Публикации

Настава зло време за 12 дни. За бъдни вече хляба гони таласъмите. Направете си мощен защитник. Ето как:

21115201182222

Настава зло време – на Бъдни вечер небето се отваря и тръгват духове, караконджули, бродници, вампири, поганци и таласъми. Те бродят 12 дни до Йорданов ден и за да не причиняват беди,трябва да бъдат омилостивени и подчинени.

21115201182222

По традиция за всички земеделски народи универсалното магическо средство е хлябът, безкръвната жертва. У нас обредният хряб не е просто храна, според случая той носи различна и богата символна и култова натовареност. В различните краища на България наричат хляба на Бъдни вечер различно – боговица, богова пита, бъдняк, вечерна и т.н. Както личи от името, той е посветен на Бога – според християнската митология на новородения Божи син, според предхристиянската на младия езическия бог – Слънцето.

Коледните празници съвпадат с древноримските празници Календи, които отбелязват дните на зимното слънцестоене, след които денят започва да нараства. Боговата пита се прави само от пшеница. В народната традиция подготовката за замесването й започва още от късното лято. Подир вършитба за обредния хляб се избира най-едрото и чисто зърно. В деня преди Коледа брашното се пресява до три пъти, а в нощвите се пускат пръстените и гривните на невестите.

Така се възпроизвежда идеята за растеж, богатство и плодородие. Тестото се замесва с мълчана, неначената вода, донесена в зори от мома или невеста при пълно мълчание. В съда, в който се носи водата, са натопени билки, от него не трябва да се разлее нито капка. За да шупне квасът, водата трябва да е топла. Тя обаче се стопля на жив огън, горящи въглени, от които не излиза дим. Меси се от млада, празнично облечена, „чиста“ (която не е в месечен цикъл) жена. На Бъдни вечер хлябът трябва да е кръгъл. На някои места обаче го правят с форма на животно или предмет – крава, свиня, бъчва, каруца. Украсен е с пластики от тесто: символи на слънцето, на жизнения кръговрат и четирите посоки на света – кръст, кръг, пречупен кръст (древен символ, присвоен от нацистите), спирала, концентрични кръгове, розета, флорални мотиви или идеограми на кошара, зърно, кола и т.н., които са разбираеми само за хората от групата, която ги използва.

Заради многообразието на културите, оставили следите си по нашите земи, ритуалите, свързани с хляба и Бъдни вечер, са порядъчно объркани. Той хем е посветен на слънцето и раждането на живота, хем представлява класически помен заради връзката с подземните сили и духове. При сядането на трапезата се оставя място за мъртвите – например известен прародител или родоначалник. По една хапка от всичко отделят за Дядото, стопанина, наместника, добрия дух, покровител на рода. Вечерта не махат софрата, защото вярват, че той ще дойде на вечеря. Според някои вярвания пък храната е за Богородица или за млада Бога. За да се прогонят злите сили обаче, хлябът се прекадява и се разчупва на кръст от най-възрастния мъж в семейството. На масата със същата цел се слага и чесън.

Трапезата на Бъдни вечер трябва да е обилна, а храните на нея нечетен брой. Те задължително са постни, защото това е последният ден от коледните пости. В Божия хляб в никакъв случай не трябва да има мляко, яйца или масло. Някога са го замесвали с квас, сега, за да бухне питата, може да се използва мая или бакпулвер. Само със сода питата не се надига, а значи няма да набъбне и късметът. А на бъднишката трапеза всички храни трябва да набъбнат. Затова се слагат боб, жито, сарми с ориз или булгур, ошав. Заедно с основната пита се приготвят и хлябовете за коледарите. Те са или плетеници, или краваи с дупка в средата. Коледарският „вит-превит“ кравай също се украсява, освен с форми от тесто, и с чимшир, здравец, бръшлян, орехи, стафиди и пара. Вечерята представлява сложен ритуал. Под трапезата се поставя слама. Тя трябва винаги да е кръгла – като слънцето и живота. Вечерята започва рано – за да узреят рано житата.

По време на яденето не се става, за да лежат квачките върху яйцата и да измътят пилета. Само стопанинът може да става, но трябва да ходи приведен, за да се превиват житата от зърно. Остатъкът от хряба се слагат високо на полицата, за да са високи житата. След вечеря децата се търкалят върху сламата само в една посока, за да натежат класовете от зърно и да полегнат на една страна.

Пита с паричка за Бъдни вечер – Продукти: 1 кг брашно, голяма чаша топла вода, лъжичка сол, 1 бакпулвер.Начин на приготвяне: брашното се пресява два пъти. В средата на купчината се прави кладенче, изсипват се бакпулверът и солта и бавно се забърква тесто с топлата вода. Колкото по-дълго се меси, толкова питката става по-пухкава. Тестото втасва 10-15 минути, след което се оформя питката, набожда се с вилица, а парата се пъхва отстрани. Пече се на силна фурна. Кола или колца Продукти: 1 кг брашно, 1 газирана или обикновена вода, 25 г мая, 3 яйца (един от жълтъците се отделя за намазване на тестото), 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. олио. Начин на приготвяне: Маята се разтваря с топла вода. Брашното се пресява и по средата на купчинката се прави кладенче, в което се слагат яйцата, солта и захарта. Накрая бавно се добавя маята и останалата част от топлата вода. Меси се, докато тестото стане гладко. След това се разделя на пет части, една от които е по-малка. Тестото се размесва по дължина, за да може да се навие на четири кравайчета, които представляват колелата на каруцата. Между тях се оформя един обединяващ ги „прът“.

Пита със сусам Продукти: 1 кг брашно, малко пакетче мая, 1 с.л. захар, 1 с.л. олио, чаша хладка вода или мляко, 3 яйца, 1 ч.л. сол и няколко лъжици сусам.Начин на пиготвяне: Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Забъркват се яйцата (единият жълтък се оставя за намазване), захарта, солта, разтворената мая и се долива бавно топлата вода или млякото. Меси се продължително, докато тестото увеличи обема си и се появят малки мехурчета. Разделя се на малки топчета и се омесва отново, след което те се нареждат в голяма тава. Питата престоява до втасване, намазва се с жълтък и се посипва със сусам. Пече се в силно загрята фурна. Може да се натрие човек – самите длани с чесън, зад ушите, подмишниците  ( колкото и да мирише там има вход за енергийните тела на човека ). Това е ритуал за здраве, който събира природните енергии в този ден и ги вкарва в тялото.

Сега е специално време за изготвяне на мощен Защитник в Бъдната вечер. Силите на Светлината вече пробиват зимната половина на деня, мрака отстъпва, удължава се деня, а това е свързвано с преобладаващото влияние и мощта на определени Светли същества,сили, които се грижат за светлината, за деня, за всички живи същества, за конструкцията, управлението и подредбата на Този Свят. Разбира се грижата е и за хиляди други наглед малки детайли, които са тухличките в голямата стена, на голямата сграда наречена Система на живот-Земя , за да увеличат потенциала си и поемат раждането, пробивната мощ на Христовата душа…Това се случва в навечерието на Рождество Христово. Небесата са готови да пропусната енергията на Сътворението, мобилизирани за крепка подкрепа на Делото на Спасителя. Всяка живинка, всяко растение на Силата е готово да съдейства. В този момент импулсирането на един такъв Помощник на Светлината – в случая чесън – с Божията Молитва и ритуал на Бъдни вечер кодира в молекулите, в енергийната обвивка, в астралната му и етерна проекция огромна сила, въздействие за защита и предпазване от други нехармонични и негативни вибрации, трептения, информации, енергии, които се внедряват по различни начини в обкръжението на био-енергийната ситема на съществата от по-висш порядък – хора и въздействат крайно отрицателно. Фолклорът ги нарича уроки, магии, лоши очи, проклятия и т.н. Ето как може да си направим прекъден чесън, който да пазим през цялата година и да ни служи като защита.

Взимате три глави небелен чесън. По възможност по-големи. Слагате ги в средата на трапезата на Бъдни вечер. Може да сложите и колкото желаете повече глави, но три от тях си ги наричате, че няма да се консумират и след прикадяването ги слагате на високо в дома.

Може да използвате и цяла връзка от десетки глави, ако имате няколко имота или домове, офиси, сгради и т.н. Ако ги събере масата ги слагате. На трапезата задължително трябва да има САМО постни ястия 7, 9 или 11!!! Когато всички напитки и ястия и плодове – всичко е сложено на масата ЕДВА ТОГАВА СЕ ЗАПОЧВА.

1. Нареждате се около маста прави всички.

2. Пали се свещ в осовната питка.

3. Казва се „Отче наш“.

4.След което най-възрастния от дома, а ако най-възрастния е просто гост – то домакинята на дома сипва в една чаша ЧЕРВЕНО вино, което е предварително поставено на масата – бутилката и започва да разлива по една капка на 4-те посока на света – 4-те ъгъла на масата, като не се намира между хората и масата, а е зад гърба на хората. Тоест те си остават в кръга около масата, а човекът минава зад тях. Почва се от източния край с думите: „От Земята никнало” – сипва една капка на източния ъгъл – отива на западния ъгъл – разлива друга капка и казва от „Бога раснало”- отива на южния, разлива 3-та капка и казва ”Като пролет да цъфти” – отива на северния ъгъл, разлива и казва” Като есен да завързва” (задължително се приключва на северния ъгъл. Енергийните меридиани вървят от Юг към Север и така се диагностицира човек от радиестезисти и т.н..)

5. Остава чашата на масата.

6. Взима се кадилника от същия човек, в който преди започването е добре да има сложен въглен или в момента се поставят само и единствено от него- той прави целия ритуал, но никой НЕ СЕ ОТДЕЛЯ ОТ МАСАТА.

7. Слага се тамян – задължително купен от църква, не от магазинче.

8. Почне ли да дими се започва прикадяването, което е кодирането, защитата, на цялото семейство, на дома, а чрез Защитника – чесъна се предава и на други места. По-надолу ще разберем как. Така Дима е започнал да излиза и сега – Внимавайте – с дясна ръка по посока обратна на часовниковата стрелка се започва прикадяването на хората, които все още са прави около масата. Минава се зад тях и се правят кръгови пасове – движения като хем са около гърдите на човека, който прави ритуала тоест сякаш сам себе си прикадява хем това става като се движи зад всеки един от хората на масата и обикаля масата в кръг 3- пъти! Почвате от ваше ляво рамо с кадилника и все едно въртите волан на кола го движите в кръг от ваше ляво рамо – сърцето – към дясно рамо пред гърдите и правите кръгове така и минавате зад всеки един от масата като гледате димът да обхване всеки един. Протягате ръка към главата му -тила за да мине дима от там. Започвате от вашето място 3-те обиколки и завършвате на вашето място. Докато обикаляте си казвате шепнешком Отче наш, а другите мълчат. След това правите вече над самата маса кръгови 3 движения от ваше място, като са по спирала – третото движение, кръгче на ръката с кадилника е най-малко и се спира ТОЧНО НАД ЧЕСЪНА! Задържате малко и докосвате с кадилника главите. Махате настрани долу до масата до вашия десен крак кадилника, докато се издими. Да, понякога става много димно в стаята, но това е много, много добро ! Продължавате:

9. Вземате запалената свещ от питата на масата и я слагате някъде настрани.

прекръствате се, взимате питката, която ще се къса, на която е била досега свещта с две ръце давате я на всеки да се прекръсти и я целуне, след което със следващия по старшинство на масата разчупвате питката, като я вдигате на ниво глава или над главата и правещия ритуала с дясна ръка повдига единия край нагоре към небето, а другия насреща – трябва да е лявата му ръка, навежда питката надолу към Земята. Раздавате парчетата на присъстващите. Трапезата не се вдига цяла вечер, дрехите с които сте били не се перат веднага, а се накисват във вода преди това. Самата вода се излива на цветя или на дърво. Чесънът – слагате го над входната врата. Така всеки, който минава бива „окъпан” от влиянието на мощния ритуал и сила на Защитника от Бъдната вечер. Тушират се негативни влизания в дома или офиса от недобронамерени хора и негативни вибрации. На секцията в дома на високо слагате другата глава и от време на време в тежки и трудни моменти може да я допирате с натъркване или ако имате много – да срежете от скилидката чесън малко, за да излиза леко летливата му субстанция до: дясно слепоочие, тил, теме, междувеждие, лява гърда, подмишници, лъжичка, пъп, средата на гръбнака, свършека на гръбнака, дясно и ляво бедро – вътрешната част, дясно подколяно, ляво коляно, дясно под стъпало, ляво стъпало. Това са входове в четирите центъра на етерния двойник, на звездното и 7-те на мисловното тяло, които се пречистват. Те са като вихри на обмен на енергии и кодирания от бъдната вечер чесън оказва огромно влияние на тези места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *