Публикации

Ако вдишвате всеки ден по 5 минути миризмата на това растение, ще подсилите паметта си

Розмаринът е невероятно здравословно растение, което се използва за традиционно лечение от векове. Той е лек за много заболявания и по-специално много помага на хора, които имат проблеми с паметта.

В Гърция е много популярно студентите да си поставят розмарин в косите по време на изпит.

Тази билка е известна от древни времена, споменава се като лекарство за мозъка в трагедията „Хамлет” на Шекспир – Офелия го е сложила в своя букет: „Ето розмарин, той е за молитва, любов и спомен.”

Розмаринът съдържа естествени съставки, които осигуряват протеини за нашия мозък, а това влияе положително на неговото функциониране, ускорява процеса на мислене и ни помагам по-бързо да вземаме решения. Изследванията показват, че това лечебно растение възстановява увредените ДНК клетки.

Проведено било изследване, при което хората вдишвали изпаренията на етерично масло от розмарин, регистрирани били удивителни резултати. Групата от хора, които вдишвали от маслото, показала с около 60-75% по-добра способност да запомнят непознати неща от другата група, в която не били подложени на розмариновото въздействие.

Източник: mall359.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *