Публикации

22.07. Мария Магдалена. И тайната на Исус. Ето какво не знаем за нея. Имала ли е деца от Исус Христос и коя е нейната тайна църква. Днес е празника и.

Ма-я, Маг дал-и на – това е определена формула, която съдържа знанията за себе си. Това е формула-ключ, която последователите на Изида са използвали за материализацията на енергията и която била свързана именно с нея. Тази формула възбуждала и йонизирала пространството, но не чрез възбудата, така както се разбира днес, а чрез една доста по-високоорганизирана възбуда, която впоследствие са започнали да наричат тантра.

За такова възбуждане била нужна течност и най-добре от всичко подхождала водата, с която обичал да работи Исус и с която работели и келтските друиди.

Но Мария не притежавала силата да измени усилието на водата и затова тя работела с възбуждането на въздуха. Възбуденият въздух се нарича аромат. Мария овладяла изкуството за възбуждането и йонизацията на пространството, за да може да изменя времето.

За тази цел тя избрала място, което станало нейна лаборатория – Рен льо Шато. Мария използвала същите знания като Исус, който работел с кристалната форма на възбуждането – водата, само че тя се опирала на въздушната (геометричната, знаковата) форма на възбуждане. Тоест тя била майстор на знаците, които превеждала в аромата и обратно.

Самата Мария се състояла от знаци и ги използвала по начина, по който хората днес използват буквите. Единственото нещо, което не разбирала, била тяхната структура. И точно на това се основавал съюзът между Мария и Исус – те се занимавали с изкуството на сублимацията на пространството и изменението на неговото напрежение, възбуждайки го. Това не било сексуално възбуждане, а възбуждане чрез кристали и знаци. Днес това е трудно да се разбере, но тук се крие истинното знание за Манустериума (Manusterium), известен под името Граал.

Мария написала трактат за Манустериума, който, всъщност, останал като Евангелието от Мария. Тя и Исус били предназначени един за друг, но най-вече били предназначени за пространството, което практически променяли. Това не било мисия, тъй като когато се намираш в подобно състояние, не се ръководиш от някакъв порив, а от самото действие.

Повече информация по тази тайна и езотерична тема ще има на пътуващия семинар „ Земята на Катарите 02-10.09.2016г., където ще посетим точно мястото на създаване на Църквата на енергиите на Мария, обърнато в загадки и митове – Рен дьо ла Шато във Франция, където и в региона са катарските светини: замъка Монсегюр, Кверибус, Каркасон, Фоа и др. Може да видите повече информация натискайки ТУК

Рен льо Шато (на френски: Rennes-le-Château, на окситански: Rènnas del Castèl) е малко село във Франция, регионЛангедок-Русийон. Става известно главно с откритите през 1885 от свещеника Беранже Сониер свитъци в местната църква. Според конспиративни теории те съдържали ценна тайна, от която Сониер забогатял. Легендата започва да се разпространява през 1940-те от местен ресторантьор, който искал да привлече клиенти в селото.[1] Тя бързо донесла слава не само на селището, но и на цяла Франция и се появили слухове, че Сониер е открил документи на тайно братство, наречено Орден на Сион, натоварено със задачата да пази потомството на Иисус Христос. По-късно, през 1975, от парижката Национална библиотека са извадени Les Dossiers Secrets (в превод: Тайните досиета), където е описан същият този Орден на Сион. Най-известните книги на тази тематика са Светата кръв и Светия граал на Майкъл Бейджънт, Ричард Лий и Хенри Линкълн и Шифърът на Леонардо на Дан Браун.

Архиви на Ватикана разкриват любовта между Мария Магдалина и Исус Христос.

Забравен древен ръкопис, съхраняван в Британската библиотека, твърди, че Мария Магдалена и Исус Христос са били женени и дори имат двама синове. Текстът възкръсна, след като бе разчетен от канадския проф. Бари Уилсън. Писателят Симча Якобовичи пресъздаде превода в книга, наречена „Изгубеното Евангелие”, която бе пусната на британския пазар в сряда. Англиканската църква веднага опроверга твърденията в ръкописа като невъзможни и дори сравни „откритието” с измислиците в книгата на Дан Браун „Шифърът на Леонардо”.

Ръкописът твърди, че Мария Магдалена е била най-близкият последовател на Христос, била е на разпятието му, на погребението и е първата, която е открила празната му гробница. Мнозина твърдят, че версията за романтичната връзка между Исус и Мария Магдалена съществува от векове, макар и да се разказва под сурдинка. Според проф. Уилсън няма спор, че новооткритият ръкопис е автентичен. Той е копие на гръцки ръкопис, написан още през втората половина на първи век. Достигналият до нас текст е превод на древносирийски език, който е свързан с арамейския, езикът на Христос. Ръкописът е върху тънък папирус, подобен на паус от обработена животинска кожа. Той попада в Британската библиотека преди 20 години, след като е преместен от Британския музей, който пък го купил през 1947 г. от търговец. Мъжът твърдял, че го е намерил в манастира Св. Макарий в Египет.

Документът е бил изследван през годините, но не е предизвикал особен интерес. В крайна сметка попада в ръцете на Симча Якобовичи, който е режисьор с израелско-канадски произход, и на проф. Уилсън, който е специалист по религиите от университета в канадския град Торонто. Двамата го изучават шест години и са убедени, че са открили липсващото пето Евангелие, което разказва за живота на Христос. Ръкописът има 29 глави и е копие от шести век на по-стария текст, написан през първи век. Професорът и Якобовичи, чито филми са основно посветени на Христос, направиха специално изявление за откритието си в Британската библиотека.

Проф. Уилсън обяснява, че ръкописът е иносказателен, като сватбата на Исус и Мария Магдалена е разказана чрез история от Стария завет на Йосиф и Асенета. В ръкописа е описана сватба, която продължила седем дни. От връзката на двамата се раждат двама синове – Манаси и Ефраим, пише още в текста. Името Йосиф често е било използвано от сирийските християни като символ на Исус Христос. Освен това в ръкописа Йосиф е описан като „Син на Господ”, което подсказва на читателя кого точно е имал предвид авторът. В ръкописа дори пише за опит за убийство на Исус от влюбен съперник, който е искал Мария Магдалена за жена. Това станало 13 години преди разпъването на кръста. Мъжът, който бил високопоставен римлянин, имал намерение да погуби и двете им деца, но пъкленият план бил осуетен от „братята на Исус”.

Според една от теориите на проф. Уилсън ръкописът е дело на група християни, които са били преследвани като гностици в ранните години от разпространението на новата религия в Римската империя. Затова е написан иносказателно. Ръкописът напълно изчезва през 325 г. сл. Хр., когато римският император Константин въвежда християнството като официална религия в империята си и нарежда да се използват само Евангелията на Матей, Марко, Лука и Йоан. Всички останали са унищожени, защото не съответствали на разбиранията на първия император християнин. „Оттогава хората откриват парчета и откъси от другите унищожени евангелия”, разказва Якобовичи. Но преоткритият ръкопис в Британската библиотека е почти пълен. Има и липсващи страници, които очевидно са били разкъсани.

Като доказателство, че Христос и Мария Магдалена са били женени, Якобовичи сочи обръщението към Христос. Той е бил наричан рави, а по онова време те задължително са били женени, защото е трябвало да са модел за подражание на останалите. Освен това Мария Магдалена е измила бездиханното тяло на Христос, след като той е свален от кръста. В древността жените не са извършвали подобни дейности. Единствено съпругите са имали право да измият тялото на починалия си съпруг.

На 22 юли се почита паметта на една от най-известните християнки, приближени до Иисус Христос, родена в Магдала. Затова по-късно я нарекли Мария Магдалина (Магдалена). Преподобната Мария Магдалена следвала Иисус Христос, докато обикалял и проповядвал. Тя била до Кръста на Голгота, когато го разпънали, припомня библейската притча, пише zajenata.bg. Възкръсналият Иисус Христос първо се явил на Света Мария Магдалена , която плачела неутешимо до пещерата. Според преданието, именно Мария Магдалена отишла при римския император. Дала му едно бяло яйце и му казала, че Христос е възкръснал. Той отговорил, че той е възкръснал толкова, колкото е червено яйцето в ръката на жената. В този момент яйцето станало червено. Това поставило традицията да се боядисват великденските яйца в червен цвят. Благодарение и на Света Мария Магдалена, както и на Светите апостоли, християнството получава широк отглас в Западна Европа след Възнесение Христово и Свети дух, когато всички Христови последователи започват да говорят различни чужди езици. Намерено е през 2 век сл. Хр. Евангелието на Света Мария Магдалена, написано на гръцки език. Експедиция от археолози открили и копие от Евангелието на Света Мария Магдалена на коптски език. Коптите в Египет са християните в африканската държава. Чудотворни мощи на Света Мария Магдалена се намират на Света гора, Атон Имен ден имат Магдалена, Магдалина, Магда, Магдален, Мадлен, Мадлена, Меглена, Миглена, Лина и Лена.

 

По материали от интернет, политка.бг и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *