Публикации

Интересен начин на осъзнаване кой си и какъв си, а не за какъв се мислиш.:)) 

 

Изучавайки постъпките и поведението на хората ежедневно, един свещенослужител направил извод, потвърден и от други източници – думите и мислите ни влияят еднозначно на постъпките ни. Проверил е, че ако в продължение на 21 дена, човек не се оплаква от живота си, не критикува, не клюкарства и не изразява недоволство спрямо другите, то животът му се променя към по-добро.

 Той разработил собствен метод, чието сработване е потвърдено вече и от други.

Този свещеник се казва Уил Боуен. Той предложил на всички желаещи да подобрят живота си, да си сложат обикновена гривна с виолетов цвят и през следващите 21 дена да не критикуват, клюкарстват, недоволстват и се оплакват. Ако през тези 21 дена човек забрави и произнесе от забранените думи, то трябва да прехвърли гривната на другата ръка и да започне отново. И така докато гривната не се задържи 21 дена непрекъснато на ръката. Ефектът на този експеримент надхвърля всички очаквания. Хората, преминали през тази програма, се променили до неузнаваемост. Това правило впечатление и вече приятелите и близките се включвали в този експеримент, слагайки си гривна и променяйки се неизменно към добро. Защо толкова прост метод, като живот без жалби, дава такъв ефект?

Първо, защото самата настройка е важна. Още с пробуждането си, знаете, че не трябва да говорите за негативното, а най-добрия начин да го направите е да започнете да забелязвате позитива в себе си, околните и заобикалящия ви свят.

Второ, нараства самоконтролът над себе си, над мислите и това, което говорите, а това е много важно за всеки човек. Сега само се учите, но с всеки изминал ден ще ставате все по-осъзнати.

Трето, по времето на този експеримент ще разберете толкова нови неща за себе си, за мисленето си и начина ви на живот.

Ivelina Petrova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *