Публикации

Ден на приемане на Божията воля – прошката! Един по – различен прочит на състоянието

От древни времена, келти, траки, египтяни, всички посветени, жреци и умни хора избягват предприемане на дейности на Слънчево затъмнение те са “ утихвали“, стопирали са всякаква светска активност и са обръщали внимание към вътрешното състояние на духа – да бъде просветено, да не се замъглява от мрака в духовен аспект – злоба, ненавист, отмъщение, агресия, интриги, алчност, себелюбие и др.

Палели са огньове както на физически план ( и са преминавали през тази стихия за пречистване), така и в духовен – медитации, сбирки, пеене, четене на свещени писания, задружно прекарване на дните и вътрешна работа. Сега е особено съчетанието му с празника Поклади, Сирни заговезни. Деня на приемане на Божията Воля и запалване на огъня на душата, просветелението и вътрешния поглед към себе си.

Защо е деня на приемане на Божията Воля?

Защото само осъзнатия човек може да прости за причинените страдания.

Осъзнаването е разбиране на закона за причинно – следствената връзка, 6 – тият принцип на Хермес ( Всяко следствие си има причина и всяка причина си има следствие). Това означава най – просто казано следното: “ когато сееш ветрове ще жънеш бури“ – всяко действие извършено от нас си има обратното противодействие.

Тук идва рабирането за миналите животи – каквото си посял в този живот, ако не можеш да ожънеш сега, то идва в следващия.

Езотеричното знание не е за всеки и затова в древността, а и сега се преподава в школи. Само Осъзнатия човек може да разбере даването и приемането на карма, като акт на приемане на Божията Воля и че няма нищо случайно.

Прошката е висш осъзнат акт на даване и приемане на карма.

Това е част от Великия План на Твореца за еволюция в по гъстата енергия – материята и по – високо организираната – енергийните и духовни нива, светове през които минава душата в системата на живот на Земята…

Само възлюбилия Господа, разбира че всичко, което му се случва, чрез хора около него е Волята Божия и че за всичко си има причина , ако не в този то в друг живот…

Веднъж даваме карма веднъж получаваме….

Прощавайте и да ви бъде простено!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *