Публикации

Камъкът на живота-супер минералът зеолит и под вида-зеленикавия клиноптинолит лечебни свойства на зеолита. Зеолитът нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта.

 Препаратът “Детоксамин” е хранителна добавка на основата на природния минерал зеолит (клиноптилолит). Зеолитът е порест минерал с бял цвят, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на зеолита уникални свойства. При попадането на зеолита в друга среда, най-вече течности, между неговите кристали и средата започва активен йонообмен. Това очиства организма от отровни вещества……

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА ЗЕОЛИТА

Зеолитът нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи зеолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система. Употребата на зеолитовия прах се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората.
Екип, начело с проф. Пенка Благоева и химик Н. Измирова, кхн от „Националния онкологичен център” изследва приложението му в лечението на онкологични заболявания. Сериозни изследвания се правят от 1999 г. насам след Шестия конгрес по онкология. Ето някои от основните свойства на зеолита:
Изчиства организма от радиоактивните елементи, натрупани по време на Чернобилската катастрофа – притежава абсорбиращи свойства спрямо Цезий 134 и Цезий 137, стронций.
Свързва и елиминира тежките метали- олово, цинк, хром.
Свързва и елиминира амоняка от клетките. Обезмирисва тялото – в това число потта и урината.
Улавя и извежда нитрозамините (канцерогенните вещества , който се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол). Нитрозамините са отговорни за рязкото ускоряване и появата на рак на стомаха и панкреаса. Левкемията и рака на мозъка също се оказаха свързани с обработката на месните продукти.
Елиминира млечната киселина от мускулатурата и подобрява мускулния тонус (подходящ е за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване).
Натуралният зеолит във вид на прах се оказва универсален прекъсвач на развитието на туморите, чрез въздействието му върху протеин-киназата, активизираща гени р21/р53, които спират развитието на раковите клетки.

Силен антиоксидант – свързва и елиминира свободните радикали и помага на организма да избегне увреждането на ДНК.
Нормализира киселинно- алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най-вече от лошото хранене.
Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.
Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми.
За нормализиране на кръвното налягане се препоръчва ежедневно да се употребява зеолит.
През първия месец се свалят 3-4 кг “мъртво тегло”, поради изхвърлянето на шлаките от организма.
Прилагането на детоксамин вътрешно и под формата на зеолитова пудра показва добри резултати при лекуването на акне и псориазис.

УКАЗАНИЯ

Оптималната препоръчителна доза е 3 пъти дневно по 2 капсули ½ час преди хранене. Напълно здрави хора могат да се ограничат до 1-2 капсули дневно. Не се приема 3 дни преди и след химиотерапия.

Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления. През първите няколко дни след започване на приема е възможно да се раздвижат песъчинки в бъбреците и жлъчката, да се появят болки или дискомфорт в тази област, но те скоро отзвучават. Нежелан страничен ефект е обезводняването. Ако приемате тази добавка, трябва да поглъщате достатъчно течности, за да улесните циркулация на кристалните структури и очистването на шлаките.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

Минералът е обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост и медицината.

Използва се за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.
Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.
В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.
Служи за пречистване, избистряне на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини
Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия.
Обезмирисва идеално различни субстанции, в това число потта и урината.
Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности.
Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.
Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние;
Използва се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци. След катастрофата в Чернобил 150 000 тона зеолит са били разпръснати за неурализиране на радиацията в почвата на километри около централата.

ЗАЩО В РОДОПИТЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ДЪЛГОЛЕТНИЦИ?

В България има богати находища на естествен зеолит (клиноптилолит) – в района на с. Бели пласт – т.нар. туфи. Жителите на селата и махалите в Източните Родопи, където са съсредоточени находищата на зеолит, почти нямат здравословни проблеми. Досега причините за дълголетието на тези хора са търсени в чистия въздух, киселото мляко и здравословната храна. Общоизвестно е, че в небето над Кърджали се събира най-мръсният въздух в страната/От Оловно-цинковия завод/, който въздушните течения разнасят по цялото поречие на Арда. Консумацията на кисело мляко не е по-голяма от тази в едно средностатистическо семейство в страната, защото кравите в този район се отглеждат предимно за месо. Храната, която употребяват местните жители, се състои основно от пържени мекици и консервирано в буркани месо. Налага се изводът, че причината за изключителното здраве и дълголетие на жителите на Източните Родопи се крие не в това, че не приемат отрови, а че тези отрови се изхвърлят по-бързо от телата им. Основната причина за това е водата, която пият, йонизирана по естествен начин със зеолит. Заключението на специалистите от “Националния онкологичен център” е, че “минералът зеолит от скалите на с.Бели пласт пази от рак и лекува рак”.

Натурална клетъчна защита със зеолит /NCD/ – новото голямо придвижване в терапията на рака и хроничните заболявания

Майк Адамс, News Target.com  

Вие можете да не повярвате на това, което е написaно по-долу, но има предварителни свидетелства, че използването на добавката NCD може да бъде значителен пробив в нутриентната медицина, лечението на рака и детоксикацията на организма от тежки метали.

Ако се вярва на предварителните съобщения за зеолита/ вид минерал,като в конкретния случай става дума за зеолитния подвид клиноптилолит- б.а./,той значително изпреварва най-чудодейните лекарства на традиционната, конвенционалната медицина, в което сами ще се убедите, щом прочетете статията.

Критиците на добавката казват, че зеолита не представлява нищо особено и ние ще разгледаме и техните мнения.
Прочитайки статията, ще се убедите, че аз не съм някакъв рекламиращ определен търговски продукт. Единственият ми интерес е заради възможността той да прекратява страданията на хората.

Какво представлява този продукт? Хайде преди това да разгледаме въпроса за една друга медицинска новост. Неотдавна конвенционалната медицина беше в свръхвъзбудено състояние, свързано с появата на новото онкологично лекарство Herceptin /Херцептин-б.а./ Това лекарство при клиничните изпитания показа 43 –процентна възможност за снижаване на риска от вторичен рак на гърдата и беше обявено за свръхлечебно средство против рака от лекарите и онколозите, разчитащи на официалната фармакология.

Това, по-рано невиждано и нечувано лекарство с предпазност от 43 % срещу връщането / т.е. появата на метастази-б.а./ на рака беше широко използвано даже и за жени, неболедували от рак на гърдата.

И ето я информацията за разсъждение: как бихте реагирали на лекарство, получено без специална рецепта, изработено от натурални съставки, и това средство вече е показало 73 % ремисия /възстановяване/ при раково болни в 4 стадий?-да, засега има едно- единствено клинично изследване и ,както е редно, не бива да избързваме с изводите. Ако знаете кое- що за рака, ще си помислите ,че това е нещо невъзможно. Твърде добре е, за да прозвучи като истина.

И на всичкото отгоре тази субстанция е без цвят, без мирис, леко се разтваря във водата…

И тази субстанция е одобрена вече от отдел FDA- GRAS / Управлението за контрол на продукти и лекарства на САЩ, подотдел „Продукти, които са признати за напълно безвредни“/.

И накрая- тази субстанция вече реално съществува и се продава у нас и се прима като пробив в нутриентната медицина.

Натуралната зеолитна /клиноптилолитна / клетъчна защита

Новият продукт Natural Cellular Defence /NCD/ е съдаден с изследванията на крупни учени,колкото и да е странно, от самата конвенционална медицина.

Резонният въпрос- безопасна ли е Натуралната зеолитна клетъчна защита? И действително ли това е нов пробив в биологичните продукти, които могат да спасяват живот, да предотвратяват онкологични и дегенеративни заболявания?

Хайде да се запознаем отблизо с действието на субстанцията, изяснено в изследването на доктора по биохимия Рик Дайч / Rick Deitsch/. Съгласно изводите от изследванията NCD / българската абревиатура оттук- нататък ще бъде НЗКЗ- НАТУРАЛНА ЗЕОЛИТНА КЛЕТЪЧНА ЗАЩИТА/ действа по следните начини:

Снижава риска от развитие на рак. Макар че е проведено едно, статистически неголямо, изследване в биохимичната лаборатория в Охайо при 68 онкоболни в 4 последен стадий рак, резултатите са повече от впечатляващи: 78 % от болните с различни видове рак напълно оздравяват и се възстановяват. Макар че едно неголямо изследване не може да бъде основа за фундаментални заключения в лечението на рака, резултатите са предизвикателство за допълнителни изследвания. Антираковият ефект вероятно е свързан със способността на НЗКЗ да активизира ген р-21, който не само спира развитието на раковите клетки ,но и действително разрушава туморите. Натуралният зеолит във вид на прах се оказа универсален прекъсвач на развитието на туморите чрез въздействието на протеин- киназата, променяйки работата на гени р21/р53.
Действа като антиоксидант, помагайки на организма да се защити от свободните радикали и да избегне увреждането на ДНК.
Улавя и извежда нитросамините /канцерогенните вещества , който се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/ . Нитросамините са отговорни за рязкото ускоряване и появата на рак на стомаха и панкреаса. Левкемията и рака на мозъка също се оказаха свързани с обработката на местните продукти.
NSD улавя тези причинители и ако това беше единствения ефект от него ,то и в този случай по моя преценка той би могъл да спасява всяка година живота на милиони деца и възрастни по целия свят.
Образувайки клетъчно- циклични връзки , улавя и извежда тежките метали от организма /живак, кадмий , олово/ – те са първопричина за болести като аутизъм, Алцхаймер , деменция и т.н.
Въздейства и променя имунната система. Това означава осигуряване на такава работа на имунната система, която и помага в борбата с различни болести.
Действа в широк антивирусен спектър. Само след няколко седмици приложения на NSD проличаха сериозни антивирусни ефекти в защитата срещу инфекциозните заболявания.
Нормализира киселинно- алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. NSD помага на организма да регулира биохимичния си баланс.
Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.
Как работи Натуралната клетъчна защита?

Какво става наистина?

Както обяснява д-р Рик Дайч, трябва да се вникне в уникалната кристална структура на зеолита, явяващ се активна основна съставка на NSD .В процеса на естественото си образуване минералите зеолити са се оформили в стъклоподобни вулканични породи, дифузно смесени с обикновена или морска вода. Те притежават рядката способност да предават позитивно заредени частици към обкръжаващите елементи, без да нарушат собствената си структура. Всъщност зеолитите са отрицателно заредени минерали. Това позволява на тяхната кристална структура да действа като „ловец”, улавящ продуктите на метаболизма, изолиращ ги от следващите биохимични процеси в тялото .Образно си представете изкусен танцьор, който при движенията си улавя свободните радикали, канцерогените и даже вирусните частици и всичко това го изхвърля навън…..

Критиците на NSD твърдят, че субстанцията предизвиква рак.

Как, според тях става това?

Те се позовават на влакнестата структура на зеолитите и проблемите след вдишването на кристалните структури. Вдишването на азбест, например, е причина за поява на белодробен рак.

Моят първи отговор е че зеолита и NSD никога не се вдишват. Този продукт, приеман вътрешно, не влиза в организма чрез процеса дишане. Разбира се , вулканичните породи могат да предизвикат рак, ако ги добивате в рудник и вие принудително ги вдишвате с часове. Но приемането вътрешно – това е съвсем друга история. Впрочем, даже спанака съдържа кристални структури.

Природните зеолити са инертни, нетоксични минерали, класифицирани и признати за безопасни при вътрешно приемане. Затова на отхвърлящите NSD бих задал следния въпрос :Ако зеолита предизвиква рак ,как така при клиничното изследване се получи 78% ремисия при онкоболните ,всички в четвърти последен стадии? Очевидно е че ако тази субстанция предизвикваше рак ,тези хора никога не биха преживяли клиничния експеримент. От всичките 68 души, 7 човека наистина са умрели. Всички те бяха хора в последния стадии на болестта , а и експеримента е продължил 14 месеца.

Вероятно, в някакъв момент напред клинически окончателно ще бъде доказано, че NCD предпазва и лекува от онкологични заболявания, но на този етап той е далеко от този статус/ впрочем необходимите за това средства са от порядъка на половин милиард долара – стойността на едномесечната война в Ирак- б.а./

Засега клиничните анализи на д-р Рик Дайч подробно разясняват безопасността от действието и механизма на минерала зеолит /клиноптилолит/: микроскопичните частици на зеолитя носят своя пълномащабен отрицателен рН заряд / рН 1-1/.При електронното сканиране се вижда отсътвието на влакнисто – фиброзни частици ,както и кръгли частици с твърда повърхност.Това отсъствие силно обнадеждава, защото тяхното наличие в други подобни минерали, каквито са азбеста и ереонита, прави посочените други видове силно канцерогенни и мутагенни.

Активизираният клиноптилолитен цеолит, единственият от около 100 съществуващи в природата зеолити/, вложен в NCD, пак в отличие от тях, не катализира произвеждане на свободни радикали, както става при азбеста и ереонита. На практика това означава липса на канцерогенност и токсичност от страна на активизираният клиноптилолитен зеолит.

Рик Дайч отговаря на критиците си:

Има един нежелателен страничен ефект, който признавам, че действително съществува – това е обезводняването. Ако приемате тази добавка и в същото време не поемате достатъчно течности,, има опасност да получите обезводняване заради циркулацията на кристалните структури. За да го разберете, си представете пясък, протичащ заедно с водата през водосточна тръба. Изведнъж водата спира да тече. Какво ще стне с пясъка? Той ще запуши тръбата. Образността в този случай е малко грубичка, разбирам това, но циркулацията на кръвта и течностите в организма при приемането на този вид зеолит,може да донесе болка в кръвоносните съдове и ред други проблеми, след обезводняването. Несъмнено, напълно разумно е с приемането на NCD да се поемат и повече течности.

По повод поносимостта на зеолита с други минерали и витамини, през 2001 година в Македония бяха проведени изследвания от учените Кириакис, Алексопулос и др. с животни и с патоанатомични анализи на тъкани, убедително доказващи пълната неподвижност на зеолита и неговата взаимна поносимост с други витамини и минерали.

В моето търсене да се противопоставяме с нещо на всичко това, един от най-простите начини ми се струва приемането на минерала зеолит /клиноптилолит/.

Зеолитите са използвани от човека стотици години, като традиционно народно средство, особено в Азия, за общо укрепване на здравето.

И ето, химик в малка фармацевтична компания в Охайо се заинтересува от възможностите за лечение със зеолит.

Той не само изследва, но и химически отфилтрира и получи течната субстанция от зеолит и откри поразителната им сила на въздействие и възможности.

Аз прочетох научното изследване, патентната документация и монографията на Рик Дайч, видният учен в областта на биохимията, директор на научния съвет на Waiora Company и ми стана ясно, че появяването на този клас зеолити се явява един от най-възможно значимите открития в предпазването и лечението на онкологичните и други хронични заболявания.

Зеолитът на прах се поставя в тава и се нагрява до температура 200-250 градуса по Целзий в продължение на 2-3 часа в домашна печка. След охлаждане прахът се поставя в затворен съд, готов за употреба. При тази термична обработка той се обеззаразява и увеличава своята активност след дехидратация.

Начин на употреба:

Разтворете непълна чаена лъжичка от праха в малко вода/по-приятно е в натурален сок или компот/. Добавете сок от половин лимон ,или 1/4ч.л.вит.С на прах / има го в аптеките-100гр са 7 лв/

Приемането на зеолит се препоръчва като помощно и укрепващо средство при химиотерапия и радиотерапия, защото извършва адекватна детоксикация, облекчава и отстранява страничните ефекти от химио- и радиотерапията и позволява значително по-бързо възстановяване.

Препоръчителните дневни дози са минимум 12-14 грама на ден, което са приблизително 4-6 чаени лъжички прах.

Лечението се разпределя на 4 до 8 дневни приема. В клинични условия зеолитът се дава на пациентите на 8 дневни приема, на всеки 2 часа. Ако такъв начин на приемане не е подходящ, дневните дози могат да се разпределят на 4 или 6 дневни приема.

Ако химиотерапията съдържа тежки метали (платина или литий), тогава DETOXAMIN не се приема в деня на провеждане на химиотерапията и два дена след химиотерапията. След това се продължава с увеличени дози.

Благодарение на ефикасното действие на зеолита, много болни, които иначе трудно понасят или въобще не понасят химиотерапията и радиотерапията, успяват да преминат през цялата определена онкологична програма на химиотерапевтичния и радиотерапевтичния курс.

В случай на пострадиационен дерматит, освен оралното приемане, се препоръчва и локално приложение на пудрата за кожа. Пудрата се нанася върху патологично изменения участък на кожата 2 до 5 пъти на ден.

Методика на работа със зеолитната пудра за кожа

Пудра за кожа
ВТРИВАЙТЕ леко върху засегнатите участъци от кожата няколко пъти на ден, най-малко всяка сутрин и вечер – върху ПОЧИСТЕНА и добре подсушена кожа. Внимавайте да не раздразните кожата с триенето. Бършете я с марля или с друг мек памучен плат. Ако по кожата има отворени увреждания, т.е. ранички, трябва да се прилага стерилна процедура. Пудрата се нанася няколко пъти през деня.

Лечение на патологични изменения на кожата (когато няма отворени рани)
Патологично измененият участък от кожата първо се измива със стерилен физиологичен разтвор и се подсушава със стерилен тупфер. Ако става въпрос за по-големи повърхности, е необходимо редовно вземане на душ. Поръсва се със слой зеолитна пудра. Ако е възможно отгоре се слага предпазна марля. Процедурата се повтаря ежедневно, минимум два пъти на ден, до пълното изчезване на патологичните промени по кожата.

Лечение на отворени рани
Патологично измененият участък от кожата първо се измива със стерилен физиологичен разтвор, а при по-дълбоки рани – с водороден пероксид. Раната се подсушава със стерилен тупфер и поръсва се със слой зеолитна пудра. Върху слоя зеолитна пудра, се слага стерилна превръзка. Желателно е стерилната превръзка да бъде от двупластова до четирипластова марля, която се прикрепва за кожата с мрежичка или се захваща отстрани с хартиени лепенки, така че да се осигури на раната достъп до кислород. Областта около раната също се поръсва с праха. Процедурата се повтаря ежедневно, минимум два пъти на ден, до зарастването на раната. След това се прилага процедура за възстановяване на патологичните промени на кожата (когато няма отворени рани).

Улкус крурис и диабетни рани
2 пъти дневно измивайте раната и нанасяйте зеолитната пудра, според описаната стерилна процедура.

Невродермит и псориазис
В хладката вода за къпане, добавете една пълна супена лъжица зеолитна пудра, която подчертано омекотява водата и позволява проникването на влагата в повърхностните слоеве на кожата, така че кожата се хидратира равномерно. След къпане се препоръчва да облечете хавлия, без да използвате кърпа. И след като я подсушите, трябва да намажете кожата с обичайния крем, който е смесен с най-малко 10 % зеолитна пудра.

Себорея и пърхот
При себорея и неприятен пърхот, оказа изключително благотворно въздействие редовното масажиране с вода, обогатена със зеолит. Една чаена лъжичка зеолитна пудра се смесва с 1 дл. вода и леко се втрива в темето и в областите, засегнати от себорея. При себорея се препоръчва и орално приемане на зеолит, а е желателно зеолитната пудра да се добави към крема, с който се третират областите, засегнати от себорея или в тези места директно се поръсва зеолитна пудра.

Акне
Директното нанасяне на зеолитната пудра върху възпалено акне, много ефикасно успокоява кожата, а маските за лице, съдържащи зеолитна пудра, допълнително и изключително бързо дават положителен ефект при тези възпалителни процеси.

Вагинални гъбички
Препоръчва се да се смесят 1 супена лъжица естествено кисело мляко с равна чаена лъжичка екстра фина микронизирана зеолитна пудра. Тази смес се прилага вагинално, с помощта на тампон, преди лягане.

Орална кандида
За отстраняване на кандида се разбърква една чаена лъжичка зеолитна пудра с 1 дл. вода и с тази смес се измива устата. Също така, при миенето на зъбите, пудрата може да се смеси с пастата за зъби.

Плака
Поръсете, върху четката или пастата за зъби, малко количество (на върха на ножа) екстра фина зеолитна пудра и по време на миенето усилено трийте зъбите. Използвайте изключително ултра фина микронизирана зеолитна пудра, защото само такава пудра постига ефект на почистване на зъбния емайл.

Херпес
При първата поява на херпес, започнете орално приемане на зеолит, като прилагате локално ултра фина микронизирана зеолитна пудра под формата на пудра, гел или разтвор, което се е доказало като успешно при лечението на херпес, тъй като по този начин се предотвратява увеличаването на броя на вирусите.

ВСИЧКИ В НАШЕТО СЕМЕЙСТВО ПРИЕМАМЕ 2 ПЪТИ НА ДЕН,СУТРИН И ВЕЧЕР ПО 1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА В МАЛКО КОМПОТ ИЛИ НАТУРАЛЕН СОК+ ¼ ч. л. Вит. С на прах. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ИЗПИВАТ 2 ЧАШИ ВОДА СЛЕД ТОВА.

ДРУГ ВАРИАНТ, ПОДХОДЯЩ ЗА ДЕЦА Е ПРАХ СМЕСЕН С РАЗТОПЕН МЕД.Като постои известно време се втвърдява и може да се гребва по малко с лъжичка и да се изпива на топче,като хапче,без да се разтапя в устата.Така се избягва вкуса на цимент.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ПРИЕМАТ ПОНЕ 3 ЛИТРА ВОДА НА ДЕН.

Зеолит на прах не е подходящ за минерализиране на водата.За тази цел се използва Зеолит на късове – има го в здравословните магазини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *