Uncategorized, Публикации

Молитви към Света Петка – покровителката на жените, за взаимна любов, успешен брак и раждане на деца, при скърби и др. страдания

Днес е един от специалните дни в българската епопея на Духа. Молитва към Света Петка – покровителката на жените, за взаимна любов, успешен брак и раждане на деца, при скърби и др.страдания – вижте надолу в текста.

Казват, че Българската светица дава светлина, вяра и успокоение за онези, които не могат да намерят спокоен пристан в своя живот. Освен това, мощите на светицата са целебни. Те се намират в Митрополитен храм „Сретение Господне“. Там се пази чудотворното тяло на Св. Петка Българска. Храмът се намира в румънския град Яш, и всяка година хиляди българи почитат празника на Светицата, отдавайки почит пред мощите ѝ.

„О, Света Петке, смирено ти се моля: покажи ми пътя към искрената и истинска любов, доведи ме до спасение от грях земен, и пази ме от лоши хора. Нека срещам по пътя си само праведни люде. Води ме в Твоята Светлина към вечна и чиста любов и здраве. Отвори очите ми, за да срещнат и да знаят истината, правото чувство и вярната любов. Амин.“

Във всеки по-голям български град има храм, носещ името на Света Петка Българска. И не само днес може да отправите молитва към светицата.

Молитва за успешен брак и раждане на деца

С помощта на тази молитва всяко вярващо момиче жена може да намери истинската любов в живота си и да създаде силно православно семейство.

„Света Петке, ти която си вървяла със слабите, болните и бедните и утешителка на обидените – искам и се моля на теб! Покажи ми правилния път, да се засили вярата ми, и ми позволи да живея в радост и щастие, с любящ и грижовен съпруг. Дай ми благодатта на верен съпруг, здрави деца и спасението на душите ни, за да живеем живот с вяра към нашия Господ и смирено да влезем в небесното царство. Амин!“

Молитва

Към преподобната наша майка Параскева-Петка Търновска, написана от св. патриарх Евтимий Търновски

О, преподобна майко и прекрасна Параскево, отгоре наглеждай милостиво и нас! Сега ти не съзерцаваш като през огледало или във въображението си Този, Когото силно си обикнала – Христос, а му говориш направо лице в лице! Смирено те молим: опази ни от всички вражески навети чрез силата, която ти е дал Спасителят Христос, избави ни от всяка съблазън, бди над нас майко Параскево. и ни помогни и укрепи по тесния път към Христа, за да го извървим и ние, както и ти си го извървяла и като имаме теб за при­мер да не се отклоним от него. Като похваляваме твоите чудни дела, молим те, пресвета майко Параскево, умоли нашия Господ Иисус Христос да отреди и на нас място в небесните пасбища; да заживеем при теб и да се насладим от вечните блага посредством бла­годатта и човеколюбието на нашия Господ Иисус Христос, Комуто с Безсмъртния Отец и с Пресветия Благ и Животворящ Дух слава и могъщество сега и навеки! Амин!

МОЛИТВА ВТОРА

О, преподобна наша майко Параскево, невесто на Сладчайшия Жених Христос! Гълъбице на целомъд­рието, обещала се от младостта си на Църквата да служиш и повече от всички блага Господа възлюбила! На теб се молим и от тебе просим: приеми нашите сърдечни моления, дарувай ни чистота на душите и телата. Вдъхни ни любов към Божествените истини и по пътя на добродетелите ни води; умоли Господа, Създател на цялото творение, да не отвръща Лицето Си от нас, грешните, да ни дарува здраве, радост, благоденствие и мир и за добрите ни начинания успех, а в беди и скръбни обстоятелства да ни подаде, като на теб, търпение и благодушие; та по твоите свети молитви да се утвърдим във вярата, и благочестието и да преуспеем в християнската любов и всяка добро­детел. И така по твоите свети молитви и застъпничество, невесто Христова, всехвална Параскево, да придобием Светия Дух и да достигнем спасение, и да прославим пречистото и великолепно име на дивния в светиите Си истински Бог, Отец и Син и Дух свети сега и всякога и във вечни векове. Амин.

МОЛИТВА

при скърби и беди

към преподобна Параскева-Петка

Предивна светителко Параскево-Петке, наша упора и прибежище, защитнице наша,

Към тебе, като към единородна наша майка, се об­ръщаме за помощ в застигналата ни скръб, беда и злострадание (казва се какво е).

Принеси майчинското си моление за нас на нашия Господ Иисус Христос, удостой ни с твоето небесно посещение и ни подай чудесната си помощ.

Облекчи страданието ни и, ако е угодно на Бога, избави ни от него, изцели ни и ни подай търпение, за да ни бъде то за спасение.

Обърни злостраданието ни в радост, та и в нас, както в теб, да се прослави великолепното Име на нашия Господ Иисус Христос, заедно с Безначалния Му Отец и Светия Дух, сега и всякога и вечни векове, амин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *