Пътешествия 2020

06-13.06.2020г. Грузия и Армения. Сакралният полъх на древните мистерии

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

Грузия и Армения

Солун – Кутаиси – Гори – Тбилиси – Садахло – Дилижан – Севан (круиз по езерото Севан + манастира Севананг) – Ечмиадзин – Ереван – Гарни – Гехард – Хагпат – Актала – Мцкхета – Кутаиси – Солун

 8 дни/ 7 нощувки/ 6 закуски/ 7 обяда

 Дати:

06.06.2020г.-13.06.2020г.

Програмата се осъществява чрез нашия партньор Елфи турс

1-ви ден

Солун – Кутаиси – Гори-  Тбилиси

Отпътуване от летище Солун с АК Wizz Air в 09.20ч. Пристигане на летище Кутаиси, Грузия в 12.25ч. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване към Тбилиси. Попътно разглеждане на Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Обяд в ресторант в Гори. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия,  изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Вечерта пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден

Тбилиси

Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти – църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Обяд. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии.  Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Нощувка.

3-ти ден

Тбилиси – Садахло (граница) – Дилижан – Севан (круиз по езерото Севан + манастира Севананг)

Закуска. Отпътуване към  Садахло (граница). Посещение на Дилижан. Обяд в местна къща. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуваме към езерото Севан, едно от най-големите високопланински езера. Следва круиз по езерото Севан. Ще посетим манастира Севананг, датиращ от около 10-ти век. Отпътуване за Ереван. Настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден

Ечмиадзин

Закуска. Започваме нашата обиколка със столетните паметници Ечмиадзин и Звартноц (UNESCO). Звартноц е построен през 7-ми век. Ечмиадзин е духовния център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Завръщане в Ереван. Нощувка.

5-ти ден

Ереван – Гарни – Гехард

Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) – част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Нощувка.

6-ти ден

Ереван – Хагпат – Актала – Тбилиси

Закуска. Днес ни предстои да се запознаем с шедьоврите на арменската архитектура от 10-14 век в Алаверди – манастирите Актала и Хагпат (UNESCO). Обяд в местен ресторант. Преминаване на границата при Садахло. Пристигане в Тбилиси. Нощувка.

7-ми ден

Тбилиси – Мцкхета – Кутаиси

Закуска. Отпътуване към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Обяд. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Продължаваме към Кутаиси, столица на древното кралство Колхида. Археологическите разкопки свидетелстват, че градът е бил столица на колхида през 2-ро хилядолетие пр. Хр. Аполоний Родоски пише за Язон, аргонавтите и Златното руно. Ще посетим манастирите Баграти и Джелати (обекти на UNESCO, датиращи от 12-ти век). Настаняване в хотел. Нощувка.

8-ми ден

Кутаиси – Солун

Ранен трансфер до летището. Полет към Солун в 06.55ч Пристигане в Солун в 08.45ч 

 

Записване:

 • Депозит в размер на 400 лева на човек при записване
 • Втора вноска – 300 лв до 01.02.2020г
 • Трета вноска – 300 лв до 15.03.2020г
 • Доплащане до 100 % – до 30.04.2020г
 • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане 

За да участвате в този пътуващ семинар с нас, с допълнителен лектор и обогатена още повече информаця е нужно да се направят 3 неща:  

1. Да се обадите на тел. 0897-660-662 за да проверите за свободни места.

2. Да преведете сумата – според посочената по-надолу информация + 49 лв лекторски

Туристическа компания „ТеДеВе“ ЕООД: Удостоверение за ТО – PKK-01-06022,  изд. на 20.12.2007год.

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. ( Fibank). ОСНОВАНИЕ: Армени и Грузия

 3. Да изпратите и-меил с вашите имена на: europa.videlei@abv.bg

 

При група от 15 туриста Възрастен в двойна стая Единична стая
Промо цени при резервации до 31.12.2019г. 1980 лева 2245 лева
Стандартни цени при резервации след 31.12.2019г. 2098 лева 2398 лева

 

Цената включва:

 • Самолетен билет с включени летищни такси Солун – Кутаиси – Солун с АК Wizz Air;
 • Транспорт с климатизиран бус за туристически превози
 • 7 нощувки в хотели 3* /3 в Тбилиси, 3 в Ереван, 1 в Кутаиси/
 • 6 закуски;
 • 6 обяда в местни ресторанти;
 • 1 обяд с готварски курс арменска кухня
 • Водач/преводач на български език;
 • Местни екскурзоводи на руски;
 • Круиз по езерото Саван;
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • 1 бутилка минерална вода на ден
 • Медицинска застраховка с ЗК „Евроинс“ покритие 10 000 евро, опция А;

                          
Цената не включва:

 • 1 брой чекиран багаж в полета – 96 лв общо в двете посоки към 01.08.2019г
 • Такса обслужване за шофьори и екскурзоводи – 65 лева (заплащат се в България);
 • разходи от личен характер;
 • всичко неупоменато в цената включва;
 • застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация обадете се в офиса ни.

                                

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.elfytours.com.

Гарант на Елфи турс по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД “Армеец”,

Застрахователна полица №1854013150000692471 от 28.11.2018 г.

 


ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *