Здравейте приятели!

Започнахме проект (наследствена, налична сграда от около 400 квадратни метра до гора) за изграждане на горски център, в който да се събираме хора с просветени виждания духовни интереси, с желание за промяна и добруване в живота ни (снимките са надолу в текста). Напълно единодушни и съпричастни с мисията роднините ни отстъпват всякакви права за сградата. Събитията в центъра са свързани с дейност, която вече правим – беседи и практики, като тук я разширяваме с възможност за нощувка, създаване на специален музей на богомилите, приготвяне на всякаква чиста, екологична селска храна – пещ за селски хляб, приготвяне на зимнина в буркани, обучения по приготвянето на баници, зелници, вино, музей на древните български инструменти, на бране на плодове (имаме насаждания вече, както и декари земя за засяване към центъра), концерти, детски кът, има място за отглеждане на кокошки, кози и още.. Поляна с място за водопад, собствени гради за плодове и зеленчуци, гъби, къпане в две реки и още.. мястото позволява горска разходка в иглолиста или букова гора, посещение на светилище, на водопад, на СПА в съседство и още много неща.

Ако желаете да участвате в изграждането или да помогнете с дарение ще се радваме да сътворим нещо красиво, полезно за нас и децата ни….

 1. Къщата е на края на селото – панорамен изглед от изгрев до залез – вижда се Рила, Пирин, Осогово и др. планини
 2. На около 80 км от София – 1 час и 20 минути с автомобил. Всичко е асфалт до мястото
 3. На около 10-15 мин с автомобил от минерални бани в Кюстендил
 4. На 25 мин. до гората със секвои (единствената в България) до Кюстендил
 5. На 40 минути от ски курорта „Трите буки“
 6. На 30 минути от македонската и сръбска граници (еднодневни маршрути до забележителности там)
 7. На 1 час до връх Руен – висок 2251м.
 8. На 20 мин. от водопад Скакавица – до с. Раждавица
 9. На 10-12 минути от река Струма и речни къпалища
 10. На 5 минути пеша от златоносна река Драговищица
 11. До борова гора – 10 метра, където на дървени площадки между боровете може да се направят палатки или висящи хамаци
 12. До дъбова гора – 200 метра,
 13. До черешови насаждения – 50 метра
 14. На 50 минути до курорта Паничище и лифта към Рилски езера
 15. Разполага със земеделска техника и собствена земя
 16. ЗА КАКВО ОЩЕ МОЖЕ ДА СЛУЖИ ЦЕНТЪРА: като къща за гости, когато няма дейности. За семинари, обучения, обучения за деца за придобиване на занаят, за зелени училища, ферма с козички за деца, кокошки за еко и био храна и още. Мястото е сред природа и лесно достъпно с автомобил. Има големи възможности.