Публикации

Медена превръзка: лекува силна кашлица при деца и възрастни само за една вечер!

medena 2

Медът притежава висока биологична активност и ако се постави с превръзка, може да се изхвърлят вредните отлагания, които предизвикват силни атаки на кашлица. Компресите на базата на мед са чудесно средство, което елиминира силната кашлица буквално за една нощ. Препоръчва се и за деца, и за възрастни. За да подготвите меден компрес, ви е необходимо: мед, брашно, растително масло, марли, салфетка и превръзка.

Как се подготвя: Смесват се брашното с малко количество мед, за да получите смес за покритие. Сместа не трябва да залепва за ръцете

medena 2

Можете да добавите малко масло и отново сместа да я поставите в брашно.

medena 3

Поставете сместа на салфетка и увийте в марля.

Закрепете на гърдите или гърба с помощта на превръзка. След това облечете тениска на детето.

medena 4

Обърнете внимание, панелът не трябва да се поставя точно върху областта на самото сърце!

Оставете така да стои 2 – 3 часа. За дете е най-добре, докато спи, да се отстрани, а възрастните могат да държат цяла нощ. За това време се стига до активно изпотяване, а е възможно и спалното бельо да се намокри. Затова го имайте предвид. Лечението може да се повтори няколко поредни дни, но след първия път се забелязва значително облекчение.

Кога се използват медени компреси:

При кашлица, медените покрития могат да се прилагат при деца на възраст над 6 месеца. Детето не бива да има кожни проблеми или наранявания на кожата. Особено важно е да се провери дали няма алергия към пчелни продукти. Ще проверите, като сложите малко количество мед на тялото на детето. Ако се появи зачервяване или подуване, означава, че получава алергична реакция и в този случай медените компреси трябва да се избягват. Не се препоръчва поставянето на компреси с мед, ако температурата на детето е по-висока от 37 градуса.

Източник: zajenata.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *