Виделей, Водеща новина, Събития 2022

29-30.10.2022г. Магичната дишаща планина-връх-пирамида РТАН с 9 манастира в Сърбия. Пътуващ семинар, СПА, Беседи, поход и още…

Заповядайте на специалното ни пътешествие в Сърбия до удивителната дишаща планина – връх – пирамида РТАН. Още от пръв поглед върха на планината привлича с формата си на пирамида, а който веднъж е стъпил на него и е усетил необикновеното му влияние, задължително размишлява какво е това място. Планината е част от Южните Карпати, не е голяма и най-високият пирамидален връх е 1560 м. Дали той е дело на природата, е най-често задаваният въпрос, който между реалността и мистерията още чака приемлив отговор.
За мнозина идеалната геометрична форма на пирамида няма как да бъде образувана по естествен път под влиянието на природни сили. При това с озадачаващи пропорции – северният ръб е дълъг 3км, югоизточният е наполовина по-малък – 1,5 км., югозападният на свой ред също е наполовина по-малък от втория–750 м. Съотношението между тях е 4 към 2 към 1, а точно такова е съотношението и между надморската височина от основата на всяко рамо до надморската височина на върха – най-дългото рамо тръгва от надморска височина 1000 м., второто – от 500 м., а най-късото – от 250 м.
През годините назад са правени различни изследвания, които категорично доказват, че планината излъчва електромагнитни вълни 28 kHz. В същото време на върха са измерени звукови вълни с ниска честота от 22 Hz, като звукът може да се чуе от човешкото ухо и наподобява дишане.
Какъв е източникът на електромагнитни и звукови вълни и къде се намира той, са въпроси без отговори. Докато те не бъдат намерени, остават спекулациите, най-популярните от които са, че в недрата на планината има древна пирамида или извънземен кораб. Допълнителна доза мистика внася и фактът, че около върха на Ртан почти винаги има облак, който в слънчеви дни прилича на ореол.
Силата на това място е открита още преди столетия, когато в района са били построени девет манастира, от които до днес са запазени три. Мистерията на върха и сега привлича хиляди планинари и всяка година се правят масови изкачвания-едно през лятото и второ през зимата. Свободно време за отдих. Безплатно ползване на закрит отопляем басейн. Срещу заплащане на място – ползване на сауна, парна баня, солна стая, джакузи и други услуги в Wellness центъра. Вечеря в ресторанта на хотела с жива музика и включени напитки ALL INCLUSIVE местно производство (безалкохолни и алкохолни – ракия, вино и бира).

ПРОГРАМА

1.ДЕН / София-Ртан 29-30.10.2022 Цена 158 лв.
– 06.00 ч. отпътуване от гр. София (автогара Сердика/трафик маркет) за Сърбия с лицензиран, комфортен автобус по маршрут София – Калотина – Парачин – Ртан (280 км.).
– Пристигане към 10:00 ч. настаняване в ETNO CENTAR BALASEVIC – 3*, разположен в подножието на Ртан, наричана мистериозната планина на източна Сърбия.
– 11:00- начало изкачване на пирамидата – връх Ртан. Отиване и връщане – около 5 часа
– 18:00 – Вечерна програма – СПА, беседи в басейн на чаша вино и други интересни неща…. Дух, Душа и Тяло в едно Цяло..:))

2.ДЕН / Ртан – Зайчар – София
– 08-10:00 Закуска.
– 10:10 – Соко баня – Феликс Ромулиана-гр.Зайчар
Закуска. Свободно време. Следобед – полудневна екскурзия (включена в цената) с посещение на късноантичния археологически комплекс Гъмзиград (40 км.). Дворецът там – Феликс Ромулиана е построен от римският император Галерий в края на III, началото на IV век и носи името на майката на императора – Ромула. Селището се простира на 6,5 хектара с отбранителна система от 12 кули и руини от по-стара система с 4 кули. Разкопките започват през 1953 г. и разкриват няколко палата и храмове. През последните години в комплекса се извършват значителни реставрационни работи и мястото добива все по-голяма известност. През 2007 г. дворецът е вписан в листата на световното историческо наследство на ЮНЕСКО. Посещение и свободно време в центъра на гр. Зайчар (11 км.)
– Пристигане в София към 16:00 – 17:00ч.

Записване
За участие в това вълнуващо пътешествие е необходимо да внесете първоначална сума от 59 лв. по сметка на:
Сметка в лева банка ДСК: BG19STSA93000025307630 BIC STSABGSF Титуляр „Фондация Виделей България“
Снимайте, сканирайте плащането и заедно с двете имена го изпратете на имейл:
videlei.travel@gmail.com

Основание: СЕМИНАР РТАН 29-30.10.2022
До няколко дни ще получите името, лиценза и банковата сметка на туристическата компания към която да доплатите останалата сума 99 лв.
ТЕЛ. 0897 660 662

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *