Пътешествия 2020

Иран-тайните на Персия 10 дни / 8 нощувки 09.03 – 18.03.2020 г.

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ 

ИРАН  – ТАЙНИТЕ НА ПЕРСИЯ 

10 дни / 8 нощувки 09.03 – 18.03.2020 г.

ПРОГРАМА:

Ден 1

– 09.03.2020: София – пътуване за Техеран

Групата се събира на летище София /Терминал2/ ЗАМИНАВАЩИ в 19.30 часа.

Следва полет с Авиокомпания „Turkish Airlines” от София до Истанбул в 21:25ч. Кацане в Истанбул в 23:05ч.

Следва нощен полет от Истанбул за Техеран в 01:25ч. На същата авиокомпания. Пристигане в Техеран в 05,35 часа/местно време на 10.03.2020/ и трансфер до Iranshahr Hotel 3* или подобен

Ден 2

-10.03.2020: Техеран

Закуска и свободно време след настаняването в хотела. След което ще започнем с туристическата обиколка на Техеран и видим Golestan Palace, Свободно време за обяд по желание. След обяд ще посетим Tehran Grand Bazaar, един от най-големите пазари в Иран, След което ще посетим музея на бижутата и скъпоценните камъни Jewlery Museum, собственост на иранската държава. Свободно време, за да се загубите в него. След това се прибираме в хотела, за да се подготвим за специалната ни вечеря. Нощувка в същия хотел.

Ден 3

– 11.03.2020: Техеран– Шираз

След закуска ще продължим с нашата обиколка на Техеран, като ще посетим Sadabad Complex. Следва двореца Ниараван Niarvana Palace

Свободно време за обяд по желание!

Продължаваме разходката ни и централния пазар Tajrish Bazaar– най-големия в тази част на Средния Изток. Свободно време за покупки. След което ще имаме сборен пункт за вечеря, След което се отправяме до летището, където имаме вътрешен полет от Техеран до Шираз. Пристигане в Шираз късно вечерта и настаняване в Karimkhan hotel 4* или подобен и нощувка.

Ден 4

– 12.03.2020: Шираз

Градът е главен град на провинция Фарс, наричан градът на петите, виното и розите. След закуска започваме нашата обиколка и ще посетим: Nasirol-Mok Mosque, Qavam House, Vakil Bazaar, след което ще имаме време за свободен обяд по желание. Продължаваме с обиколката: Eram Garden, Hafez Mausoleum, Vakil Bathhouse, Karimkhan Citadel. След което имаме вечеря и нощувка в същия хотел.

Ден 5

– 13.03.2020: Шираз – Персеполис – Некрополис – Пасаргад  – Язд с преход около 440 км. /5,00 часа.

След закуска потегляме към Персеполис –  церемониалната столица на  Ахаменитите от  550г. до нашата ера. След това минаваме през Некрополис – мястото където са погребани ритуално четирима от тези велики царе. Спирка свободно време за обяд по желание!

Пристигаме в Пасагард – още една от древните столици на Персите, където разглеждаме гробницата на Кир Велики. Всички посочени обекти са защитени от Юнеско. Пристигаме в Язд и се настаняваме в хотела: DAD HOTEL 4* или подобен – вечеря, нощувка.

Ден 6

– 14.03.2020: Язд

След закуска започваме разходка и посещения в Язд, който е един от най-древните градове на света, административен център на едноименната провинция в съвременния Иран. Намира се в централната част на страната, на около 250 km източно от Исфахан, в един оазис между пустините Дащ-е Кавир и Дащ-е Лут.

Известен е с оригиналната архитектура на глинените къщи, древните паметници на зороастрийската религия и големия брой вятърни кули (бадгири). Той е като музей на открито. Язд e пустинната столица на Иран и световен център на Зороастризма.

Свободно време за обяд по желание.

След това се отправяме към прочутите кули на мълчанието. Според зароастийската религия, всяко мъртво тяло замърсява земята и трябва да бъде оставено на определени места, за да бъде изядена плътта от лешоядите. Именно такова място е Кулата на мълчанието. Традицията е спазвана почти до края на миналия век, когато Мохамад Реза Пахлави я забранява. Ще посетим Zoroastrian Fire Temle – Храма на огъня, кулите на ветровете – водохранилище с кули за вентилация , Amir Chakhmaq Complex. Ще имате свободно време за да се слеете с вечността, бидейки на това свято място. Според тях огънят е необходимият агент, за да го има живота. Продължаваме с пешеходна разходка в стария град. Ще минем през историческия площад и Музея на водата, ще си купим от прочутите местни сладки. Ще посетим и: Dowlat Abad Garden, Yazd Friday Mosk. Като завършек ще видим и мистичните физически упражнения, наречени Зурхане. Те са били забранени от арабите, за да не могат местните персийци да бъдат в добра физическа форма. Вечеря и нощувка в същия хотел в Язд .

Ден 7

– 15.03.2020: Язд – Исфахан, с преход около 325 км./ 4 часа път.

Сутринта след закуска ще отпътуваме за Исфахан. По време на пътуването ще посетим Chak Chak town, Narin Castle in Meybod. Продължаваме пътуването, като ще спрем за обяд по желание.

След обяд ще посетим още Narenj Castle in Nain, Friday Mosque in Nain. Пристигане в Исфахан, настаняване в Ali Qapu hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 8

– 16.03.2020: Исфахан

Сутринта след закуска започваме с туристическата обиколка на Исфахан – перлата на ислямската архитектура и изкуства. Една стара столица. Започваме обиколката с: двореца Chehel Shotun Palace, Новооткрития музей на музикалните инструменти. Неповторимо преживяване на древността чрез музика. Кратък концерт в музея. Следва Петъчната джамия с нейното уникално разположение, Ali Qapu Palace, Isfhan Bazaar. Свободно време за обяд по желание.

Продължаваме обиколката с: Chehel Shotun Showroom of Carpets известен шоу-рум на прочутите местни миниатюри, рисувани върху камилска кост, както и на местните персийски килими. След това ще посетим: Naqsh-e Jahan Square, Sheikh Lotfollah Mosque, Vank Cathedral. Ще завършим деня със свободно време с пазара, където ще получим обяснение как древните майстори са творили миниатюри и тъкали килимите.  Завършваме деня с прочутите мостове Sio-seh-pol над реката. Връщаме се обратно в хотела, свободно време, вечеря и нощувка.

Ден 9

– 17.03.2020: Исфахан – Кашан с преход около 250 км/ 3 часа път.

Закуска и потегляме за Кашан, като по пътя ще посетим дом на богат велможа Abyaneh Village. Свободно време за обяд по желание и продължаваме за Кашан. В града, като пристигнем започваме нашата обиколка с Abbasi Traditional House, ще посетим градините Fin / защитени от Юнеско/,  Agha Bozorg Mosque, Sultan Amir Ahmad Bathhouse. Настаняване в NEGIN HOTEL 3* в Кашан. Свободно време, вечеря и нощувка.

Ден 10

-18.03.2020: Кашан – Техеран с преход от 200 километра/2,30 часа път

Закуска и се отправяме към Техеран до международното летище. По пътя ще спрем за обяд по желание. Продължаваме до летището, за да хванем полет с Авиокомпания „Turkish Airlines” в 15:05 часа за Истанбул. Пристигаме в Истанбул в 17:20 часа, след което в 19:15 часа взимаме полет на същата авиокомпания за София. Пристигане на летище София/Терминал 2/ в 20:30 часа.


Цени при група от минимум – 30 човека:

Цена – ранни записвания/до 15.11.2019 г./ на човек в двойна стая: 1,748 евро

Цена – ранни записвания/ до 15.12.2019 г./за единична стая/: 1,874 евро

Цена – след 15.12.2019 г. на човек в двойна стая: 1,848 евро

Цена – след 15.01.2020 г. за единична стая: 1,974 евро

 

Цената включва :

– самолетен билет София-Техеран-София с Авиокомпания Turkish Airlines с прекачване в Истанбул

– вътрешен самолетен билет Техеран-Шираз на Авиокомпания Mahan Air

– летищни такси и гориво/за външни и вътрешни полети/

– чекиран багаж 23 килограма и 7 килограма ръчен  багаж/за външни и вътрешни полети/

– лека закуска или сандвичи на борда на самолета на международните полети

– застраховка пътуване в чужбина с покритие 20 000 евро

– всички трансфери по време на изпълнението на програмата с луксозен автобус с климатик

– 2-ма представители на фирмата организатор по време на цялото пътуване

– лектор по време на цялото пътуване с допълнителни беседи

– екскурзоводско обслужване на английски от местен гид по време на цялата програма

– минерална вода, чай и други напитки по време на трансферите

– 8 нощувки в посочените 3* и 4* хотели или подобни

– всички посочени в програмата закуски и вечери

– всички входни такси за музеи и археологически обекти посочени в програмата

– всички бакшиши за шофьори, гид и пикола в хотелите

Цената НЕ включва :

– Виза – 85 евро за притежатели на български паспорт; организаторите оказват съдействие за попълване на документите/

– разходи от личен характер

– обяд по програмата

– напитки и други по желание, които не са включени във вечерите

Необходими документи за виза /за притежатели на български паспорти/:

  • Дигитална паспортна цветна снимки – 4*6 см. – в 2 броя
  • Попълнен визов формуляр/ фирмата организатор ще съдейства за попълването му/
  • Цветно сканирано копие на международен паспорт валиден минимум 6 месеца от датата на връщане; в паспорта трябва да има поне една цяла свободна от печати страница за полагане на визата и не трябва да има печат от влизане в Израел.

Записванията трябва да се осъществят най-късно до 15 декември за цените с намаление 2019 г. и заплащане на 50% от посочената цена.

След  тази дата всички записвания и заплащания се осъществяват на посочените по-горе цени.

Заплащането на останалата сума от стойността на пакета се извършва най-късно до 60 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за резервации!
За да участвате в този пътуващ семинар е нужно да се направят 3 неща:
1-во. Да се обадите на тел. 0889 789 705 или 0885 18 72 18 за да проверите за свободни места.
2-ро. Да преведете 50% капаро по сметка на:Туристическа компания „Конгреси Ивенти“ ЕООД

IBAN: BG25STSA93000026377044  в лева в банка ДСК.

Удостоверение за ТО – PK-01-7991, изд. На 09.04.2019 год.
ОСНОВАНИЕ: „ПЕРСИЯ март 2020″
3-то. Да изпратите е-мейли ( 2..! )  с необходимите данни: 3-те имена НА ЛАТИНИЦА по задграничен паспорт, сканирано цветно копие на първата страница на паспорта, електронна фото снимка за паспорт, актуален телефон за връзка

Пращате и-майли на: office@congress-events.com  и на videlei.fondation@gmail.com 

Основание: Персия 2020

Условия за анулация:

* Самолетния билет се закупува веднага с внесения депозит, като сумата не се възстановява(съобразено винаги с условията на авиокомпаниите)

  • до 60 дни преди датата на полета: се възстановяват 50% от сумата
  • до 45 дни преди датата на полета: се възстановяват 25% от сумата
  • до 30 дни преди датата на полета: не се възстановява сумата

 

Самолетните билети се закупуват групово и поименно.

Предоставя се възможност за сключване на допълнителна застраховка „Отлагане на пътуване“

по чл. 80, ал 1, т.14 от Закона за туризма.

Забележка:

 Агенцията си запазва правото да промени реда на програмата в зависимост от климатичните условия, работното време и други!!!

Агенцията не носи отговорност за закъснения или отмяна на полетите. Както и връщане на сумата за самолетните билети след закупуването на същите.

Съобразено винаги с условията на всяка авиокомпания !!!

ОНЛАЙН РЕГИСТРАЦИЯ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *