Публикации

5 храни, които регенерират кожата и я пазят от силно слънце.

 

Изключително важно е да пазим кожата си от слънчевите лъчи през лятото. Освен използването на специална козметика, е добре да допълним и с природни средства – определени храни също помагат за по- голямата защита от UV лъчението, пише senzacia.net

1. Чушки. Това е един от най- използваните зеленчуци през лятото. Чушките са голям източник на витамин А, които предпазва кожата от по- сериозни изгаряния.

2. Чери домати. Като цяло доматите също са полезни за защита от слънчевите лъчи. Но чери доматите съдържат по- голямо количество от антиоксиданта ликопен, който предпазва кожата ни от външните агресии.

3. Диня. Тозим любим летен плод не само е вкусен, но и помага да защитим по- добре кожата си от слънцето. Той също съдържа ликопен, който е характерен за червените плодове и зеленчуци.

4. Какао. Съдържа антиоксиданти, които предпазват от слънчевите лъчи.

5. Зелен чай. Освен че много се използва в почти всички диети за отслабване, тази напитка ни защитава и от слънцето.

Тези храни могат да ни предпазват от слънцето, но разбира се, трябва да са комбинирани с подходящата слънцезащитна козметика. Освен с това си свойство, имат и други полезни въздействия върху здравословното ни състояние. Автор: ПИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *