Публикации

Бъбречно-каменна болест

Vladimir Boshnakov нет

Vladimir Boshnakov нет

 

Владимир Бошнаков

Той е на 86 години, един от първите електронни инжинери на България. Бил е военен преподавател, после директор на Института за изследване на медицинска техника към Министерството на здравеопазването в България.

През 1998г. животът му се променя, разбира след два припадъка, че страда от 4 неизлечими за съвременната медицина болести. Успява да преодолее изпитанията по пътя на народната медицина, търси литература, пробва върху себе си…

Днес е в прекрасно здраве и всеки ден посреща хора, за да им помогне.

И е твърдо решен да сподели наистина с всеки натрупания опит. Затова подготвя книга.

С неговото съгласие, тук ще публикуваме част от рецептите му. Споделяме от сърце надеждата му пълното им издание на книжен носител да срещне нуждаещите се в края на това лято или в началото на есента.

Повече за Владимир Бошнаков можете да научите тук: http://www.y-petrov.com/vladimir-boshnakov

Болестта протича с образуване на пясък и камъни (оксалатни, фосфатни или уратни) в бъбречното легенче или в пикочния мехур. Причина за образуването им е промяна в състава на урината, увеличаване количеството на неразтворими соли в нея, които се натрупват като утайка и образуват камъни, достигащи в отделни случаи големина до няколко сантиметра. Те могат да бъдат единични или многобройни. Да се задържат в легенчето или да слизат по пикочните канали и да попадат в пикочния мехур. Могат да се образуват и в самия мехур.

Образуването им се дължи най-често на нарушения в обмяната на веществата, на възпалителни процеси, на неправилен хранителен режим и при консумиране на неподходяща за пиене вода. Основни признаци за образуването им са пристъпни болки в кръста и смущения при уринирането.

Има само един доказан начин за предотвратяване образуването на пясък и камъни в организма: да се пие само преварена вода с щипка магданоз в нея. Познавах човек, претърпял две тежки операции с риск за живота му. Извадиха от бъбреците му два камъка, по тежки от 60 грама всеки. Пенсионираха го по болест. Беше на около 40 години и животът му се превърна в ад от наложените му ограничения от лекарите.

Спаси го една баба от с.Желява, Софийско, която му казала да пие само чай от магданоз и да се храни нормално. Видях го след десетки години в цветущо състояние, доволен от живота си. Единственото му неудобство беше, че трябваше да носи шишето с чая от магданоз винаги със себе си, но това беше бял кахър при възможността да живее нормално и без страх от кризи. Препоръчвам горещо на всички, които имат бъбречно-каменна болест да последват примера му.

Рецепти за лечение на бъбречно-каменна болест

1. В половин кофичка кисело мляко се слагат нарязани на ситно 20 стръкчета магданоз, разбъркват се и се изяждат 30 минути преди вечеря.

2. В три литра вряща вода се слагат три супени лъжици брашно от ленено семе. Ври десет минути и като се охлади се добавя сок от два лимона и три лъжици мед. Пие се три пъти дневно по една винена чаша, 30 минути преди ядене в продължение на три месеца.

3. Десет пресни стръка или три супени лъжици от изсушен петопръстник се варят три минути в 600 гр. вода. Отварата се прецежда и се пие по 200 гр., 30 минути преди всяко ядене.

4. Приготвя се добре разбъркана билкова смес от равни количества камшик, гръмотрън, овчарска торбичка и брезови листа. Една чаена лъжичка от сместа се залива с 250 гр. вряла вода и кисне в нея три минути. Настойката се прецежда и се пие три пъти дневно, 30 минути преди ядене.

5. Да се пие по две супени лъжици зехтин дневно.

6. Сутрин на гладно да се изпиват по 100 гр. пресен сок от черна ряпа.

7. Сутрин и вечер, 30 минути преди ядене, се изпива по една чаша от 250 мл. чай от мечо грозде и хвощ. По една чаена лъжичка от двете билки се заливат с 250 гр. вряла вода и киснат в нея три минути. Настойката се прецежда и се изпива.

мечо грозде

Мечо грозде

8. Добре разбъркана билкова смес за изхвърляне на камъни от:

По 10 гр. листа от касис, стръкове от лавандула, стръкове от самобайка, плодове от хвойна, шишарки от хмел и венчелистчета от роза.

По 20 гр. стръкове от ранилист, листа от мечо грозде, листа от червена боровинка, листа от широколист живовляк, от босилек и от лайка.

По 30 гр. коприва, 40 гр. стрити шипки, 60 гр. плодове от горски ягоди и 60 гр. хвощ.

Две чаени лъжички от сместа се заливат с 500 гр. вряла вода и се задушават 30 минути. Настойката се прецежда и се налива в термос. Изпива се топла на три равни части 30 минути преди всяко ядене. При изхвърляне на камъните да се пият греяно червено вино и топла вода.

9. Три супени лъжици сух, стрит жълт кантарион се заливат с 300 гр. вряла вода, престояват в нея два часа. Настойката се прецежда и се пие по 100 мл. 30 минути преди всяко ядене.

10. Една чаена лъжичка сухи, стрити корени от репей се заливат с 200 гр. вряла вода и престояват в нея два часа. Настойката се прецежда и се пие по 100 мл. 30 минути след обед и след вечеря.

11. Една чаена лъжичка сух, стрит пелин се залива със 150 гр. вряла вода и престоява в нея два часа. Настойката се прецежда и се пие три пъти дневно по 50 гр.

12. Да се консумира магданоз във всякакъв вид. Като салата, подправка към яденето, чай от магданоз и други без ограничения.

13. Вечерта една супена лъжица семена от моркови се заливат в термос с 600 гр. вряла вода. Сутринта настойката се прецежда и се пие топла по 200 мл. 30 минути преди всяко ядене.

Equisetum telmateia

Планински хвощ

14. Девет дни преди новолуние се почистват и нарязват на ситно пет големи глави чесън. Заливат се с един литър ракия или водка. Настойката се държи в стъклен съд на слънце, но не до отоплително тяло. При настъпване на новолунието всеки ден се пие по една ракиена чашка от нея на празен стомах в продължение на седем дни. При следващите новолуния се пие отново. Съдейства за изхвърляне на камъни от пикочния мехур. За да не допират камъните да стените му, той не се изпразва докрай.

15. Народен метод за разтваряне на камъни в бъбреците и в жлъчката (по д-р Димитър Пашкулев)

Започва се с 24-часово гладуване. След това се прави клизма. Един час след нея се изпива една чаена чаша зехтин и малко след това една чаена чаша сок от грейпфрут. Ако се появи гадене, легнете и дъвчете парченце лимон за да не повърнете. Не бива да се приемат течности. 15 минути след изпиването на зехтина вземете английска сол за прочистване. След още 15 минути може да се пие вода.

Второто денонощие пак се гладува, като посочените вече процедури се повтарят. Трябва да се следи за появата на камъни в урината. Те най-често имат зеленикаво, кафяво или кремаво оцветяване.

Процедурите се повтарят и следващите денонощия, докато камъните се разтворят и изхвърлят напълно. Ако не можете да издържите на продължително гладуване и на болките от изхвърлянето на камъните, може да прекъснете процедурите и да ги подновите след няколко дни или седмици.

Желателно е преди започването на процедурите и след завършването им да си направите изследване (урография или ехография), за да се убедите в резултата от проведеното лечение.

16. Да се пият четири винени чаши чай дневно от листа или пъпки на бяла бреза. Една супена лъжица пъпки или две супени лъжици, нарязани на дребно листа от бяла бреза се заливат с 500 гр. вряла вода, като се добавя и една чаена лъжичка сода бикарбонат. Чаят не се вари, а се кисне един час, след което да се пие три пъти дневно 30 минути преди ядене и четвърти път късно вечерта, като се раздели на четири равни части.

17. В месеците, когато има дини да се изяждат дневно по 200 гр. земна ябълка (гулия) и до два килограма диня в продължение на десет дни.

18. Да се прави „воден удар“ с чай от липа в продължение на десет дни, като се изпива дневно максималното количество чай, което можете да поемете. При желание може да го подслаждате с мед. Според виенски професор уролог, ако се прави веднъж годишно, това е един от най-добрите начини за изхвърляне на пясък и на дребни камъчета и за предотвратяване на образуването им. Според същия професор, той си е доставял български липов цвят за тази цел, тъй като бил много по-добър по качества от австрийския.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *