Публикации

Геноцидът наречен аспартам

Много често се оплакваме от главоболие, световъртеж, страхово безпокойство или депресия. Обяснението – ежедневен стрес. Никой не подозира, че в основата на здравословния проблем стоят различни храни и безалкохолни напитки, съдържащи вредната компонента – АСПАРТАМ……

АСПАРТАМЪТ (Е951) е синтетичен подсладител , 200 пъти по-сладък от захарта. Състои се от аминокиселините аспартат и фенилаланин в комбинация с метанол. Всмукването му става в тънките черва, а освободеният метанол се отделя от аспартама при температура 30 градуса и се превръща във формалдехид /смъртоносен невротоксин/. Безвредната дневна доза метанол е 7-8 мг, а в един литър безалкохолна напитка се съдържат 500 мг – 70 пъти повече. Аспартамът влиза в състава на повече от 5000 продукта, в това число безалкохолни с представката “лайт”, дъвка “Орбит”, шоколади, кока-кола, кафе, какао, снакс, конфитюри, витамини, минерали, лекарства. Аспартамът, познат като подсладител Е 951, е създаден в края на 70-те години. Има мозъчно-туморно действие, причинява гърчове. Много проучвания доказват пагубното му влияние върху деца и възрастни. Пораженията са дълготрайни и “тихи”. Необходими са от една до 20 години, докато се натрупат патологични проблеми, а по-късно – появата на първите симптоми. Този подсладител носи милиони долари, управлявани от високи постове във властта – политици, бизнесмени, учени и журналисти, скъпо платени за своето мълчание. Действието на аспартама се усилва, ако беалкохолната напитка се взема на гладно, съхранена при температура над 30 градуса или на пряка слънчева светлина. Компонентите му проникват директно в мозъка и предизвикват главоболие, загуба на съзнание, умствена обърканост, гърчове. Остро и бързо отделяне на инсулин, който изтегля захарта от кръвта, превръща я в мазнини – настъпва затлъстяване. След въвеждането на синтетичния подсладител раковите заболявания в САЩ са скочили с 10%. Независимо от този резултат Световната здравна организация не е забранила напълно ГЕНОЦИДА, наречен АСПАРТАМ. Забранен е само за пилоти и капитани. По време на операцията “Пустинна буря” много от американските войници, консумирали храни и напитки с аспартам, развили “АСПАРТАМОВА БОЛЕСТ”. Оплакванията са десетки: тумор на мозъка, хронична умора, повишена захар и кръвно налягане, депресия. Пренасищането с подсладител Е 951 имитира автоимунни заболявания – мултипленна склероза, Алцхаймер, Паркинсон. Независимо от страшната патология той не само че не е забранен за употреба, а за пореден път прикрит.

Прикриването на истината е удобно за производители и търговци. Опасността от появата на силен конкурент на пазара кара висшите служители на фирми-гиганти, свързани с тази порочна верига, да прибягват до непочтени мерки, за да защитят своя бизнес. Ето защо през 1991 г. Америка забрани вноса на използваната от векове като подсладител в Япония билка СТЕВИА, която е 200-300 пъти по-сладка от захарта, и я обяви за опасна. Нещо повече, всички книги, които описват качествата на билката, са конфискувани и унищожени, включително и сборници с готварски рецепти, а производството на билката – забранено.

Сега, едва сега, наскоро Националната американска асоциация на производителите на беалкохолни напитки се обяви против употребата на аспартам.

Какво ще се случи с другите производства? На този въпрос отговор засега НЯМА.

В последните години все по-масово се употребява явната „химична отрова“ – подсладителят аспартам, който се съдържа в повечето безалкохолни напитки и много други продукти. Той е известен и с други имена като «NutraSweet», «Equal», «Spoonful», Е 951 (чети етикетите!). Аспартамът се използва като подсладител и в други газирани напитки, в прахчетата „Степ“, „Танг“, както и в някои медикаменти. Според Бети Мартини от Mission Possible: “Аспартамът е единственият генно инженерен продукт, за който ние имаме чисти доказателства, ясни документи и обстоятелствени случаи, показващи масивни епидемии на човешки заболявания и смърт” Освен това той е генетично инжениран хранителен продукт, продаван като хранителна добавка, и е ясно етикетиран на пазарите в САЩ. Това е изключение, след като позицията на САЩ е, че етикетирането на генно инженерните продукти ще изглежда като “негативно етикетиране”, което пък би било спънка за свободната търговия.

Всъщност как този изключително вреден продукт превзема пазара. Какво стои зад него? В “Нутраотрова” (Nutrapoison) Алекс Константин пише: “Фармацевтичната фирма G.D. Searle, работейки в симбиоза с държавни чиновници и конгресмени, подкупваше хората, които проучваха извършваните от нея нарушениа на закона, за да изкара аспартам на пазара.” През 1980 г. Public Board of Inquiry гласува единодушно да отхвърли употребата на аспартама, но с идването на власт на Роналд Рейгън, директорът на Агенцията за храните и лекарствата Артър Хейс разрешава употребата на Нутрасуит. Чрез още много машинации и “игри под масата”, за които тук няма да се спираме, този продукт завладява американския и световния пазар.

Понастоящем аспартам се добавя в повече от 6000 хранителни продукта и напитки, и се продава в почти 100 страни. През 1992 г. Нутрасуит подписа споразумение с компаниите Кока кола и Пепси кола с условието да бъде снабдителят им с аспартам. Най-голямата ирония и същевременно най-ужасяващото е, че този подсладител преобладава предимно в диетичните храни. Това е пълен абсурд – вещество, от което има, както ще видим по-долу, над 10 000 оплаквания и има регистрирани най-малко 92 болестни симптома, да се продава като диетичен продукт. Едва ли хранително-вкусовата промишленост е стигала до по-голямо безумие.

Ето някои от продуктите, в които се намира аспартам, като в повечето от тях не е отбелязан на опаковката:

безалкохолни напитки

дъвки без захар

какаови смеси

подсладено кисело мляко

мултивитамини

напитки с кофеин

сокове

разтворими чай и кафе

сосове

бързи закуски

„Ако аспартамът се нагрее до 30 С, то метанолът, съдържащ се в аспартама, се превръща във формалдехид, а от последния се образува мравчена киселина, която предизвиква метаболична ацидоза. Отравянето с метанол имитира множествена склероза. В случая с кожната туберкулоза ние открихме, че това заболяване се е разпространило толкова широко, колкото и множествената склероза, особено сред тези, които пият кола лайт и пепси лайт. Аспартам – съдържа токсични киселини, които могат да причинят мозъчни проблеми. Много хора съобщават за замаяност, главоболия, пристъпи, подобни на епилептични и менструални проблеми след употребата на този химикал. Аспартамът съдържа метанол, който се освобождава в дебелите черва, където се преобразува във формалдехид /Б.а. – т.е. формалин, споменавах го в козметиката, тъй като преминава и през кожата/, доказан канцероген. Хроничното излагане на много ниски дози от формалдехид се свързва с повреди в имунната и нервната системи, както и главоболия, общо влошаване на здравето, перманенти имунни увреждания и поредица от други сериозни здравни проблеми.

(Източник: Aspartame (Nutrasweet) slow death?)

>>Аспартам – безопасна доза: не повече от 3,5 г на ден !!

Цикламат Е952 – доказано причинява рак, от 1970 г. е забранен за употреба в САЩ.

Попадайки в стомаха, този заместител на захарта под действието на живеещите там бактерии се превръща в циклахексаламин — вещество, което не е изследвано и изучено. Вероятно поради това той е забранен в САЩ и страните на ЕС. Поради ниската си цена обаче този подсладител все още се използва в някои страни, особено в Източна Европа.

Захарин – доказано причинява рак в САЩ е разрешен за употреба при условие, че на опаковката на продукта има надпис предупреждаващ за вероятна опасност за здравето поради съдържанието на захарин. В Канада захаринът е забранен.

„Кока-колата“ сред вкусовите добавки

Друг изключително разпространяващ се продукт на хранително-вкусовата промишленост в последно време е вкусовата добавка „мононатриев глутамат“ (МНГ) – наречен сполучливо “вкусът, който убива“. Според Правилника на Европейската общност мононатриевият глутамат (MSG) и производните му съединения се обозначават с Е-621-Е623. 14

Мононатриевият глутамат попада в обсега на проблема храни с пристрастяващ ефект , защото има леко адиктивно действие. Масовото му разпространение изобщо не е случайно – и при него действа правилото: най-сигурният клиент е зависимият клиент!

АЦЕСУЛФАМ К {Е950, или още Sweet One}. 200 пъти по-сладък от захарта. Също като захарина, цикламата и аспартама не се усвоява от организма и бързо се извежда от него. Широко се използва в производството на безалкохолни напитки, смесен с аспартам.

Минусите: Съдържат метилов етер, който влошава работата на сърдечно-съдовата система, и аспарогенова киселина — тя оказва възбуждащо действие върху нервната система и с времето може да доведе до привикване. Тестовете показват, че при животните тази добавка причинява рак. Ацесулфамът се разтваря лошо. Продукти, в които се съдържа този подсладител, не се препоръчват на деца, бременни и кърмещи жени.

Безопасна доза: не повече от 1 г на ден.

..в бързо отравяне FuckDonalds и KFC усетих нещо. На буквално 30-50 метра от тия заведения се носи отвратителна смрад на гранясало олио. Американ хай стандарт за българската колония. Надницата на работниците във FuckDonalds e 1.20 на час. Доста мои приятели се принудиха да работят там за без пари. Нямаха право да ядат от храната вътре, а всичката храна, която остава непродадена след работен ден се изхвърля в кофа за боклук, която пък се заключва с катинар!! Пържените картофи пък се теглят на кантари до грам само и само да не могат да взимат от непродаденото за вкъщи…неизвестен автор

“Наторете някое цвете с прясно мляко „Данон“ да видите какво ще се случи и за каква химия говорим”..незивестен

Консерванти

Натриев нитрит и содиев нитрат са два близко свързани химикали, използвани за консервиране на месо, както и за осигуряване на желания розов цвят, и потискането на бактерии, причиняващи хранителни натравяния.

Нитратите могат да бъдат открити в много зеленчуци и са безопасни сами по себе си, но когато се превърнат в нитрити, те реагират с амини, формирайки нитрозамини. Нитрозамините отдавна се смятат като вероятна причина за рак на стомаха.

Сулфитите са клас химикали, които могат да запазят свежия вид на нарязани плодове и зеленчуци. Те се използват за предотвратяване развалянето и обезцветяването по време на подготовката, съхранението или разпространението на много храни.

Изкуствени ароматизатори

Детските храни също са пълни с изкуствени ароматизатори. Плодови бонбони, картофен чипс, криспс и плодови желета са само някои от храните, изкуствено ароматизирани с химикали.

Моносодиевият глутамат (MSG) е веществото в определени подправки, което добавя аромат към протеин съдържащи храни. Пакетирани сосове, ароматизиран ориз, спагети, гарнитури за салати, сухи супи, месни продукти и замразени храни често съдържат някоя форма на MSG.

За съжаление, прекалено много MSG може да причини главоболие, тежест в гърдите и изгарящи усещания в ръцете и врата. Той може да убива нервни клетки, възможен резултат от което са болести като тези на Хънгтинтън, Алцхаймер и Паркинсон. Бременни жени, деца, хипогликемици, възрастни и хора със сърдечни заболявания са уязвими от този химикал и трябва да го избягват.

Също така, избягвайте употребата на хидролизиран растителен протеин (HVP), който може да съдържа MSG. Доколкото е възможно, избирайте храни с естествени ароматизатори, като билки, плодови екстракти, подправки, ванилия и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *