Публикации

Дева Мария от снега. Спасителката на италианските българи по време на чума

Без име1 2

 

Здравейте приятели, Българи!

„Знаете ли защо вали сняг днес в България и ще вали през цялата седмица?!
През 1347 г китайската чума, пренесена от генуезки търговци с кораб от тяхната колония Феодосия в Крим, навлиза в Европа. Нейни жертви стават около 100 мил души в Азия и Европа.

Без име1 2

Когато чумата започва да коси жителите на градчето Челе ди Булгерия, на юг от Салерно, основано от потомците на българския Кан Алцех през 7-и век, нашите сънародници се качват на близкия хълм и започват да се молят на Св. Богородица да ги спаси. На 15 август в Деня на Успението започва да вали сняг, който продължава 3 дни. Представете си какво означава да вали сняг през август в райони, където по това време обичайно е 35 – 40 градуса.

Снегът убива чумата, българите са спасени и построяват в чест на това събитие Chiesa di Santa Maria delle Nevi – Църквата Дева Мария из снега.

Без име222 2

Българският народ е избран народ, повече от 7 000 години ни има на Земята, преодолели сме безброй тежки изпитания….. защото това ни е мисията: да пречистваме лошата енергия и да пробуждаме душите на хората. Ще се справим и този пьт, давайки светъл пример на останалите народи“. Asparuh Vasev.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *