция на нашите древни  Паметници.  

Срок за уведомяване за неосъществяване на пътуващите семинари – до 3 дни преди началната дата на отпътуване.

 

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *