Публикации

Мехлемът за труднозарастващи рани на дядо Влайчо

dyado vlajcho 200x195

Дядо Влайчо е необикновен феномен. Tой е бил гадател и лечител, с може би много по-голяма дарба от тази на Ванга.

Влайчо Жечев е роден в село Коньово, Новозагорско. Умира през 1981 година на 84 години. Народът го нарича просто дядо Вайчо и Безсребреник, защото не е искал пари, за да гадае или за да лекува. Дядо Влайчо е бил много точен в предсказанията си. Имал е добра душа, макар и да е бил малко странен. Рецептата за мехлема, който лекува всичко, е предоставена от Иванка Станева от София, нейната баба е ползвала мазилото през целия си живот.

dyado vlajcho 200x195

За какво се използва мазилото на дядо Влайчо? Tози невероятен природен лек е чуден антисептик, който може да се прилага доказано при рани, които трудно зарастват, най-вече при диабетно стъпало, труднозарастващи рани или при разранена от псориазис кожа.

Ето и рецептата:

Разтопете в емайлирана тенджера или друг подходящ съд и оставете да заври 100 грама безсолно масло или пречистена селска свинска мас, не от магазина. Разбийте на кайма (наситнете) 4 средни глави лук, добавете ги в маслото и варете на слаб огън 6-7 минути, като разбърквате непрекъснато с дървена лъжица. След това добавете една трета част от домашен или бебешки сапун, настъргана 50 грама борова смола, 30 грама счукан пчелен восък и варете на слаб огън за още двадесет минути, като продължавате да разбърквате с дървената лъжица непрекъснато.

Сместа се сваля се от огъня и се прецежда през тензух докато е гореща.

Изсипете в стъклена купа, охладете и поставите на тъмно и хладно място. Нанесете мехлема върху памучен плат, сложете го върху засегнатата област, като отгоре се слага хартия и се превързва. Процедурата се извършва за през нощта. Сутринта мястото се освобождава от компреса и се изплаква, като се намазва след това със свинска мас. И така – докато раната заздравее.

Източник: lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *