Публикации

8 неща, за които трябва да се борите всеки ден

105 rejoyce life magazine

105 rejoyce life magazine

1. Лично величие Лесни цели не съществуват. Целта е точка на постижение, която изисква усилия и жертви. Всеки успех изисква себеотдаване и борбеност. И за да стане по-ясно ще дадем следния пример. След време, когато легнете на смъртно легло няма да си спомните за лесните моменти от живота. Напротив – ще се сетите за трудностите, с които сте се сблъскали и които сте преодолели успешно. Ще мечтаете за силата, която сте имали тогава, за да се преборите със задачи, които са изглеждали непосилни. Не правете това което е лесно, а това на което сте способни! Смайте себе си със собственото си величие!

2. Истина и почтеност Личното преобразяване и израстване може да бъдат забележително възнаградени, но само тогава, когато промяната е базирана на истина и почтеност. Когато не сте били напълно честни някога или с някой в живота си всякакъв вид промяна е била базирана на гняв и чувство на безсилие. Истината винаги ще ви преследва; тя няма да престане да съществува, само защото я игнорирате. Да се преструвате в който и да е аспект от вашето съществуване, бавно ще изкопае дълбока дупка в душата ви. Животът просто няма да работи за вас, когато вие не сте самите себе си. Често ще ви е трудно да приемете истината, но тя винаги ще ви кара да се чувствате свободни накрая.

3. Съзнание, освободено от завист и ревност Завистта и ревността са скъпоструващи състояния, вие просто не може да бъдете себе си ако сте подвластни на тях. Когато им се отдадете, цената която ще платите е твърде висока – лошо настроение, непродуктивно мислене, комплекси за малоценност и хронично главоболие. Да завиждате на някой друг за нещо, което притежава, е все едно да изпиете отрова и да чакате да се почувствате по-добре. По същия начин ако се опитате да оплетете и ограничите някого с ревността си, това само ще ви навреди и ще ви кара да се разкъсвате отвътре. Вместо да си блъскате главата за неща, които не съществуват или не искате да се случат, по-добре си помислете за това което имате, какво искате да постигнете в бъдеще и какво можете да направите сега, за да постигнете напредък с това, което имате.

4. Позитивна промяна Когато попаднете в ситуация, в която не искате да бъдете, възможността да направите каквато и да е промяна изглежда доста привлекателна. И все пак, случайни промени, просто заради самата промяна, най-вероятно няма да ви направят щастливи. Когато използвате вашето време и енергия, за да направите промяна, бъдете сигурни, че това е промяна, която не само ще ви отдалечи от мястото, на което се намирате, но също така ще ви отнесе на по-добро място. Осъзнавайки, че трябва да направите промяна, само по себе може да бъде голям източник на мотивация, но за да извлечете максимума от тази емоция и да получите нужната промяна трябва да я насочите към създаването на ценни неща. Не се борете срещу това, което не искате, а създайте това което искате. Не наказвайте тези, които са ви причинили болка, а се опитайте да простите и се съсредоточете върху това, което успокоява болката. Не се фокусирайте върху това от което бягате; дайте поле на великите неща, които искате да създадете в живота си.

5. Желание да се учите от грешките Една грешка не трябва да ръководи целия ви живот и не може освен ако не ѝ позволите. Сега, този час е чисто нов час без никакви грешки в него. Помислете за грешките си и се учете от тях, но не позволявайте на тяхното бреме да ви преследва. Пътят на успеха е пълен с грешки. Да ги избегнете всичките е невъзможно. Нещото, което в крайна сметка ще реши вашият успех или провал, не се състои в това колко грешки сте направили, a как сте се справили с тях. Истината е, че всички грешки умират бързо, но вие не можете да продължите да живеете пълноценно, ако не се научите да приемате грешките и да си прощавате за допускането им

6. Упорство и търпение Преди да се предадете, помислете колко жалко би било ако резултатите, които се опитвате да постигнете изискват съвсем малко допълнително усилие. Колко неприятно ще е ако влакът, който сте чакали пристигне точно 5 минути след като сте си тръгнали от гарата? Успехът не изисква само усилия, той изисква постоянство и търпение! Починете, когато се уморите, но не се отказвайте. Никога не знаете какво се крие зад ъгъла. Може да е всичко, за което сте работили или може да е просто поредният маркер по пътя ви. Така или иначе, когато сложите единия крак пред другия един ден следващата стъпка, която ще направите, ще бъде тази, която ще ви отведе към целите ви.

7. Истинска любов Няма сродна душа, която да реши всичките ви проблеми. Няма любов от пръв поглед, която продължава без полагане на допълнителни усилия и поемане на отговорности. Но има някой там, за който си заслужава да се борите. Не защото този някой е перфектен, а защото този някой е несъвършен по всички начини, които на вас толкова много ви допадат. Вие приемате недостатъците си един на друг по начин, по който позволявате на вашите две души да се слеят и да заработят ефективно като една. Вие ще разберете кога сте срещнали такъв човек, когато чрез него се запознаете с най-доброто от себе си.

8. Доброжелателство Няма спокойствие и величие на духа там, където има предателство на собствената ви добра воля. Винаги се стремете към пълна искреност на вашите мисли, думи и дела. Ако това не е така, не го правете! Ако е невярно, не го повтаряйте! Правете това, което правите, защото смятате, че това е правилното нещо. Правете правилни неща дори, когато никой не ви наблюдава. Бъдете един от хората, които правят истинска разлика в света, оставяйки го малко по-добър и по-здравословен, отколкото сте го намерили. Източник: marcandangel.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *