Публикации

Как да пречистим жлъчката

kamani organi

Когато искате да пречистите жлъчката, може да го направите съвместно с пречистването на черния дроб. Пречиствайки черния дроб, се пречиства и жлъчката, тъй като те са взаимосвързани. Но има и методи, които са само за пречистване на жлъчката. Все пак е добре да се посъветвате със специалист, преди да прибегнете към пречистването сами.

Най-безобидния начин за пречистване на жлъчката е консумацията на горски ягоди. Те спомагат и за пречистването на черния дроб. Трябва да консумирате от три до пет чаени чаши горски ягоди в продължение на три седмици. Това пречиства перфектно и жлъчката, и черния дроб.

Жълт кантарион се използва като щадящо пречистващо средство за жлъчката. Той се препоръчва и като профилактично средство за здрави хора.

Жълтият кантарион може да се запарва като чай или да се добавя в чай от лайка. Продължителното пиене на чай от жълт кантарионт спомага за укрепването на имунитета и за стимулирането на работата на жлъчката и на жлезите с вътрешна секреция.

kamani organi

При проблеми с жлъчката се пие по една трета от чаена чаша по три пъти дневно половин час преди ядене. Отварата може да се съхранява на хладно не повече от два дни.

След два месеца пиене на отвара от жълт кантарион трябва да се направи почивка от два месеца, за да не свикне организма и да се чувства добре само ако пиете този чай.

Сериозно пречистване на жлъчката се прави по начин, който не всеки може да изтърпи. Преди началото на пречистването трябва да се гладува едно денонощие, а след това да се направи клизма. Един час след това се пият четири супени лъжици зехтин и една чаша сок от грейпфрут.

Ако ви се гади, се смуче лимон. Възможно е да ви прилошее, така че е добре да се консултирате преди сериозното пречистване. Не се пие вода, освен в случай на силна жажда. Тогава са позволени една-две глътки солена вода. Петнадесет минути след изпиването на зехтина и сока се пие разхлабващ медикамент. Половин час след това може да се пие вода.

Следва още едно денонощие глад и повтаряне на същата процедура. След втората процедура трябва да започнат да излизат камъни от жлъчката. Те плуват върху повърхността на урината и имат зеленикав, кафеникав или кремав цвят.

Процедурата може да се повтори до три дни, ако на втория ден не излязат камъните, но не се препоръчва да се прави повече пъти. Възможно е повтаряне на процедурата едва след половин година.

Прави се пречистване на жлъчката и като се пие само прясно изцеден ябълков сок два дни и не се консумира нищо друго. Камъните се разтварят във вид на фин пясък.

Източник: ezine.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *