Публикации

Енергийни правила за здраве, здрав сън, хармония и енергизиране по Учителя

Не яж, когато си гневен, неразположен.

Храната е жива и тия частици, след като влязат в организма ти, с благодарност ще го обновят. Ще ядеш бавно, спокойно и малко, да усещаш лекота в стомаха си. * * * Правилно спане е, когато си легнеш на дясната или на лявата страна, до сутринта да не се обръщаш, да няма никакво хъркане, мърдане, дишането да е плавно и тихо. Най-хубавото е да спиш на дясната страна. Средна хубост е да спиш на лявата страна, на гръб не е хубаво, а по корем още по-лошо.

* * * Спането е необходимо за тониране на енергиите. Обновяване и пречистване на тялото става чрез спането.

* * * Ако вие не знаете как да спите, никога не може да се учите духовно. Да спите, това значи да поставите тялото си в такова положение, че като излезе вашият двойник, да намерите вашия учител, който ще ви преподава, защото знанието се преподава в духовния свят, а не на земята. Като си легнете, в пет-десет минути да сте запали. Правилното спане ще подобри вашето сърце.

* * * Когато обработвате земята, едновременно става обмяна между тялото и силата на земята. Чрез краката се възприемат енергиите от земята, затова порите на краката трябва да са винаги отворени и да ходите в топлите дни боси, за да може тази земна енергия да циркулира правилно

* * * Работата – физическа, духовна и умствена, трябва да се извършва с любов. 1/1 ако вие внесете нови методи за работа, за ядене, за спане, неразположенията ще изчезнат. Ще имате свеж ум, ще сте бодри, издръжливи.

* * * Когато истински отпуснете мускулите си един по един, тогава ще може да си отпочинете. Стегнатостта на мускулите предизвиква вашите нисши центрове, привлича астралните сили в долните слоеве на мозъка и се раждат отрицателни мисли и чувства.

* * * Не можете ли да спите спокойно, вие не можете да бъдете ученик на окултна школа.

* * * Христос казва: „Ако не ядете плътта ми и не пиете кръвта ми, нямате живот в себе си“. А тази плът и кръв е Словото Божие и ако то не проникне вътре в организма ви, вие нито може да бъдете силни, нито добри. Силата на Словото е мощна. „От днес аз съм здрав“. Ставаш и тръгваш на работа – това значи да направиш една вътрешна промяна в своето астрално тяло или в сърцето си.

* * * Ако спите денем на слънце, непременно вашият организъм ще привлече негативни лъчи – вълни от слънцето, така наречената черна светлина, и като станете, ще сте неразположени, затова денем не бива да спите.

* * * Ако знаете какви пертурбации произвеждат в организма ви тщеславието, любопитството и лицемерието, не бихте ги помирисали.

* * * Знаете ли на колко еволюции е послужило сегашното ни тяло? Знаете ли, че именно в тази материя са вложени всичките недъзи и недостатъци на ония, които са заминали? Тя е тор и този тор ние трябва да го преработим, тьй както растенията преработват всички нечистотии. И вследствие на това ние усещаме в себе си постоянно един гнет. Ако тази материя беше девствено чиста, ние не бихме чувствали тия състояния.

* * * Музиката тонира, премахва тревогите, дава едно уравновесяване на душата. Изпеете ли „Зун-мезун“, ще ви мине всичко. Разгневени сте, искате да си отмъстите някому – изпейте „Сила жива, изворна течуща“ и „Фир-фюр-фен“ няколко пъти, и ще трансформирате енергиите си. Всяка тревога се отразява зле върху ларинкса. Нисшите чувства, страстите загрубяват гласните струни, лютивото – също.

* * * Ще избягвате люто, кисело, солено, студена вода, дишането през устата; спането на сянка, спането денем, пиенето на течности по време на ядене; ще избягвате смесването на мазнините. Ще ядете или само зехтин, или само масло; храните също няма да смесвате.

* * * Ще се стараете да изправите вашите гьрбици. Гърдите изпъкнали, не изпъчени. Изправени, стройни, спретнати, чисти. Всяко поглеждане, всяко движение да е красиво, осмислено – и като ходите, и като се спирате, и като говорите, и като гледате, всичко да е хубаво.

* * * Хората страдат от натрупване на груби енергии, на по- луорганична материя около ставите и когато времето се промени, мускулите се съкращават, започва едно тьркане. В случая не ви трябват лекари и компреси, но ще кажете на болестта: „Слушай, аз съм мобилизиран, аз живея в свят на хармония, ти какво търсиш тука? Веднага да излезеш вън!“ Болестта е едно същество, може да погостува малко и после ще го препратиш да си иде.

* * * Симптомите на болестите се явяват по ноктите. За 180 дни може да се даде диагноза по тях, да разберете каква е болестта.

* * * По биенето на сърцето, 72 удара в минута, може да определите какви са теченията в еди-коя си част на земята. На края на пръстите има едни издатини, папили, те трябва да се развият много, да станат силно чувствителни, за да възприемат тези токове от космоса. Когато се развие чрезмерно чувствителността, образуват се малки, нежни, органически подувания и възприемат лесно тези токове.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *