Пътешествия 2020

22-28.05.2020г. АВАЛОН, КРАЛ АРТУР, ДРУИДСКИТЕ СВЕТИЛИЩА, ХЪЛМЪТ ТОР И КУЛАТА НА АРХАНГЕЛ МИХАИЛ, ЗАМЪЦИ, ЗАГАДКИ, КЕЛТИТЕ И ДР.ДУХОВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ С ПОЗНАНИЕ И ОЩЕ НЕЩО…

22-28.05.2019г. АВАЛОН, КРАЛ АРТУР, ДРУИДСКИТЕ СВЕТИЛИЩА, ХЪЛМЪТ ТОР И КУЛАТА НА АРХАНГЕЛ МИХАИЛ, ЗАМЪЦИ, ЗАГАДКИ, КЕЛТИТЕ И ДР.ДУХОВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ С ПОЗНАНИЕ И ОЩЕ НЕЩО...
22-28.05.2019г. АВАЛОН, КРАЛ АРТУР, ДРУИДСКИТЕ СВЕТИЛИЩА, ХЪЛМЪТ ТОР И КУЛАТА НА АРХАНГЕЛ МИХАИЛ, ЗАМЪЦИ, ЗАГАДКИ, КЕЛТИТЕ И ДР.ДУХОВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ С ПОЗНАНИЕ И ОЩЕ НЕЩО...

 

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ 

 

По следите на митичния остров Авалон, гроба на крал Артур, друидските светилища, мистерии и легенди.

Пътешествие с познание, романтика, древно величие, загадки и още нещо…

ПРОГРАМАТА Е ПО-НАДОЛУ В ТЕКСТА

Цена 1790 лв.

 

{gallery}avalon{/gallery}

  

По следите на митичния остров Авалон, гроба на крал Артур, друидските светилища, мистерии и легенди. 

По време на това пътуване посещаваме едни от най-известните и древни  мегалити в света – Стоунхендж и Ейвбъри

Потопяаме се в неповторимото очарование на тихата английска провинция в графство Съмърсеt и нейните чароматни градчета Бат и Уелс.

Срещаме се на живо с едно специално място за което се смята, че е сърдечната чакра на Земята. Медитираме в градината на безсмъртието, изкачваме  до хълмът Тор и кулата на Архангел Михаил. Посещаваме място, считано още от средновековието за най-ранното християнско средище във Великобритания.

Там се пресичат легендите за Йосиф от Ариматея и крал Артур. В близост е родена  и авторката на Хари Потър. Предвидили сме посещение и в земята на песента, замъците и легендите, земята на червения дракон и жълтия нарцис – Уелс и неговата столица Кардиф. И това няма да е всичко….Очаквайте скоро пълната програма

От древни времена се мълви, че именно хълма ТОР – хълма на Св. Архангел Михаил е остта на света,която наричали хората през вековете световното дърво  или по друг начин: „Дървото на света”.

Хълмът на Архангел Михаил ТОР е загадъчно оформен на 7 нива – 7 тереса, чиито произход и до днес не е разгадан. Сред многото хипотези се откроява една, която съединява 7 – те добродетели на древните жрези, на Богомилите и според Учителя – специална формула за изграждане на качества на душата за 7- те небеса на духовна сила, които се проявяват в човека при изграждане на 7 добродетели, началото на които е седмоглаголието” Люби, учи, мълчи, търпи, прощавай, пътя си продължавай и Бога не забравяй”

Минаваме по спирална пътека извиваща се до върха, която е сътворена преди повече от  2500 години.
Според местните хора това е не само лабиринт на душата а е и древен келтски лабиринт. Те знаят, че пътя към върха не се случаен, а олицетворява пътя на Червения Змей, Сепс Люсиз, Магна Аркана, Звездната  змия, даряваща вътрешна хармония и сила. Това, което Друидите, нашите Колбри и Богомилите са се стремили да развият.

С определена подготовка на място се започва ритуала по изкачването. На групата се раздават от приятели на Виделей специални хармонизатори и мантра се започва изкачванетто до събирателната точка – фокуса на концентрирана Кундали за пробуждане на скритит качества на всяка душа в човека, която изначално има Божествен храктер… Човек може усети вълшебната енергия под краката си с всяка стъпка нагоре и трансформацията, която се получава при спускането надолу от върха към Земята.

Хълмът на Архангел Михаил  (Тор) е оплетен със спираловидни линии, които очевидно са дело на човешки ръце. Въпросът е кой ги е правил – келтите или някой преди тях, примерно атлантите? Прави впечатление, че очертанията на линиите приличат на модела на гънките на мозъка с вход отстрани.

Хълма наподобява и божествено тяло, обърнато на североизток.

То може да се разглежда едновременно и като матка, и като слънчев сплит, и като чакра на сърцето, където червените и белите потоци, които текат надолу по хълма персонифицират меридианите и кръвоносната система в човешкото тяло.

Гластънбъри напомня и на сакрален отпечатък на женското тяло, където Тор (Хълмът на Архангел Михаил) е сърцето на богинята на Земята.

По време на Ренесанса Тор (Хълмът на Архангел Михаил) вече е вълшебен котел, пълен с жива и мъртва вода – алхимия от червено и бяло (оттук и връзката с чашата на Христос – Граала).

Затова пише Джон Дий (съветник на кралица Елизабет І), докато изследва свойствата на праховете от два цвята, които се добиват в околностите на Тор (Хълмът на Архангел Михаил). Като той веднъж успява да получи един от тях.

Според древна легенда, хълмът Гластънбъри заедно със Стоунхендж и Ейвбъри са разположени едновременно на място с мощен поток от геомагнитна енергия и на силова линия под формата на хоризонтална ос, която се простира около планетата като символа на безкрайност.

Друго предположение, направено от изследователя Джефри Ръсел през 1968 г. е, че терасите са останки от триизмерен лабиринт.

Причината е, че човек, изкачвайки се по терасите постепенно стига до върха, според схемата на лабиринта

Има хипотези, че при тези монументи от най-древни времена има някаква координация, тъй като изграждането им като че ли следва геометрични модели. Строго подреждане на светилища, мегалити, групи камъни и т.н., според дадени схеми и лъчи. Сякаш един гигантски компютър от каменната ера е направил тайнствен модел на планетата!

Ако, за ориентир се вземе линията на Хълмът на Архангел Михаил , тайнствената игла на компаса, описана в писания на алхимиците, минава през върха и ясно посочва свещените места от югозапад до североизток. Тази линия маркира две позиции на слънцето през пролетта и есента и показва най-важните свещени места по пътя си, като един вид нулев меридиан!

Ако, вземем центъра на Тор (Хълмът на Архангел Михаил) и от тази линия наблюдаваме определен интервал на геометрична прогресия, за да проследим посоките и дори да разширим невидимата нишка по цялото земно кълбо, тогава ще се появи нещо сензационно: светът се пресича с тази линия по такъв начин, че стрелите се приближават до най-важните свещени места на власт и поклонение!

Няколко от тях: Mount Kailas – Тибет! Делфи – Гърция! Мека – Саудитска Арабия! Загорск – Русия! Persepolle – Иран! Езерото Титикака – Перу! Килиманджаро – Танзания!

Интересна навигация в най-важните алхимични точки на нашата планета, нали?

Светът се отличава с този линеен ключ на ясна геометрична структура – вид вълшебен диамант, където октагонът и шестоъгълникът се вписват един в друг в съответствие с вълшебна традиция на Авалон. Показания за това са в древния храм на абатството в Гластънбъри – храмът „Света Мария“. Линиите, изписани на пода, пропорциите на конструкцията и логическото четене на геометричния код, водят до подобен резултат.

На върха на хълма на Архангел Михаил  е имало средновековен манастир, чиято полуразрушена кула все още привлича милиони хора. Казват, че това е фарът на Авалон, който свети във всички времена, за да не се скита никой в тъмнината, нито в този свят, нито в другия!

Какво е това? Свещенодействие, което завършва един дълъг път във времето и пространството или  някаква космическа церемония –  не знаем.

На спускане само на три и половина завоя … Код на нашата галактика? Така, че има достатъчно подсказвания, които ще направят ритуала на хълмът на Архангел Михаил  за групата на Виделей съвсем специален…

И още нещо:

На площ от няколко десетки километра в диаметър беше идентифицирана зодиакална карта, очертана от самия пейзаж и изкуствена човешка намеса през различните епохи.

Тя е точно копие на зодиакалната звездна карта на небето с всички забележителности като местата на сила са вписани в ключовите съзвездия.

Тор и околностите му се намират върху контурите на летящия Феникс, птицата, преродена от пепелта. Тази функция съответства на тази зона.

Феникс е и древното име на знака на Водолей. Става въпрос за същата звездна карта, за която намекваше учения Джон Дий, но тя беше отворена само в началото на 20-ти век. 

Нали, осъзнавате и усещате какво означава възроден Феникс на Земята? Какво означава за вас ЛИЧНО да присъствате на това място?

 Цена 1790 лева до дата 31.12.2020г.

(наложи се удължаване с един ден и една нощувка зарди промени в полетите)

Може да се гарантира тази цена с пълно плащане до 29.02.2020г. или капаро от 460 лева, но ЗАПЛАТЕНО до тази дата 29.02.2020г.  Ако до тази дата е платено само капаро, то доплащането до пълната равностойност за гарнтиране на тази цена е необходимо да стане  20.03.2020г. Ако сте платили капаро до 29.02.2020г. но доплащането става след 20.03.2020г., то цената се калкулира към сумата 1990 лева. краен срок за плащане и записване 30.04.2020г. 

Ето намек за една от ИЗНЕНАДИТЕ  в това пътешествие: https://www.168chasa.bg/article/6798083  

Ето и още – НАТИСНИ ТУК

ПРОГРАМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕТО

1 ДЕН

Полет София – Бристол или друг град от България до Англия.Посрещане от нашите партнъори и отпътуване към столицата на Уелс – Кардиф. Уелс – древната столица на келтите, земята на песните, легендитеи многобройните замъци. Един от националните символи на Уелс е червения дракон. Легендата разказва, че много, много отдавна бащата на крал Артур решил да построи крепост в скалистите планини на Северен Уелс. Събрал най-добрите зидари, но всеки път без видима причина построеното рухвало. Единственият, който успял да разкрие причината, бил Мерлин – магъосникът. „Под основите на крепостта има огромна пещера”, казал той. ”В нея живеят два дракона – един червен и един бял и всеки път когато те се борят, земята се разтърсва и твоята крепост рухва”. Мерлин посъветвал краля да избере ново място за строежа, но предрекъл, че един ден червеният дракон /уелсците/ ще победи белия /англичавните/ и уелсец ще седне на английски трон. След векове, когато Хенри VII става крал на Англия предсказанието се сбъднало.

Настаняване в хотел и нощувка. По желание възможност за вечерна разходка в Кардиф.

2 ДЕН

7:30 – 8:30ч. – Закуска.

Целодневна автобусна и пешеходна разходка в Кардиф – модерната архитектура на сградите на Уелския съвет, Милениъм Сентър, Милениъм Стедиъм. Една от задължителните спирки е замъка Кардиф, разположен в центъра на града, на място което някога е било римска крепост. Отправяме се към катедрелата Ландаф, основана още през 1107 година, Националният музей на Кардиф, където изложбата „Еволюция на Уелс” отвежда посетителите на едно пътешествие преди 4.5 милиона години. Друга забележителност на музея е превъзходната художествена галерия, в която се пази една от най-големите колекции на импресионисти извън Париж..Няма да пропуснем и Националният исторически музей „Свети Фаганс” – един великолепен  музей на открито, включващ вили, селски къщи, работилници и мелници. За свободното време сме предвидили престой в Кардиф бей – широко смятан за най – успешното преустройство в Кардифския залив – място за отдих и културни посещения, стадион „Милениум”

Нощувка.

3 ДЕН

7:30 – 8:30ч. – Закуска.

Стоунхедж, Солсбъри и Ейвбъри – храмовете на друидите

Праисторическият комплекс Стоунхедж e най-известния мегалитен паметник в света. Kромлех с диаметър 100метра,датиращ от 3000-1100 год.преди новата ера.

Учените все още спорят какво е бил Стоунхедж – древна астрономическа обсерватория или място на извършване на древни мистични ритуали. Това, което със сигурност се знае, че каменният комплекс е свързан с лятното слънцестоене. Поради голямата натовареност на комплекса посещенията са с предварително резервиран час и платени билети.

Следващата спирка от нашето пътуване е Ейвбъри – най-големия каменен кръг в света. Първоначално той се състои от 200 камъка, като външния вал е висок над 6 метра и има обиколка от 1.2 метра. Край мегалита може да се види най-високата праисторическа  могила в Западна Европа – Солсбъри Хил с височина и площ 39.62   22.26. Смята се, че е от периода 2400-2000г. преди новата ера.

Солсбъри – създадено през 4 век пр.Хр. на върха на едно възвишение  като келтско селище. Основна забележителност е ограмната католическа катедрала, чийто строеж започва1220г. и завършва.1258г. В катедралата се пази и един от четирите оцелели екземпляра на „Великата харта на свободите”.

Нощувка

4 ДЕН

7:30 – 8:30ч. – Закуска.

Бат, Уелс

Бат – най-изящния джорджиански град на Британия. Първите доказателства за човешка активност, открити от археолозите датират от 8000 г.пр.Хр. В келтски времена районът е представлявал блатиста местност с уникален микроклимат. Някога това място е било и светилище и къпалня и болница на открито. Век преди Христос свещенният извор бил наречен на името на Сулис, келтската богиня, покровителка на минералните води. Тук жреческата каста на друидите общувала с духовете-светилището било под закрилата им, а вярвящите започнали да оставят дарове.

В Бат са живели икони на английската литература като Джейн Остин, Чарлз Дикенс и Мери Шели. Днес това е един от най-посещаваните британски градове, защитен от Юнеско заради красивата архитектура в стил Джордж.

Една от най-големите забележителности на Бат е площадът Съркъс – тридесет и три едва доловимо различаващи се домове от варовик, оформящи огромен кръг.

Виждаме Римските бани – най-изящните древноримски руини в цяла Англия. Над тях се издига Батското абатство, строено 16 век., посещение на Катедралата на града.

УЕЛС– най-малкия град в Англия, истинско олицетворение на Средновековието. Докато се разхождаме по малките кълдъръмени улички, вниманието ни привлича Катедралата „Сейнт Дейвид”– най-големият религиозен монумент на Уелс. През Средновековието това е било едно от най-популярните места за поклонение на Британските острови. Катедралата разполага с 356 запазени скулптури фигури на западната фасада. На всеки 15 мин. най-старият работещ часовник в Англия отмерва часа. Часът се обявява и чрез рицарски фигури на коне, които излизат за битка.

До катедралата се намира и място, което няколко века е приютявало Епископа на Бат и Уелс-Епископския дворец.

Нощувка

5 + 6 ДЕН

7:30 – 8:30ч. – Закуска.

Гластънбъри – Митичният Авалон – Хълмът Тор и Кулата на Архангел Михаил

Очакват ни два дни изпълнени с мистични преживявания,магазинчета за вълшебни предмети,гадатели и чудеса. Дни през които легендните оживяват и ние ставаме част от приказка – Приказката Гластънбъри. Счита се, че през Гластънбъри минава сърдечната чакра на Земята. От древни времена мястото е считано за специално и мистично. Преди 2000 години морето заляло земята,чак до подножието на хълма и той заприличал на остров. Древното келтско име на Гластънбъри означава „Стъклен остров” Хълмът Гластънбъри е обгаден от мистерий. В днешно време се смята за енергиен център и дом на боговете. Първите доказателства за заселване са още от ранното Средновековие-500-1000г. Второто заселване е между 900-1100. От тогава са открити  част от кръст и издълбани монашески клетки в скалатаЦърквата наСв.Михаи.,която се е намирала там е била разрушена при силно земетресение през 1275г. и построена отново през 14 век. Само една от кулите й е запазена до днес. Историята разказва, че в юношеска възраст Христос е идвал в Гластънбъри, заедно с чичо си – Йосиф от Ариматея. Дали само е помагал на чичо си в търговията с калай или посещенията му са били свързани с друидите и мегалитите? След кръстната смърт на Христос Йосиф Ариматейски отново идва в Гластънбъри с дванадесет христови ученика. Той носи със себе си и два малки съда с кръвта и потта на Христос, които по-късно хората наричат „Светия Граал”. Разказва се, че Йосиф донесъл със себе си тояга, която забил в подножието на един хълм. След това легнал да спи. На сутринта от нея израстнал трън, който от тогава не спира да цъфти.

В древното абатство на Гластънбъри е открит  гроба на крал Артур и неговата любима Гуинивер.

Chalice Well – Мястото на което се смята, че Йосиф Ариматейски е заровил Светия граал. На това място се появява извор. Счита се, че водата носи  вечна младост на всеки, който пие от нея. Вярващите смятат, че водата има червен цвят заради кръвта на Христос, а железния вкус свърза с гвоздеите, с които е бил разпнат. Около кладенеца, както и в цялата градина е пълно с медитиращи хора. Изискването е да се пази абсолютна тишина т.е. забранено е да се говори и да се вдига какъвто и да било шум в градината.

Остров Авалон, често асоцииран с Гластънбъри получава името си от келтската легенда за полубогът Авалок – господар на подземния свят. В келтската митология Авалон е остров на магията, смятало се е, че това е мястото, където мъртвите преминават в следващото ниво на съществуване.

Една от големите мистерии на хълма са терасите на 7 нива, които го обграждат. Те  датират още от неолита. Смята се, че това е древен ритуален  лабиринт, който отговаря на магическа диаграма.

Първата писмена легенда за Гластънбъри е свързана със Свети Патрик, който след завръщането си от Ирландия открива разрушен древен параклис.

Друга история ни разказва,че любимата на крал Артур – Гуинивер е била отвлечена отвлечена от Мелвас в замъка си в Гластънбъри.

Нощувка.

7 ДЕН

Бирмингам/Лондон-София-полетите се уточняват.

Условия: 

Цената е валидна при 26 плащащи участници. При по – малък брой записани се доплаща между 60-90 лева. Точната цена зависи от броя записани
Срок за уведомяване за незапълнените места – 12.04.2020г.
 
За да участвате в това пътешествие е необходимо:
 
1. Да се обадите САМО НА ТОЗИ И НИКОЙ ДРУГ ТЕЛЕФОН –  0897660662 – Асен Асенов за наличие на свободни места. Моля, НЕ ЗВЪНЕТЕ на други телефони.
2. Да се капарира сума в размер на 460 лева или да се плати цялата цена според по-нагоре описаните условия в текста по сметка на
Тур. Агенция ТЕДЕВЕ ЕООД
Удостоверение за ТО – PKK-01-06022,  изд. на 20.12.2007г.

Сметка:

BG59FINV91501017100033 в лева.
Първа инвестиционна банка. (Fibank). 
 
Основание: АВАЛОН
 
3. Да се изпрати майл с имената и телефон на: europavidelei@abv.bg 
с трите имена на латиница, тел.номер
 
ПРОГРАМАТА И УСЛОВИЯТА МОГАТ ДА ПРЕТЪРПЯТ ПРОМЕНИ.
 

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *