Пътешествия 2020

17-24.11.2020г. Мистичен Египет с единствения оцелял от Тутанкамон. Храмът на Хатор, Гиза, пирамиди, Кайро, Кораб и още..

Програмата е след снимките надолу

12-19.03.2019г. ЕГИПЕТ. ЕКСКУРЗИЯ + ДУХОВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ С ПОЗНАНИЕ И ОЩЕ НЕЩО...ЦЕНА: 1070лв.

 

ЕГИПЕТ

Духовно пътешествие с познание в страната на прочутите пирамиди, най-дългата в света река Нил, Хургада на брега на Червено море, Арабската пустиня с най-древните манастири – „Св. Преп. Антоний Велики” и „Св. Павел Тивейски”, Кайро, Гиза-Пирамидите, храма на ХАТОР! и още…

 

 

Египет „По стъпките на Фараоните“
с
круиз по река Нил и Кайро

С изобилието си от бели плажове и кристални води Хургада е отлична целогодишна плажна дестинация. Зашеметяващите коралови рифове и идеалните за уиндсърфинг, гмуркане и шнорхелинг тюркоазени води на Червено море са превърнали Хургада от малко рибарско селище в най-посещавания и най-известния курорт на Египет. С лесния си достъп до прекрасни островчета и Източната Арабска пустиня, Хургада всяка година примамва хиляди европейски туристи. Посетителите се влюбват в спокойната и лежерна атмосфера, топлото слънце, отличителните цветове на планинския пейзаж, храната, хората, оживените сергии на местните пазари, залезите и най-вече, бистрата вода гъмжаща от живот.

 

Програма

(Това еспециално изготвен маршрут с посещение на Дендера, храма на Хатор, Амбу Симбелне предлагани за обикновното, масово туристическо ( конфекция ) пътуване. Това са най-загадъчните места в Египет с детайли към вседки обект, с уникална информация освен от екскурзоводи най-вече от лектор – единствения оцелял от Тутанкамон – бивш дипломат в арабския свят, почетен гражданин на Багдат, Пиза, Делхи д-р.Морфи Скарлатов)

 

Дата на заминаване: 17.11.2020г. – 24.11.2020г.

8 дни/7 нощувки

 

Първи ден (вторник): 17.11.2020г.

София – Хургада  

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада, изпълняван от BH Air с номер на полета BGH 2015. Излитане в 07:30 ч. Кацане на летището в Хургада в 09:20 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел SPHINX AQUA PARK BEACH RESORT 4* на база All Inclusive.

Свободно време, вечеря и нощувка.

 

Втори ден (сряда): 18.11.2020г.

Хургада

След закуска свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителна екскурзия срещу допълнително заплащане.

 

Трети ден (четвъртък): 19.11.2020г.

Хургада  – Луксор

Ранно сутринта отпътуване за Луксор. Посещение на Дандера и храма на Хатор. След пристигане в Луксор, трансфер до речен круизен кораб на компанията „Presidencial Nile Admiral“ на база пълен пансион и първи обяд на борда. В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.


Четвърти ден (петък): 20.11.2020г.

Луксор – Есна – Едфу

След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахрикомплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсутпървата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. След обяд продължаваме плаването по посока Едфу през Есна.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

 

Пети ден (събота): 21.11.2020г.

Едфу – Ком Омбо – Асуан

Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собек, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Отплаване за Асуан.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

 

Шести ден (неделя): 22.11.2020г.
Асуан

Закуска. Посещение на Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутринта имаме екскурзия и посещение на Абу Симбел. Обяд. Следобед започваме с посещение на Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

 

Седми ден (понеделник): 23.11.2020г.
Асуан – Кайро

Закуска. Трансфер до летището в Асуан за полет до Кайро изпълняван от Egypt Air в 08:55 ч. Кацане на летището в Кайро в 10:20 ч.
Посрещане от фирмата партньор на място.
Екскурзия Кайро: Еднодневна екскурзия на Кайро (включена в цената) Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Ще посетите и Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музеят са изложени повече от 12 000 артефакта от всеки период на египетската история. Включен обяд (сух пакет). След екскурзията на Кайро, вечеря в ресторант. Трансфер до хотел Barcelo Cairo Pyramids 4* (или подобен) и настаняване.

Нощувка.


Осми ден (понеделник): 24.11.2020г.

Кайро

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Кайро за директен чартърен полет за София изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2014. Излитане в 10:00ч. Кацане на летището в София в 13:40ч.

 

Хотели за Настаняване:

– Хотел “ SPHINX AQUA PARK BEACH RESORT“ 4* в Хургада –

– Хотел “ BARCELO CAIRO PYRAMIDS HOTEL“ 4* в Кайро –

– в непосредствена близост до пирамидите!

 

Цени при група от минимум – 20 човека:

Цена – ранни записвания /до 15.03.2020 г./ на човек в двойна стая: 1,275 евро

Цена – ранни записвания /до 15.03.2020 г./ за единична стая/: 1,475 евро

Цена – след 15.03.2020 г. на човек в двойна стая: 1,375 евро

Цена – след 15.03.2020 г. за единична стая: 1,575 евро

МАРШРУТА Е СПЕЦИАЛНО ИЗГОТВЕН, С МНОГО ПОВЕЧЕ ДЕТАЙЛНОСТ, СЪС СПЕЦИАЛНО ОБГРИЖВАНЕ И С МНОГО БОГАТА ИНФОРМАЦИЯ

 

Пакетната цена е в евро и включва:

 • Самолетни билети с директен чартърен полет с включени летищни такси София Хургада и Кайро София на авиокомпания BH Air;
 • Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.;
 • Всички трансфери;
 • Екскурзия на Кайро – разглеждане на Пирамидите, Сфинкса и Националния Египетски Музей;
 • 1 нощувка в Кайро в хотел Barcelo Cairo Pyramids 4* на база закуска и вечеря без включени напитки;
 • Екскурзия до Абу Симбел
 • Екскурзия до Дендара и храма на Хатор
 • 4 нощувки на база пълен пансион без включени напитки на борда на речен круизен кораб 5* от Луксор до Асуан;
 • 2 нощувки в Хургада в хотел 4* на база All Inclusive с включени напитки;
 • Самолетен билет за вътрешен полет на авиокомпания Cairo Air от Aсуан до Kaйро;
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб;
 • Обслужване от местни екскурзоводи/на руски език/ придружени с водач от фирмата организатор, който ще осигури организация на всички трансфери и екскурзии по програмата;
 • Лектор по време на цялото пътуване с допълнителни беседи
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” със застрахователна компания „Уника“ с покритие 10 000 евро и асистанс;
 • 2-ма водачи от България от фирмата организатор по време на цялото пътуване и целия престой;

 

Пакетната цена НЕ включва:

 • Допълнителни екскурзии посочени по горе;
 • Лични разходи;
 • В Египет е прието по желание да се дава бакшиш в хотелите индивидуално при настаняване и напускане!
 • Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището в Хургада от всеки индивидуално и лично при издаването и. Заплаща се от всички, както от възрастни, така и от деца. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава, съгласно условията на застрахователна компания „Уника“;

Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава);

Записванията трябва да се осъществят най-късно до 15 Март 2020

и заплащане на 50% от посочената цена.

След  тази дата всички записвания и заплащания се осъществяват на посочените по-горе цени.

 

Заплащането на останалата сума от стойността на пакета се извършва най-късно до 60 дни преди датата на отпътуване.

Условия за резервации!

 

За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща:

1-во. Да се обадите на тел. 0888 710 484 или 0889 789 705 за да проверите за свободни места.

2-ро. Да преведете 50% капаро по сметка на:

Туристическа компания „Конгреси Ивенти“ ЕООД

IBAN: BG28STSA93000026657029 в лева в банка ДСК.

Удостоверение за ТО – PK-01-7991, изд. На 09.04.2019 год.

ОСНОВАНИЕ:“ЕГИПЕТ 2020“

3-то. Да изпратите е-мейл с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по задграничен паспорт, сканирано цветно копие на първата страница на паспорта, електронна фото снимка за паспорт, актуален телефон за връзка

Пращате и-майли на: office@congress-events.com  с копие до: contact@videlei.com 

Условия за анулация:

* Самолетния билет се закупува веднага с внесения депозит, като сумата не се възстановява(съобразено винаги с условията на авиокомпаниите)

* до 60 дни преди датата на полета : се възстановяват 50% от сумата

* до 45 дни преди датата на полета : се възстановяват 25% от сумата

* до 30 дни преди датата на полета : не се възстановява сумата

 

Самолетните билети се закупуват групово и поименно.

Предоставя се възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отлагане на пътуване“ по чл. 80, ал 1, т.14 от Закона за туризма.

 

Забележка:

Агенцията си запазва правото да промени реда на програмата в зависимост от климатичните условия, работното време и други!!!

Агенцията не носи отговорност за закъснения или отмяна на полетите. Както и връщане на сумата за самолетните билети след закупуването на същите.

Съобразено винаги с условията на всяка авиокомпания !!!

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *