Публикации

Как да регулираме кръвното налягане за 5 минути

По ухото се намират десетки нервни окончания, отговарящи на различни органи по нашето тяло, и това можем да използваме за ефективни лечебни масажи.

Ушната мида действително е умалено копие на цялото тяло, като меката част на ухото отговаря на главата. Помислете как изглежда човешкият ембрион, за да добиете разбиране за това как се съпоставя тялото ни на активните точки по ухото.

След като знаете това, бихте могли да използвате методите на точковия засаж, за да свалите или вдигнете кръвното си налягане в спешни ситуации.

При ниско кръвно започнете да масажирате ухото си в посока от основата на ушната мида нагоре по извивката й, спускайки се надолу към меката част (т.е.от краката към главата). Така ще стимулирате и кръвообращението на цялото тяло в същото направление. Когато достигнете до меката част на ухото, повторете същото движение, като започнете отново от основата на ушната мида, без да се връщате обратно по нея.

При високо кръвно налягане първо масажирайте меката част, като постепенно притискате точките по протежение на ушната мида в посока към основата й (т.е.от главата към краката на тялото). После отделете пръсти от ухото и отново започнете масажа от меката част.

И в двата случая правете тези движения в продължение на 4-5 минути. Още по времето на точковия масаж ще почувствате отпускане на главоболието и облекчаване на дискомфорта след нормализиране на кръвното налягане.

Източник: zajenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *