Събития архив

Гладната Коледа

Приятели (моля, ако желаете споделяйте това) какво ще кажете да направим една истинска вълна на милосърдие, благо-даряване и съпричастност към бездомните, гладни, измръзнали, души, които не могат да си позволят дори да се нахранят за Коледа и нова година, нито да нахранят дечицата си, семействата си… Едно реално благо-деяние… Само да си представим, ако бяхме на негово място..? Ако се чудехме как да нахраним детето си, семейството си…?

Да благодарим на Твореца, че сме на положението което сме и да Го проявим през себе си, към страдащите…

С благодарност, че имаме това, което имаме, че имаме приятелите, близките около нас и коричка хляб, която да споделим с гладния…

Ето какво правя аз за Коледа и пак ще го направя. Купувам от магазин за хранителни стоки няколко пакетирани неща – ориз, боб, леща, консерви, бисквити, сладки неща-всичко добре пакетирани, слагам касовата бележка за да се вижда датата и правя кашон-като пакет-колет.

Опаковам, слагам в колата и като видя някой, който рови в кофите за боклук-спирам и по подавам кашона с думи, че това е храна и има бележка какво е купено и всичко е с нормален срок на годност.. пожелавам му поне да се нахрани добре и ако има близки и тях.. И бързам да си тръгна за да не му стане неудобно… Просто го споделям с вас… Ако решите да направим нещо добро за някой, който не познаваме без да чакаме благодарност или нещо в замяна…Един акт на на нашата душа към друга страдаща и гладна….
„Само светлия път на Мъдростта води към Истината… В истината е скрит Животът..“ – Учителя

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *