Публикации

Как да се заредите с енергия от дърво

 Малко хора днес знаят какви уникални лечебни свойства имат обикновените дървета. Колкото повече общувате с тях, толкова по-здраво ще бъде тялото ви.

Положителна биоенергия имат (по степен на важност) дъб, иглолистни дървета (особено бор), акация, явор, бреза, офика. Към дърветата потребители на енергия спадат (отрицателна биоенергия) трепетлика, кестен, топола, върба, смърч, бряст, дива череша и други бързорастящи дървета. Мощен източник на биоенергия през пролетта са овощните дървета, които са разцъфнали. През зимата запасите им от биоенергия намаляват, но не изчезват напълно.

Обмен на енергия между дърво и човек може да се използва не само за лечение, но и за регулиране на общото състояние.

Заслужава да се отбележи, че с “вашето” дърво трябва да се поздравявате като с приятел, а след разговор с него да благодарите за неговата помощ.

Изберете най-мощното, зелено дърво с еластични блестящи листа, отдалечете се и обиколете около него (дърво с активна енергия обикновено няма съседи на разстояние най-малко 6 m). Трябва да усетите симпатия и доброта към това дърво. След това започнете да се приближавате към него. Ако на 1, 5 м обърнете дланите си към него още на около 1 m ще почувствате в дланта си повишена плътност, топлина, изтръпване – това означава че е дърво-донор с голям запас от енергия.

Правилата за “натрупване” на биоенергия от дърветата са отдавна известни:

1. Застанете с лице или с гръб към дървото на разстояние 60 см и мислено се обърнете към него с молба да ви помогне да се запасите с биоенергия и да увеличите своя енергиен потенциал. Ако го направите с чисти мисли, ще дойде положителен отговор.

2. Отпуснете се и си представете как отгоре-надолу минава през тялото ви бавно топла вълна. Затворете очи, проверете дали всички части на тялото са отпуснати.

3. След като се отпуснете направете от “вдъхване”на биоенергия с използване на ритмични движения по схемата – вдишване – задържане – издишване. Вдишването трябва да е между 4 и 8 секунди, задържане на дъха – около 4 секунди, издишване пак 4 до 8 секунди. По време на вдишване, трябва да си представите и да почувствате как биоенергетиката на дървото протича по ръцете и краката към слънчевия сплит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *